5 beste sapopslagcontainers (flessen en kannen) – beste keuzes en recensies


Sappen is een geweldige manier om extra voedingsstoffen in je dieet op te nemen, maar het dagelijks doen kan een tijdrovend en rommelig proces zijn. Het kan moeilijk zijn om sap vers te houden, maar het goede nieuws is dat er containers op de markt zijn die aan de eisen voldoen.

Deze geselecteerde lijst van sapopslagbakken bevat alle informatie die u nodig heeft om het systeem te vinden dat uw sap langer vers houdt, en onze beoordelingen zullen u helpen om er een te krijgen die u bevalt, terwijl ze veelvoorkomende gebreken vermijden die u gek maken.

We hebben ook een kopersgids opgenomen, die is ontworpen om u te helpen nadenken over het koopproces en u te helpen de best mogelijke waarde voor uw geld te vinden.

Onze favorieten:

De 5 beste sapopslagcontainers

1. Epica 18 oz Sap Sapglas Flessencontainers – Best Overall

 

Er zijn veel dingen om van te houden over glazen opslagbakken, en de Epica 18-Oz. Glazen Drankflessen zijn enkele van de beste glazen opslagvaten voor sap. Wanneer deze flessen verzegeld zijn, zijn ze luchtdicht, zodat u weet dat uw sap verser blijft en langer meegaat. Ze zijn ook gemaakt van loodvrij glas, dus ze zijn veilig voor contact met voedsel, en ze zijn vaatwasmachinebestendig. Omdat ze niet van plastic zijn, nemen ze geen geur aan en zijn ze ook heel gemakkelijk schoon te maken. Ze worden geleverd met roestvrijstalen doppen, die duurzaam zijn en er ook nog eens geweldig uitzien.

Deze flessen zijn rondom goed ontworpen. Ze zijn smal genoeg aan de basis om in de meeste bekerhouders in auto’s en op rugzakken te passen. Bovendien hebben ze relatief brede monden, dus het vullen ervan is niet zo’n probleem als bij sommige andere modellen. Het enige wat we niet leuk vinden is dat deze flessen wat fragiel zijn. Wees extra voorzichtig met het gebruik ervan, want het is mogelijk om ze te verbrijzelen. Toch, als u op zoek bent naar een sapcontainer die veilig is om te gebruiken en ontworpen voor het dagelijks leven, zult u deze sapflessen leuk vinden.

Voordelen

 • Luchtdicht
 • Loodvrij glas
 • Brede monden
 • Roestvrij stalen kappen

2. Alles over sapflessen van helder glas

De All About Juicing Clear Glass Water Bottles set is een andere lijn van glazen flessen die uitzonderlijk is als het gaat om het opslaan van sap. Een van de belangrijkste kenmerken van een sapopslagbakje kan een luchtdichte afsluiting zijn, en deze lijn van flessen voldoet aan de verwachtingen op dat gebied. Net als de eerste keuze op onze lijst hebben ze een brede mond, dus het is gemakkelijk om sap en andere vloeistoffen uit een grotere container in deze flessen te gieten. De kunststof deksels en glazen flessen zijn vaatwasmachinebestendig, dus het schoonmaken gaat snel en eenvoudig, hoe kleurrijk je sap ook was.

Deze lijn van flessen wordt aangevuld met een lijn van neopreen en siliconen fleshulzen, die de grip kunnen verbeteren en een vleugje kleur aan elke fles kunnen toevoegen. Hoewel ze niet inbegrepen zijn, is het leuk om de optie te hebben om uw sapopslagervaring te upgraden als u dat wenst. Het enige wat we niet leuk vinden zijn de plastic doppen, omdat ze geen kleur hebben, en het zou beter zijn als ze van roestvrij staal of glas waren gemaakt. Dit is echter een goede lijn van sapopslagflessen en een die zeker de meeste gebruikers tevreden zal stellen met hun opslag.

Voordelen

 • Luchtdicht
 • Brede monden
 • Flessenhuls lijn
 • Vaatwasmachinebestendig

 

3. Takeya Luchtdichte Sapcontainer & Pitcher

De Takeya Patented en Airtight Pitcher is een goede keuze voor iemand die op zoek is naar een zeer grote sapopslagcontainer. Deze kruik heeft twee kwart van de opslagcapaciteit, dus je kunt meerdere dagen sap per keer maken en het vers houden in deze container. Het is gemaakt van BPA-vrij plastic, en dat betekent dat het splintervrij is, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je het per ongeluk laat vallen. Het is luchtdicht, dus je kunt er betrouwbaar dagenlang sap in bewaren en verwachten dat het vers blijft.

Aangezien dit een kruik is, heeft het een handvat, wat het gemakkelijk maakt om te manoeuvreren terwijl je het gebruikt. Het wordt ook geleverd met een tuit die het gieten van het sap in kleinere recipiënten vergemakkelijkt. Het kan echter wel druilerig zijn tijdens het gieten, hoewel dit varieert door de viscositeit van het sap. Over het geheel genomen is dit een goede sapopslagcontainer, en het is een bijzonder goede keuze voor mensen die grote partijen sap tegelijk willen opslaan.

Voordelen

 • Grote capaciteit
 • BPA-vrij plastic
 • Luchtdicht
 • Behandel

Nadelen

 • Druppelend tijdens het gieten

4. Komax sapopslag flessen

De Komax Juice Bottles zijn niet vreselijk, maar hun waarde is niet hoog genoeg voor hen om hoger dan de vierde plaats op onze lijst te stijgen. Ze zijn gemaakt van BPA-vrij plastic, dus ze zijn veilig voor gebruik met eten en drinken. Ze zijn ook splintervrij. Dat is een groot voordeel ten opzichte van glazen recipiënten, vooral als u uw sapopslagbakken onderweg gaat gebruiken. Deze flessen zijn ook vaatwasmachinebestendig, wat een groot pluspunt is. Ze hebben brede monden, zoals veel van de andere sapopslagbakken op onze lijst, dus het is makkelijker om sap in en uit te krijgen dan met andere soorten flessen.

Helaas zijn de deksels niet vaatwasmachinebestendig. Dat is een enorme pijn als je op zoek bent naar iets dat consequent makkelijk schoon te maken is. Omdat de kans groot is dat je iets op de deksels krijgt, zul je ze elke keer met de hand moeten wassen. Deze flessen worden ook geleverd met plastic strohouders, maar de meeste mensen vinden ze meer vervelend dan nuttig. Aangezien deze set meer kost dan andere flessen op onze lijst, maar minder flessen oplevert, zullen de meeste mensen niet blij zijn met hun aankoop.

Voordelen

 • BPA-vrij plastic
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Brede monden

Nadelen

 • Deksels zijn niet vaatwasmachinebestendig
 • Vervelende strohalzen

 

5. Kartelmetselaarskarren

De Jarden Ball Mason Wide Mouth Quart Jars set is een klassiek product dat veel mensen gebruiken voor het maken van sappen, ook al zijn er betere opties beschikbaar. Het pluspunt is dat dit kruiken van Mason zijn, en dat ze er mooi uitzien en aanvoelen. Bovendien hebben ze brede monden, wat het in- en uitlopen van het sap veel gemakkelijker maakt dan bij een standaard potje. Ze sluiten ook ongelooflijk goed af als ze gesloten zijn, en ze hebben zuurbestendige voeringen aan de binnenkant van de deksels die helpen om het zo te houden.

Deze potjes zijn in de loop der jaren echter steeds dunner geworden en hebben nu het punt bereikt waarop dat een probleem is. Niet alleen is het onwaarschijnlijk dat deze een val zullen overleven, maar veel mensen melden ook dat één, twee of drie kruiken van hun 12-jarige bestelling tijdens het transport zijn gebroken. Dat is een pijn om mee om te gaan en potentieel gevaarlijk. Ook de deksels roesten soms, wat je zeker niet wilt zien of je vloeistoffen gaat opslaan. Over het geheel genomen is dit merk niet meer zo goed als vroeger. Als u op zoek bent naar een geweldige sapopslagcontainer, heeft u veel meer kans om tevreden te zijn met een andere optie.

Voordelen

 • Metselwerkpotten
 • Brede monden
 • Grote zeehonden

Nadelen

 • Enigszins dun
 • Deksels soms roest

Kopersgids

Luchtdichte containers

Luchtdichte containers zijn erg belangrijk als het gaat om de opslag van sap. Sap wordt gemaakt door het persen van fruit en sommige groenten, en beide categorieën van plantaardige producten zijn bijzonder kwetsbaar voor de lucht.

Een proces dat “oxidatie” wordt genoemd, veroorzaakt de bruine kleur van bananen en veroorzaakt bruine vlekken in appels en peren. Op chemisch niveau is oxidatie de zuurstof in de lucht die reageert met enzymen in groenten en fruit.

Hoewel groenten en fruit ook kwetsbaar zijn voor lichte en hoge temperaturen, kan het voldoende zijn om ze alleen in de koelkast te zetten om het bederf te vertragen. Echter, als een container met sap erin niet luchtdicht is, zal het sap nog steeds oxideren, wat er toe kan leiden dat het veel eerder slecht gaat.

Echter, oxidatie doet meer dan alleen maar leiden tot sap dat slecht gaat. Het breekt de vitaminen A, C en E af, zodat uw sap langzaam minder gezond wordt als het aan de lucht wordt blootgesteld. Daarom moeten de sapopslagvaten luchtdicht zijn. Door de blootstelling van uw sap aan zuurstof te beperken, gaat het langer mee en blijven de essentiële voedingsstoffen waar de meeste sapcentrifuges naar op zoek zijn, behouden.

Vaatwasmachinebestendig

Iets anders dat erg belangrijk zal zijn voor sapcentrifuges is dat hun opslagapparatuur gemakkelijk te reinigen is. Omdat fruit en groenten in verschillende intense kleuren komen, is het sap vaak net zo kleurrijk. Het stinkt ook erg als het bederft, dus het is belangrijk maar soms ook lastig om een goede schoonmaakbeurt te krijgen.

Als u alle onderdelen van een sapopslagbakje in de vaatwasser kunt zetten, dan is het schoonmaken heel eenvoudig. Veel merken adverteren echter met hun apparatuur als vaatwasmachinebestendig, terwijl alleen de potten zelf in de vaatwasmachine kunnen worden gezet. Dat betekent dat je de deksels met de hand moet wassen.

Hoewel dat misschien niet zo slecht klinkt, zijn de deksels van de beste sapopslagbakken ontworpen om een luchtdichte afsluiting te creëren, en ze hebben vaak kleine hoekjes waar het sap in komt maar die moeilijk schoon te maken zijn. Dat kan het schoonmaken met de hand een tijdrovend karwei maken, en als je het niet goed doet, zullen je deksels gaan stinken.

Op de lange termijn zullen de meeste mensen gelukkiger zijn met vaatwasmachinebestendige sets waarin alle onderdelen in de vaatwasmachine kunnen worden gezet.

Capaciteit

Een ander belangrijk punt om te overwegen is de capaciteit van de containers die u koopt. Als u een grote partij in één keer maakt, heeft u de mogelijkheid om een enkele grote container te kopen, of een serie kleinere containers. Hoewel het misschien zinvol is om te investeren in een container die al uw sap kan bevatten, is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte in uw koelkast.

Afhankelijk van de ruimte tussen uw planken, inclusief die in uw deur, hebt u misschien niet de verticale ruimte die nodig is voor een container die al uw sap in een keer bevat, omdat deze waarschijnlijk vrij hoog is. Als je weinig ruimte hebt, of als je geen planken kunt verplaatsen zonder dat het ravage aanricht, is het misschien een goed idee om te investeren in een serie kleinere containers.

De kleinere containers zullen dichter bij de grootte van een enkele portie staan, en veel van hen zijn ontworpen om ook als kopjes te worden gebruikt, waardoor er minder vaatwerk moet worden schoongemaakt.

Welk sapopslagvat is voor u geschikt?

Er is veel om over na te denken, dus zolang je de juiste combinatie van luchtdichtheid, capaciteit en reinigingsgemak krijgt, ben je er zeker van dat je een sapopslagcontainer krijgt die bij je past. Het goede nieuws is dat er geen tonnen prijsverschil is tussen deze opties, dus u kunt veilig gaan met degene die het beste lijkt te passen bij uw behoeften.

Een ding om op te letten is dat sommige fabrikanten minder potten voor dezelfde prijs aanbieden, dus als u op zoek bent naar een maximale capaciteit voor uw geld, controleer dan dubbel zoveel potten.

Overig nieuws van de blog:

 • Een overzicht van de top 5 selderij sapcentrifuges van 2020
 • Vraag: Hoe lang gaat vers sap mee?

Conclusie

Onze favoriete sapopslagbakken zijn de Epica 18-Oz. Glazen Drankflessen, die luchtdicht zijn en voorzien zijn van brede monden en roestvrijstalen doppen. De volgende zijn de All About Juicing Clear Glass Water Bottles, die brede monden, luchtdichte opslag en een grote aftermarket lijn van kleurrijke mouwen hebben. Hun plastic doppen kosten hen de eerste plaats op onze lijst. De Takeya Patented and Airtight Pitcher heeft een grote capaciteit, is gemaakt van BPA-vrij plastic en heeft een handvat, maar het druppelen tijdens het gieten schaadt de waarde ervan. De Komax Juice Bottles zijn gemaakt van BPA-vrij plastic en hebben een brede mond, maar de deksels moeten met de hand worden gewassen en ze worden geleverd met een vervelende strooien houder, wat betekent dat ze op de vierde plaats terechtkomen. Als laatste zijn er de Jarden Ball Mason Wide Mouth Quart Jars, die goed afsluiten en met brede monden komen, maar dun zijn en soms vatbaar voor roestvorming.

Als u uw sap langer kunt bewaren, kunt u minder tijd kwijt zijn aan het sapmaken en we hopen dat onze beoordelingen u hebben geleid tot de opslagoplossing die uw leven veel gemakkelijker zal maken.

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

 

Recent Posts