Beste droogkast: Top 6 droogkasten 2021


Laatst gewijzigd
7 januari 2021

Het gebruik van de beste droger voor de was biedt u veel meer dan het op tijd droog krijgen van uw kleren. Met een wasdroger van topkwaliteit kunt u er zeker van zijn dat de stoffen niet beschadigd worden. Ook kunt u genieten van het gemak van extra functies zoals stoomcyclus om u op te frissen of gewoon om kreukels te verwijderen. Het gissen naar de juiste droogtijd behoort nu tot het verleden. Vochtsensoren in uw droger bepalen de optimale droogtijd voor de lading wasgoed en sturen een bericht naar uw smartphone wanneer de cyclus klaar is.

Bij het kopen van een nieuwe wasmachine en droger richten de meeste reviewsites zich op de prestaties van de wasmachine. De fabrikanten blijven echter ook de drogers innoveren. Omdat de aankoop van een droger geen alledaagse aankoop is, hebben wij een overzicht samengesteld van de beste drogers op de markt van vandaag. U leert welke factoren u in overweging moet nemen bij het kiezen van een goede droger, welke functies u moet hebben en welke modellen het best op de markt verkrijgbaar zijn

Factoren waarmee u rekening moet houden bij de keuze van een droger

Er zijn specifieke factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een droger. De meeste moderne drogers zijn uitgerust met een groot aantal functies; uw uiteindelijke keuze zal echter afhangen van uw unieke wasbehoeften. Dus, laten we eens kijken naar deze punten:

Droger Type

Er zijn twee hoofdtypen wasdrogers – op gas en elektrisch – die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn. Elektrische drogers maken gebruik van een hoogspanningsstopcontact van 240 volt, dat een speciaal circuit is dat elektriciteit levert aan uw wasruimte. Hoewel gasdrogers elektriciteit gebruiken om de lichten aan te drijven, hebben ze meestal een gasleiding in de buurt die brandstof levert voor de verwarming. Als u een gasaansluiting in uw wasruimte hebt, is het zinvol een gasdroger te overwegen; en als u een goede elektrische aansluiting hebt, kunt u misschien beter een elektrische droger kopen.

Gasdrogers zijn meestal iets duurder (het prijsverschil bedraagt ongeveer $ 100) dan elektrische drogers, maar zij zijn energie-efficiënter. Ze hebben meestal een LP (propaan) convertor bij zich voor het geval u uw gassoort moet ombouwen.

Elektrische drogers hebben aanvankelijk een lager prijskaartje dan gasdrogers. Jaarlijks zal er echter een lichte stijging zijn van het energieverbruik en de bedrijfskosten in vergelijking met een gasdroger.

De meeste in de Verenigde Staten verkrijgbare wasdrogers zijn elektrisch. In bepaalde regio’s zoals New York en New Jersey worden echter overwegend gasdrogers gebruikt.

In één oogopslag – Onze 6 Beste Droogmodellen

We behandelen gas vs elektrisch, stoomfunctie, geventileerde vs ventless modellen, stapelbare, en compacte producten – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

 • 1) Beste in het algemeen: Electrolux EFME627UIW
 • 2) Beste X-grote capaciteit: Maytag MED8230HC
 • 3) Beste dubbele werking: Samsung FlexDry DVE6 900W
 • 4) Beste slimme functies: LG DLEX4000W
 • 5) Beste waarde: Maytag MEDC465HW
 • 6) Meest betrouwbare droger: Speed Queen DC5000WE

Stoomdroger of geen stoom?

Een andere factor die u moet overwegen is of de droger een stoomfunctie heeft of niet. De meeste drogers zijn tegenwoordig uitgerust met stoomfuncties die zorgen voor kreukvrij drogen van uw kleding en linnengoed. Dergelijke drogers gebruiken een stoomcyclus waarbij hete, vochtige lucht wordt geïnjecteerd om doeltreffend te drogen en te ontsmetten. Terwijl traditionele drogers opties hebben voor het drogen van verschillende kledingmaterialen, helpt een stoomdroger u de tijd die u aan strijken besteedt te verminderen.

Voordelen van een stoomdroger

 • Vermindert de rimpels die gepaard gaan met conventioneel drogen
 • Een uitstekend alternatief voor droogtrommeldoekjes, vermindert statische elektriciteit en geeft uw kleding een frisse uitstraling
 • Extra sanitaire voorzieningen

Nadelen van een stoomdroger

 • De aanloopkosten zijn meestal hoger
 • Moet u extra loodgieterswerk in uw huis installeren als u een stoomdroger wilt? Nee, dat hoef je niet te doen. U kunt gewoon een Y-slangkoppeling of -adapter kopen om uw droger en wasmachine op dezelfde waterbron aan te sluiten

Tegenwoordig zijn de meeste drogers op de markt uitgerust met de stoomfunctie.

Droger met of zonder luchtopening?

Het is ook belangrijk om te beslissen of u een droger met of zonder ventilatie wilt. De meeste grote wasdrogers hebben ventilatieopeningen, behalve de Whirlpool 27-inch modellen – WHD560CHW en WHD862CHC. Kleine of compacte was-droogcombinaties zijn daarentegen overwegend ventielloos, op enkele ongrijpbare uitzonderingen na. Als u op zoek bent naar een geventileerde compacte droger, zijn hier populaire modellen waaruit u kunt kiezen:

 • Asko T411VDW stapelbare, compacte, 24-inch droger met ventilatieopeningen, in wit of titanium kleuren (220/240V)
 • GE GFD14ESSNWW stapelbare, compacte, 24-inch droger met ventilatieopening in wit. (220/240V)
 • Blomberg DV17600W 24-inch compacte geventileerde droger in wit. (220/240V)

Kan de droger gestapeld worden?

Deze vraag moet u stellen voordat u een aankoop doet. Een stapelbare wasmachine en droger bieden u meer vloeroppervlak, ruimte voor opslag, en een opgeruimd uiterlijk. De stapelbare set wasmachine en droger is alleen bestemd voor front-load wasmachines. Voor voorladers en drogers van hetzelfde merk kan een stapelkit helpen om de machines aan elkaar vast te maken.

Met een goede stapelkit kunt u uw droger stevig en veilig boven op uw wasmachine bevestigen. Hoe goed uw droger ook op de wasmachine past, het is te riskant om de droger boven op de wasmachine te plaatsen zonder een stapelset, aangezien beide machines roterende trommels hebben waardoor de droger kan omvallen, tenzij ze stevig zijn bevestigd.

Compacte drogers Overzicht

Als u een kleine wasruimte hebt of uw waseenheid onder uw keukenkastje wilt plaatsen (zoals veel huiseigenaren in de Verenigde Staten en Europa doen), dan hebt u een compacte droger nodig. Het zijn kleine, ruimte-efficiënte en krachtige drogers die maximale functionaliteit en flexibiliteit bieden. De meeste compacte drogers werken op 220V, hoewel 110V de standaard is in de meeste huizen in de Verenigde Staten. Compacte drogers met een condensator moeten goed worden geventileerd, terwijl drogers met een warmtepomp minder geventileerd hoeven te worden.

Er zijn verschillende merken compacte drogers op de markt, waaronder de populairste zoals Miele wasmachine en droger. Bosch was-droogcombinaties zijn zeer populair in stedelijke woningen. We kijken naar het merk Miele, de enige compacte 110V droger die momenteel verkrijgbaar is.

Miele-drogers zijn energiezuinige warmtepompdrogers. Ze hebben een stoomafwerking die de kreukels op uw kleren na het drogen vermindert. De drogers hebben ook een Fragrance-Dos-functie waarmee u unieke Miele-geuren kunt gebruiken om uw wasgoed een frisse geur te geven.
Zoals eerder vermeld, zijn Miele-drogers de enige compacte 110V-drogers op de markt, wat betekent dat u een standaard stopcontact kunt gebruiken. Dit kenmerk maakt de installatie gemakkelijker in vergelijking met andere elektrische drogers die een 220/240V stopcontact nodig hebben, wat een heel ander stopcontact is.

Waarom zou u de aanschaf van een compacte Miele droger overwegen?

 • Het is energie-efficiënt
 • Het is zacht voor de kleren
 • Het geeft geen overmatige warmte en vochtigheid af aan de kamers zoals de meeste condensdrogers

Onze 6 Beste Droogmodellen

1) Beste totaal: Electrolux EFME627UIW

Deze 27-inch stoomdroger past bij een Electrolux wasmachine. Hij is er in gas- of elektrische uitvoering. Hij is ruim met een capaciteit van 8 kubieke meter en 9 droogcycli bieden voldoende keuze per type stof. De instant verfrissingscyclus helpt rimpels verwijderen en doet stoffen binnen tien minuten herleven. De Electrolux EFME627UIW is geventileerd, stapelbaar en heeft een omkeerbare deur. Als u uw wasgoed soms snel wilt laten drogen (strandlakens, uniformen, tafellinnen), is dit uw optie.

waarom wij het goed vinden:

 • Voorspellend Droog: Geeft u de precieze droogtijd van uw wasgoed, zodat u uw kleding niet om de paar minuten hoeft te controleren.
 • Perfecte stoom: Vermindert statische elektriciteit en verwijdert voorzichtig kreukels om uw kleding mooi en perfect te houden.
 • Snel droog: De droger droogt uw kleding efficiënt binnen 15 minuten, zodat u niet hoeft te wachten.
 • 9 droogcycli: Met deze functie kunt u verschillende kledingmaterialen drogen met droogcycli op maat. U kunt een droogcyclus kiezen voor handdoeken, fijne was, allergenen, en andere.
 • Onmiddellijke verversing: Haalt snel de kreukels uit uw kleding en geeft ze een frisse uitstraling.
 • Activewear Cycle: Deze functie beschermt uw dure en delicate kleding.

2) Beste X-grote capaciteit: Maytag MED8230HC

Als u op zoek bent naar een droger met een grote capaciteit die groot genoeg is voor uw gezin, dan is de Maytag MED8230HC uw beste optie. Deze grote droger heeft een capaciteit van 8,8 kubieke meter en kan veel wasgoed aan. Het heeft een aantrekkelijke metalen buitenkant met verschillende stoomstanden en droogcycli. De droger heeft een bedieningspaneel aan de boven-achterkant, en LED-indicatoren die overeenkomen met de Maytag wasmachineselectie.

waarom wij het goed vinden:

 • Enorme capaciteit: De droger is perfect voor grote huishoudens, met zijn grote capaciteit van 8,8 kubieke meter, geschikt voor grote hoeveelheden kleding en dekbedden. Door zijn ontwerp kan hij twee natte wasladingen tegelijk drogen.
 • Meervoudige cycli: Deze machine heeft in totaal 5 temperatuurinstellingen met 3 verschillende droogtegraden gecombineerd met 7 wasopties. Met de grote keuze aan wasopties kunt u allerlei artikelen drogen, van beddengoed tot delicatesse.
 • Stoom ververs mode: Deze functie laat stoom vrijkomen in de trommel om de kreukels aan te pakken en geurtjes uit uw kleding te verwijderen. U kunt er ook de temperatuur van de verschillende droogcycli mee regelen. Stoom zal ook effectief ontsmetten.
 • Trommel licht: Met de LED-trommelverlichting kunt u uw wasgoed in de machine zien, zowel wanneer de deur open of dicht is.

Verlaten:
Ondanks de ongelooflijke functies die de Maytag droger biedt, heeft het bepaalde nadelen die u zou willen overwegen:

 • Het is niet stapelbaar.
 • Het droogprogramma is langer dan dat van andere grote drogers, zoals de Kenmore Elite 81072 en de LG DLEX 9000.
 • Neemt een groot deel van de ruimte in de wasruimte in.

3) Beste dubbele werking: Samsung FlexDry DVE6 900W

De Samsung FlexDry past bij de Samsung wasmachine en biedt een snelle droger uitgerust met multi-stoom technologie die geeft je twee drogers in een. Hij heeft een speciaal droogcompartiment voor delicate voorwerpen en een standaard voorlader voor alledaagse stoffen. Er is een droogrek in het compartiment voor delicate items als u die plat moet leggen. De FlexDry droger pakt vlekken en geurtjes aan en verwijdert zeer effectief kreukels uit uw kleding.

De droger is uitgerust met Wi-Fi, zodat u hem direct op uw mobiele telefoon kunt controleren en bedienen. U kunt de status van de droogcycli controleren, cycli instellen en eventuele fouten in de machine opsporen met behulp van Wi-Fi-technologie. Ook is er de sensor-droogfunctie die de maximumtemperatuur voor elke lading instelt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw kleding te droog of te droog wordt.

waarom wij het goed vinden:

 • FlexDry: Met de twee aparte compartimenten kunt u meer doen in minder tijd. Terwijl het bovenste compartiment uw fijne was behandelt, zorgt de hoofddroger voor de andere stoffen.
 • Multi-Steam: Deze functie zorgt voor een optimale verzorging van uw kleding en verwijdert alle geurtjes en kreukels.
 • Wi-Fi-connectiviteit: Hiermee kunt u de cyclustijd bewaken, cycli plannen en waarschuwingen ontvangen, rechtstreeks op uw mobiele telefoon.
 • Sensor droog: Deze technologie detecteert het vochtgehalte in de trommel, en stelt de vereiste temperatuur en tijdsduur in. Hierdoor wordt uw kleding niet te droog of te droog.
 • 16 droogcycli: Het heeft 16 droogcycli voor een verscheidenheid aan artikelen. Er is Refresh, Normal, Steam Sanitize, Wrinkle Away, Air Fluff, Towels, Heavy Duty, Active Wear, Permanent Press, Wool, Accessory, Shirt/Blouse, en Undergarment.
 • Anti-statisch en voorkomt rimpels: De antistatische optie minimaliseert de statische elektriciteit die ontstaat door wrijving van kleding. Met de kreukpreventiefunctie droogt uw kleding kreukvrij.
 • Slimme zorg: Met deze unieke functie van Samsung kunt u storingen in uw droger oplossen met behulp van de Smart Care-app.

4) Beste Slimme Functies: LG DLEX4000W

Op zoek naar een slimme droger waarmee u uw was onderweg kunt doen? De LG DLEX4000W is misschien net wat u nodig hebt. Het is een droger met een capaciteit van 7,4 kubieke meter en Wi-Fi-connectiviteit waarmee u uw was kunt starten of stoppen via de LG ThinQ smartphone-app.

De droger past bij de LG-wasmachinesuite en werkt goed samen met Amazon Alexa en Google Assistant, zodat je de machine kunt instrueren met behulp van spraakaanwijzingen. De LG Smart Dryer gebruikt zijn TurboSteam technologie om stoom te genereren die de kreukels vermindert en de geur in je kleding elimineert – en dat alles in minder dan 10 minuten.

waarom wij het goed vinden:

 • LG SmartThinQ Technologie: De droger is uitgerust met Wi-Fi, zodat u uw was kunt beheren met een smartphone-app en met spraakopdrachten van Google en Alexa.
 • TurboSteam Technologie: Stoomt onmiddellijk over uw voorwerpen om kreukels te verminderen.
 • Grote capaciteit: De trommel is 7,4 kubieke meter groot, zodat u grote voorwerpen op tijd kunt drogen.
 • Snelle cyclussen: De meeste droogcycli in de LG DLEX4000W zijn zeer snel, met bovengemiddelde prestaties.

Verlaten:

 • Langzaam Normale droogcyclus
 • Normale cyclus geeft hoge temperatuur

5) Beste waarde: Maytag MEDC465HW

De Maytag MEDC465HW is de beste budgetvriendelijke wasdroger op de markt. Het heeft een vochtsensor om te detecteren wanneer uw was klaar is, en een kreukelcontrolefunctie om de kreukels te verminderen. Hoewel deze droger de stoomfunctie en Wi-Fi-connectiviteit mist en soms heet wordt, krijgt u waar voor uw geld. Het is een speciaal ontwerp voor mensen die een basisdroger willen gebruiken.

Wat we leuk vinden:

 • Betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken: De Maytag MEDC465HW is betaalbaar en biedt de beste waarde. U hoeft geen ervaring te hebben om de droger te gebruiken, en hij heeft een eenvoudige bediening.
 • Rimpel controle: Deze functie vermindert de tijd die u aan strijken moet besteden.

Verlaten

 • De normale cyclus heeft een temperatuur van 160 F, wat sommige stoffen kan beschadigen.

6) Meest betrouwbare droger: Speed Queen DC5000WE

De Speed Queen DC5000WE biedt u betrouwbaarheid en optimale prestaties. Deze 27-inch elektrische droger heeft een Time Dry-optie die de droger tot 75 minuten laat werken. De stofkeuzesensor detecteert het type stof en selecteert het beste warmtetype voor de droogcycli. Deze droger past bij de Speed Queen wasmachines.

Wat we leuk vinden:
– 4 Vooraf ingestelde cycli: De droger heeft vier verschillende cycli die u vooraf kunt instellen, waaronder de automatische normale/elicate cyclus, de automatische Perm Press/nitcyclus, de cyclus met droogtijd en de automatische rimpelbestrijdingscyclus.
– 3 automatische droogcycli: U kunt kiezen uit drie automatische droogcycli voor uw verschillende droogbehoeften.
– Uitgebreide droogstand: Om te voorkomen dat uw kleding kreukt, blijft de droger deze na afloop van een cyclus zonder warmte drogen.
– Omkeerbare deur: U kunt uw drogerdeur zo instellen dat hij openzwaait op een manier die u het meeste gemak biedt.

Must-Have kenmerken van een droger

Moderne wasdrogers hebben extra functies om uw was efficiënter en handiger te maken. Deze technologieën omvatten:

Vochtigheidssensor

Vochtsensoren detecteren de vochtigheid van de stof en schakelen de droger uit wanneer de kleren goed droog zijn. Deze functie is een must-have om ervoor te zorgen dat uw kleren niet te droog worden en bespaart u zelfs op uw elektriciteitsrekening en wat energie. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het traditionele ontwerp van thermostaten die de droger laten draaien, zelfs nadat de kleren droog zijn.

Verlengde Tumble

Met de uitgebreide droogfunctie kunt u uw kleding met tussenpozen van enkele uren in de droogtrommel laten drogen als u uw was niet op tijd kunt buitenzetten. Na het droogprogramma blijft de droger uw kleding droogtrommelen zonder warmte, waardoor kreukels tot een minimum worden beperkt.

Autodroogcycli

De automatische droogcyclus bespaart u de stress van het gokken hoe lang het zou duren om uw kleren te drogen. In plaats daarvan helpt het u nauwkeurig te bepalen hoeveel tijd nodig is om een lading te drogen. Met deze functie kunt u ook de gewenste droogtegraad instellen – van meer droog tot minder droog.

Einde-cyclus klokje

Deze functie is een melodie of pieptoon die weerklinkt wanneer uw wasgoed in de droger klaar is om te worden verwijderd en opgevouwen. Als u uw kleren na een cyclus in de droger laat zitten, droogt u ze te lang, waardoor de kwaliteit van de stof afneemt en er meer kreukels ontstaan. Het volume van het signaal kan naar behoefte worden aangepast of uitgeschakeld.

Conclusie

Tegenwoordig is een droger een onmisbaar apparaat in uw huis. Het bespaart u niet alleen tijd met huishoudelijke klusjes, maar het geeft uw kleding en linnengoed ook een frisse, schone uitstraling en zorgt voor extra hygiëne. Een droger gaat meestal tussen 8 en 13 jaar mee, afhankelijk van hoe goed u hem onderhoudt. Om uw droger te onderhouden, moet u ervoor zorgen dat u hem niet overbelast en moet u hem altijd regelmatig schoonmaken. Volg bij routine-onderhoud de instructies van de fabrikant uit de handleiding. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen.

FAQs

Zijn er snoeren aan drogers?
Elektrische drogers worden zelden geleverd met een netsnoer, dus misschien moet u een nieuw snoer kopen. Op dit moment hebben alleen Miele, Bosch en Asko netsnoeren in hun verpakking. Als u een gasdroger aanschaft, vindt u een standaard 110V elektrisch snoer in de originele doos van de fabrikant. Wij raden u ten zeerste aan onze geleide checklist voor de installatie van was-droogcombinaties te lezen om kostbare fouten te vermijden en te weten wat u op de dag van de levering kunt verwachten.

Worden drogers geleverd met een ventilatieset?
Nee, je zult er een moeten halen.

Worden drogers geleverd met een LP conversie kit?
Een LP conversiekit bouwt gasdrogers om voor het gebruik van vloeibaar propaangas (LP). Drogers worden echter meestal met deze kits geleverd. Controleer echter voor de zekerheid de specificaties van uw droger om er zeker van te zijn dat de LP conversie kit is inbegrepen.

Waarom hebben wasdrogers meer binnenruimte dan wasmachines?
Drogers hebben meer binnencapaciteit omdat natte kleren uitzetten wanneer ze drogen. Daarom hebben de drogers een grotere binnencapaciteit in vergelijking met wasmachines van dezelfde grootte. Omdat wasdrogers niet zo snel centrifugeren als wasmachines, kunnen fabrikanten meer ruimte vrijmaken voor een grotere trommel.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 mei 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts