Welk dubbel fornuis is de beste? Onze Top Picks voor 2020 [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Een dual-fuel fornuis gebruikt, zoals de naam al aangeeft, twee verschillende brandstofbronnen: gas en elektrisch. De meest gebruikelijke stijl is een gaskookplaat en een elektrische oven. Dual fuel fornuizen bieden flexibiliteit en optimalisatie voor specifieke kookstijlen.

Maar hoe weet u nu welk dual fuel-gamma het meest geschikt is voor uw behoeften? We hebben je gedekt. Wij hebben een lijst samengesteld van de zes beste dual fuel fornuizen van 2020. Bovendien wilden we er zeker van zijn dat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over hoe u het juiste dual fuel fornuis voor uw keuken kiest. Geen twee mensen zijn hetzelfde of hebben dezelfde kookbehoeften en -voorkeuren. Wij kunnen u de beste merken en modellen aanbevelen, maar alleen u kunt beslissen welke kenmerken en ontwerpelementen voor u en uw gezin het belangrijkst zijn.

Laten we daarom eerst eens kijken naar de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij de keuze van een fornuis, in het bijzonder een dual fuel fornuis.

in een oogopslag – Onze 6 beste dual fuel fornuizen

Hier is de lijst van onze top keuze voor dual fuel fornuizen – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Beste dual-fuel fornuis met dubbele oven: Cafe C2S950P2MS1
  • 2) Dual Fuel Range in de beste stijl: Samsung NY58J9850WS, Chef-kok collectie
  • 3) Waardevolste Dual Fuel Range: GE Profiel P2B940SEJSS
  • 4) Beste high-end dual-fuel fornuis: Wolf DF304
  • 5) Best Power Dual Fuel Range: Thermador PRD366WHU
  • 6) Beste dual-fuel fornuis met oven: Miele HR19342DFG

PRO TIP – Neem contact op met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar exclusieve kortingen op alle dual fuel fornuizen.

Weinig tijd? Bekijk onze exclusieve video over dual fuel fornuizen

De juiste Dual Fuel Range kiezen

Maak je geen zorgen, onze zes topkeuzes voor assortimenten komen eraan. Maar eerst de vijf categorieën die onze keuzes bepalen (en de vijf categorieën waarmee u rekening moet houden wanneer u voor uw eigen assortiment gaat winkelen).

Kookvermogen & Bereik
Het allerbelangrijkste bij de keuze van een fornuis is het kookvermogen. U wilt dat zowel uw oven als kookplaat in staat zijn het soort kookvermogen te leveren dat u nodig hebt om een groot aantal taken aan te kunnen.

Voor uw oven, wilt u kunnen genieten van robuuste bak-, braad- en zelfs convectiekookfuncties om ervoor te zorgen dat u nooit een kooktaak tegenkomt die u niet aankunt.

Voor de kookplaat, is het belangrijk dat er een scala aan kookvermogens is voor de afzonderlijke kookelementen. U moet in staat zijn indrukwekkend hoge temperaturen te bereiken voor dat perfecte dichtschroeien, terwijl u ook lage temperaturen kunt bereiken om voorzichtig te sudderen en te smelten.

Maat
Zorg ervoor dat u de juiste maat kiest voor uw gamma. Dit kan eenvoudig zijn – als u het fornuis in een bestaande keuken installeert, moet het gewoon passen in de ruimte die ervoor beschikbaar is. Zorg ervoor dat u uw vorige gamma opmeet om zeker te zijn dat u de juiste maat kiest.

Vergeet de diepte en hoogte niet! Uw fornuis moet ongeveer even diep en hoog zijn als uw kasten, zodat het in geen enkele richting uitsteekt (of te laag of te ver naar achteren zit).

Betrouwbaarheid
Wilt u uw dual fuel fornuis nog jaren blijven gebruiken? Betrouwbaarheid is belangrijk. De beste bedrijven bouwen producten die gemaakt zijn om lang mee te gaan, dus verwaarloos de betrouwbaarheidsbeoordelingen niet wanneer u onderzoek doet naar dual fuel fornuizen.

Kenmerken
Kenmerken zijn wat een gamma kan brengen van ‘krijgt de klus geklaard’ tot ‘koken is leuk’. WiFi-connectiviteit, ingebouwde aanpasbare kookprogramma’s, eenvoudige schoonmaakfunctionaliteit en andere functies kunnen uw nieuwe fornuis van een betrouwbaar onderdeel van uw keuken tot uw favoriete onderdeel van uw keuken maken. Verwaarloos de speciale kenmerken niet wanneer u modellen vergelijkt.

Design
Wij zeggen altijd dat stijl belangrijker is dan inhoud, maar dat betekent niet dat u stijl helemaal moet negeren. Het uiterlijk van uw fornuis is belangrijk, zowel in termen van hoe modern en goed ontworpen het lijkt als hoe het past bij de rest van uw apparatuur en keukeninrichting.

1) Beste dual-oven dual-fuel fornuis: Cafe C2S950P2MS1

Cafe-apparaten zijn GE’s high-end antwoord op de luxe concurrenten, en het is snel een van de meest gerespecteerde merken op de markt geworden. Cafe C2S950P2MS1 laat u zien waarom, met een dubbel ovenontwerp, zes afzonderlijke branders die zich kunnen aanpassen aan een breed scala van toepassingen, plus dat prachtige inschuifontwerp dat perfect integreert in elke keuken. Andere kenmerken zijn een geïntegreerde bakplaat, een kookplaat die van rand tot rand reikt, en een absoluut verbluffende visuele stijl die beschikbaar is in verschillende afwerkingen, waaronder bedieningsknoppen in geborsteld goud. Er is een reden waarom dit dual fuel-gamma bovenaan onze lijst staat.

2) Best Style Dual Fuel Range: Samsung NY58J9850WS, Chef-kok collectie

Samsung is pas sinds kort actief op de apparatenmarkt. Hoe verhoudt het zich tot de meer gevestigde concurrentie?

Om het simpel te zeggen? Heel goed. Samsung is snel uitgegroeid tot een merk te verslaan als het gaat om luxe apparaten, en deze slide-in dual fuel bereik is een goed voorbeeld van waarom. Het beschikt niet alleen over de high-tech functies, zoals WiFi-connectiviteit en smart home control, waar Samsung bekend om staat, het ondersteunt ze ook met echte kookkracht. U zult dol zijn op de dubbele branders, de echte convectie en het dubbele ovenontwerp dat kan koken met meerdere temperatuurconfiguraties.

3) Best Value Dual Fuel Range: GE Profile P2B940SEJSS

De Profile serie, een ander merk van GE, staat bekend om zijn goede modellen in het midden- en topsegment. Deze standalone unit heeft een goede balans tussen luxe en betaalbaarheid, met een middenbrander die gebruikt kan worden in een traditionele cirkel of ovale configuratie voor grote/langwerpige pannen en braadpannen. Hij beschikt ook over WiFi-connectiviteit, een kookplaat die van rand tot rand reikt, en True European Convection met Precise Air-technologie waarmee u perfecte kookresultaten krijgt zonder de pan om te draaien.

Met een maximaal brandervermogen van 20.000 BTU hebt u alles wat u nodig hebt om elke kooktaak aan te kunnen.

4) Beste High End Dual Fuel Range: Wolf DF304

De Wolf serie is een gevestigde naam als het gaat om fornuis ontwerp. Hun handelsmerk rode knoppen maken ze een onmiddellijk herkenbaar product in elke keuken. Deze Wolf creatie vertegenwoordigt het hoogste van het hoogste niveau, met een oogverblindende prijs die daar bij past. Maar als u bereid bent de meerprijs te betalen, wordt u beloond met een kookervaring van wereldklasse van boven tot onder. De branders kunnen een warmteafgifte hebben van 300 BTU tot 20.000 BTU, en de verzegelde, zwarte, met porselein beklede branderpannen maken het schoonmaken eenvoudig. Met dubbele convectie kunt u de warmte en de luchtstroom in de oven gemakkelijk regelen, terwijl een ingebouwde temperatuurvoeler ervoor zorgt dat u niets aan het toeval overlaat. Het bedieningspaneel gaat op in de roestvrijstalen afwerking wanneer het niet in gebruik is, en de automatische vlamterugkoppeling verbetert de temperatuurregeling en de gemoedsrust. Over het geheel genomen is dit een prachtig ontworpen dual fuel fornuis dat thuis zou zijn in de meest luxe keukens over de hele wereld.

Onze exclusieve video review van de Wolf DF304

5) Best Power Dual Fuel Range: Thermador PRD366WHU

Over ultra-high-end gesproken, ontmoet deze knaller van Thermador gamma. Met zijn inschuifontwerp, prachtige roestvrijstalen afwerking en stevige bedieningsknoppen op het voorpaneel mag u deze schoonheid zeker niet missen. Maar heeft het de kookkracht om het te evenaren? Absoluut. Het heeft zes Star Burners. De gepatenteerde stervormige branders van het Thermador fornuis zorgen voor een betere warmteverdeling en een gelijkmatig kookvermogen. Het heeft ook ’s werelds laagste suddercapaciteit, in staat om de hitte van de brander te verminderen tot 100F. Wat de oven betreft, kunt u genieten van volledig convectie koken, nauwkeurige temperatuurregeling en een breed scala aan bak- en braadopties voor zelfs de meest specifieke kookbehoeften. En dankzij de zes plateauniveaus en de ovendeur met grote ovenruimte is het plaatsen en controleren van uw gerechten ongelooflijk eenvoudig. Plus, het is allemaal verpakt in een ontwerp dat is gemaakt van ’s werelds beste materialen en gebouwd om lang mee te gaan.

6) Best Oven Dual Fuel Range: Miele HR19342DFG

Om het high-end thema voort te zetten, dit is de Miele HR19342DFG. Dit Miele-gamma heeft alles wat u van luxe fornuizen mag verwachten, zoals zes afgedichte branders, een breed scala aan BTU-uitgangsopties, echte convectie, doorlopende roosters, bijgeleverde temperatuursonde, TwinPower-convectieventilatoren, 21 bedrijfsmodi, automatische MasterChef-kookprogramma’s en een clean touch roestvrijstalen voorkant om vlekken te voorkomen. De Miele HR19342DFG is een uitstekende keuze.

Conclusie

Dual fuel fornuizen zijn een geweldige manier om het beste van twee werelden te krijgen als het gaat om uw fornuis, en de modellen die we hierboven hebben genoemd behoren tot de beste van het beste. Of u nu voor een van deze of een andere, hier niet genoemde optie kiest, zorg ervoor dat u uw onderzoek doet en precies begrijpt wat u koopt (en wat niet). Wat goed is voor jou, is misschien niet goed voor iemand anders. Gelukkig bereik winkelen!

FAQs

Zijn er andere dual fuel-brandstofconfiguraties?
Er bestaan weliswaar producten met een elektrische kookplaat en een gasoven, maar ze zijn niet erg gangbaar op de markt. De opstelling gasfornuis, elektrisch fornuis is de meest voorkomende. Inductiekookplaten hebben echter ook vaak een elektrische oven, waardoor een inductiekookplaat technisch gezien een “dual fuel” toestel is.

Wat zijn BTU’s en wat betekenen ze voor koken?
BTU staat voor “British Thermal Unit” en is in principe een eenheid om te meten hoeveel warmte een brander of verwarmingselement kan produceren. De beste kookplaten kunnen een vermogen van bijna 20.000 BTU bereiken voor krachtig heet aanbraden.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 16 juli 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts