Beoordelingen van de beste omega-sapcentrifuge – Topkeuze en gids 2021


Omega is een van de topmerken op de sapmarkt van vandaag.  Hun machines hebben een reputatie als betrouwbare, stevige werkpaarden met een uitstekende meerjarengarantie.  Maar dat schept een eigen probleem.

Hoe kies je tussen zoveel goede machines van dezelfde fabrikant?  Welke is, niet alleen de beste, maar ook de beste voor je?  Welke past bij uw budget en uw behoeften?  Hoe sorteer je ze allemaal?  Het kan een ontmoedigende uitdaging zijn en daar komen wij bij kijken.

We hebben de beoordelingen al voor je gedaan.  We hebben het aanbod van Omega doorgenomen, geanalyseerd, rondgeschud, de kenmerken en tekortkomingen ervan bestudeerd en de resultaten in een beknopt, gemakkelijk te lezen formaat gezet met alle informatie die u nodig heeft om een gezonde keuze te maken voor u en uw gezin.  Er is zelfs een lijst met voors en tegens aan het einde van elke beoordeling om u een snelle referentie te geven voor wanneer u uw definitieve beslissing neemt.

Vergelijkingstabel (bijgewerkt in 2021):

De 5 beste Omega-toestellen:

1. Omega J8006 Mastiekspuiter – Best Overall

De Omega J8006 zilverkleurige, bijna futuristische sapcentrifuge staat bovenaan onze lijst.  Het is een kauwende sapcentrifuge, wat betekent dat het een roterende vijzel heeft die fruit en groenten “op kauwt”, inclusief bladgroen.  Het vruchtvlees is erg droog, wat betekent dat het al het sap eruit haalt.  Je verspilt niets.

De motor draait op 80 toeren en spant zich nooit in voor zijn werk.  Het loopt rustig en krachtig.

Aangezien er slechts vier hoofdonderdelen zijn, is het zeer eenvoudig te demonteren, te reinigen en weer in elkaar te zetten.  Onderhoud wordt een makkie en u kunt meer tijd besteden aan sappen en drinken, en minder tijd aan schrobben.  Een borstel wordt meegeleverd met de sapcentrifuge, dus als je eenmaal in een ritme bent, kan de opruimtijd worden teruggebracht tot minder dan vijf minuten, soms minder dan drie.

Het enige nadeel van deze sapcentrifuge is de opening naar de glijbaan, die een beetje klein is.  Je moet fruit en groenten in stukken snijden in plaats van ze in hun geheel te voeden. Maar dit is op zijn best een kleine ergernis.

Over het geheel genomen denken we dat dit de beste Omega sapcentrifuge van 2020 is.

Voordelen

 • Motor draait op 80 RPM
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Gemakkelijk te hanteren bladgroen
 • Scherp uiterlijk

Nadelen

 • De glijbaan is een beetje klein

 

2. Omega VSJ843QS Juicer

De tweede plaats op de lijst, de Omega sapcentrifuge draait op een ultra-slow 43RPM om de maximale hoeveelheid sap te produceren van elke groente en elk fruit.  Er blijft nauwelijks pulp in het sap achter en het is zeer eenvoudig te reinigen.  Het is goed ontworpen, stevig en robuust.

Deze machine zal al uw sapbehoeften behandelen zonder het sap te oververhitten en oxidatie te veroorzaken.  Dit helpt te voorkomen dat er enzymen worden afgebroken, die het sap zouden beroven van de voedingsstoffen die je probeert te krijgen door sap te maken.

Het heeft een zeer industriële uitstraling die goed samengaat met andere roestvrijstalen keukenapparatuur, dus het past er goed in.  Hoewel het een grote voetafdruk heeft die een aanzienlijke hoeveelheid tellerruimte in beslag neemt, is het, gezien de resultaten, de moeite waard.  De enige andere klacht is dat soms harde groenten zoals wortelen en andere wortels vast komen te zitten.  De bevestiging is eenvoudig: je draait de boor gewoon om en alles komt weer terug.  Dan moet je hem weer naar voren laten komen.  Een preventieve maatregel is het in kleinere stukken snijden van de wortels, wat lijkt te werken.

Afgezien van die kleine problemen, is dit een echte mededinger voor de toppositie.

Voordelen

 • Ultra-slow 43RPM
 • Extract maximale hoeveelheid sap
 • Zeer eenvoudig te reinigen
 • Niet oververhit raken

Nadelen

 • Harde wortels komen vast te zitten
 • Grote voetafdruk

3. Omega J8004 Juicer

Net als onze top-pluk, draait de Omega mastieksapcentrifuge op 80 omwentelingen per minuut om de maximale hoeveelheid sap te extraheren die mogelijk is.  Als je de blaadjes achterlaat en het een tweede keer door de machine laat lopen, zal het nog meer sap uit de machine halen.

De reiniging is eenvoudig door het gemak van de demontage.  De enige uitdaging die hier aan de orde is, betreft het reinigen van de filterzeven.  Na het gebruik van een reinigingsborstel op hen, zal een snelle reis door de vaatwasser de klus klaren.  Als het eenmaal schoon is, is de montage ook snel en eenvoudig.  U zult meer tijd besteden aan het persen en drinken van het sap dan aan het schoonmaken van de machine.

Bij het persen van zacht fruit, zoals appels, doet het vreselijk veel werk en produceert het voornamelijk paddenstoelen in plaats van sap.

Omega beweert dat deze sapcentrifuge notenboter zal maken en koffiebonen zal malen, maar elke poging om dit te doen zal meestal de machine blokkeren en beginnen met het strippen van stukjes en beetjes van de boor.  Het creëert ook wrijving die leidt tot scheuren en andere bijbehorende problemen.  Het bellen van de klantenservice om deze problemen aan te pakken resulteert in een grote doorstart – een zeer frustrerende ervaring.

Voordelen

 • Gemakkelijke reiniging
 • Eenvoudige montage
 • Goed voor bladgroen

Nadelen

 • Produceert champignons op basis van zacht fruit

 

4. Omega J4000 Roestvaststalen Juicer – Beste waarde

De Omega J4000 is een high-speed sapcentrifuge met een roestvrij stalen blad dat wervelt bij 5200 toeren per minuut.  Het zal zo’n beetje alles aankunnen, behalve groene bladgroenten.  Het is stiller dan je zou verwachten.  Het schoonmaken is relatief eenvoudig, maar je moet er zeker van zijn dat het blad volledig is gestopt met draaien voordat je het deksel verwijdert, anders scheurt het de plastic goot uit elkaar.

Je moet het apparaat ook naar voren kantelen als je klaar bent met het persen om het laatste beetje sap eruit te halen. Als je dat niet doet, zal het nog enkele minuten blijven druipen nadat het is uitgeschakeld.

Omdat het geen mastieksapmachine is, wordt er niet zoveel sap uit gehaald als uit onze top drie.  Er zit nog een aanzienlijke hoeveelheid vocht in de pulp als je klaar bent.  Tenzij je een fanaat bent van schoonmaken, zal er geleidelijk aan wat vlekken ontstaan op de witte plastic top en andere stukken.

De levensduur van deze sapcentrifuge is ook lang niet zo lang als de top drie sapcentrifuges.  Je krijgt waar je voor betaalt.  Ondanks zijn beperkingen is dit een uitstekende sapcentrifuge in een lage prijsklasse, waarmee het de “beste voor het geld” plek op de lijst verdient.

Voordelen

 • Gemakkelijk opruimen
 • Zeer snel
 • Rustiger dan verwacht

Nadelen

 • Gaat niet om met bladgroen.
 • Haalt niet al het sap…
 • Druppels na het persen

5. Omega VRT330 Juicer

De Omega VRT330 verticale mastiekautomaat, die op 80 toeren draait, is sneller dan de horizontale modellen hierboven.  Er wordt niet zoveel sap uit gehaald als zij.  Het laat ook aanzienlijk meer pulp achter dan de andere, maar het is in ieder geval relatief eenvoudig te reinigen.

Het werkt ook niet zo goed met bladgroen als andere mastieksapcentrifuges.  Je zult iets moeten toevoegen aan de mix (zoals wortelen) om de greens door te laten gaan.  Anders blijven ze bij de boor en gaan ze nergens heen.  Aan het einde van het sap maken komt de uitloop vast te zitten met groenteslib.  Je hebt een goede borstel nodig om het elke keer weer schoon te maken.

Als je het heel lang gebruikt wordt het heet.  Dit vernietigt alle enzymen en voedingsstoffen in uw groenten en fruit.  De enige manier om deze sapcentrifuge effectief te gebruiken is voor korte periodes, gevolgd door lange afkoelingsperiodes.  Dit kan de hoeveelheid tijd die je moet besteden aan sappen verdubbelen of verdrievoudigen.

Ook al is het een mastieksapcentrifuge, hij kan zich niet meten met de anderen op deze lijst.  De voorstelling is er gewoon niet, wat het op de laatste plaats zet.

Nadelen

 • Laat te veel pulp achter
 • Gaat niet om met bladgroen
 • De uitgangsspuwer verzamelt het residu
 • Oververhitting
 • Haalt niet genoeg sap uit

Kopersgids

Het belangrijkste om te overwegen bij de keuze van de Omega sapcentrifuge die geschikt is voor uw behoeften is of u al dan niet bladgroen gaat persen.  Als je dat bent, zal een high-speed sapcentrifuge die gebruik maakt van roterende bladen je niet gelukkig maken.  Je hebt een langzame, kauwende sapmachine nodig.  Er staan er vier op deze lijst, dus je hebt een groot aanbod om uit te kiezen.

Deze hebben allemaal een vrij grote voetafdruk, maar de horizontale sapcentrifuges zullen meer tegenruimte innemen dan de verticale.  Kijk eens rond in je keuken en visualiseer waar je nieuwe sapcentrifuge naartoe gaat.  Als je het niet gaat laten liggen, heb je dan genoeg ruimte in de kasten en lades om het op te bergen?  Als er nergens in de keuken is om het gemakkelijk op te slaan, zal het vroeg of laat naar de garage gaan waar het vergeten zal zijn, en al het geld dat je er aan besteed hebt, zal verloren zijn gegaan.

 

Wat maakt een goede sapcentrifuge?

Dit is een interessante vraag, en er zijn evenveel antwoorden als er mensen zijn.  Toch zijn er een paar details te achterhalen.

Een goede sapcentrifuge doet wat je wil, niet wat iemand anders wil.  Je zet een sapcentrifuge in je huis, niet in het huis van je buurman, dus wat je buurman denkt maakt niet uit.  Wat de fabrikant denkt doet er ook niet toe.  De meest kenmerkende, vergulde sapcentrifuge ter wereld is nutteloos als hij niet aan uw behoeften voldoet, terwijl een dinky, één-paards sapcentrifuge die precies doet wat u wilt, zijn gewicht in goud waard is.

Een goede sapcentrifuge moet ondanks zijn beperkingen betrouwbaar zijn.  Alle machines (van auto’s, treinen en vliegtuigen tot de eenvoudigste blikopener) hebben hun beperkingen.  Maar binnen die grenzen moeten ze dag in dag uit betrouwbaar zijn.  Overdreven claims van de fabrikant moeten sceptisch worden behandeld – sommige van die extravagante claims zullen de machine waarschijnlijk over haar grenzen heen duwen en breken.

Een goede sapcentrifuge moet gemakkelijk te onderhouden zijn.  Onderhoudsvrije machines zijn voor de vakmensen die de hele dag de tijd hebben om ze te onderhouden.  Je hebt een leven te leven, en je zou het niet moeten besteden aan het verzorgen van een machine.  De machine moet voor je zorgen.  Vind er een die gemakkelijk te reinigen en te onderhouden is – je zult blij zijn dat je dat hebt gedaan.

Tips bij aankoop

Juicers zijn een van die items die moeten worden geleverd met een solide, meerjaarlijkse garantie.  Omega heeft een fatsoenlijke reputatie voor het eren van haar garanties.  Geen enkel gezelschap is perfect en je zult onderweg ongetwijfeld enkele horrorverhalen horen.  De beste manier om te beslissen is te kijken naar het overwicht van het bewijs.  In de loop der jaren heeft Omega meer tevreden klanten gehad dan ongelukkige, waardoor de weegschaal naar de positieve kant is gekanteld.

Als u online koopt, zorg er dan voor dat u voldoet aan de minimale vereisten van de verkoper voor gratis verzending.  De meeste van hen bieden het tegenwoordig aan, maar ze kunnen verschillende voorwaarden hebben.  Neem een extra moment of twee om ze te lezen voordat je ze koopt.

Zorg ervoor dat reserveonderdelen beschikbaar zijn voor de momenten dat ze nodig zijn.  Een achtergesteld deel betekent dat je sapcentrifuge daar niets voor je doet.  Ook hier heeft Omega een solide reputatie.  Het kan nog steeds geen kwaad om hun klantenservice van tevoren te bellen om hen erover te ondervragen.  Laat ze weten dat u een potentiële klant bent en ze zullen uw vragen maar al te graag beantwoorden.

Beschikbare opties

De meeste sapcentrifuges die we hebben bedekt, worden geleverd met reinigingsborstels, maar door de constante slijtage ervan zullen ze een van de eerste dingen zijn die vervangen moeten worden.  Ga je gang en haal een paar extra’s als je je sapcentrifuge koopt.

Verzegelbare glazen potten voor het bewaren van uw sap zijn een belangrijke optie om samen met uw sapcentrifuge te kopen.  De meeste winkeliers zullen ze in hetzelfde gangpad of op dezelfde webpagina als de sapcentrifuges beschikbaar hebben.  Ga je gang en haal er een paar.

De meeste mensen vertrouwen op hun sapcentrifuge om niet te lekken, maar morsen en overlopen zijn een feit als je te maken hebt met vloeistoffen van welke aard dan ook.  Investeer in een dienblad om onder uw sapcentrifuge te leggen om de morsingen op te vangen die onvermijdelijk zullen plaatsvinden.

Conclusie

Onze beoordelingen hebben geleid tot de J8006 Masticating Juicer als de beste keuze in de categorie Omega sapcentrifuge.  De kwaliteit van het sap dat het produceert is topkwaliteit, met zeer droge pulp, wat betekent dat je kunt genieten van elke laatste druppel van het sap. De constructie is solide en het onderhoud is een koud kunstje.  Je krijgt vele jaren van vrolijke sapjes met deze machine.

In de categorie “beste waarde” is de winnaar de J4000.  Het is geen mastieksapmachine, dus je krijgt minder sap en nattere pulp, en je krijgt er niet zoveel jaren van. Het is niet helemaal volgens de normen van de top, maar voor de prijs is het een winnaar.

Alle vijf de Omega sapcentrifuges zijn geweldig en uw persoonlijke voorkeur zal uw beslissing moeten leiden, maar we hopen dat onze beoordelingen die keuze een beetje makkelijker voor u hebben gemaakt!

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

 

Recent Posts