Beste Diepvries Koelkast (2021 Review): Keuken of Garage Ready


Laatst gewijzigd
11 januari 2021

Een koelkast met bovenvriesvak is een van de belangrijkste apparaten in onze woningen en tegenwoordig bieden fabrikanten verschillende ontwerpen voor verschillende levensstijlen en woningen. Voor flatbewoners zijn deze koelkasten schijnbaar alomtegenwoordig. Nu de meesten van ons echter meer tijd met hun gezin doorbrengen en vaker koken, is een tweede koelkast, zoals een topvriezer, uitgegroeid van een leuk extraatje tot een onmisbare aanvulling.

Het vroegste ontwerp van een koelkast voor thuisgebruik was het model met bovenvriezer. Dat ontwerp biedt vandaag de dag betrouwbaarheid, gemakkelijk toegankelijke opslagruimte, en een voordelig prijskaartje ten opzichte van andere koelkasttypes.

In dit artikel laten we u zien waarom een koelkast met bovenvriezer een verstandige keuze is om te overwegen als u op zoek bent naar meer mogelijkheden om voedsel op te slaan of als u uw koelkast moet vervangen. We hebben ook de vijf beste topvrieskisten op de markt samengesteld en beoordeeld, wat u moet helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Maar voor we in de reviews duiken, lees hier waarom andere mensen op dit moment top vrieskisten kopen.

Waarom zou u een koelkast met bovenvriezer kopen?

Vervanging voor kleine appartementen: Koelkasten met bovenvriezer nemen over het algemeen minder ruimte in beslag in de ruimte waar ze worden geplaatst, waardoor ze zeer geschikt zijn voor kleine appartementen.

 • Meer Betaalbare Prijs Tags: Het ontwerp van dit type koelkast bestaat al heel lang. Fabrikanten hoeven ze niet te re-engineeren en opnieuw te ontwerpen, zodat ze een budgetvriendelijke optie blijven.
 • Betrouwbaarder: De meeste koelkasten met bovenvriezer zijn uitgerust met een eenvoudige maar betrouwbare ijsmaker, het enige onderdeel van de koelkast dat vaak moet worden gerepareerd. Dit betekent lagere onderhoudskosten en een langere levensduur.
 • Best Garage Reeady Koelkast: Tenzij uw garage goed geïsoleerd is, zullen de meeste koelkasten niet goed werken in uw garage door de seizoensgebonden temperatuurschommelingen. Select top freezer modellen zijn de enige producten die garageklare koelkasten zijn die bestand zijn tegen omgevingstemperaturen.
 • Betere opslagruimte: Koelkasten met bovenvriezer bieden voldoende opslagruimte als tweede koel/vrieskast. Zij kunnen zeer handig zijn en extra opslagruimte bieden, vooral tijdens de huidige pandemie en omdat diepvriezers niet beschikbaar zijn.

Onze beste diepvrieskoelkasten van 2021

Budget overwegingen, verschillende grootte opties, garage opslag opties; evalueerden we de beste op de markt – klik op de links hieronder om onze beoordeling te zien op elk.

 • 1) Beste in het algemeen: Frigidaire Galerij FGTR2037TF
 • 2) Best voor Garage: GE GTS22KSNRSS
 • 3) Beste 28-inch breedte: Whirlpool WRT518SZFM
 • 4) Het beste voor het budget: GE GTE16DTNRWW
 • 5) Beste overall: Blomberg BRFT1522SS

Koelkast met bovenvriezer Perfect voor kleine keukens

Wat maakt een goede koelkast met bovenvriezer?

Op welke kenmerken moet u letten bij de aankoop van een koelkast met bovenvriezer? Laten we eens kijken naar de kwaliteiten van een ideaal model.

Temperatuurregeling
Koelkasten met bovenvriezer hebben een eenvoudig ontwerp om ze op een specifieke temperatuur in te stellen. Deze eenvoud vertaalt zich in een consistente temperatuurregeling, ongeacht de seizoensgebonden schommelingen van de omgevingstemperatuur.

Koelprestaties
De koelprestaties van een koelkast worden gewoonlijk aangegeven door een gelijkmatige verdeling van de koude lucht, de prestaties van de compressor en het ontwerp van de koeltechnologie. Als de koelkast warme plekken heeft, is de kans kleiner dat uw levensmiddelen lang vers blijven.

Topvriezers zijn uitgerust met krachtige compressoren om het interieur van de koelkast op de ingestelde temperatuur te houden. Ze zijn ook ontworpen om koude lucht gelijkmatig in de koelkast te verdelen.

Design
Hoewel topvriezers een aantal van de opwindende functies van moderne Franse deur koelkasten of side-by-side koelkasten missen, hebben ze toch een aantal designkenmerken die ze zeer aantrekkelijk maken.

Afwerking
Hoewel de afwerking van een koelkast geen invloed heeft op de prestaties, beïnvloedt zij wel het algemene ontwerp van uw keuken of garage. Topvriezers zijn meestal verkrijgbaar in wit, zwart of roestvrij staal, zodat ze bij de meeste keukenontwerpen passen.

Opbergsysteem
Het opbergsysteem is een van de categorieën waarin koelkasten met een topvrieskast gemakkelijk de andere koelkasttypes overtreffen. Topvriezers hebben, dankzij hun ontwerp, meestal verstelbare schappen. Zo kunt u de legplanken instellen op de posities die het best passen bij de levensmiddelen die u wilt bewaren. De meeste topvriezers hebben ook schuifplanken om ze gemakkelijk op te bergen en terug te vinden.

IJsmaker
Over het algemeen hebben top vriezers ondermaatse ijsmakers en geen in-deur ijsmakers. Het blijkt dat deze types koelkasten betrouwbaarder zijn, aangezien ijsmakers de nummer één eigenschap zijn die moet worden gerepareerd.

De duurdere topvriezers hebben meestal een ingebouwde ijsmaker in het vriesgedeelte. Zo heeft u altijd genoeg ijsblokjes voor uw koude drankjes. U hoeft ook geen ijsblokjesbakjes te vullen, in tegenstelling tot sommige gewone koelkasten.

Welke maat past het best bij jou?

Voordat u een koelkast met bovenvriezer koopt, is het altijd het beste om de maat te bepalen die het beste bij uw huishouden past. Bovenvriezers bieden voldoende ruimte, maar dit hangt af van de grootte van de koelkast en uw behoeften om voedsel te bewaren. Een huishouden van vier personen zal een koelkast met een grotere capaciteit nodig hebben dan een alleenstaande in een klein appartement.

Topvriezers zijn er in verschillende modellen, maar hebben doorgaans een capaciteit van 16 tot 33 kubieke meter opslagruimte. Deze modellen hebben ook verschillende breedtematen om in de beschikbare keukenruimte voor de koelkast te passen. Een bovenvrieskoelkast met een breedte van 28″ en een inhoud van 20 – 22 kubieke meter is voldoende voor een gezin van vier.

Belangrijke tips vóór de aankoop van uw koelkast met bovenvriezer

Hier zijn enkele tips die u in acht moet nemen voordat u uw nieuwe of vervangende top vriezer aanschaft.

Denk aan de deurzwaai

De deurzwaai heeft een grote impact op de ruimte. Zal een linker swing top vriezer of een rechter swing top vriezer het beste passen? Dit zijn vragen die moeten bepalen welk type topvriezer u moet kopen.

De meeste populaire top vriezer modellen hebben een omkeerbare deur, maar uw installateur kan een extra vergoeding vragen voor deze service.

Meet uw ruimte

De grootte van de koelkast is een belangrijke factor om te overwegen alvorens te beslissen welk topvriezer model te kopen. Terwijl uw opslagbehoeften en uw budget bepalen wat voor u de beste maat top vriezer is, is de beschikbare plaatsruimte ook erg belangrijk. U wilt zeker geen koelkast van 33″ breed kopen voor een ruimte die slechts plaats biedt aan een koelkast met bovenvriesvak van 28″.

Meet de beschikbare plaats voor de koelkast. Controleer of de ruimte ook de breedte van een open deur aankan.

Is de Koelgarage klaar?

In de meeste garages heersen extreme omgevingstemperaturen. Dit geldt vooral in gebieden met seizoensgebonden temperatuurschommelingen. Een gewone koelkast zorgt niet voor voldoende koude lucht voor de voorwerpen in de koelkast, omdat de omgevingstemperatuur in de garage van invloed is op de thermometerstand.

Top vriezers zijn over het algemeen bedoeld om op een bepaalde temperatuur te worden ingesteld. Dit betekent dat ze de omgevingstemperatuur aankunnen. Maar u moet met uw verkoper overleggen of het model geschikt is voor de garage.

Is de koelkast energiezuinig?

Elk extra huishoudelijk apparaat betekent een stijging van de jaarlijkse energiekosten. Energie-efficiënte toestellen kunnen de extra kosten met wel 15% doen dalen. Hoewel de energie-efficiëntie niet noodzakelijk bepalend is voor de prestaties van de koelkast, moet u toch kiezen voor topvriezers met het ENERGY STAR-certificaat.

Onze 5 Beste Diepvrieskoelkasten

1) Beste totaal: Frigidaire Gallery FGTR2037TF

Breedte: 29 5/8: | Hoogte: 69: | Diepte: 31 3/4 | Totale capaciteit: 20.4 Cu. Ft. Kleur: Roestvrij staal

waarom wij het goed vinden:

 • Koelladen met vochtigheidsregeling voor een betere conservering van het voedsel
 • Glijdende morsbestendige glazen leggers
 • Betrouwbaar
 • Energie-efficiënt
 • Gelijkmatige temperatuur
 • Thermostaat is regelbaar
 • LED-binnenverlichting

Cons

 • U zult een ijsmaker moeten installeren

Deze Frigidaire koelkast, de 20.4 cu. ft. FGTR2037TF staat comfortabel bovenaan onze lijst van beste top vriezers, dankzij zijn uitstekende koelprestaties, vochtigheidsgeregelde groentelades, en ijsvrij interieur. Het ontwerp dat klaar is voor ijs is een groot voordeel, omdat u er later een ijsmaker aan kunt toevoegen, mocht u daartoe besluiten.

De Frigidaire Gallery FGTR2037TF heeft andere interessante functies, zoals de morsbestendige legplateaus, de delicatessenlade over de hele breedte die extra opbergruimte biedt, en het draadvriesrek waarmee u items in de vriezer kunt organiseren. De inhoud van de koelkast van 20,4 kubieke meter biedt meer dan genoeg opslagruimte voor een gezin van vier. De FGTR2037TF heeft ook een veegvaste roestvrijstalen buitenkant.

Breedte: 32 3/4 | Hoogte: 66 3/8″ | Diepte: 34 1/2 | Totale capaciteit: 21.9 Cu. Ft. Kleuren: Roestvrij staal, wit, zwart, leisteen, zwart leisteen

waarom wij het goed vinden:

 • Klaar voor de garage – kan extreme temperaturen aan
 • Georganiseerde deur modulaire bakken
 • Verstelbare schappen voor koelkast en vriezer
 • Goede temperatuurregeling
 • LED-binnenverlichting
 • Veel kleur keuzes en ook een 30-inch zustermodel

tegen:

 • Net als de meeste topvriezers, kan de ijsmaker verbeterd worden.

De 22-cu. ft. GE GTS22KSNRSS is de beste garageklare koelkast met bovenvriezer met een breedte van 33 inch op de markt. Het biedt genoeg ruimte voor een gezin van vijf. Enkele van de kenmerken die hem onderscheiden van de rest zijn de morsbestendige vriezerbodem, het verstelbare glazen koel- en vriesplateau, de verschuifbare delicatessenlade en de eenvoudig te bedienen temperatuurregelaars aan de voorkant. U heeft veel kleur keuze met deze koelkast. Deze GE koelkast heeft ook een iets kleiner broertje van 30 inch (breedte) onder model GTS19KSNRSS

De GTS22KSNRSS is geschikt voor gebruik in garages en getest op temperaturen tussen 38°F en 110°F. Dit maakt de koelkast voldoende geschikt voor omgevingstemperaturen, wat een groot pluspunt is. De koelkast heeft een premium binnendeur met georganiseerde modulaire bakken voor het opbergen van flessen en blikjes. De GTS22KSNRSS heeft ook een afwerking in hoogglanzend roestvrij staal, wat uw keuken (of uw garageruimte) een strakke uitstraling geeft.

3) Beste 28-inch breedte: Whirlpool WRT518SZFM

Breedte: 28 | Hoogte: 67 1/8 | Diepte: 31 5/8 | Totale capaciteit: 17.64 Cu. Ft. Kleuren: Wit, zwart, roestvrij staal, vingerafdrukbestendig roestvrij staal

waarom wij het goed vinden:

 • LED-binnenverlichting
 • Het greeploze ontwerp past in elke keuken
 • Uitstekende betrouwbaarheid
 • Uitstekende energie-efficiëntie
 • Houdt de temperatuur op de gewenste stand
 • Gelijkmatige verdeling van koele lucht

tegen:

 • Redelijk luidruchtig
 • Net als de meeste top vriezers, kan de ijsmaker verbeterd worden

De Whirlpool WRT518SZFM van 28 inch met een inhoud van 18 kuub biedt misschien niet genoeg ruimte voor een groot gezin, maar kan de opslagbehoeften van een klein gezin gemakkelijk aan of kan prima dienen als tweede koelkast. Naast zijn capaciteit heeft de WRT518SZFM spannende kenmerken die hem nummer één maken op onze lijst van 28″ brede bovenvrieskoelkasten.

Whirlpool koelkasten hebben een optionele EZ Connect ijsbereider kit (apart verkrijgbaar), die gemakkelijk in uw ijsbehoefte zal voorzien wanneer deze geïnstalleerd is. Andere kenmerken zijn vochtigheidsgeregelde groentelades om fruit en groenten vers te houden, glazen leggers zonder frame, verstelbare deurvakken, aparte temperatuurregeling voor de vriezer en een extra flexi-slide bak.

4) Best for Budget: GE GTE16DTNRWW

Breedte: 28 | Hoogte: 61 3/4 | Diepte: 32 5/8 | Totale capaciteit: 15.6 Cu. Ft. Kleuren: Wit, bisque

waarom wij het goed vinden:

 • Energie-efficiënt
 • Geweldige prijs/prestatieverhouding
 • Uitstekend interieurontwerp met gallonopslag op de deur

tegen:

 • Net als de meeste topvriezers, kan de ijsmaker verbeterd worden.

De GE GTE16DTNRWW van 28 inch heeft voldoende ruimte om aan de opslagbehoeften van een klein huishouden te voldoen. Hij vervangt de GTE15CTHRWW en is ontworpen met ongeveer 10% meer opslagcapaciteit. De topvrieskoelkast biedt topprestaties, kwaliteit, gemak en betrouwbaarheid, en heeft een betaalbaarder prijspunt.

De GTE16DTNRWW is voorzien van verstelbare legplateaus, gebruiksvriendelijke temperatuurregelaars, schitterende LED-verlichting, een ijsemmer met morsbestendige vriesbodem en twee grote vershoudladen voor uw fruit en groenten. De GTE16DTNRWW heeft ook het ENERGY STAR-certificaat, waardoor het een van de meest energie-efficiënte koelkasten met bovenvriezer op de markt is.

5) Beste totaal: Blomberg BRFT1522SS

Breedte: 27 7/10 | Hoogte: 67 7/10 | Diepte: 27 | Totale capaciteit: 15 Cu. Ft. Kleur: Roestvrij staal

waarom wij het goed vinden:
Heeft een ijsmaker
Digitale thermostaat kan worden ingesteld op een werkelijke gewenste waarde (en niet alleen laag/gemiddeld/hoog)
Gelijkmatige verdeling van koude lucht
Gepubliceerd lage geluidsklasse (47dB)

tegen:
Bloomberg is een begrip in het VK en andere Europese landen, maar is niet algemeen bekend in de VS
Net als de meeste topvriezers kan de ijsmaker worden verbeterd
Crispies zijn basic.

De 28-inch diepvriezer heeft een automatische ijsmaker die tot 6lbs ijs per dag produceert. Dit is een groot voordeel, omdat top vriezers meestal geen ijsblokjesmachine hebben. Maar naast de ijsmaker heeft de Blomberg BRFT1522SS nog andere interessante kenmerken die hem onderscheiden van gewone topvrieskisten.

Bovenaan deze kenmerken staat het ontwerp met dubbele verdamper die afzonderlijke koelzones handhaaft, waardoor wordt voorkomen dat lucht/smaak van het vriesvak naar het koelvak wordt overgebracht en vice versa. Andere kenmerken zijn de antibacteriële binnenkant, die voedsel veiliger/friser houdt, de schitterende binnenverlichting, het flexi-rek voor flessenhouders, de elektronische bediening en de vingerafdrukbestendige, roestvrijstalen deuren met volledige omwikkeling.

Conclusie

Als u een goede koelkast zoekt die extra opslagruimte biedt, zeer betrouwbaar is, en een goede prijs heeft, dan moet u een topvriezer overwegen. Een uitstekende bovenvriezer kan goed overweg met omgevingstemperaturen, en ze zijn gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze een van de beste koelkasten zijn om te overwegen als primaire of secundaire extra opslagruimte voor voedsel. Het enige grote nadeel van een koelkast met bovenvriezer is dat u misschien een ijsmaker moet toevoegen om volledig van de koelvoordelen te kunnen genieten.

FAQs

Zijn topvrieskoelkasten betrouwbaarder?

In vergelijking met duurdere Franse deur koelkasten of andere stijl-rijke types koelkasten zijn de top vriezer koelkasten betrouwbaarder. Een van de redenen is dat zij een eenvoudige ijsmaker hebben die zich in het vriesvak bevindt. Een ijsmaker die niet is aangesloten op een externe dispenser heeft minder last van temperatuurschommelingen door het openen van de deur. Bovendien zijn topvrieskoelkasten uitgerust met een beproefde conventionele compressor die uiterst betrouwbaar is. Door het ontbreken van toeters en bellen is de topvriezer een duurzaam werkpaard voor een levensduur van 10-15 jaar. Als u bedenkt dat een moderne koelkast 6-8 jaar meegaat, is een koelkast met bovenvriezer een prima koopje.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 28 april 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts