Beste Compacte wasmachine en droogkast – Onze Top 4 Picks voor kleine ruimtes [2021]


Laatst gewijzigd
28 december 2020

Wat maakt een wasmachine en een droger compact? En waarom zou je een compacte set in je huis willen? Dit zijn slechts twee van de vele vragen die wij van onze klanten krijgen over de wasmachines en drogers voor appartementen.

Per definitie zijn compacte wasmachines en drogers 24 inch breed. Hoewel ze minder ruimte innemen in uw huis, zijn deze producten net zo doeltreffend als hun volwaardige tegenhangers.

Als u weinig wasruimte hebt of een verouderde wasopstelling wilt vervangen, zijn compacte wasmachines en drogers misschien ideaal voor uw behoeften. Wat uw redenen ook zijn, deze modellen kunnen een krachtige oplossing zijn voor ruimtebehoeften.

In dit artikel bespreken we de informatie die u nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen over de vraag of een compacte wasmachine en droger al dan niet een goede aanwinst voor uw huis zouden zijn. We geven u ook onze keuze voor de vier beste compacte wasmachines en drogers op de markt.

in een oogopslag – Onze 4 beste stapelbare compacte was- en droogmachinesets

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor compacte wasmachines en drogersets in 2021

 • 1) Beste in het algemeen: Miele WWH660WCS
 • 2) Meest Betrouwbaar: Bosch WAW285H2UC 800-serie
 • 3) Het beste met een droger met ventilatieopeningen: Samsung WW22k6800AW
 • 4) Beste budget: LG WM1388HW

Compact was-droogcombinaties zijn voor u als…

 • U hebt een kleine wasruimte waarin geen standaard 27 inch machine past. Omdat deze machines ventless zijn, kunnen ze direct tegen de muur worden geplaatst. Dit bespaart u ruimte in de diepte.
 • U wilt de wasmachine/droger onder een aanrecht in uw keuken plaatsen (dit is een populaire stijlkeuze in Europa en in veel steden in de V.S.)
 • Je moet een oneven gevormde, alles-in-een wasserette vervangen
 • U wilt een extra wasoplossing waarvoor geen ventilatie nodig is (U hebt alleen een wateraansluiting en afvoer nodig!)

Compacte was-droogcombinaties zijn niet voor jou bedoeld als:

 • U wilt uw beddengoed regelmatig wassen zonder naar de wasserette te hoeven (een kingsize dekbed past niet in een compacte wasmachine of droger)
 • U hebt een groot gezin en hebt machines met een grote capaciteit nodig

Tekort aan leestijd? Bekijk onze exclusieve video review van de beste compacte was/droogcombinatie

Onze top 4 aanbevelingen voor compacte wasmachines en drogers

Klaar om uit te vinden welke compacte wasserij sets wij hebben gekozen als de beste van 2021? Hier is onze lijst van het beste van het beste van een groot aantal merken.

Daarnaast hebben we de hele categorie wasmachines (bovenlader versus voorlader, stapelbare wasdroger) geëvalueerd op onze felbegeerde ranglijst van beste wasmachines en wasdrogers.

1) Beste totaal: Miele WWH660WCS

Miele-wasdroger met warmtepomp-droogtechnologie

Miele, gevestigd in Duitsland en met meer dan een eeuw geschiedenis achter zich, is een van de meest vertrouwde fabrikanten en ontwerpers van hoogwaardige apparatuur. Hun ontwerpen en bouwkwaliteit zijn zelfs zo nauwkeurig dat het bedrijf een levensduur van 20 jaar claimt voor zijn producten, twee keer zo lang als het volgende beste merk.

Waarom wij het goed vinden:

Krachtige compacte set ontworpen voor optimale textielverzorging met de meest efficiënte ventless droger in de industrie.

 1. Beste in stofverzorging – Uw kleren blijven langer als nieuw.
 2. 1.600 RPM draaisnelheid – Tijdsbesparing. Haalt de maximale hoeveelheid vocht eruit en laat minder werk over voor de droger.
 3. Warmtepomp ventless droogtechnologie – Geeft geen overtollige warmte en vochtigheid af. Je kunt de was doen met gesloten kastdeuren.
 4. 110 Volt standaard stopcontact – Veelzijdig, brengt geen extra kosten voor een elektricien met zich mee.
 5. TwinDos automatische doseerinrichting – een geweldige functie waarmee u tot 3 maanden lang niet hoeft na te denken over het bijvullen van wasmiddel.

Unieke kenmerken van de Miele W1 Wasmachinelijn

De nieuwe W1-serie van Miele is het vlaggenschip van de compacte wasmachinelijn, en biedt een lange lijst van unieke functies. Daarom durven wij met een gerust hart te zeggen dat de compacte wasmachines van Miele momenteel de beste op de markt zijn. Het is de enige wasmachine op de markt met een toerental van 1.600 toeren per minuut , die de maximale hoeveelheid vocht onttrekt en minder werk aan de droger overlaat. Laten we eens kijken naar het beste aanbod van de W1-serie:

 • Het TwinDos automatische wasmiddeldoseersysteem is de topfunctie van deze wasmachine. TwinDos slaat voor drie maanden wasmiddel en bleekmiddel op in de machine, die automatisch wordt vrijgegeven tijdens wascycli. U kunt natuurlijk ook uw eigen favoriete wasmiddel/bleekmiddel en wasverzachter gebruiken in plaats van TwinDos.
 • Schoon in 1 uur dankzij QuickIntenseWash. U kunt een volle lading wasgoed van 11 pond met matige vervuiling in minder dan een uur wassen. Dit programma activeert een speciaal verzadigingsproces samen met gespecialiseerde trommelbewegingen om een effectieve reiniging te verzekeren. Bovendien kan QuickIntenseWash zowel met heet (140F) als koud (105F) water worden gebruikt om verschillende weefselsoorten aan te passen.
 • SoftSteam vermindert kreuken door stoom af te geven aan het einde van de cyclus. Wij vonden dat het het beste werkt wanneer u kleinere hoeveelheden laadt, tot 8 pond, om uw overhemden ademruimte te geven.
 • CapDosing is een unieke functie van Miele die het giswerk wegneemt bij het onderhoud van speciale weefsels. Gebruik speciaal samengestelde capsules voor verschillende soorten stof. Er zijn in totaal zes categorieën: Sport, Dons, Outdoor, WoolCare, SilkCare en Proofing Agent. Miele biedt ook drie unieke wasverzachterstijlen.

Al deze geweldige functies en meer maken de Miele WWH860WCS de beste compacte wasmachine op de markt.

Breedte: 23 1/2 | Hoogte: 33 1/2 | Diepte: 25 5/15 | Stapelbaar: Ja | Capaciteit: 2.26 cu. ft./17.6 lb droog wasgoed | Cycli/Opties: 22/6 | RPM: 1,600 | Kleur: Wit | Omkeerbare scharnier wasmachine/droger: Ja/Yes | Steam: Ja: Max. watertemp.: 170 F | Energy Star: Ja: Wi-Fi: Ja

Op zoek naar een meer betaalbare Miele-optie?

Miele was vroeger onbereikbaar voor de meesten, met prijskaartjes van bijna $4.000. Het bedrijf biedt nu een instapmodel voor ongeveer $2.400 ($1.199 WWB020WCS wasmachine).

Unieke kenmerken van de Miele T1 Warmtepompdroger-lijnup

Net als Miele-wasmachines zijn Miele-drogers het toonbeeld van perfectie. Miele T1 ventless compacte elektrische drogers maken gebruik van energiezuinige Heat-Pump technologie. Ze bieden ook een stoomafwerkingsoptie voor gemakkelijk strijken, automatische cyclus die de cyclustijd en -intensiteit aanpast. Met de functie FragranceDos kunt u de speciaal samengestelde Miele-geuren gebruiken om uw wasgoed op te frissen. Miele TWi180WP is de beste compacte droger op de markt, en hij kan gekoppeld worden aan WWH860WCS.

Miele-wasmachines en -drogers bieden ook Wi-Fi-connectiviteit , waarmee gebruikers het wasmiddelniveau, de wasstatus, enz. kunnen controleren.

Omdat Miele de hoogste score voor energieverbruik heeft, bieden sommige staten zoals New Jersey tot $350 energiekorting, wat de prijs nog lager maakt.

Ten slotte zijn Miele’s de gemakkelijkste compacte toestellen om te installeren, die kunnen werken met een standaard stopcontact

110 volt werking betekent dat u standaard elektriciteit kunt gebruiken voor zowel de Miele wasmachine als de droger. Bijna alle andere elektrische drogers op de Amerikaanse markt zijn 220/240V en vereisen een speciaal stopcontact en bedrading van het elektrische paneel.

Miele heeft aan alle details gedacht als het gaat om de elektrische installatie. Zelfs als u een oude droger met een 220/240V-stopcontact vervangt, kunt u de Miele NEMA-adapter gebruiken, een onderdeel voor 39 dollar, in plaats van een duur telefoontje en nieuwe bedrading door uw elektricien.

Inlaat- en afvoerslangen worden handig meegeleverd met elk Miele-product. Miele heeft het lekbeveiligingssysteem zelfs uitgebreid tot hun slangen om storingen op te sporen.

Tenslotte hebben beide wasmachines en drogers bidirectionele/omkeerbare deuren voor meer flexibiliteit en gebruik in een breed scala van thuisconfiguraties.

Met al dit maatwerk, hogere niveau van enginering, is het gemakkelijk te zien waarom Miele wereldwijd zo populair is.

2) Meest betrouwbaar: Bosch WAW285H2UC 800-serie

Bosch 800 Serie Compact Wasmachine & Droger Paar

Waarom wij het goed vinden:

Betrouwbare prestaties, snelste cyclustijd, superieure lekbescherming.

 1. 15 minuten cyclus om een kleine lading aan te pakken.
 2. AquaStop Plus – Lekbescherming van topkwaliteit. De lekbak onder uw wasmachine en droger is niet meer nodig.
 3. Stille werking – een van de weinige fabrikanten die achter hun product staat met een gepubliceerde stilleheidsclassificatie.
 4. Uitstekende wasprestaties – U krijgt een sublieme reiniging met elke reguliere Bosch wascyclus.
 5. Condenserende ventilatorloze droger.

De meeste mensen kennen Bosch van hun toonaangevende ultrastille vaatwassers. Bosch wasmachines en drogers zijn van uitstekende kwaliteit en hebben een prijs voor elk budget. Hun productassortiment heeft het beste van het beste op de markt en biedt uitstekende functies tegen een aantrekkelijke prijs.

In het algemeen komt de beste compacte wasmachine van Bosch uit hun 800-serie. De WAT28402UC biedt uitstekende wasprestaties op 170F, samen met 15 verschillende cycli waaronder een snelle cyclus van 15 minuten voor dringende behoeften. Het is een van de stilste wasmachines op de markt, die u gegarandeerd niet stoort tijdens het gebruik. Hij is ook uitgerust met Bosch’ AquaStop® Plus functie die waterlekkage detecteert en automatisch water wegpompt om uw vloer te beschermen. De lekbescherming geldt ook voor de speciale slangen die Bosch gebruikt voor de 800 Serie wasmachines.

Dankzij zijn Europese afkomst is de Bosch 800 Serie wasmachine ook zeer energiezuinig, waarbij ActiveWater automatisch het benodigde elektriciteits- en waterniveau voor elke lading berekent.

Het naaste neefje van de 800 serie is model WAW285H2UC dat is voorzien van HomeConnect wifi-toepassing. Het voegt echter geen prestatieverbeteringen toe ten opzichte van WAT28402UC

De WAT28402UC kan worden gestapeld met de WTG86402UC 24-inch 800 Series Compact Ventless Elektrische Droger. De condensatiedroogtechnologie is even stil en efficiënt als zijn tegenhanger in een wasmachine. Let wel, deze wasmachine en droger hebben maar één 220V stekker nodig, aangezien de wasmachine in de droger past.

Onze snelle tip, wanneer u de ventless condensdrogers van Bosch gebruikt, is om de kastdeur open te houden tijdens het gebruik. Condensdrogers staan erom bekend dat ze wat vocht en warmte afgeven. Door de wasruimte te ventileren wordt de droogtijd aanzienlijk verkort.

Tijdens ons onderzoek voor dit artikel viel het ons op dat de meeste beoordelingssites de 300 serie WAT28400UC als hun beste keuze beoordeelden. Hoewel elke Bosch wasmachine gegarandeerd uitstekende prestaties levert, hebben we dit model niet als onze belangrijkste keuze aangemerkt. De reden hiervoor is dat de watertemperatuur in de 300 Serie maximaal slechts 140 F graden bereikt (in tegenstelling tot de 500 of de 800 Serie bij 170 F). Als u bijvoorbeeld cycli uitvoert om wasgoed te ontsmetten, zal de 300 serie niet de ideale temperatuur bereiken. Ook de capaciteit van de binnentrommel is kleiner dan die van wasmachines van de 500- en 800-serie.

Het enige nadeel van de Bosch wasmachines en drogers is dat er geen vloeibaar bleekmiddel in kan. Als dit voor u een absolute spelbreker is, kunt u misschien beter een ander merk overwegen. Voor het overige is Bosch een uitstekend, toonaangevend bedrijf dat uw overweging waard is.

Breedte: 23 1/2 inch | Hoogte: 33 1/4 inch | Diepte: 25 inch | Capaciteit: 2.2 cu. ft. | Cycli/Opties: 15/6 | RPM: 1,400 | Kleur: Wit Scharnierpunt Wasmachine/droger: Links/Rechts: Omkeerbare scharnier wasmachine/droger: Nee/Yes | Stapelbaar: Ja: Max. watertemp.: 170 F | Energy Star: Ja | Geluidloosheid Was/Spin: 50/71db |

3) Beste met droger met ventilatieopeningen: Samsung WW22k6800AW

Waarom wij het goed vinden:

Geweldige optie als u op zoek bent naar een compacte set, maar de voorkeur geeft aan de prestaties van een geventileerde droger.

 1. De droger met ventilatieopening heeft een snellere droogtijd dan zijn tegenhangers zonder ventilatieopening.
 2. Super Speed Wash – Reinigt een volledige lading in minder dan 40 minuten.
 3. Stoomwassen – Samsung gebruikt stoom om hardnekkige vlekken en zware vervuiling te bestrijden zonder voorbehandeling. (Let op: de droger wordt momenteel niet met stoom geleverd.)
 4. Self-Clean+ – Herinnert u eraan wanneer u uw wasmachine moet reinigen en voert een speciale cyclus uit om vuil en bacteriën te verwijderen.
 5. Wi-fi – Samsung staat bekend om zijn technologie. U kunt gemakkelijk problemen oplossen vanaf uw smartphone.

Samsung, een van de beroemdste bedrijven ter wereld, heeft een track record van bewezen succes op de markt voor huishoudelijke apparaten en produceert consequent stijlvolle, betrouwbare producten.

Samsung biedt momenteel een van de beste compacte wasmachines als het gaat om de waarde/prijsverhouding. De Samsung WW22K6800AW maakt gebruik van stoomkracht om hardnekkige vlekken te verwijderen zonder uw stof te beschadigen, en beschikt over 12 wascycli en 8 selecteerbare opties voor een breed scala aan waskracht. De Samsung wasmachine heeft zelfs zijn eigen VRT Plus™ Technologie voor minder trillingen en geluid. Met zelfreinigende opties kan uw wasmachine zichzelf wassen en vuil en bacteriën verwijderen voor betere reinigingsresultaten van uw wasgoed. Ten slotte, zoals we allemaal zijn gaan verwachten, brengt Samsung slimme functies in elk van hun apparaten. De Smart Care-smartphonefunctie detecteert problemen met de wasmachine en biedt u snelle oplossingen.

De tegenhanger van de WW22K6800AW droger heeft een groot aantal droogopties, waaronder automatisch sensor-drogen. De Samsung DV22K6800EW is een elektrische droger met ventilatieopening , wat vrij zeldzaam is onder de compacte drogers, aangezien de meeste zonder ventilatieopening zijn.

Breedte: 23 5/8 inch | Hoogte: 35 1/16 inch | Diepte: 27 1/8 inch | Capaciteit: 2.2 cu. ft. | Cycli/Opties: 12/8: RPM: 1,400 | Kleur: Wit, Inox Grijs | Stoom Wasmachine/Droger: Ja/Nee | Stapelbaar: Ja | Energy Star: Ja, CEE Tier 1

4) Beste budget: LG WM1388HW

De Koreaanse technologiegigant LG staat bekend om zijn unieke ontwerpen en innovatieve technologieën. Ze houden deze trend zeker gaande met hun apparatenlijn. Momenteel is er slechts één model compacte wasmachine beschikbaar, maar het is geen verrassing dat het een enorm succes is.

Naast de solide en duurzame constructie en de geweldige wasprestaties, brengt de LG WM1388HW een hoop slimme functies met zich mee die we niet mogen vergeten. Met deNFC Tag-On-technologie kunnen gebruikers nieuwe wascycli van het internet downloaden en met een tik op de telefoon via draadloze NFC-technologie naar hun wasmachine overbrengen. Dit betekent dat u toegang hebt tot een groot aantal wasprogramma’s voor elk type stof en vervuiling. U zult ook genieten van de SmartDiagnosis™ -functie, waarmee eventuele problemen direct via de smartphone kunnen worden gediagnosticeerd. We moeten ook andere geweldige functies vermelden, waaronder de TubClean Cycle die de binnenkant van de wasmachine reinigt en ontsmet, plus de 6Motion™ die alternatieve kuipbewegingsopties biedt voor betere wasprestaties.

Net als alle andere wasmachines in dit artikel, beschikt LG wasmachine WM1388HW over een stapelbare droger partner, de LG DLEC888W Compact Ventless Condensing Droger. Hij beschikt over alle slimme functies van de wasmachine, plus een Sensor Dry optie die herkent of het wasgoed volledig is gedroogd. Het voorkomt overdroging en beschermt de stoffen tegen onnodige slijtage.

OPMERKING: LG-modellen worden niet geleverd met slangen of elektrische snoeren, dus u zult deze accessoires apart moeten aanschaffen.

Geloofwaardige Runners-up

Er zijn slechts een handvol fabrikanten die zich richten op compacte wasmachines en drogers. Hieronder hebben we Blomberg, Electrolux, Fisher Paykel, GE, Asko, en Whirlpool geëvalueerd.

Blomberg WM98400SX2 met Warmtepomp Ventless Droger

Blomberg wasmachine is een kwaliteitsproduct. De onderneming richt zich voor haar productlijn uitsluitend op compacte maten. Leuk weetje: Blomberg is eigendom van een Turks bedrijf, Arçelik, de op twee na grootste fabrikant van apparatuur ter wereld.

Blomberg gebruikt geventileerde droogtechnologie en is marktleider op het gebied van warmtepompdrogers in de VS.

De Blomberg WM98400SX2 is de beste compacte wasmachine die ze aanbieden. Maar als u de aankoop van een Blomberg overweegt, is het belangrijk om te begrijpen dat ze niet voldoen aan de “fancy-named functies” die andere appartement grootte wasmachine en droger sets op de markt brengen. Ze zijn er trots op dat ze vlekkeloos werken, wassen en drogen, zonder overbodige toeters en bellen. Hun machines zijn voorzien van Automatic Temperature Control die de temperatuur tijdens het wassen constant houdt, zodat uw kleding wordt beschermd tegen te koude of te warme temperaturen. Het -systeem voor automatische wateraanpassing vult de wasmachine met voldoende water voor de huidige belading, zodat geen water wordt verspild. Alle Blomberg compacte wasmachines kunnen worden gestapeld met drogerparen, en dankzij het Onbalansdetectiesysteemzal de wasmachine, als het wasgoed te veel trillingen veroorzaakt, het snelle centrifugeproces niet toestaan om de wasmachine en droger te beschermen. Last but not least heeft dit Blomberg model 16 wascycli met speciale functies voor alle soorten vuil en stoffen.

De Blomberg DHP24412W is een warmtepomp-ventilatorloze elektrische droger en kan worden gecombineerd met de WM98400SX. Aangezien het een warmtepompdrogeris, is hij 50% efficiënter dan standaard elektrische condensdrogers. Het biedt 11 droogcycli en genoeg volume om tot 13 handdoeken in zijn 4,1 kubieke meter capaciteit te passen.

Electrolux Compact Wasmachine en Droger: Electrolux EFLS210TIW

Het in Zweden gevestigde multinationale technologiebedrijf Electrolux staat bekend om de productie van apparaten met een zeer hoge waarde/kostenverhouding. Ze zijn het betrouwbare budget alternatief voor duurdere merken zoals Miele. Met dat in gedachten is het geen verrassing dat deze compacte wasmachine van Electrolux, de EFLS210TIW, een groot succes is en door verschillende beoordelaars zeer hoog wordt gewaardeerd.

De Electrolux wasmachine EFLS210TIW heeft uitstekende reinigingsprestaties. Hij reinigt perfect met 14 verschillende wascycli. Het biedt ook een diepreinigende ontsmettingscyclus die 99% van de bacteriën en 95% van de meest voorkomende huishoudelijke allergenen verwijdert! Ondertussen laat het Perfect Steam™ wassysteem stoom ontsnappen uit de onderkant van de machine. Stoom stijgt automatisch op, dringt door in de stoffen en verwijdert harde vlekken zonder de kleding te beschadigen. De capaciteit van 2,4 kubieke meter is meer dan de zogenaamde ‘standaard’ 2,2 kubieke meter capaciteit voor de meeste compacte was- en droogmachinesets. Over het geheel genomen is het een zeer goede wasmachine die u zonder aarzeling kunt kiezen.

De tegenhanger van deze compacte wasmachine is de Electrolux EFDE210TIW, een elektrische wasdroger zonder ventilatieopeningen. Hij heeft 7 droogcycli, waaronder een sneldroogoptie voor als u haast hebt. De droogtrommel kan in beide richtingen draaien, zodat uw kleren er met een minimum aan kreukels uitkomen. Let op, het is een condensdroger, geen warmtepompdroger. Tot slot hebben zowel de wasmachine als de droger omkeerbare deuren, zodat u flexibel bent waar u de machine neerzet.

OPMERKING: Electrolux modellen worden niet geleverd met slangen of elektrische snoeren, dus u zult deze apart moeten aanschaffen.

Fisher & Paykel Compact Wasmachine: Fisher Paykel WH2424F1

Fisher & Paykel is, net als GE Appliances, te vinden onder de paraplu van Haier. Misschien hebt u nog nooit gehoord van de compacte wasmachines van Fisher Paykel, en we moeten toegeven dat we ze een ‘goede’ beoordeling zouden geven, maar ze niet ‘geweldig’ zouden noemen.

De Fisher & Paykel WH2424F1 is een van de twee compacte wasmachines van het merk, en biedt meer functies dan zijn goedkopere broertje de WH2424P1. De WH2424F1 heeft FabricSmart™ technologie om uw stoffen beter te beschermen, en gebruikt stoom om hardnekkig vuil te verwijderen. Een speciale Woolmark™ cyclus zorgt voor een veilige reiniging van uw kostbare wollen wasgoed. De WH2424F1 wordt ook aangedreven met SmartDrive™ -technologie die trillingen en geluid vermindert. Over het geheel genomen haalt hij misschien niet hetzelfde kwaliteitsniveau als Miele of Bosch, maar Fisher Paykel heeft goed werk geleverd met de constructie van een betrouwbare wasmachine.

De stapelbare droogkast van de WH2424F1 is de ventless DE4024P1. Het is een condensdroger met een automatische droogfunctie die energieverspilling voorkomt. Fisher & Paykel heeft ook een droogrek voor gevoelige stoffen die te kostbaar zijn om in de machine te laten drogen.

GE Compact Wasmachine en Droger: GE GFW148SSMWW

GE Appliances waren ooit eigendom van General Electric. Het hoofdkantoor is nog steeds in de VS, maar onlangs heeft de Chinese fabrikant Haier GE Appliances gekocht. GE ontwikkelt voortdurend innoverende technologieën, en naast hun relatief budgetvriendelijke was- en droogmachinesets voor appartementen bieden zij ook wasmachines en drogers van volledig formaat aan.

Momenteel heeft GE twee compacte front-load wasmachines en één compacte top-load wasmachine in haar wasmachinelijn.

De GE GFW148SSMWW is een compacte wasmachine met een capaciteit van 2,4 kubieke meter en heeft de grootste capaciteit van alle compacte GE-wasmachines.

Hij wordt standaard geleverd met 14 wascycli, wat meer dan genoeg is voor alle soorten vervuiling. Deze compacte wasmachine beschikt ook over een Stoom functie die diep in de stof doordringt en hardnekkig vuil zacht maakt zonder uw wasgoed te beschadigen. Zoals de meeste GE-wasmachinemodellen beschikt de GFW148SSMWW over een aangepaste cyclus die bekend staat als My Cycle. Met My Cycle kunnen klanten hun eigen cyclusparameters opslaan (ingestelde tijd, temperatuur en intensiteit) en deze later met één druk op de knop gebruiken.

GE GFT14ESSMWW is de compacte, ventielloze, elektrische droger van GE en kan worden gekoppeld aan de wasmachine. Het heeft een capaciteit van 4 kubieke meter en een HE Sensor Dry-functie die voorkomt dat kleding te droog wordt. GE Compact drogers zijn condensatordrogers, wat betekent dat ze minder efficiënt zijn dan warmtepompdrogers.

Asko compacte wasmachine en droger: Asko W2084W

Asko is een Scandinavisch bedrijf dat bekend staat om zijn betrouwbare functionaliteit, efficiënte en milieuvriendelijke ontwerp en een visuele esthetiek die bestaat uit strakke lijnen en moderne inspiratie. Hun overtuiging is dat geweldige apparaten en producten alles te maken hebben met het leven gemakkelijker en beter te maken, en ze brengen een duidelijk Scandinavische aanpak in hun vakmanschap en het gebruik van prachtige natuurlijke materialen waar mogelijk.

De W2084W is een met titanium afgewerkt, gloednieuw ontwerp van Asko voor 2018. Het heeft een programma voor elke unieke behoefte en drie verschillende modi: Normaal, Groen en Intensief. Deze standen zijn allemaal eenvoudig en snel instelbaar, zodat u kunt kiezen tussen meer intense waskracht en milieuvriendelijke efficiëntie.

De W2084W heeft ook een motor met 1400 toeren per minuut, een deur met linkerscharnier en een trommelinhoud van 2,1 kubieke meter voor een waslading van maximaal 17,6 kilo. De ActiveDrum-technologie biedt geavanceerde verzorging en zachtheid dankzij een kenmerkende trommelvorm en -ontwerp. Andere kenmerken zijn de Quattro-constructie, waardoor de deur rechtstreeks op de trommel kan worden afgedicht zonder in de wasruimte uit te steken.

Andere kenmerken van de W2084W zijn een eenvoudig af te lezen LCD-display, 15 wasprogramma’s en een roestvrijstalen trommel. Wat de nadelen betreft, dit model heeft geen bleekmiddelautomaat en staat bekend om zijn langere wastijden dan gemiddeld.

Van zijn tegenhanger, de T208VW compacte droger met ventilatieopening, kunt u korte droogtijden en energiebesparende automatische programma’s verwachten, evenals een programma dat speciaal is ontworpen voor beddengoed. Een speciaal trommelontwerp met zes kogellagers zorgt voor een uiterst soepele trommelwerking met minder lawaai en een lange levensduur. Andere kenmerken zijn een eenvoudig te gebruiken pluizenvanger en een voorfilter dat helpt de condensor en de droogautomaat te beschermen tegen pluizen. En met de unieke Anti-Kreuk modus kunt u kleding in de droogtrommel doen nadat de droogcyclus is voltooid om kreuken en vouwen te voorkomen.

Whirlpool Compact Wasmachine en Droger: Whirlpool WFW5090JW

Whirlpool is een toonaangevende fabrikant van volwaardige wasmachines van wereldklasse. Het merk maakt zowel bovenladers als moderne voorladers. Helaas heeft Whirlpool niet al te veel opties als het gaat om hun compacte wasmachine en droger line-up.

Deze Whirlpool wasmachine WFW5090JW wordt geleverd met een functie wasmiddeldoseringshulp, niet te verwarren met het doseersysteem van Miele, dat het gemak biedt om wasmiddel niet bij elke lading te hoeven bijvullen. De wasmiddeldoseerhulp van Whirlpool vertelt u alleen hoe hoog het hoopje wasmiddel in het doseerbakje moet zijn.

Het enige interessante element van de Whirlpool compacte wasserij selectie is de energiezuinige warmtepompdroger WHD5090GW.

10 factoren die in overweging moeten worden genomen bij de aankoop van een wasmachine en droger van appartementsformaat:

Deze lijst bevat de tien belangrijkste zaken die u moet overwegen voordat u een compacte wasmachine en droger koopt.

 1. Diepte – Underdog van dimensie
 2. Elektrische spanning vereist
 3. Kunt u een afzonderlijk artikel in een was-droogcombinatie vervangen?
 4. Stapelkits
 5. Draairichting deur
 6. Toestand van de kamer en ventilatiebehoeften
 7. Droogtijd
 8. Geventileerd vs. Ventielvrij
 9. Mobiele connectiviteit
 10. Nieuwe dispenseertechnologie

1. Diepte – Underdog van dimensie

Dit is een cruciaal maar vaak over het hoofd gezien onderdeel van het opmeten van uw nieuwe compacte wasmachine en drogerset (aangezien de meesten van ons het meetlint wegleggen nadat we alleen de breedte hebben gecontroleerd). Veel oude wasmachines waren veel ondieper dan de nieuwere modellen, zelfs de compacte. Het is belangrijk dat u de breedte, hoogte en diepte van uw ruimte opmeet en deze maten vergelijkt met de afmetingen van de wasmachine en droger die u overweegt. Als de maten overeenkomen, dan is alles in orde. Als uw ruimte te klein is, moet u misschien een andere oplossing zoeken.

2. Spanning

Veel merken zijn tegenwoordig overgeschakeld op elektrische drogers zonder ventilatieopeningen, die zijn voorzien van 208/240V (in onze artikelen duiden we dit vaak gewoon aan als 220V, aangezien 208V meestal wordt waargenomen in industriële omgevingen en 220V een meer gebruikelijke term is voor huishoudens). De meeste compacte drogers hebben 220 volt nodig om te kunnen werken. In de VS is 110V-elektriciteit de norm in de meeste huizen. Waarom hebben elektrische drogers dan 220V stroom nodig? Kort gezegd vereisen de drogers een hoger vermogensniveau en de fabrikanten willen er zeker van zijn dat hun machines effectief en efficiënt kunnen werken.

Zorg ervoor dat de plaats waar u uw machines wilt aansluiten over de juiste stroomkabels beschikt om aan deze eis te voldoen. Anders zit je met een gloednieuwe wasmachine en droger en geen stroomvoorziening. Als u nog geen elektriciteitsleiding van 220 V hebt, moet u er een laten aanleggen door een professionele elektricien voordat u uw compacte droger kunt gebruiken.

Twee opmerkingen-Miele is het enige merk waarvan de drogers geen 220V stroom nodig hebben. Wasmachines van Bosch en Blomberg worden rechtstreeks op de droger aangesloten en krijgen vervolgens stroom via de stekker van de droger in de muur. Daarom moeten Bosch- en Blomberg-producten in een set worden gebruikt – ze kunnen niet worden uitgewisseld met andere merken.

Tenslotte kunt u misschien oudere modellen vinden die op 110 V werken, als u per se geen nieuwe leiding in uw wasruimte of kast wilt laten installeren. Dat gezegd hebbende, de kosten om een elektricien een 220V lijn te laten installeren zijn relatief laag en kunnen de moeite waard zijn, zodat u kunt upgraden naar geavanceerde, moderne functies.

3. Individuele compacte wasmachine en droger vervangen

U vraagt zich misschien af of het mogelijk is om slechts één machine van uw was- en droogmachine te vervangen door een nieuwer model? Als u bijvoorbeeld tevreden bent met uw huidige wasmachine, maar de droger doet het niet goed, kunt u dan de wasmachine houden en een nieuwe droger inruilen?

Het korte antwoord? Dat hangt ervan af. Voor stapelsets heeft elke appartementsgrootte wasmachine en droger een specifieke partner en stapelset. Het veiligst is het om rechtstreeks contact op te nemen met de fabrikant of de verkoper om te weten te komen welke onderdelen compatibel zijn met uw set. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan wanneer u een nieuwe droger meebrengt en ontdekt dat hij niet kan worden gestapeld of aangesloten op uw huidige wasmachine.

4. stapelkits

Een stapelkit is een set hardware waarmee een droger veilig boven op een wasmachine kan worden gestapeld. U denkt misschien dat u een droger gewoon boven op een wasmachine kunt zetten als dat past, maar dat is een onveilige en onverstandige keuze. Zowel wasmachines als drogers hebben roterende trommels, wat betekent dat het loslaten ervan tot een catastrofe kan leiden als de ene van de andere valt of losraakt.

U kunt het beste een stapelbare wasmachine en droger voor uw appartement kiezen op basis van de aanbevelingen van de fabrikant, en de door hen aanbevolen stapelkit gebruiken om de klus te klaren. Sommige stapelkits zijn zelfs voorzien van lades waarin u schoonmaakbenodigdheden kunt opbergen. Het belangrijkste doel is echter de trillingen te verminderen, het gewicht gelijkmatig te verdelen en u in staat te stellen uw wasmachine en droger veilig te bedienen.

5. Draairichting deur

Dit lijkt misschien eenvoudig, maar het zal u verbazen hoeveel mensen niet weten in welke richting hun compacte was- en droogmachinedeuren opengaan. Deze artikelen zijn ontworpen voor kleine ruimten waar weinig ruimte is. Als de deuren van uw wasmachine en droger in de verkeerde richting opengaan, kan het zijn dat u uw kleding door een opening van twee centimeter in de machine moet schuiven.

Sommige merken bieden deuren die in twee richtingen kunnen worden gedraaid zodat ze van beide kanten kunnen worden geopend, maar veel merken doen dat niet. Zorg ervoor dat u de specificaties controleert voordat u koopt, zodat u niet met de verkeerde opstelling komt te zitten.

6. Ruimteconditie en ventilatiebehoeften

Drogers die gebruik maken van condensors vereisen een goede luchtcirculatie. Zonder dit systeem kunnen kamers vochtig en warm worden of zelfs oververhit raken. Deze drogers vereisen een omgevingsvochtigheid van minder dan 95%.

Bij warmtepompdrogers is dit minder een punt van zorg. Neem de tijd om te onderzoeken welk type model uw favoriete droger is en wat de ventilatiebehoeften zullen zijn voordat u tot aanschaf overgaat.

7. Droogtijd

Wilt u de droogtijd verkorten wanneer u ladingen wasgoed afwerkt? Het gaat allemaal om de rotatiesnelheid. Dat klopt: de snelheid waarmee uw droger centrifugeert is een van de belangrijkste factoren die bepalen hoe snel de kleren in de droger zullen drogen. Een wasmachine met 1600 omwentelingen per minuut of meer verkort de droogtijd aanzienlijk. Als het gaat om wasmachines en drogers voor appartementen, biedt alleen Miele drogers met 1600 toeren. De rest zit tussen 1200 en 1400 RPM. Als u de droogtijd zo kort mogelijk wilt houden, kunt u overwegen om voor een Miele-model te gaan. We zullen het later in deze gids meer over het merk hebben.

8. Tochtige vs. ontluchte drogers

Bijna alle compacte drogers hebben geen ventilatieopeningen, maar er zijn enkele uitzonderingen. Blomberg, Samsung, en Asko, bijvoorbeeld, maken een aantal droger modellen die zijn voorzien van ventilatieopeningen.

Maar wat betekent “geventileerd” precies, en wat is het verschil met een model zonder ventilatieopeningen? Heeft de ene methode voordelen boven de andere?

Een geventileerde droger neemt omgevingslucht aan uit de kamer, verwarmt die, en stuurt die verwarmde lucht door het wasgoed alvorens het buiten het huis te laten. Een luchtuitlaat moet aangesloten zijn op een ventilatierooster dat naar buiten leidt, anders zal er warme, vochtige lucht uw huis binnenstromen. Geventileerde drogers zijn vaak goedkoper geprijsd, maar de bedrijfskosten zijn relatief hoog. Een nadeel van drogers met ventilatieopeningen is dat ze ten minste jaarlijks moeten worden onderhouden door het reinigen van de pluizen in de kanalen (een belangrijke bron van woningbranden in de VS).

Ventless drogers worden ondersteund door twee concurrerende technologieën, de oude condensatormodellen versus de state of the art warmtepomptechnologie. Drogers zonder ventilatieopening zijn over het algemeen minder efficiënt dan drogers met ventilatieopening, omdat zij een warmtewisselaar gebruiken om de hete lucht na een cyclus af te koelen. Maar met de nieuwe warmtepomptechnologie worden ventless drogers veel efficiënter – tot 50% efficiënter dan conventionele ventless condensatormodellen.

Het grote voordeel van de warmtepomptechnologie is dat ze veel zachter is voor de stof in vergelijking met geventileerde of condensorloze modellen. Condensatormodellen hebben de neiging warmte en vochtigheid in de kamer vrij te geven, daarom is het niet raadzaam de deur van uw waskast te sluiten tijdens de werking. Een goede omgevingsventilatie helpt het droogproces te versnellen. Warmtepompmodellen hebben dit probleem niet, omdat zij geen warmte of vochtigheid in de kamer afgeven.

Ventilatievrije modellen zijn gemakkelijk te installeren, vrijwel onderhoudsvrij, en zeer veelzijdig. Ze kunnen in het stopcontact worden gestoken en onmiddellijk veilig worden gebruikt.

9. Mobiele connectiviteit

Tegenwoordig zal alles wat met het internet kan worden verbonden, met het internet worden verbonden. Dat is inclusief appartements wasmachine en droger sets. Het is ook geen wonder dat connectiviteit een groot deel van ons dagelijks leven gemakkelijker heeft gemaakt.

Fabrikanten van apparatuur volgen deze trend en ontwikkelen speciale mobiele toepassingen voor de besturing en bewaking van hun machines. Voor wasmachines kunnen gebruikers nu de wascyclus volgen terwijl deze plaatsvindt. Ze kunnen zelfs waarschuwingen krijgen over mogelijke problemen met de machine, hoeveel wasmiddel er nog in de tank zit, en bij bepaalde merken zoals LG, kunnen ze zelfs nieuwe wascycli downloaden.

Deze technologie zal zeker nog worden verbeterd naarmate de aangesloten was- en droogmachines populairder worden en de technologie mee evolueert.

10. Nieuwe doseringstechnologie

Een interessante ontwikkeling in de was- en droogtechniek is de invoering van automatische dosering. Bij Miele kunt u een wasmiddelpatroon in uw machine plaatsen, waardoor u drie maanden lang wascycli kunt draaien voordat u meer wasmiddel hoeft toe te voegen. Deze “set it and forget it”-functie verovert de was- en droogindustrie stormenderhand.

Vroeger schepten we een kopje wasmiddel in de wastobbe samen met de kleren. Toen kwamen er kleine automatische wasmiddelcapsules die u voor elke wasbeurt in het wasmachinedoseerbakje kon klikken.

Miele heeft deze technologie nog een stap verder gebracht, door een groot wasmiddelreservoir mogelijk te maken dat automatisch de perfecte hoeveelheid wasmiddel afgeeft voor elke lading.

Appartementgrootte vs. Grote Wasserij

Wat is nu precies het verschil tussen een wasset van volledige grootte en een wasmachine en droger van appartementsgrootte? Een wasmachine of droger van normaal formaat is over het algemeen 27″ breed, hoewel er speciale modellen verkrijgbaar zijn die tot maar liefst 29″ of zelfs 30″ kunnen reiken. Over megagrote apparaten gesproken.

Wasmachines en drogers voor appartementen kunnen daarentegen veel compacter zijn. Zij hebben over het algemeen een breedte van ongeveer 24″. Hun wascapaciteit is echter meestal niet veel lager dan die van hun grote tegenhangers. Terwijl full-size modellen over het algemeen 4,5 kubieke meter ruimte bieden, kunnen compacte modellen tot 2,5 kubieke meter ruimte bieden.

Compacte was- en droogmachinesets worden meestal gekozen vanwege hun kleine profiel, perfect voor ruimtes en huizen waar de ruimte beperkt is. Maar verwar hun compacte formaat niet met een tekort aan functies – de meeste zijn net zo rijk aan functies als hun grotere broers en zussen. U kunt zelfs stapelbare paren in compacte maten krijgen.

Laten we eens snel kijken naar de afmetingen van de compacte wasmachine en droger van elk groot merk.

Merk Hoogte x Breedte x Diepte
Miele 34x24x25
Bosch 34x24x25
Electrolux 34x24x25
Asko 34×2424
Asko – XL serie 34x24x28
Blomberg 34x24x23
Blomberg – 9800 serie 34x24x26
GE 34x24x27
LG 34x24x27
Samsung 34x24x27

Producten krijgen regelmatig updates. Raadpleeg altijd het document met de specificaties van de fabrikant voor de meest recente informatie over afmetingen.

Conclusie

Als u weinig ruimte hebt voor uw wasmachine en drogerset, betekent dat niet dat u moet inleveren op kwaliteit, functies of duurzaamheid.

Naarmate de vraag naar wasmachines en droogkasten voor appartementen toeneemt, produceren steeds meer bedrijven compacte machines van wereldklasse die in alle opzichten met hun grotere tegenhangers kunnen wedijveren.

Door uw onderzoek te doen en te weten wat u van uw compacte was-droogcombinatie verlangt, krijgt u gegarandeerd een geavanceerde, krachtige en effectieve was-droogcombinatie die past in de compacte ruimte die u in gedachten hebt.

Met zo’n breed scala aan appartementsgrootte wasmachine en droger opties tot uw beschikking, vertel ons wat u denkt in de commentaren hieronder.

FAQs

Hoe groot is een wasmachine en droger voor een appartement?

Standaard compacte wasmachines en drogers voor appartementen zijn 24 inch breed, 24 tot 26 inch diep, en 33 tot 36 inch hoog. Gestapeld zijn deze producten 66 tot 72 inch hoog. De meeste wasmachines voor appartementen passen ook onder een standaard aanrecht. Wij raden u ten zeerste aan uw waskast op te meten alvorens tot aankoop over te gaan. Het is ook een goed idee om de specificaties van elk product te raadplegen om de afmetingen te controleren, evenals de nodige ruimte voor elektriciteitskabels, slangen en ventilatie.

Wat is de standaardmaat van een wasmachine en een droger in kubieke voet?

De meeste wasmachines en drogers zijn 27 inch breed, 38 tot 39 inch hoog en 30 tot 34 inch diep. Dit komt neer op ongeveer 4,5 kubieke meter in een wastrommel en ongeveer 7 tot 7,5 kubieke meter in een droger. Let wel dat de trommelmaten van de droger groter zijn, zodat uw kleren meer ruimte hebben om te trommelen. U kunt beddengoed van kingsize bedden gemakkelijk reinigen in een standaard wasmachine en droger. Compacte of appartementswasmachines en -drogers zijn kleiner in volume. Een typische compacte wasmachine is 2,2 kubieke meter en paart met een droger die zo’n 4,5 kubieke meter droogruimte heeft. De meeste compacte wasmachines kunnen 12-15 pond wasgoed per lading aan.

Zijn er compacte gasdrogers?

Op dit moment zijn alle compacte drogers in de VS elektrisch. Het goede nieuws is dat u niet langer beperkt bent tot speciale 220 Volt-voedingsproducten. Miele maakt bijvoorbeeld de meest betrouwbare elektrische warmtepompdroger op de markt die werkt op gewone 110 Volt elektriciteit.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 7 november 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts