Hoeveel kost een Miele vaatwasser?

De keukenapparatuur van Miele maakt indruk met hun betrouwbare werking en een bovengemiddelde levensduur. Qua prijs zitten vaatwassers van Miele meestal in het hogere marktsegment: 1.000 euro en meer zijn niet ongewoon. De elektrische apparaten scoren met innovatieve oplossingen en comfortfuncties. Met de grootte en de apparatuur stijgt de prijs.

De juiste maat

De vaatwassers kunnen op verschillende manieren worden ingedeeld en stellen u in staat om een eerste beslissing te nemen. Allereerst moet u overwegen hoeveel ruimte de nieuwe vaatwasser moet innemen. Qua breedte wordt onderscheid gemaakt tussen vaatwassers van 60 centimeter en 45 centimeter. Miele vaatwassers met een breedte van 60 centimeter hebben een hoogte van 80 centimeter en een diepte van 57 centimeter. Dit zijn gestandaardiseerde waarden, omdat de vaatwasser naadloos moet passen in een standaard ingerichte keuken. Apparaten van deze klasse worden gekenmerkt door een zuinig gebruik van middelen en hebben een capaciteit tussen 10 en 14 couverts (MGD). Vaatwassers met een breedte van 45 centimeter hebben een hoogte van 81 centimeter en een diepte van 57 centimeter. Deze afmetingen zijn ook gestandaardiseerd om de apparaten te kunnen integreren in een ingerichte keuken. Deze groep is ruimtebesparend en functioneel, maar bereikt niet de beste energie-efficiëntie vanwege het ontwerp. Deze vaatwassers hebben plaats aan maximaal 10 op maat gemaakte instellingen. Qua prijs beginnen beide maten bij zo’n 650 euro, waarbij een smalle vaatwasser meestal een slechtere energie-efficiëntie heeft.

Tip: Een smalle Miele vaatwasser is alleen de moeite waard als er ruimtegebrek is.

Smalle vaatwasser (45cm) met hoogwaardige apparatuur. Foto: Miele

Smalle vaatwasser (45cm) met hoogwaardige apparatuur. Foto: Miele

Visuele ontwerpopties

Naast het formaat zijn er verschillende optische ontwerpopties voor een vaatwasser in de ingerichte keuken. Een vrijstaande vaatwasser kan overal worden geïnstalleerd waar een elektriciteits-, water- en rioleringsaansluiting is. De meeste vrijstaande apparaten kunnen eronder worden gebouwd. Zo kunt u de plafondplaat verwijderen en de vaatwasser onder het werkblad van de ingerichte keuken schuiven. U kunt de bekleding van de voordeur op deze modellen niet veranderen. Ze scoren met eenvoudige bediening en zijn geschikt voor incidenteel gebruik. Deze modellen zijn al verkrijgbaar vanaf 650 euro. Er zijn ook gedeeltelijk en volledig integreerbare Miele vaatwassers. De bedieningselementen van de semi-integreerbare vaatwassers bevinden zich in het bovenste deel van de voordeur, terwijl de bedieningselementen van de volledig integreerbare modellen zich aan de bovenrand van de voordeur bevinden. Een gedeeltelijk integreerbare vaatwasser mist de bekleding aan de voor- en zijkanten, waardoor deze uitsluitend geschikt is als element van een inbouwkeuken. De voordeur is tijdens de installatie versierd met een decoratief element, zodat de vaatwasser gemakkelijk in elk keukenontwerp kan worden geïntegreerd. De bedieningselementen blijven zichtbaar. Bij een volledig integreerbare vaatwasser zijn de bedieningselementen onzichtbaar in gesloten toestand. Deze modellen behoren over het algemeen tot het high-end segment en bieden een verscheidenheid aan innovatieve functies. Ze zijn geschikt voor veelvuldig gebruik en zijn te koop vanaf 700 euro.

Lees ook:   Gevulde gehaktballetjes met mozzarella

Tip: Let op een besteklade voor een nieuwe vaatwasser: In tegenstelling tot een bestekmand is dit ruimtebesparend en zorgt het voor een optimaal reinigingsresultaat, omdat het water uit de spoelarm van alle kanten om het platte bestek spoelt. Energie-efficiëntie en waterverbruik zijn belangrijke parameters. Hoewel efficiënte modellen aanzienlijk meer geld kosten om te kopen, bespaart u op de lange termijn een groot deel van de bijkomende kosten,