LG vs Samsung Koelkasten review (2021) – Best Models & More


Overweegt u een LG of Samsung koelkast voor uw huis? Of misschien vraagt u zich af welk merk beter is?

LG en Samsung koelkasten zijn bijna identiek qua productontwerp en functionaliteit, waardoor ze klassieke rivalen zijn. Daarom kan het moeilijk zijn om de twee van elkaar te onderscheiden en te beslissen welk merk het beste in uw keuken zou passen.

Om uw beslissing wat gemakkelijker te maken, hebben we deze gedetailleerde gids gemaakt om LG en Samsung koelkasten te vergelijken en hun sterke punten, nadelen en unieke kenmerken te belichten. We geven u ook onze keuzes voor de beste koelkastmodellen van elk merk.

In een oogopslag – Onze Top 6 LG en Samsung Koelkast Picks

Hier is de lijst van onze top picks voor LG en Samsung koelkasten – klik op de links hieronder om onze beoordeling te zien op elk.

 • 1) Beste Klassieke Koelkast: Samsung RS22T5201SR
 • 2) Beste stijl: Samsung RF22K9381SR
 • 3) Beste Franse deur Koelkast Innovatie: Samsung Familie Hub RF22R7551SR
 • 4) Beste Top Freezer Koelkast: LG LTCS24223S
 • 5) Beste Diepvrieskoelkast: LG LDCS24223S
 • 6) Beste 4-deurs Koelkast: LG LMXC23796S

Overzicht van Samsung en LG koelkasten

Hoewel Samsung en LG tien jaar geleden geen populaire merken waren, zijn het vandaag twee van de beste merken van huishoudapparaten op de markt.

Samsung is een van de meest succesvolle elektronicabedrijven ter wereld. Dankzij hun innovatie, gestroomlijnd productontwerp en productkwaliteit heeft Samsung een aanzienlijk aandeel van de apparatenmarkt in handen.

Met een Samsung koelkast krijgt u de beste constructie en designstijl. Ze zijn ook zeer betrouwbaar en beschikken over extra functies om het gebruiksgemak te verhogen.

De LG koelkast is het enige merk dat zich kan meten met Samsung op het gebied van innovatie. Zij bieden niet alleen producten van topkwaliteit, maar maken ook hun belofte waar om het gebruiksgemak te verbeteren.

Bij de keuze van een koelkast voor uw huis zijn er een aantal verschillende factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een keuze maakt. Deze factoren omvatten het type koelkast, het ontwerp en speciale kenmerken.

Welke deurconfiguraties zijn beschikbaar?

Koelkastmerken hebben over het algemeen vier traditionele deurconfiguraties.

 • Franse deur koelkast
 • Side-by-side koelkast
 • Koelkast met vriesvak
 • Top Vriezer koelkast

De koelkastmodellen van Samsung en LG hebben de industrie op zijn kop gezet, te beginnen met hun innovatieve deurconfiguraties.

Samsung Koelkast deurconfiguraties
Samsung deelt zijn koelkasten graag als volgt in:

 • Zij aan Zij
 • Franse deur
 • 4-deurs openslaande deur
 • 4-Deurs Flex (technologie waarmee u gemakkelijk van vriezer op koelkast kunt overschakelen)

Het bedrijf maakt wel enkele koelkastmodellen met bovenvriezer. De RT18M6215WW is een van de best verkopende topvriezers van Samsung tegen een betaalbare prijs.

LG Koelkast Deur Configuraties
LG koelkast, aan de andere kant, heeft ook een brede selectie van stijlen die populaire bodemvriezer en top vriezer modellen omvat. Hun meest interessante assortiment is echter gereserveerd voor de franse deur en side by side modellen.

Wij houden van het 3-deurs concept op de side-by-side LG koelkasten:

Wat is stijlvoller?

Zoals we al eerder zeiden, lijken de koelkastproducten van LG en Samsung qua stijl en functionaliteit sterk op elkaar. Maar hoewel LG de overhand heeft op het gebied van innovatieve functies, heeft Samsung een kleine voorsprong op het gebied van design en stijl, dankzij hun inspanningen om greeploze (sommigen noemen het pocketgreep) koelkasten te maken. Hierdoor passen ze perfect in elke keuken.

Een snelle opmerking over handvatten. Bij de aankoop van apparaten denken de meeste mensen meestal niet aan het ontwerp van de handgreep. Maar als het apparaat in hun keuken staat, zullen de slecht passende handgrepen opvallen. Dus, als u gewoon een oude/kapotte koelkast vervangt, zorg er dan voor dat de nieuwe koelkast die u in gedachten heeft bij de rest van de apparatuur en uw keukenhardware past. Als voorbeeld, we houden van de universele aantrekkingskracht van Samsung RF28K9380SR.

Hebben LG en Samsung beide tegendiepte versus standaard diepte koelkasten?

Ja, beide merken hebben modellen voor aanrecht en voor volle diepte. In feite staan zowel LG als Samsung erom bekend de beste inbouwkoelkastmodellen op de markt te maken.

Dieptemodellen passen goed in de kastruimte, zodat de keuken naadloos wordt afgewerkt. Modellen met volledige of standaarddiepte steken uit de kast, waardoor het voor keukenkastontwerpers moeilijk is om een aangepaste en naadloze afwerking te bereiken. In ons artikel over het ontwerp van koelkasten met tegendiepte versus standaarddiepte vindt u meer informatie over dit onderwerp, samen met afbeeldingen.

Voorbeelden van inbouwmodellen van beide merken zijn de LG LFXC22526S en de Samsung RF22R7551SR. Voor modellen met standaarddiepte zijn er de LG LFDS22520S en de Samsung RF28R6301SR.

Hebben jullie een unieke afwerking

LG koelkasten zijn verkrijgbaar in mat zwart roestvrij staal, zwart roestvrij staal, roestvrij staal, glad wit, platina zilver, of de LG Signature Textured Steel afwerking. De afwerkingen van Samsung koelkasten zijn wit, zwart, roestvrij platina, roestvrij staal, vingerafdrukbestendig roestvrij staal, vingerafdrukbestendig zwart roestvrij staal, en de vingerafdrukbestendige Toscaanse roestvrij stalen afwerking.

De Toscaanse roestvrijstalen afwerking is uniek voor Samsung koelkasten en komt voor in high-end modellen zoals de 22 cu. ft. counter-depth RF22R7551DT. Het rijke kleurenpalet van de Toscaanse keuken past in elk keukeninterieur voor dat vleugje luxe. De LG Signature Textured Steel Finish is uniek voor LG koelkasten en verschijnt in modellen zoals de 31 cu. ft. Smart Wi-Fi LUPXS3186N.

Welke unieke kenmerken heeft elk merk?

Hoewel de meeste koelkastmerken soortgelijke functies bieden, behouden zij bepaalde kenmerken die uniek zijn voor hen. Dit geldt ook voor koelkasten van zowel Samsung als LG.

Unieke kenmerken van Samsung Koelkasten

De lijst met unieke functies van Samsung begint met de FlexZone-technologie, waarmee uw vriezer met één druk op de knop tijdelijk in een koelkast verandert en omgekeerd. Er is de metalen koelfunctie die helpt om een gelijkmatige temperatuur in de koelkast te handhaven.

De functie voor het automatisch vullen van de waterkan is zeer opmerkelijk en doordacht. Met de kan kunt u uw fruit mengen of koude thee zetten in uw drinkwater. Wat is er nog meer? Hij wordt automatisch gevuld zodra u er water uit haalt, zodat u niet zonder koud, waardevol drinkwater komt te zitten.

De Family Hub-serie omvat enkele van de slimste koelkastmodellen op de markt. De unieke eigenschappen zijn onder meer de deur met touchscreen, stemactivering/bediening met behulp van Bixby’s Assistant, en permanente meldingen/waarschuwingen over de status van de items in de koelkast. De Family Hub is beperkt tot enkele specifieke high-end Samsung 3-deurs Franse deur koelkastmodellen zoals de RF22NPEDB.

Unieke kenmerken van LG koelkasten

LG, die een beetje innovatiever is, behoudt veel unieke functies. Daartoe behoren onder meer de Smart Diagnosis, LoDecibel Operation en het InstaView deur-in-deur-ontwerp. De InstaView deur-in-deur heeft een glazen paneel dat de binnenkant van de koelkast verlicht met twee snelle klopslagen. Met deze functie kunt u de binnenkant van de koelkast bekijken zonder hem te openen.

De LG Signature-lijn is een van de beste koelkastenseries op de markt. Naast de unieke getextureerde afwerking en de InstaView-functie heeft de LG Signature LUPXC2386N een functie voor automatische deuropening die de deur opent zodra u voor de koelkast stapt. Het heeft ook de SmartThinQ technologie voor koelkastbeheer op afstand.

High-end LG koelkasten produceren ook het bolvormige Craft Ice, in tegenstelling tot Samsung koelkasten, die zijn ontworpen om langer mee te gaan dan normaal ijs voordat het smelt. Deze bollen van kristalhelder ijs met een diameter van 2 inch zullen uw cocktailspel naar een hoger niveau tillen.

In onze vorige artikelen hebben wij de koelkastmerken Samsung en LG behandeld. De reviews en koopgids geven meer gedetailleerde informatie over de unieke kenmerken van elk merk.

Hoe handig is het schappen/opbergen

Koelkastmerken hebben verschillende modellen met verschillende afmetingen en capaciteiten. Vergelijkbare LG- en Samsung-modellen bieden vergelijkbare opberg- en aflegmogelijkheden. Maar een diepere duik in de kenmerken van de modellen zal aantonen dat de opslagcapaciteit afhankelijk is van het model en niet van het merk. Elk van de merken heeft modellen die betere en handigere opbergmogelijkheden bieden.

Wat zijn de verbindingsmogelijkheden?

Zowel LG als Samsung hebben koelkasten met Wi-Fi-connectiviteit. Deze koelkasten zijn meestal high-end en met premium prijzen.

De aangesloten koelkasten van Samsung zijn beperkt tot de Family Hub-serie. Met een Family Hub-koelkast kun je niet alleen de koelkast bedienen met je stem, maar kun je nog veel meer doen dankzij de Assistant van Bixby.

Meer dan de helft van de LG koelkasten zijn aangesloten. Dit betekent dat LG u meer kans biedt op een aangesloten koelkast dan Samsung. Met LG’s koelkast app, ThinQ, kun je functies activeren zoals de Smart Diagnosis, en de koelkast op afstand bedienen voor meer gemak.

Zijn ze betrouwbaar?

Samsung en LG behoren tot de beste en populairste koelkastmerken ter wereld. Dit geeft hen een reden om hun reputatie boven winst te stellen.

Samen behoren hun koelkasten tot de meest betrouwbare op de markt. Door hun populariteit is het ook gemakkelijker om een LG of Samsung koelkast te repareren. LG koelkasten zijn echter iets betrouwbaarder dan Samsung koelkasten.

Hoe energie-efficiënt zijn ze?

Beide merken zijn vrij gelijkaardig qua functionaliteit, en dus is elk net zo efficiënt als het andere. De meeste van hun koelkasten besparen u onnodige energiekosten en beschermen ook het milieu, zonder dat dit ten koste gaat van essentiële functies.

LG heeft momenteel ongeveer 69 koelkasten (van de mogelijke 91) met Energy Star-certificaat. Samsung heeft 55 apparaten (van de 66 mogelijke) met Energy Star-certificaat. Hierdoor zijn Samsung koelkasten blijkbaar energiezuiniger dan LG koelkasten.

Hoe werkt het koelsysteem?

Beide merken koelkasten zijn zeer goed in koelen, met elk verschillende koelopties en -methoden. Naast het standaard koelsysteem met meerdere luchtstromen, omvatten LG’s koelmethoden ook lineaire koeling, slimme koeling, innovatieve koeling, deurkoeling, en de kenmerkende FRESHShield Koelmethode.

Het FRESHShield koelsysteem laat koude lucht ontsnappen via kanalen aan de bovenkant van de koelkast. Deze vormen een koude luchtbarrière die de binnenkant van de doos op een stabiele temperatuur houdt. De deurkoeling helpt om een gelijkmatige temperatuur in de box te handhaven door het temperatuurverschil tussen het deurgedeelte en de binnenzijde van de koelkast te verkleinen.

Samsung heeft de Twin Cooling, Twin Cooling Plus, Triple Cooling, en dan de opmerkelijke metaalkoeling, die vergelijkbaar is met LG’s deurkoeling. De Twin Cooling Plus-technologie van Samsung maakt gebruik van dubbele compressoren en drievoudige verdampers om de koeling te verbeteren. De Twin Cooling-technologie is aanwezig in bijna alle koelkastmodellen, terwijl de Triple Cooling is voorbehouden aan de high-end koelkasten.

Onze 6 Beste LG en Samsung Koelkast modellen

Laten we, voordat we onze vergelijking beëindigen, eens kijken naar onze beste 6 LG en Samsung koelkastmodellen. Ondertussen maken beide merken deel uit van onze felbegeerde ranglijst van beste koelkastmerken. Houd er ook rekening mee dat elk bedrijf meer dan 100 modellen in verschillende maten en stijlen maakt. De modellen die we hier hebben uitgekozen, bieden u een goed uitgangspunt voor uw onderzoek en helpen u inzicht te krijgen in de kenmerken en gemakken die elk merk in zijn gamma biedt.

1) Beste Klassieke Koelkast: Samsung RS22T5201SR

De klassieke RS22T5201SR heeft de visueel meest aantrekkelijke side-by-side koelkast op de markt. Maar naast het stijlvolle uiterlijk is de RS22T5201SR uitgerust met tal van coole functies.

Deze koelkast vervangt het model RH22H9010SR, dat voorzien was van een innovatieve vitrinedeur. Zo konden gebruikers zien wat er in de koelkast lag en gemakkelijk toegang krijgen tot veelgebruikte items. Helaas beschikt de huidige versie van het product niet over deze deur-in-deur functie. U zult echter merken dat de luchtcirculatie in de huidige incarnatie veel beter is, wat superbelangrijk is als het gaat om het bewaren van voedsel.

De RS22T5201SR wordt geleverd met een automatische ijsmaker voor binnen, en een water- en ijsdispenser. Hij heeft ook een aanrecht, waardoor uw keuken een aangepaste en naadloze look krijgt.

Samsung maakt een grotere versie van dezelfde koelkast. Samsung RS27T5200SR heeft een volledige diepte en klokken 27.4 cu. ft. in interieur volume.

2) Beste Stijl: Samsung RF22K9381SR

De vierdeurs RF22K9381SR met FlexZone-technologie is een ander model van Samsung dat uw keuken een naadloze look geeft met een vleugje luxe. Het heeft ook een voedsel vitrine functie die u gemakkelijk toegang geeft tot hoog-frequente items.

Dankzij de FlexZone-technologie van de RF22K9381SR kunt u uw vriezer eenvoudig en tijdelijk ombouwen tot een koelkast voor meer ruimte. Dit model maakt ook gebruik van Triple Cooling technologie om voedsel sneller te laten afkoelen.

Dit model heeft ook een stijlvolle, vingerafdrukbestendige roestvrijstalen buitenkant, die vlekken vermindert. Het ontwerp in tegendiepte past precies in uw kastruimte voor een aangepaste en naadloze look.

Net als veel van de andere modellen op onze lijst, heeft dit model een interieur van 22 kubieke meter.

3) Beste Franse deur Koelkast innovatie: Samsung Family Hub RF22R7551SR

Hoewel we LG iets hoger hebben ingeschat dan Samsung wat betreft innovatie, kunnen we niet ontkennen dat Samsung-modellen een aantal echt coole functies bieden. De 4-deurs RF22R7551SR van 22 kubieke meter is een van de beste Franse deur koelkastmodellen op de markt, dankzij de Family Hub-functie.

De Family Hub maakt de koelkast slim, zodat u hem op afstand kunt bedienen met behulp van de Samsung-app. Dit model heeft ook de FlexZone-functie en maakt gebruik van de Twin Cooling Plus-technologie.

De RF22R7551SR heeft een waterdispenser met verlengde hoogte, waarmee u gemakkelijk containers en waterkruiken kunt vullen. Het heeft hoogrendement LED-verlichting aan de binnenkant, en de roestvrijstalen deur heeft een metalen koelingseffect. De koelkast heeft ook een aanrecht voor een klassieke afwerking op maat.

Merk op dat de RF22R7551SR het model RF22NPEDBSR, dat in 2020 uit de productie werd genomen, vervangt.

4) Beste Top Freezer Koelkast: LG LTCS24223S

De LG LTCS24223S is een top vriezer model dat u meer dan genoeg ruimte biedt voor uw boodschappen.

Deze koelkast wordt geleverd met twee vochtigheidsgeregelde groentelades die uw voedsel vers en goed georganiseerd houden. Het Multi Air Flow Freshness System van dit model houdt de binnenkant van de koelkast op het perfecte vochtigheids- en temperatuurniveau. Al deze kenmerken samen zorgen ervoor dat uw voedsel langer vers blijft.

Naast de functionaliteitskenmerken staat de LTCS24223S ook zijn mannetje op het gebied van design. Het heeft goed gevormde deuren en verborgen scharnieren. Dit model is verkrijgbaar in een aantal verschillende afwerkingen, waaronder zwart roestvrij staal, wit roestvrij staal en glad wit.

5) Beste Diepvrieskoelkast: LG LDCS24223S

Naast de extra ruimte biedt deze koelkast meer dan zijn Samsung tegenhanger. Het bevat de Multi-Air Flow Freshness functie voor het handhaven van een optimale luchtvochtigheid en temperatuur. Dit garandeert dat uw voedsel langer vers blijft. Ook de voorgevormde deurgrepen en verborgen scharnieren geven de koelkast een geraffineerde look.

Een van de opvallendste kenmerken van de LDCS24223S is het Smart Diagnosis-systeem. Deze maakt gebruik van enkele van de nieuwste diagnose- en connectiviteitstechnologieën om u te helpen uw koelkast onmiddellijk en met gemak op te sporen. Het model is ook Energy Star-gecertificeerd en heeft een garantie van tien jaar.

6) Beste 4-deurs Koelkast: LG LMXC23796S

Dankzij de connectiviteit en slimme functies is de LG LMXC23796S een van de meest technologisch geavanceerde LG-koelkastmodellen die verkrijgbaar zijn. Met de InstaView-functie kunt u bijvoorbeeld de items in uw koelkast zien zonder de deur te openen.

De deur-in-deur functie helpt u ook om uw meest gebruikte items vooraan in de koelkast te bewaren om te voorkomen dat er koele lucht ontsnapt wanneer u de deur opent. Met de SmartThinQ-technologie en -app kunt u uw koelkast op afstand bedienen en via spraakbesturing bedienen.

Enkele andere coole functies zijn het Slim SpacePlus Ice-systeem voor meer schapruimte en de Smart Cooling Plus voor het handhaven van de ideale temperatuur. De koelkast heeft ook een aanrecht voor een aangepaste en naadloze look.

Conclusie

Zowel de koelkasten van LG als die van Samsung zijn van vergelijkbare kwaliteit en zouden een uitstekende aanwinst voor uw keuken zijn. Als u echter op zoek bent naar ontwerpen van topklasse en een meer naadloze look, is een Samsung-koelkast misschien het beste voor u. Als u op zoek bent naar een koelkast met optimaal gebruiksgemak en veel coole innovaties, kunt u het beste voor een LG-model gaan.

FAQs

Waar worden LG en Samsung koelkasten gemaakt?
Samsung koelkasten worden gemaakt in Zuid-Korea, Duitsland, China, Hongarije, Zuid-Afrika, Luxemburg, Zweden en India. In 2018 is Samsung Electronics America begonnen met de commerciële productie van huishoudelijke apparaten in Newberry County, South Carolina.

De meeste LG koelkasten worden in Zuid-Korea gemaakt, maar sommige modellen worden in China gemaakt. Maar met de bouw van hun enorme fabriek in Clarksville, Tennessee, zal het merk de meeste van zijn toestellen voor de Amerikaanse markt in Noord-Amerika laten produceren.

Welk waterfilter heb ik nodig voor mijn Samsung koelkast en hoe vaak moet ik het vervangen?
We hebben de compatibele waterfilters voor Samsung koelkasten op de volgende pagina opgesomd.

De koolstoffilters in koelkasten moeten om de zes maanden worden vervangen.

Maken Samsung of LG wijnkoelkasten?
Op dit moment maken Samsung en LG geen wijnkoelkasten van normaal formaat of voor onder de toonbank. Als u aanbevelingen voor de beste wijnkoelkast nodig hebt, vindt u in onze koopgids meer informatie over dit onderwerp.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 29 december 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts