Wat te doen met bedorven wijn? – Een complete gids

Wat te doen met bedorven wijn? Het kan lastig zijn om te weten wat je moet doen, maar maak je geen zorgen – wij zijn er om je te helpen.

Deze blogpost bespreekt de verschillende manieren om met bedorven wijn om te gaan.

We zullen het hebben over wat je moet doen als je de wijn net hebt gekocht of als je hem al een tijdje hebt.

We geven ook wat tips om te voorkomen dat uw wijn te voorkomen dat uw wijn bederft.

Dus of je nu te maken hebt met een bedorven fles rood of wit, lees verder voor nuttig advies.

Wat te doen met bedorven wijn?

Hier is een complete gids over wat te doen met bedorven wijn.

Als je net een fles wijn hebt gekocht en die is al bedorven, is het eerste wat je moet doen terugbrengen naar de winkel.

De meeste winkels zullen het beleid hebben om uw geld terug te geven of de wijn te ruilen voor een andere fles.

Als je een fles wijn al een tijdje hebt en hij is bedorven, zijn er nog steeds enkele opties beschikbaar voor u.

1. Koken met de wijn

koken met wijn

Als wijn wordt verhit, verdampt de alcohol, dus als een recept kookwijn vraagt en je hebt alleen gewone wijn bij de hand, maak je dan geen zorgen.

Gebruik gewoon gewone wijn en kook het tot de vloeistof tot de helft is gereduceerd. Zo krijg je hetzelfde effect als met kookwijn.

Verschillende recepten vragen om gekookte wijn om in die gerechten te gebruiken. Bijvoorbeeld:

Marinade. Rode wijn kan worden gebruikt als marinade voor vlees zoals biefstuk, lamsvlees of kip.

Laat het vlees een paar uur weken in de wijn voor het koken. Het zuur in de wijn helpt om het vlees malser te maken.

Echter, u moet het recept dienovereenkomstig aanpassen. Als de wijn te zuur is, voeg dan een zoetstof toe.

Voeg een zuur ingrediënt zoals citroensap toe als de wijn te bitter. U moet misschien ook meer water aan het recept toevoegen als de wijn het te zout heeft gemaakt.

2. Stof verven

Je kunt veel dingen doen met een fles bedorven wijn, maar een van de populairste is hem gebruiken om stof te verven.

Het mooie aan het gebruik van wijn als kleurstof is dat je zoveel verschillende kleuren kunt makenen elke kleur zal uw stof een unieke uitstraling geven.

In dit artikel laten we je zien hoe je stof kunt verven met wijn, en we geven je ook wat tips over hoe je de beste resultaten krijgt.

Dus, wat heb je nodig om te beginnen?

Allereerst heb je een fles bedorven wijn nodig. Je kunt elke wijn gebruiken, maar rode wijn zal je stof de diepste kleur geven.

Als je eenmaal je wijn hebt, heb je ook wat stof nodig die je wilt verven. Witte of lichtgekleurde stoffen werken het beste voor dit project.maar je kunt elke stof gebruiken die je wilt.

Stappen voor het verven van stof met behulp van wijn:

Nu je alles hebt wat je nodig hebt, laten we de stappen leren om het te doen.

Stappen:

Stap #1. De eerste stap is je stof ongeveer 30 minuten in water te laten weken. Dit zal de stof helpen de wijn gemakkelijker te absorberen.

Stap #2. Nadat je stof heeft geweekt, is het tijd om te beginnen met verven. Giet wat van de wijn in een kom of bak, en doop dan je stof in de wijn.

Stap #3. Je kunt je stof zo lang in de wijn laten liggen als je wilt, maar we raden aan het minstens een uur te laten weken.

Stap #4. Zodra uw stof alle kleur heeft geabsorbeerd, kunt u deze spoelen in koud water en vervolgens wassen in uw wasmachine op een delicaat programma.

Note: Be sure to dry your fabric in the sun or with a clothes dryer, as this will help set the color.

3. Gelei

gelei

Een andere optie voor wat te doen met bedorven wijn is gelei maken.

Dit houdt in de wijn koken en suiker, pectine en citroensap toevoegen….

Het mengsel moet opnieuw worden gekookt en in potten worden gedaan om af te koelen.

4. Saus

Een andere optie voor wat te doen met jarenlang bedorven wijn is het maken van een saus.

Dit kan gedaan worden door de wijn in te koken met uien, knoflook en kruiden.

The sauce can then be used on meats or vegetables.

5. Meststof

Bedorven wijn kan ook gebruikt worden als meststof. Dit komt omdat het voedingsstoffen bevat die planten nodig hebben, zoals stikstof en fosfor.

Om bedorven wijn als meststof te gebruiken, verdunnen met water en rond de planten gieten.

6. Compost

Bedorven wijn kan ook gebruikt worden om compost te maken.

Dit wordt gedaan door de wijn te mengen met andere organische materialen, zoals bladeren of etensresten.

Het mengsel moet dan een tijdje staan. enkele maanden zitten om te ontbinden.

7. Fruitvliegenval

wijnval

Als je nog een paar dagen hebt voordat de wijn bederft, kun je proberen de fruitvliegjes te vangen met een azijn en suiker mengsel.

Giet wat appelciderazijn in een kom of potje. Voeg ongeveer ¼ kopje suiker bij de azijn. Draai of roer tot de suiker is opgelost.

Doe enkele druppels afwasmiddel in het mengsel.

De zeep zal de oppervlaktespanning van de azijn breken en de vliegen laten verdrinken.

Zet de val in de buurt van waar je fruitvliegjes hebt gezien. De wijn is misschien niet meer te redden, maar je bent tenminste van de vervelende fruitvliegjes af.

8. Drink de wijn

Een andere optie is om de bedorven wijn te mengen met verse wijn om een nieuwe fles te maken. Dit zal de zure smaken verdunnen en de wijn weer drinkbaar maken.

Als u besluit bedorven wijn te drinken, zorg er dan voor dat u dat met mate doet. Het wordt afgeraden om meer dan één glas bedorven wijn per dag te drinken.

Vermijd bovendien wijnen met een zure of bittere smaak. Deze wijnen bevatten waarschijnlijk hoge niveaus van histamines, waardoor u zich ziek kunt voelen.

9. Schoonmaakmiddel

Het zuur in wijn kan helpen vlekken te verwijderen. Het snijdt door vet en vuil, waardoor het een uitstekende natuurlijke reiniger is.

Just be sure to rinse the area well afterward, as you don't want your home smelling like a vineyard.

10. Azijn

azijn

Als je veel bedorven wijn hebt, kun je azijn maken.

Om dit te doen, heb je een vat nodig zoals een pot of Crock-Pot, wat kaasdoek en een elastiekje, en tijd.

Vul je vat tot de helft met wijn, en bedek de bovenkant met kaasdoek, vastgezet met een elastiekje.

Wacht twee tot drie weken, af en toe controleren of het doek niet loskomt.e. Als het klaar is, is de wijn veranderd in azijn.

11. Giet de bedorven wijn

Tenslotte kun je ook de bedorven wijn in de afvoer gieten.

Giet de bedorven wijn door de afvoer als je hem moet bewaren, kurk de fles en bewaar hem in de koelkast.

Controleer het om de paar dagen, en als er schimmel of andere bacteriën ontstaan, gooi het dan weg.

Probeer ermee te koken als de wijn goed ruikt maar zijn smaak heeft verloren..

Red wine can be used to deglaze a pan or add color and depth to braised dishes. White wine can be used in place of vinegar or to add acidity to a dish. 

Als al het andere faalt, gebruik het dan als schoonmaakmiddel; het zuur in wijn kan door vuil en vet snijden.

FAQs

veelvoorkomende vragen

Kan vervallen wijn je ziek maken?

Wijn bederft niet in de traditionele zin van het woordmaar hij gaat wel achteruit en ontwikkelt bijsmaken die hem ondrinkbaar kunnen maken.

Of dit je ziek maakt of niet hangt af van hoe gevoelig je bent voor deze smaken, maar het is over het algemeen best aan de kant van de voorzichtigheid. en geen verlopen wijn te drinken.

Hoe smaakt bedorven wijn?

Bedorven wijn kan smaken zuur, zuur, of azijnachtig.. Het kan ook een muffe smaak hebben of onaangenaam zijn om te drinken.

Als u een van deze smaken in uw wijn opmerkt, is hij waarschijnlijk bedorven en niet veilig om te drinken.

Hoe weet je of oude wijn bedorven is?

De tekenen van bedorven wijn zijn meestal een verandering van kleur en de ontwikkeling van een onaangename geur. Als u één van deze dingen ziet, kunt u de fles het beste weggooien.

Eindoordeel

Zo, nu weet je wat te doen met bedorven wijn.

Zolang je voorbereid bent op de mogelijkheid van bederf en een plan hebt, kun je de meeste flessen die bederven redden.

Gebruik gewoon je zintuigen om te beoordelen of een wijn nog drinkbaar is, en neem geen risico als hij er niet goed uitziet, ruikt of smaakt.

Met een beetje zorg en aandacht kunt u nog vele jaren van uw wijn genieten.

Lees ook:   De ultieme truc: zo kun je karnemelk vervangen in bakrecepten