Beste inbouw Ovens Vergeleken & als, Top 6 Picks in 2020 [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Hoewel fornuizen in veel keukens een populaire keuze zijn, wordt in luxe woningen vaak gekozen voor aparte kookplaten en wandovens die naadloos in de keuken passen en uw huis een meer persoonlijke uitstraling geven.

In de wereld van apparatuur noemen we convectieovens gewoon wandovens, hoewel ze in keukenkastjes worden geïnstalleerd en niet in een holte die in uw muur is uitgehouwen. Deze ovens zijn meestal 24 inch, 27 inch, of 30 inch breed. U kunt ze krijgen in een enkele of dubbele ovenconfiguratie. De meeste convectieovens hebben een neerklapbare deur. De laatste tijd zijn de openslaande deur en de zijdeur echter populair geworden.

Maar hoe kiest u de juiste convectie-wandoven voor uw bestaande keuken, verbouwing of nieuwbouwhuis? Het belangrijkste is dat u onderzoek doet, niet alleen naar de beschikbare merken en modellen, maar ook naar de functies, ontwerpelementen en kookmogelijkheden die het belangrijkst zijn. U wilt er ook zeker van zijn dat uw oven de tand des tijds zal doorstaan en bestand zal zijn tegen alle zware taken die u hem opdraagt.

Daarom hebben we deze gerangschikte lijst van wandovens samengesteld en de gids om u te helpen de belangrijkste factoren te identificeren bij het winkelen voor een oven. Hieronder vindt u de beste modellen en merken die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Convectie Oven Ontwerpstijlen

in een oogopslag – Onze 5 beste heteluchtovens

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor enkele convectie-wandovens – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

 • 1) Beste Betrouwbare Muur Oven: Cafe CTS70DP2NS1
 • 2) Beste Stijl Muur Oven: Bosch HBL8453UC, Serie 800
 • 3) Beste Menugestuurde Muuroven: GE Profiel PTS7000SNSS
 • 4) Beste Zelfreinigende Muur Oven: Thermador MED301WS
 • 5) Best Value Wall Oven: Miele H6281BP
 • 6) Beste algemene wandoven: Wolf SO30PMSPH, M-Serie

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar exclusieve kortingen op alle wandovens.

De juiste wandoven voor u kiezen

Meer dan enige andere factor moet persoonlijke voorkeur de doorslag geven bij uw zoektocht naar de juiste enkele wandoven voor u. Maar er zijn factoren die universeel gunstig zijn en die u in gedachten moet houden als u op zoek bent naar een geweldig apparaat, vooral een wandoven die zo’n belangrijk onderdeel van uw kookervaring kan zijn.

Hier is de top vijf van de belangrijkste elementen om rekening mee te houden bij het maken van uw keuze voor een enkele wandoven.

Kookvermogen & kenmerken

Ondanks alle toeters en bellen waarmee ovens en allerlei apparaten tegenwoordig zijn uitgerust, beschouwen wij de kookcapaciteiten als ons belangrijkste criterium.

Het gaat niet alleen om de maximumtemperatuur – de meeste ovens kunnen tegenwoordig een maximumtemperatuur van 500F of meer bereiken – u moet nagaan of de oven over een aantal kookcapaciteiten beschikt die geschikt zijn voor alle taken die u hem kunt opleggen.

Voorverwarmen tijd is meestal een overweging voor veel thuiskoks. Het helpt niet om een half uur te wachten tot de oven is voorverwarmd als hongerige kinderen door de keuken cirkelen. Veel fabrikanten hebben nu oplossingen om het voorverwarmen te verkorten. Wilt u uw oven vanuit de garage voorverwarmen via uw smartphone, of precies zien hoeveel tijd er nog rest om een gerecht te bereiden? Jij hebt die mogelijkheid. Wilt u de interne temperatuur weten van het voedsel dat u bereidt om het precies gaar te krijgen zonder het te gaar te maken? Ingebouwde temperatuursensoren geven u nu de kracht.

Naast convectie bakken tot een effectieve broilstand, bieden high-end ovens nu een aantal mogelijkheden, zoals de mogelijkheid om twee verschillende gerechten op verschillende standen te bereiden in dezelfde oven. Dus als het tijd is om iets aan te schaffen, vergeet dan niet waarom u in de eerste plaats een oven nodig hebt: om voedsel snel, effectief en heerlijk te bereiden.

Iedereen houdt van een toestel dat hen op een goede manier kan verrassen. De beste wandovens zijn tegenwoordig uitgerust met allerlei verbazingwekkende, onverwachte functies.

De meeste high-end ovens worden tegenwoordig geleverd met vooraf ingestelde recepten waarmee een heerlijke maaltijd precies kan worden bereid. Een M-touch Miele-oven bijvoorbeeld, voelt aan alsof u een persoonlijke chef-kok in uw keuken hebt – volg gewoon de stappen op het menu.

Functies zoals wifi-connectiviteit maken of breken een oven niet altijd, maar ze kunnen uw kookervaring wel aangenamer, handiger en efficiënter maken.

Maat

De grootte is een andere overweging om altijd in gedachten te houden voor uw wandoven. Als u een bestaande wandoven vervangt, bent u waarschijnlijk beperkt tot de ruimte die overblijft nadat u de oven hebt verwijderd. Gelukkig zijn er voor wandovens niet zoveel verschillende formaten beschikbaar en houden veel ovens zich aan standaard richtlijnen voor formaten.

Dat gezegd hebbende, een wandoven die niet geschikt is voor uw ruimte is niet iets waar u achter wilt komen nadat u hem hebt gekocht en thuis hebt laten bezorgen. Meet zelf en controleer de specificaties van elke oven die u overweegt.

Als u wat speelruimte hebt, kunt u grotere eenwandige ovens overwegen die u nog meer flexibiliteit en kookcapaciteit bieden.

Hoewel 24-inch brede ovens een kleinere kalkoen aankunnen, kunt u er zeker van zijn dat uw gezin geen honger zal lijden wanneer u meerdere gerechten of een extra grote vogel bereidt in een 30-inch full size oven.

Betrouwbaarheid

Als het om allerlei soorten apparatuur gaat, is het merk belangrijk. Het gaat niet alleen om de naam die op de voorkant van de oven staat, maar ook om de reputatie van duurzame en betrouwbare apparaten die ook na 5, 10 of 15 jaar nog hun werk doen. Als u overweegt een oven te kopen van een merk dat u niet kent, spit dan eerst wat rond om te zien of echte klanten tevreden zijn met hun keuze. Het veiligst is het om te kiezen voor merken met een gevestigde reputatie die in de loop van jaren of zelfs decennia is opgebouwd, aangezien de kans groter is dat zij langdurige betrouwbaarheid en klanttevredenheidsbeoordelingen bieden die u zult waarderen.

Doeltreffende zelfreiniging

Koken kan smerig zijn. Na verloop van tijd zult u natuurlijk vuil en vetresten in uw oven aantreffen. Het is niet ongebruikelijk om sporen van koken in een oven te zien, maar op een gegeven moment is het toch leuk om een goede schoonmaakbeurt te krijgen. Vooral bij een wandoven, waar de binnenkant van de oven in het zicht staat (in tegenstelling tot een fornuis dat onder het aanrecht is weggestopt), is het zinvol om de keuken er netjes uit te laten zien.

Een zelfreinigende oven is een geschenk uit de hemel, want het is echt moeilijk om een oven met de hand schoon te maken. Alle verwarmingselementen bundelen hun krachten om een 900F inferno te produceren. Na een paar uur en het wegvegen van de asresten heeft u een glanzend nieuwe oven.

Er zijn echter verschillende types van zelfreiniging beschikbaar in ovens. Zorg er dus voor dat u weet welke beschikbaar is op de oven waar u zich op richt.

De meeste high-end ovens hebben een end-to-end proces waarbij u op een knop kunt drukken en alle rekken binnen kunt laten. Sommige fabrikanten gebruiken laagwaardig staal voor hun rekken en geven er de voorkeur aan dat u de rekken eruit haalt wanneer u ze zelf schoonmaakt. Andere fabrikanten voegen stoom toe aan de mix om grond los te maken van ovenwanden. Let wel dat stoomreinigen niet zo effectief is als de oventemperatuur op 900 graden brengen.

Ontwerp

Een wandoven die niet mooi oogt, is slechts een stuk gereedschap. Een goed ontworpen oven die er mooi uitziet, kan een pronkstuk van uw keuken of kookruimte zijn.

Designelementen zoals vingerafdrukbestendig roestvrij staal, robuuste en stijlvolle bedieningsknoppen en visueel aantrekkelijke touchscreen-displays kunnen uw oven van ‘goed’ naar ‘geweldig’ tillen. U moet ook rekening houden met de noodzaak om de afwerking van uw oven af te stemmen op die van andere toestellen, want de gemakkelijkste manier om dat te doen is door hetzelfde merk en dezelfde afwerking te kiezen als uw bestaande modellen.

Wat de fabrikanten betreft, zijn Miele en Wolf de meest bijzondere merken die de meeste aandacht besteden aan het ontwerp van hun wandovens. Bij beide merken zult u een groot aantal opties voor verschillende soorten handgrepen, handloze push-to-open deuren aantreffen.

Veel ovens zijn ontworpen om op elkaar gestapeld te worden. U kunt een convectieoven gemakkelijk combineren met een speciale oven, zoals een stoomoven of een sneloven. Fabrikanten maken zelfs speciale afwerkingssets om de continuïteit van het ontwerp te waarborgen wanneer 2 ovens van verschillende afmetingen op elkaar worden afgestemd. Een convectieoven van 30 inch kan bijvoorbeeld worden gestapeld met een stoomoven van 24 inch, met behulp van sierlijsten die de twee visueel op elkaar afstemmen.

Wat betekent convectie in een wandoven?

Een standaard ovenholte heeft een verwarmingselement onderin om te bakken en een broilerelement bovenin. Beide elementen worden ingeschakeld als dat nodig is om de ingestelde temperatuur in de oven te handhaven. Lucht beweegt niet veel in de standaard ovenholte.

Een convectieoven heeft een ventilator op de achterwand die de lucht helpt verplaatsen, zodat u gelijkmatige resultaten krijgt. In een moderne oven kunt u de convectieventilator aan- of uitzetten om uw recept aan te passen.

In de loop der jaren hebben fabrikanten veel functies toegevoegd om het koken met convectie te verbeteren. Wanneer u bijvoorbeeld termen tegenkomt als Europese of Ware convectie betekent dit dat de ventilator zijn eigen speciale verwarmingselement heeft. Dit voorkomt dat er koude lucht in de oven achterblijft.

Fabrikanten zoals Wolf met hun Dual VertiCross convectie of de Dual Convection ventilatoren van Miele zijn zo ontworpen dat u op meerdere rekken kunt koken en toch gelijkmatige resultaten krijgt.

Meer geavanceerde convectie-in-wandovens hebben ook de mogelijkheid om de snelheid van de ventilator automatisch aan te passen op basis van het geselecteerde programma. Als u bijvoorbeeld gebak bakt, zult u merken dat de convectieventilator sneller draait. Als u vlees of gevogelte bakt, kunt u de temperatuur fijn afstellen voor een knapperig en geschroeid resultaat.

Toen heteluchtfriteuses populair werden, realiseerden de fabrikanten zich dat convectie in wandovens dezelfde knapperige resultaten kon opleveren, zodat er niet nog een apparaat nodig was dat uw aanrecht onoverzichtelijk maakte. In onze review hieronder zie je Cafe wall oven voor de hete lucht frituur functie.

Speciale wandovens

Stoom- en snelovens

Er zijn speciale convectieovens, zoals de snelovens die convectie met microgolftechnologie combineren, en stoomovens die u de mogelijkheid bieden gezonde recepten te bereiden. Omdat elk van deze oventypes over een groot aantal functies beschikt, leek het ons het beste om ze afzonderlijk te bespreken.

De meeste speciale ovens zijn er in een enkel ovenformaat en kunnen gemakkelijk worden gestapeld met een heteluchtoven of onder een kookplaat onder het aanrecht worden weggewerkt.

Tweewandige ovens

Veel serieuze koks hebben graag dubbele wandovens, omdat ze dan meer kunnen doen in een bepaalde tijd. In de loop der jaren zijn dubbele wandovens niet langer twee dezelfde ovens boven elkaar. Fabrikanten produceren nu ovens in een combinatie, zoals een convectiewandoven met een sneloven, stoomoven of magnetron. Thermador maakt zelfs een driedubbele stapel die een magnetron combineert met een gewone convectieoven en een warmhoudlade.

Frans-deur ovens

Hoewel het enige verschil tussen een Franse oven en een gewone wandoven de deurverdraaiing is, vinden wij dat dit een categorie is die speciale aandacht verdient. De reden waarom wij bij dit standpunt blijven, is dat de ergonomie bij een openslaande deur voldoende verschilt, hetgeen een nadere beschouwing verdient. Daarom hebben we de Franse deurovens in een apart artikel behandeld.

Klaar voor onze overzichtslijst van de beste wandovens met convectie op de markt? Hier zijn de verste, krachtigste en mooist ontworpen eenpitters die je kunt krijgen.

1) Beste Betrouwbare Muur Oven: Cafe CTS70DP2NS1

Breedte: 29 3/4 | Hoogte: 28 5/8 | Uitsparing: B 28 5/8 H 27 5/16 Geen inbouw | Convectie: Ja: Schoonmaak: Zelfreinigend met stoomreinigingsoptie | Wi-Fi: Ja: Capaciteit: 5.0 cu. ft.

De enige oven op de markt waarvan u de handgreep kunt aanpassen

Waarom wij het goed vinden:

 • Aangepaste look – Uniek in Cafe, u kunt nu de handgreep aanpassen aan uw stijl. Past bij andere professionele apparatuur in uw keuken.
 • Precisie koken – Cafe’s vooraf ingestelde recepten zullen u begeleiden en de temperatuur en kooktijd aanpassen voor constant perfecte resultaten.
 • Frituren in de hete lucht – Geen rommel op uw aanrecht, minder olie nodig en een gefrituurde smaak en knapperige textuur.
 • Wifi – De cafe app verwarmt uw oven voor, helpt met nuttige recepten, zal uw oven updaten met extra recepten.
 • Pasgarantie – Het vervangen van een wandoven kan lastig zijn. Cafe heeft een sterke promotie waarbij je $300 kunt krijgen om je installatiekosten te dekken.

Cafe is GE’s gespecialiseerde high-end merk, en deze enkele wandoven uit hun assortiment is een echte winnaar. Het eerste wat u waarschijnlijk zal opvallen is het full-color touch display, dat veel verder gaat dan digitale cijferuitlezing en volledige beelden en een breed scala aan kookopties weergeeft, en zelfs volledig verdwijnt wanneer het niet in gebruik is.

U zult ook genieten van de opvallende hardware-afwerkingen, waaronder roestvrij staal, zwart roestvrij staal, geborsteld koper, en geborsteld bronzen accenten op de handgreep.

Wat de kookkracht betreft, zult u dol zijn op de ingebouwde receptgidsen en temperatuuraanbevelingen voor specifieke gerechten. De oven geeft zelfs de ideale binnentemperatuur aan voor een breed scala van voedingsmiddelen, zodat u zeker weet dat ze gaar, mals en niet te gaar zijn.

Wat het voorverwarmen betreft, kunt u de Cafe-app gebruiken om vroeg te beginnen met voorverwarmen. Dankzij de vele precisie kookprogramma’s hoeft u niet voor te verwarmen om tijd te besparen.

De heteluchtfriteuse vervangt olie door een krachtige ventilator die hete lucht op het voedsel blaast. Het resultaat is een gezondere keuken met knapperige en krokante resultaten. Alles zonder de rommel van het frituren. Cafe is in staat hete lucht te frituren door de convectieventilator op een speciale cyclus te gebruiken om de lucht van bovenaf te blazen. Hij gebruikt het verwarmingselement van de convectieventilator samen met af en toe een uitbarsting van de broiler.

De Cafe wandoven combineert stijl en inhoud voor een geweldige kookervaring elke keer, en heeft een van de meest indrukwekkende touch-displays van alle apparaten die momenteel op de markt zijn. Het is een winnend model van Cafe in het algemeen.

Cafe werkt aan de uitdrogingsmodus voor deze oven. Wij verwachten dat de programmering begin 2020 beschikbaar zal zijn. Dankzij de slimme connectiviteit krijgt uw oven deze update automatisch.

2) Wandoven beste stijl: Bosch HBL8453UC, 800-serie

Breedte: 29 3/4 | Hoogte: 29 | Cutout: B 27-28 5/8 H 27 | Convectie: Ja: Schoonmaak: Zelf Schoonmaken: Wi-Fi: Ja: Capaciteit: 4.6 cu. ft.

Braden met Bosch 800 Serie Muuroven met de vleessonde

Waarom wij het goed vinden:

 • De looks – Installeer gelijk met uw kasten voor een luxueuze uitstraling. Bosch vult het ontwerp aan met een soft-close deur.
 • Gebruiksvriendelijk menu – Eenvoudige menuselectie maakt het leven gemakkelijk.
 • Europese convectie – geeft u de mogelijkheid om het te gebruiken voor koken met één gerecht of op meerdere rekken.

Bosch levert consequent hoogwaardige apparaten die tegelijkertijd stijlvol en krachtig zijn. Deze Bosch 800 Serie wandoven is een topper dankzij zijn moderne, strakke voorgevel en zijn vermogen om een breed scala aan kooktaken aan te kunnen. Hij is ook redelijk geprijsd voor zijn klasse en voorzien van een QuietClose-deur, telescopische rekken over de hele lengte voor een gemakkelijke toegang, aanraakbediening en SteelTouch-knoppen voor een gemakkelijke bediening en een vlakke installatie om perfect op te gaan in de omringende kasten.

De HBL8453UC vervangt de altijd populaire Bosch HBL8451UC oven met één grote upgrade – HomeConnect wifi en app connectiviteit. Deze functie is ontworpen om u tijd te besparen door van tevoren voor te verwarmen. Geeft u de mogelijkheid om de kooktijd te controleren.

De Bosch HBL8453UC 800 Serie oven is geschikt voor alle bereidingswijzen, of u nu wilt bakken, braden, roosteren of gewoon uw voedsel warm wilt houden tot u het serveert. Wordt geleverd met een vleessonde en speciale programmering voor het maken van een heerlijke pizza of het rijzen van deeg.

Over het geheel genomen is dit weer een product van wereldklasse van Bosch.

Breedte: 29 3/4 | Hoogte: 28 5/8 | Uitsparing: B 28 5/8 H 27 5/16 Geen inbouw | Convectie: Ja: Schoonmaak: Zelfreinigend met stoomreinigingsoptie | Wi-Fi: Ja: Capaciteit: 5.0 cu. ft.

GE Profile Enkele Convectie Muur Oven

Waarom wij het goed vinden:

 • Precisiekoken – De vooraf ingestelde recepten van GE Profile begeleiden u en passen de temperatuur en de kooktijd aan voor constant perfecte resultaten.
 • Frituren in de hete lucht – Geen rommel meer op uw aanrecht, minder olie nodig en een gefrituurde smaak en knapperig gevoel.
 • Wifi – De GE app verwarmt uw oven voor, helpt met nuttige recepten, zal uw oven updaten met bijkomende recepten.
 • Pasgarantie – Het vervangen van een wandoven kan lastig zijn. GE Profile heeft een sterke promotie waarbij u $300 kunt krijgen om uw installatiekosten te dekken.

Profile, een ander merk van GE, staat ook bekend om zijn stijlvolle en functionele toestellen. Deze convectie enkele GE-oven voldoet zeker aan de eisen, met krachtig koken met volledige convectie, drie verschillende afwerkingen, een precisie-touchscreen vergelijkbaar met zijn Cafe neef, en de mogelijkheid om het voorverwarmen over te slaan voor een verscheidenheid aan gerechten. U kunt zelfs frituren met hete lucht uitproberen, wat voedsel een knapperige, gefrituurde afwerking geeft zonder vet of olie.

Bovendien zult u blij zijn met de WiFi-connectiviteit en de afstandsbediening vanaf uw smartphone, plus alle standaardfuncties zoals soepel glijdende rolrekken, zelfreinigende functies en nog veel meer.

4) Beste zelfreinigende wandoven: Thermador MED301WS

Breedte: 29 3/4 | Hoogte: 29 | Cutout: B 28 1/2 H 27-28 5/8 Zie specificaties voor verzonken installatie | Convectie: Ja: Schoonmaak: Zelf Schoonmaken: Wi-Fi: Ja: Capaciteit: 4.6 cu. ft.

Bekijk onze exclusieve video review van Thermador ovens

Waarom wij het goed vinden:

 • Fast Self-Clean – Bespaar tijd en reinig in 2 uur.
 • Garantie – Twee jaar garantie op onderdelen en arbeid onderscheidt zich van andere fabrikanten.
 • Rijke accessoires – Thermador beknibbelt niet op details. 3 Telescopische rekken, rotiesserie, grote braadpan en een meerpuntsonde zijn inbegrepen.
 • Completeert een Thermador keuken – Pasvorm, afwerking en vorm completeren de high-end look van een Thermador keuken. U kunt deze oven zelfs gestapeld combineren met andere Thermador producten zoals de stoomoven of het koffiezetapparaat.

Deze high-end Thermador oven heeft een ingebouwde commerciële stijl rotisserie met 12-pond capaciteit. Hoe zou u het vinden om thuis uw eigen volledige gebraden kip te bereiden, wanneer u maar wilt? Thermador laat u precies dat doen met de MED301WS.

Als u zich in uw eigen keuken een meester-kok wilt voelen, is deze oven een geweldige keuze met alle programmeringen die hij heeft (Bakken, Braden, Max Braden, Braden, Convectie Bakken, Convectie Braden, Max Convectie Braden, Convectie Braden, Ontdooien, Bewaren, Warm, Pizza, Echte convectie, Snelheid convectie, Rotisserie, Langzaam braden). U zult dol zijn op de HomeConnect wifi waarmee u op afstand kunt voorverwarmen, zodat u in een mum van tijd aan de slag kunt. De HomeConnect-app bevat veel tips en recepten, zodat u uw oven optimaal kunt gebruiken.

SoftClose deurscharnieren, gemakkelijke toegang 3 telescopische rekken zorgen voor gemak. Halogeenverlichting verlicht het kookgedeelte volledig.

Een korte opmerking over de meerpuntstemperatuursonde. De meeste sondes op de markt (met uitzondering van Miele ovens en fornuizen) worden geleverd met de mogelijkheid om de meting uit te voeren vanaf één enkel punt aan de punt. De nieuwe Thermador vleessonde neemt meerdere metingen op 3 verschillende plaatsen, wat van pas komt bij moeilijk te peilen vleessoorten zoals gevogelte.

Thermador krijgt ook hoge cijfers voor zijn betrouwbaarheidsbeoordelingen, uitstekende klantenservice, en robuuste garantieplannen die u zullen dekken in het geval dat er iets misgaat met uw wandoven. Met Thermador kan het niet fout gaan, en deze enkele wandoven is een goed voorbeeld van waarom.

5) Best Value Wall Oven: Miele H6281BP

Breedte: 29 13/16 | Hoogte: 28 5/8 | Uitsparing: B 28 1/2 H 28 1/4 Zie specificaties voor verzonken installatie | Convectie: Ja: Schoonmaak: Zelf Schoonmaken: Wi-Fi: Nr. Capaciteit: Niet vermeld

Waarom wij het goed vinden:

 • Prijspunt – Het is onmogelijk om een goed aangeschreven, high-end wandoven te vinden voor minder dan $4.000. De ingenieurs van Miele hebben de legendarische kwaliteit van hun merk weten te verpakken in deze budgetvriendelijke en toch luxueuze wandoven.
 • Inbouw – U kunt deze wandoven naadloos in uw kasten integreren.
 • Convectie kookprestaties – Dubbele ventilatoren blazen hete lucht aan voor een gelijkmatige warmteverdeling en een snelle voorverwarming.
 • Veiligheidsvoorzieningen – De glazen ovendeur voelt koel aan – ideaal voor huizen met kinderen. Tijdens de zelfreiniging wordt de deur voor uw veiligheid vergrendeld.

De Miele H6281BP wandoven biedt geavanceerde kookfuncties tegen een relatief betaalbare prijs. Er zijn 9 kookstanden in deze Miele oven :

 • Ontdooien: Met deze stand, die werkt tussen 75 en 150 F, kunt u ontdooien zonder magnetron (ontdooien in de magnetron is meestal ongelijkmatig en veroorzaakt verbrande randen).
 • Zachtjes bakken: Ideaal voor lasagne. In deze stand wordt het bovenste element af en toe geactiveerd om het onderste bakelement te helpen.
 • Braden: Traditioneel gebraden.
 • Convection Broil: 200-500 F ideaal om dikke stukken vlees grondig te garen.
 • Maxi Broil: 400-575 F intense braden om steaks dicht te schroeien.
 • Convectie Bakken: 75-475 F bakken en braden tegelijkertijd op meerdere rek niveaus. De maximumtemperatuur is lager omdat de convectieventilatoren goed werk leveren bij de gelijkmatige warmteverdeling,
 • Intensief bakken: Bij 125 tot 475 F simuleert deze stand een steenoven. Ideaal voor pizza, taarten en vlaaien die een knapperige bodem nodig hebben.
 • Surround: Bij 75-525F kunt u zowel met het onderste als het bovenste verwarmingselement bakken.
 • Bakken: Traditioneel bakken op 200-525 F

Met de Miele-oven bent u snel op kooktemperatuur. Gebruik gewoon de snel voorverwarm stand. De zelfreinigende functie geeft u 3 verschillende keuzes voor lichte, zware en zeer zware vervuiling. Een woord van voorzichtigheid, u moet de rekken verwijderen voordat u het zelfreinigingsprogramma start. Miele raadt ook aan om grote etensresten weg te schrapen voordat u het programma start, omdat zware rook de ovenveiligheid zal uitschakelen.

Al met al zal de Miele H6281BP zich staande houden in de overvolle ruimte voor wandovens. In vergelijking met de duurdere Miele-ovens ontbreken wifi-mogelijkheden, begeleid koken en een zelfreinigend reksysteem.

6) Beste totale wandoven: Wolf SO30PMSPH, M-Serie

Breedte: 29 7/8 | Hoogte: 28 1/2 | Cutout: B 28 1/2 H 27 Zie specificaties voor verzonken installatie | Convectie: Ja: Schoonmaak: Zelf Schoonmaken: Wi-Fi: Ja: Capaciteit: 5.1 cu. ft.

Wolf Dubbele VertiCross Convectie voor een gelijkmatig resultaat bij meerdere gerechten

Waarom wij het goed vinden:

 • Grote capaciteit – Dit is de grootste wandoven van Wolf. Toch hebt u de mogelijkheid om uw kasten te monteren voor een naadloze look.
 • Meest effectieve convectie – Dubbele VertiCross-convectie zorgt niet alleen voor gelijkmatige kookresultaten, maar helpt ook bij het voorverwarmen zodat u tijd bespaart.
 • Gourmet-modus – Kookt met een druk op de knop 50 + voorgeprogrammeerde recepten.
 • Beste ondersteuning en service – Het bedrijf Sub-Zero/Wolf staat bekend om zijn uitstekende klantenservice. U kunt Wolf vertrouwen met al uw vragen, van het beste uit uw oven halen tot vragen over ondersteuning.

U herkent de Wolf oven misschien aan de kenmerkende rode knoppen, die indruk maken op deze M Serie professionele inbouw enkele wand oven. Hoewel hij alle standaard kooktaken met gemak aankan, zijn het de extra functies die dit model echt een impact geven.

Deze omvatten Dual VertiCross convectie koken, dat zorgt voor een snellere voorverwarming, meer consistente koken op elk rek, en de perfecte gaarheid elke keer. U zult ook genieten van de ingebouwde modi zoals convectie roosteren, rijzen en dehydrateren.

De Gourmet-functie past automatisch kooktijden en temperaturen aan voor specifieke gerechten, zodat u meer dan 50 populaire maaltijden kunt bereiden met één druk op de knop. En met 13% groter dan elke andere Wolf oven, is er genoeg ruimte voor elk gerecht dat u maar wilt.

Wolf verdient zeker de laatste plaats op deze lijst dankzij het opvallende design, de kenmerkende betrouwbaarheid en bouwkwaliteit, en de zeer aanpasbare kookfuncties die het bereiden voor het avondeten tot een absoluut fluitje van een cent maken.

Conclusie

Zoals we bovenaan deze gids hebben vermeld, kan niemand u precies vertellen welk model wandoven perfect geschikt is voor u. Alleen u kunt bepalen welk merk en model de perfecte combinatie biedt van kookvermogen, functies, grootte, designelementen en betrouwbaarheid, zodat koken bij u thuis een plezier wordt in plaats van een last. Maar als u niet weet waar u moet beginnen met zoeken, zijn de zes bovenstaande modellen de perfecte plaats om te beginnen met het uitzoeken van de perfecte enkele wandoven die jarenlang een centraal onderdeel van uw keuken en huis zal worden.

FAQs

Moet ik kiezen voor een elektrische of gaswandoven?
Elektrische ovens zijn de laatste jaren steeds gebruikelijker geworden dankzij hun flexibiliteit en het feit dat gasovens niet veel specifieke voordelen bieden ten opzichte van hun elektrische tegenhangers. U zult ook een gaskookplaat moeten hebben op de plaats waar u een gasoven wilt installeren, maar als uw vorige wandoven een gasmodel was, zou dit geen probleem mogen zijn.

Zijn wandovens beter dan fornuisovens wat betreft algemene prestaties?
Hoewel wandovens en ovens die deel uitmaken van een fornuis vergelijkbaar zijn qua kookmogelijkheden en functies (afhankelijk van het model), hebben wandovens de neiging een meer ingebouwde, aangepaste look te geven dan fornuizen. Maar nogmaals, dit hangt af van persoonlijke voorkeur, de indeling van uw keuken, en uw budget. Het ene is niet noodzakelijk beter dan het andere.

Hoe vaak moet ik de zelfreinigingsfunctie van mijn wandoven gebruiken?
Hoewel er geen vaste regel is voor hoe vaak u uw oven zelf moet reinigen, adviseren wij u om het minder dan 4 of 5 keer per jaar te doen, of gewoon wanneer u vindt dat uw oven bijzonder vuil is. Het is niet nodig om uw oven één keer per maand of vaker zelf schoon te maken, en dit kan uw oven vaak meer belasten dan nodig is.

Heeft u meer vragen over enkele wandovens? Neem direct contact op met een van onze Designer Appliances experts om al uw vragen beantwoord te krijgen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 15 september 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts