Beste 2 deuren koelkasten in 2023 kopen

De koelkast is een belangrijk element in de keuken en is te vinden in 99% van de woningen. Gecombineerd, Amerikaans of met meerdere deuren, de 2 deuren koelkast is de meest voorkomende. Maar met zoveel merken (Samsung, LG…) en vormen om uit te kiezen, is dat niet gemakkelijk. Laten we eens kijken naar de beste koelkasten met 2 deuren voor dit jaar.

koelkast 2 deuren

LG GSL960PZVZ Amerikaanse koelkast

De beste 2 deuren koelkast in 2021
Deze LG 2 deuren Amerikaanse koelkast heeft een strak design en veel opbergruimte. Met zijn grote opslagcapaciteit is hij geschikt voor een groot gezin.
LG GSL960PZVZ

Bekijk de dagprijs

Als u op zoek bent naar een praktische en efficiënte 2 deuren koelkast, zal dit LG-model u aanspreken. Met een inhoud van 601 liter en een A+ energieklasse biedt hij veel ruimte en een laag energieverbruik. Het is ook een stil toestel met een geluidsniveau van slechts 39 dB. Bovendien zorgen de Total No-frost technologie en het automatische ontdooisysteem voor een optimale conservering van kwetsbare levensmiddelen.

Qua design past deze vrijstaande koelkast in elke ruimte, of het nu de keuken of de woonkamer is. De details, zoals de LED-verlichting of het glazen Magic Crisper-rek, geven deze koelkast nog meer charme. De 2 deuren zijn beveiligd met een kinderslotsysteem. Er is ook altijd een praktische en efficiënte externe ijsmaker. Tenslotte is deze koelkast gegarandeerd antibacterieel.

CHiQ Koel-vriescombinatie FBM250NE42

De beste 2 deuren koelkast op instapniveau
De door CHiQ ontwikkelde FBM250NE42 laaggeplaatste koel-vriescombinatie combineert op ideale wijze functionaliteit, efficiëntie en discretie. Kortom, dit model is door zijn ontwerp een veilige keus voor het hele gezin.
CHiQ FBM250NE42

Bekijk de dagprijs

Dit model is gemaakt van roestvrij staal en heeft een elegant ontwerp. Door zijn compacte afmetingen neemt hij niet veel ruimte in beslag. Dit praktische apparaat bestaat uit een koelkast en een vriesvak. Het geheel heeft een grote inhoud van 250 L, wat geschikt is voor een huishouden van 2 tot 3 personen.

Dit model is uitgerust met No Frost technologie voor eenvoudig onderhoud. Omdat hij energiezuinig is en slechts 237 kWh per jaar verbruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over uw energierekening. Bovendien kunt u de gewenste temperatuur gemakkelijk instellen via een elektronisch apparaat. Ten slotte respecteert dit apparaat uw gemoedsrust met een maximaal geluidsniveau van 42 dB.

LG GSJ361DIDV

De beste tweedeurs koelkast van topklasse
De LG GSJ361DIDV Amerikaanse koelkast zal zeker bij u passen als u op zoek bent naar een model met een grote capaciteit. Uitgerust met een totaal No Frost systeem, zal het uw keuken ook niet onoverzichtelijk maken.
LG GSJ361DIDV

Bekijk de dagprijs

Het hebben van een koelkast is niet langer een luxe, vooral een model als deze! Door zijn ontwerp past hij perfect in elk decor. De LG GSJ361DIDV heeft een totale inhoud van 591 L. De ontdooiing van het toestel gebeurt automatisch, wat u tijd bespaart. In totaal is deze koelkast slechts 179 x 91,2 x 71,7 cm.

Daarnaast heeft de LG GSJ361DIDV 4 glazen plateaus die u kunt gebruiken als legplanken. Met een koelcapaciteit van 12 kg/24 h is het een zeer energie-efficiënt model. Gemiddeld verbruikt hij slechts 429 kWh per jaar.

CHiQ FBM317NE4 koel-vriescombinatie

De 2 deuren koelkast met design en vermogen
Deze koelkast heeft alle kenmerken van een 2 deuren koelkast met de mogelijkheid van omgevingsluchtkoeling. Zijn sterke punten zijn de efficiënte opslag en het eenvoudige ontwerp.
CHiQ FBM317NE4

Bekijk de dagprijs

De CHiQ FBM317NE4 stelt niet teleur! Deze koelkast met omkeerbare deuren heeft een inhoud van 317 liter en verschillende glazen leggers. Het voert snel vocht af om voedsel koel en droog te houden dankzij de Total No Frost- en Multiairflow-technologie. Met een A+ energieklasse is dit apparaat van het merk CHiQ in geen enkel opzicht een energieverslinder.

De afmetingen en het ontwerp maken een eenvoudige installatie in elke omgeving en elke ruimte mogelijk. Het heeft ook een aanraakgevoelig LED scherm om de thermostaat en de vrieswereld te bedienen. Het LED-systeem zorgt voor een verlichting van 360° van alle koelzones. Het lage geluidsniveau van deze koel-vriescombinatie is 42 dB.

Samsung RL4363FBASL

Een goede keuze.
We houden van de grote capaciteit van de Samsung RL4363FBASL koelvriescombinatie. Je kunt er veel voedsel in bewaren. Het toestel is ook aantrekkelijk en robuust.
Samsung RL4363FBASL

Bekijk de dagprijs

Met een energieklasse van A++ zal deze Samsung koelvriescombinatie het comfort in uw huis effectief optimaliseren, terwijl uw energiekosten beperkt blijven. Alleen al door ernaar te kijken, zult u zien dat het toestel kwaliteit uitstraalt. Het ontwerp is mooi afgewerkt en u zult de praktische accessoires, zoals de waterdispenser met slot, op prijs stellen. Dus er is geen risico dat uw nieuwsgierige kleintjes in de koelkast gaan snuffelen.

Lees ook:   Energiezuinige waterkokers

Het netto volume van de koelkast bedraagt 300 L en dat van de vriezer 132 L. De temperatuur van elk compartiment kan onafhankelijk worden ingesteld en er zijn diverse accessoires verkrijgbaar, zoals een waterdispenser. Het ijscompartiment bevindt zich in het onderste gedeelte en de vriescapaciteit bedraagt 10 kg/u. Bent u op zoek naar een krachtige, zuinige en betrouwbare koel-vriescombinatie? Wij bevelen dit Samsung product aan.

Hoe kiest u uw koelkast 2 deuren

Amerikaanse koelkast, gecombineerd of met meerdere deuren, deze varianten maken deel uit van de 2 deuren koelkastfamilie. Maar naast deze modellen zijn er nog andere criteria waarmee rekening moet worden gehouden.
2 deuren koelkasten kiezen

Criterium 1: Gebruik

De keuze van een koelkast moet altijd gebaseerd zijn op het soort gebruik. Hoe leef je en kook je? Doet u vaak boodschappen of slechts één keer per week of om de twee weken? Al deze vragen zullen helpen de opslagcapaciteit van uw toekomstige koelkast te bepalen.

Criterium 2: Energieklasse

Hoe groter de koelkast, hoe meer energie hij verbruikt. Maar dat is niet het enige waarmee rekening moet worden gehouden, want het is ook een apparaat dat constant werkt en het invriezen van voedsel vergt ook een flinke hoeveelheid energie. Kies voor een 2 deuren koelkast een toestel met een energieverbruik van A+ tot A+++.

Criterium 3: Het type koeling

De goede bewaring van levensmiddelen in een koelkast hangt voornamelijk af van het soort koude. Statische koeling concentreert de lucht op de bodem van de koelkast terwijl deze vrij circuleert in alle compartimenten van de koelkast. Het wordt daarom aanbevolen voor het bewaren van verse producten zoals fruit en groenten. Dan is er geroerde koeling met een ventilator die fungeert als luchtverdeler binnenin de koelkast. Dit systeem verdeelt de lucht beter en houdt het voedsel goed. Tenslotte is er het nieuwe systeem genaamd No Frost of geventileerde koeling. De lucht in de koelkast circuleert gelijkmatig en dynamisch. Dit betekent dat vocht onmiddellijk wordt afgevoerd, wat betekent: geen vorst en geen bacteriën.

Criterium 4: Afmetingen

De meeste consumenten hebben de neiging te kiezen voor het grootste en meest imposante op de markt. Het is belangrijk te onthouden dat grote apparaten altijd veel energie verbruiken. Bovendien zijn ze omvangrijk en kunnen ze hinderlijk zijn als ze te veel ruimte innemen. Wat telt is het binnenvolume. Een gezin van 5 à 6 personen, bijvoorbeeld, kan kiezen voor een koelkast van 500 L. De capaciteit neemt af of toe naar gelang van het aantal personen in het huishouden.

Criterium 5: Het geluidsvolume

Het door een koelkast van de nieuwe generatie geproduceerde geluid moet minder dan of gelijk aan 40 dB zijn. Bovendien wordt het toestel als lawaaierig beschouwd en kan het oorklachten veroorzaken of de slaap ‘s nachts verstoren.

Hoe werkt een koelkast?

In tegenstelling tot wat je zou denken, maakt een koelkast geen koude. In principe verdampt het de vloeistof in de koelkast, het zogenaamde koelmiddel, zodat het de warmte in de koelkast kan opvangen. Het zal namelijk de warmte opvangen die in zijn holte circuleert, maar ook die van het voedsel, om deze naar buiten af te voeren. De koelkast zal dus een lang circuit tot stand brengen om deze transformatie uit te voeren.

Om het duidelijker te zien, maakt de koelkast gebruik van een vloeistof, koelvloeistof genaamd, die circuleert in een koelcircuit dat verdamper wordt genoemd. Het is tijdens deze reis en dankzij dit deel, dat de vloeistof zal verdampen en gasvormig zal worden. Dit hard gekoelde gas zal warmte absorberen van het voedsel in de koelkast om de temperatuur ervan te verhogen.

Het circuit gaat verder in de compressor. De compressor zal de vloeistof, die nu in gasvorm is, samenpersen en er ook voor zorgen dat de temperatuur stijgt. Vervolgens wordt het in een condensator gestuwd, een lange spoel aan de achterkant van het toestel. Hierbij keert het gas terug naar zijn vloeibare toestand en geeft het zijn eerder teruggewonnen warmte af aan de buitenwereld.

De reis eindigt in het expansieventiel dat, zoals de naam al aangeeft, de eerder samengeperste vloeistof doet uitzetten. Meer in het bijzonder verlaagt het expansieventiel de druk van de ontvochtigingsvloeistof om het water en de onzuiverheden die zich tijdens het vervoer in de vloeistof hebben opgehoopt, te verwijderen. Dit is het moment waarop de temperatuur van de vloeistof daalt om de koelruimte af te koelen.

Het is de thermostaat die dit circuit heeft geregeld en beheerd om de temperatuur stabiel te houden. Telkens wanneer de sensor van het toestel een temperatuurstijging registreert, bijvoorbeeld wanneer de deur te lang openstaat, zal dit proces opnieuw beginnen.

Lees ook:   Ecovacs Deebot N8 Pro: de Ozmo 950 met meer vermogen, meer precisie en minder kosten

De verschillende types 2 deuren koelkasten

2 deuren koelkasten zijn er in verschillende modellen: gecombineerd, Amerikaans of met meerdere deuren, de keuze hangt af van uw smaak en uw eisen op het gebied van prestaties.

Combinatie koelkasten

Combinatie koelkasten
Een combikoelkast bestaat uit een koelkast en een vriezer, meestal achter elkaar. Het enige verschil is de indeling van het vriesgedeelte, die van merk tot merk verschilt. Hoewel het meestal bovenaan staat, plaatsen sommige leveranciers het onderaan om ontwerpredenen.

Voordelen:

  • U kunt er verse producten in bewaren en elektriciteit besparen

Nadelen:

  • Hij is groter dan een gewone koelkast en neemt dus meer plaats in.
  • Bij sommige modellen raakt de motor snel uitgeput

Amerikaanse koelkasten

Amerikaanse koelkast
De Amerikaanse koelkast is ongetwijfeld de meest imposante van allemaal. Het kan een grote hoeveelheid voedsel opslaan dankzij het totale volume dat 600 L kan bereiken. Het is vaak uitgerust met het No Frost systeem. Zijn belangrijkste voordeel en wat hem onderscheidt van andere koelkasten is de aanwezigheid van een vers water- en ijsdispenser op de deur.

Voordelen:

  • Zij zijn krachtig, efficiënt en kunnen een groot volume levensmiddelen opslaan
  • Geen vorstvorming binnen

Nadelen:

  • Zij verbruiken veel energie en vereisen grote ruimten voor de installatie
  • Geventileerde koude opslag kan het voedsel uitdrogen

Koelkasten met meerdere deuren

Koelkasten met meerdere deuren
Halverwege tussen de Amerikaanse koelkast en de combinatiekoelkast, is de koelkast met meerdere deuren voorzien van verschillende compartimenten die een enorme hoeveelheid voedsel kunnen bevatten en gemakkelijk toegankelijk zijn dankzij de wijd opengaande deuren. Bij sommige modellen kan het vriesgedeelte worden veranderd in een koelkast.

Voordelen:

  • Hij is minder imposant dan de Amerikaanse koelkast en de binneninrichting is modulair.

Nadelen:

  • Het No Frost systeem droogt het voedsel en de beschikbare modellen zijn duur

Combinatie- of side-by-side koelkast?

Combinatie koelkast

Dit model is zowel praktisch als energie-efficiënt dankzij het ontwerp dat beide compartimenten combineert. Hij neemt weinig ruimte in beslag en kan overal in huis worden geplaatst. Aangezien hij door één enkele motor wordt aangedreven, heeft de motor de neiging stuk te gaan en is hij na een tijdje niet meer efficiënt.

Side-by-side koelkast

Amerikaanse modellen en modellen met meerdere deuren zijn krachtig en bevrijden u van ontdooiklussen dankzij de ventilator-koelingstechnologie. Maar ze nemen veel ruimte in beslag en zijn alleen geschikt voor grote kamers. Je moet ook meer tijd besteden aan het schoonmaken ervan.

Conclusie

Als u een model wilt dat ergonomisch is, met gemiddelde prestaties, maar dat niet in de weg staat, zijn combikoelkasten de beste optie voor u. Als u daarentegen een groot huis hebt en meer van esthetiek houdt, zijn side-by-side koelkasten de juiste modellen.

Waarom een koelkast met 2 deuren kopen?

2 deuren koelkasten zijn een van die grote apparaten die helemaal in zijn. Huishoudens kopen ze om verschillende redenen.

Om een grote hoeveelheid boodschappen op te slaan
Modellen met een enkele deur zijn soms nuttig voor alleenstaanden of paren en de behoefte aan verandering wordt gevoeld wanneer het gezin groeit. Koelkasten met 2 deuren zijn ideaal voor het bewaren van grote hoeveelheden voedsel. Of het nu gaat om combinatie-, Amerikaanse of tweedeurskasten, ze hebben altijd een grote opslagcapaciteit. De keuze hangt af van het aantal mensen dat onder één dak woont.

Voor optimale opslag
Met de twee onafhankelijke deuren, één voor de vriezer en één voor de koelkast, wordt de voedselopslag in elk gedeelte niet verstoord. U hoeft de vriezer niet te openen als u iets kouds wilt drinken. Vis en vlees liggen niet in de koelkast, maar zijn ingevroren, zodat het niet nodig is deze ruimte te openen.

De Amerikaanse modellen gaan nog een stap verder en hebben een mini water- en ijsdispenser ingebouwd in de deur. Multi-deur units hebben hun eigen wijnkelder en minibar. Dus je hoeft de andere lades niet te openen om je te vermaken.

Voor esthetiek
Het is duidelijk dat 2 deuren koelkasten stijlvoller zijn dan de klassieke. Naast hun prestaties en kracht zijn deze modellen ook op zichzelf staande siervoorwerpen. Zij geven meer pit aan de decoratie van de keuken of de ruimte waar zij worden geplaatst.

De verschillende merken 2 deuren koelkasten

Naar onze mening zijn de beste merken 2 deuren koelkasten in 2022 :

Samsung

Het merk Samsung, bekend om zijn high-end smartphones, ontwerpt ook Amerikaanse 2 deuren koelkasten van hoge kwaliteit. Zijn koelkasten behoren tot de meest populaire modellen. De koelkasten met water-, ijs- en roomijsdispensers behoren tot de best verkochte op de markt.

Lees ook:   Lund heteluchtfriteuse - 3.7L - 1400 Watt - Wit

Haier

Dit Chinese merk, opgericht in de jaren 80, is ook een referentie op het gebied van apparatuurontwerp, met name 2 deuren koelkasten. Haier biedt ook koel-vriescombinaties met een no-frost systeem en een minibar aan.

Hisense

Een ander Chinees merk dat naam heeft gemaakt op het gebied van de productie van krachtige 2 deuren koelkasten is Hisense. Het bedrijf is opgericht in 1969 en behoort tot de top van de toestellenproducenten in de wereld. De high-end modellen zijn krachtig, ergonomisch en scherp geprijsd.

LG

De 2 deuren koelkasten van dit merk onderscheiden zich altijd van de massa door hun slanke design dat in één oogopslag verleidt en hun grote opslagcapaciteiten. Het staat vooral bekend om de robuustheid van zijn producten.

Bosch

Dit is de grote naam in huishoudelijke apparaten. Dit Duitse merk is zonder twijfel het beroemdste van allemaal, dankzij zijn producten van uitzonderlijke kwaliteit. De koelkasten zijn herkenbaar aan hun zeer solide stalen ontwerp, dat ongetwijfeld past in alle soorten meubilair en decor.

Tips

Vóór het ontdooien

Zet een halfvolle fles water en een ijszak in de vriezer. Vergeet de diepvrieszakken met krantenpapier niet, waarin u tijdens het ontdooien voedsel en de bovengenoemde zaken kunt doen. Op deze manier blijft het voedsel intact.

Verwijderen van de ijslaag in een koelkast

U kunt een ontdooispray gebruiken om het ijs te verwijderen dat zich in het diepvriesgedeelte heeft opgehoopt. Maar voordat u dit doet, moet u het apparaat grondig legen en er handdoeken in leggen die de geur van de spray wegzuigen.

Beperking van storend koelkastgeluid

Als uw koelkast te lawaaierig wordt, kunt u het openen en sluiten van de deur het beste beperken. U moet ook de afdichtingen controleren en kijken of het ventilatiegedeelte niet geblokkeerd is. Het toestel moet ook op een stabiele ondergrond worden geplaatst.

Verwijderen van slechte geuren

Gebruik altijd luchtdichte dozen of plastic zakken voor levensmiddelen met sterke geuren. Maak de ontdooibak aan de achterkant van de koelkast schoon als deze vuil is. Als de geur blijft hangen, doe dan azijn of zuiveringszout in een kopje en zet dat in de koelkast.

Verlenging van de levensduur van de koelkast

Het eerste wat u moet doen is de koelkast op een koele plaats zetten, niet in de buurt van een warmtebron, en aan elke kant een paar centimeter ruimte laten om hem te laten luchten. Vergeet ook niet de koelkast na gebruik te sluiten. Controleer ook of de koelkast goed ontdooid is als u een model met automatische ontdooiing hebt.

Faq

Wat is de beste 2 deurs koelkast?
De beste 2 deurs koelkast hangt af van uw behoeften en budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.

Hoe organiseer je de binnenkant van een koelkast?
Het belangrijkste is dat u weet hoe u alle legplanken en laden van de koelkast moet gebruiken. De modernste koelkasten zijn goed ingedeeld en de rol van elke lade en plank is goed aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Zo niet, dan moet u weten dat bepaalde voedingsmiddelen, zoals aardappelen en broodbeleg, nooit in de koelkast mogen worden bewaard. Vergeet ook niet etiketten te gebruiken en de datum van het begin van de conservering te vermelden, zonder de hermetische dozen te vergeten om de overdracht van geuren te voorkomen.

Wat is de ideale maat voor een Amerikaanse koelkast?
Er is geen ideale grootte, aangezien de grootte van uw koelkast afhangt van het uitzicht van de ruimte waar hij zal worden geïnstalleerd. Er is echter een gemiddelde maat te respecteren, die 84 en 92 cm breed, 75 tot 80 cm diep en 180 cm hoog is.

Wat is een klimaatklas?
De klimaatklasse is de geschikte temperatuur waarvoor de koelkast werd vervaardigd. Er zijn momenteel acht klassen: N voor gematigd klimaat, SN voor uitgebreid gematigd klimaat, ST voor semi-tropisch klimaat, T voor tropisch klimaat, SN-T voor uitgebreid tropisch klimaat, N-T voor tropisch gematigd klimaat, SN-ST voor uitgebreid subtropisch klimaat en tenslotte N-ST voor gematigd tot subtropisch klimaat.

Wat is het verschil tussen Amerikaanse koelkasten en koelkasten met meerdere deuren?
Ja, veel mensen verwarren Amerikaanse stijl met multi deur koelkasten. De beste manier is de deuren te tellen, want Amerikaanse koelkasten hebben altijd twee deuren tegenover elkaar en multi-deurs kunnen meerdere kasten hebben.

Lees ook: