Op zoek naar het beste van het huisvuil? 10 dingen die u moet weten


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Zijn alle afvalvernietigers gelijk? Laten we eens kijken naar een aantal factoren die kunnen bepalen welke afvalvernietiger de juiste keuze is voor u en uw huis.

Voor velen van ons die in de moderne wereld leven, is de vuilnisverwijdering een absoluut onmisbaar tijdbesparend hulpmiddel geworden. Het maakt de keuken snel, gemakkelijk en handig schoon, terwijl onaangename taken zoals het moeizaam schrobben van voedsel in de vuilnisbak of het ontstoppen van een gootsteenafvoer met etensresten tot het verleden behoren.

Continubedrijf vs. Batchbedrijf – Wat is beter?

Bij het ontwerp van de afvalverwijdering zijn er twee hoofdtypen: continutoevoer en batch-toevoer.

Continue toevoer is de meest populaire ontwerpstijl, aangezien een druk op de schakelaar de molen onmiddellijk start. Deze stijl is perfect voor grote hoeveelheden afval, en bespaart u tijd omdat u de motor kunt laten draaien en voedseldeeltjes kunt voeren terwijl u een maaltijd bereidt. De populariteit van ontwerpen voor continuaanvoer heeft er ook toe geleid dat hun prijzen beter beheersbaar zijn dan die van eenheden voor batchaanvoer. De twee belangrijkste nadelen van continu werkende afvalverwijderaars zijn dat zij aandacht van de bediener vergen om aan en uit te schakelen, en dat hun waterverbruik relatief hoog is.

Batch-voedermachines daarentegen verbruiken minder water en vereisen geen voortdurende aandacht. Ze zijn ook relatief veiliger. U plaatst het afval gewoon in de afvalvernietiger, dekt het af met een stop of een deksel, en de machine begint te malen. Het nadeel van deze aanpak is dat een grote hoeveelheid afval moeilijk te verwerken kan zijn, aangezien u partijen moet toevoegen, het deksel moet plaatsen en verwijderen, en dit proces een paar keer moet herhalen.

Vermogen

In het algemeen zijn er drie vermogensklassen voor afvalverwijderaars. De meeste modellen bieden ½ paardenkracht, ¾ paardenkracht of 1 paardenkracht aan verwijderingskracht. Dit lijkt misschien niet veel wanneer u aan uw auto denkt, maar wanneer het op slijpafval aankomt, is het een perfect bruikbaar vermogensbereik.

1/2 HP-ontwerpen zijn over het algemeen kleiner, waardoor ze een goede optie zijn voor kleine huishoudens zonder veel organisch afval dat in de keuken wordt geproduceerd. Moeilijkere taken, zoals het fijnmalen van citrusschillen of kleine botjes, kunnen ze echter moeilijk aan.

De volgende stap is een ¾ HP model, dat met gemak fruit- en groenteschillen kan verwerken en misschien zelfs af en toe een paar kleinere botten aankan.

Als u een groot gezin of huishouden hebt dat veel voedselafval produceert, zult u waarschijnlijk voor een 1 HP-optie willen kiezen. Deze kunnen taaie schillen, botten en de meeste andere standaard voedselresten met gemak verwerken. Ze kunnen groter en duurder zijn, maar als u het aankunt, zijn het betrouwbare opties die doeltreffend werken voor zowat alles wat u er tegenaan gooit.

Maat

De belangrijkste factor om te overwegen als het gaat om de grootte van de afvalverwijdering is vrij voor de hand liggend – past het onder uw gootsteen? Het is belangrijk dat u nauwkeurig meet voordat u een afvalverwijdering gaat kiezen. Het mooiste model ter wereld zal niet veel uithalen als het niet in de ruimte onder uw gootsteen past. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden, zodat u er een kunt vinden die bij u past.

Prijs

Als het om de prijs gaat, zijn er twee hoofdopties die uw potentiële kosten het meest zullen beïnvloeden – of u nu voor een aluminium afvalvernietiger gaat of voor een roestvrijstalen uitvoering. Aluminium afvalvernietigers zijn over het algemeen goedkoper, tussen de $60 en $150, maar ze kunnen vatbaarder zijn voor corrosie en eventuele lekkages.

Hoewel roestvrijstalen modellen meestal meer dan 150 dollar kosten, gaan ze langer mee, vergen ze minder onderhoud en isoleren ze veel beter tegen afvallawaai dan aluminium modellen.

Hoe zit het met het geluid?

Een afvalverwijderingssysteem met betere geluidsisolatie zal over het algemeen meer kosten, maar het is aan u om te bepalen of die extra kosten de stillere werking waard zijn. Heeft u jonge kinderen die gestoord kunnen worden door de verwijdering? Of heb je huisgenoten die later opstaan dan jij en je misschien midden in de nacht wakker maken? Dit zijn factoren die u zult willen overwegen.

Te overwegen installatiefactoren

Hier zijn een paar aanvullende vragen die u wilt overwegen wanneer het tijd is om een vuilnisverwijdering voor uw keuken te vervangen of te installeren.

Is uw loodgieterij opgewassen tegen de taak?

Als u vaak last heeft van verstoppingen of terugstoppingen, kan het extra afval van een afvalvernietiger het probleem nog erger maken. Uw eerste prioriteit moet zijn om uw septische systeem te laten repareren, legen of vergroten, voordat u een vuilnisverwijdering koopt.

Wat zal de installatie kosten?

Naast de kosten van het toestel zelf, moet u ook rekening houden met de installatiekosten. Terwijl een vervangende eenheid slechts ongeveer $150 kost voor apparatuur en installatie, vereist een gloednieuwe installatie een nieuwe contactdoos, schakelaar, fitting, en meer, en kan oplopen tot $500. De installatie van een gemiddelde afvalverwijdering neemt ongeveer 1 tot 2 uur in beslag, dus houdt u ook rekening met deze tijd.

Hoe lang gaat mijn nieuwe afvalverwijdering mee?

Een afvalverwijderingseenheid van goede kwaliteit zal bij normaal gebruik naar verwachting zeven tot tien jaar meegaan.

Hoe kan ik mijn afvalverwijdering in goede conditie houden?

Gebruik nooit bleekmiddel of bijtende schoonmaakmiddelen om uw afvalverwijdering schoon te maken, maar kies in plaats daarvan voor organische materialen zoals zout, azijn, limoenschillen of ijs. Dit zijn veel minder schadelijke alternatieven die toch de levensduur en de functionaliteit van uw afvalverwijdering zullen helpen verbeteren.

Welke vuilnisbak moet ik kopen?

XO Krachtige 1 HP Continue Aanvoer

XO 3/4 HP Batchinvoer

Conclusie

Zoals bij veel huishoudelijke apparatuur het geval is, is de aankoop van een nieuwe afvalvernietiger voor uw huis zeer persoonlijk. Gebruik de bovenstaande criteria als leidraad, maar uiteindelijk zult u uw eigen unieke behoeften moeten bepalen om een afvalverwijdering te kopen die u en uw gezin effectief en efficiënt van dienst is.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 juli 2017. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts