4 tips voor efficiënte verwarming en koeling


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

Of u nu een groot huis met meerdere ramen hebt of een klein flatgebouw, er zal altijd behoefte zijn aan verwarming en koeling van uw nederige stulpje om een bepaald niveau van comfort te handhaven. Met de juiste toestellen kunt u ervoor zorgen dat u nooit meer energie verbruikt dan nodig is. Combineer ze met kostenbesparende tips en u kunt op weg zijn om uw ecologische voetafdruk drastisch te verkleinen. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw huis efficiënter te verwarmen en te koelen.

1. Investeer in airconditioners met Energy Star-classificatie
Als u in een gebied woont waar het het grootste deel van het jaar warm is, moet u goed opletten wat u gebruikt om uw huis koel te houden. Airconditioners kunnen een grote hoeveelheid elektriciteit en energie verbruiken. Met Energy Star-gewaardeerde modellen kunt u er echter voor zorgen dat u nooit meer verbruikt dan u nodig hebt. Bijvoorbeeld. Frigidaire maakt verschillende modellen die Energy Star gecertificeerd zijn met 10.000 BTU’s aan vermogen.

2. Controleer uw luchtfilters
Een vuil luchtfilter kan de luchtstroom in zowel verwarmingstoestellen als airconditioners belemmeren, aldus Energy Star. Daarom is het een goed idee om uw filters het hele jaar door in de gaten te houden. Idealiter moeten ze om de drie maanden worden vervangen, vooral tijdens periodes van regelmatig gebruik. Een opeenhoping van stof kan ook leiden tot storingen in uw verwarming of airconditioner, wat kan resulteren in kostbare reparaties.

3. Gebruik raambekleding in uw voordeel
In de zomer kan raambekleding helpen om de zon te weren en te voorkomen dat uw huis opwarmt. In de winter kunnen gordijnen zorgen voor isolatie en ervoor zorgen dat uw nederige woning het hele seizoen warm blijft, aldus het U.S. Department of Energy. Kies voor verduisterende gordijnen, die gemaakt zijn van een dik materiaal, om energie te besparen.

4. Installeer een programmeerbare thermostaat
Een programmeerbare thermostaat kan u helpen ervoor te zorgen dat u uw verwarming of airconditioning nooit meer gebruikt dan nodig is. Met een van deze apparaten kunt u de tijd dat deze voorwerpen in uw huis werken, zelf bepalen. Zo hoeft u zich over één ding minder zorgen te maken wanneer u het huis verlaat voor een dagje of een lange vakantie.

Of u nu groener wilt gaan werken of gewoon geld wilt besparen, met deze tips kunt u dat eerder vroeger dan later doen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht werd oorspronkelijk gepubliceerd op 19 augustus 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts