Cove Vaatwasser: 2020 Cove Vaatwassers Beoordeeld


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Cove vaatwasser maakte zijn debuut in het begin van 2019. Het is altijd een zuur punt geweest voor Sub Zero om de mindshare van hun klanten te verliezen aan Duitse fabrikanten als het gaat om vaatwassers met hoge prestaties. Dit is per slot van rekening het bedrijf dat er prat op gaat sinds 1945 in de VS de markt voor huishoudelijke apparatuur van de allerhoogste kwaliteit te hebben bepaald. In dit overzicht bespreken we de belangrijkste kenmerken en de waardepropositie van Cove-vaatwassers.

Cove vaatwassers staan nog niet op onze felbegeerde lijst van beste vaatwassers. Wij houden dit merk echter nauwlettend in het oog met onze installateurs om feedback te krijgen van onze klanten over het werkelijke gebruik.

AANBEVOLEN VIDEO:

Onze exclusieve Cove-vaatwassers videorecensie met geweldige beelden

Cove Vaatwasmachinemodellen
Model Belangrijkste kenmerken Prijs
DW2450 Ultra stil bij 42dB, zo stil dat een geprojecteerde vloerlamp nodig is om de werking aan te geven. Interieur met LED-verlichting, verwarmde ventilator voor het drogen van kunststoffen, volledig roestvrijstalen kuip, voorbereid voor aangepaste panelen, optionele bijpassende roestvrijstalen deur en handgrepen om uw Sub Zero Wolf-suite compleet te maken MSRP* $2,099
DW2450WS Fluisterstil (42dB), met waterontharder om watervlekken te verwijderen voor sprankelende resultaten MSRP* $2,199

Korte geschiedenis van koofvaatwassers

Sinds de introductie van het Wolf-gamma op de residentiële markt in 2000, heeft Sub Zero zich erop toegelegd zijn gamma keukenapparaten aan te vullen met vaatwasmachines. De eerste stap was de overname van de distributie van de Zweedse fabrikant van luxe apparatuur, Asko, in de VS. Asko heeft de achterstand op Bosch en Miele op het gebied van prestaties, gebruiksgemak en vormgeving echter maar langzaam ingehaald.

Toen vertraagde de financiële crisis van 2008 de ambities van Sub Zero om een nieuwe vaatwasser op de markt te brengen. Maar uiteindelijk werden er plannen gemaakt om een nieuwe fabriek te openen en in een onstuitbaar tempo onderzoek te verrichten. Na jaren van verfijning kreeg de nieuwe vaatwasser de naam Cove als een knipoog naar alle liefhebbers van de apparatuurindustrie en samenzweringstheoretici die de naam Flow, oftewel Wolf achterstevoren gespeld, in omloop brachten.

Maar voordat de Cove-vaatwassers hun naam kregen en binnenkort in april op de markt worden gebracht, hebben ze een absoluut verbluffend niveau van fabrieksonderzoek, technisch onderzoek, beoordeling van de toeleveringsketen om te garanderen dat de onderdelen van de hoogste kwaliteit zijn, Q/A-werk van wereldklasse, klantenonderzoek om hun unieke behoeften vast te stellen, opleiding, tests en zelfs vloerplanning op dealerlocaties ondergaan.

Nu, de Cove vaatwasser is bijna hier. Dus wat heeft het te bieden? Laten we eens kijken.

Wat onderscheidt Cove-vaatwassers van de concurrentie?

We evalueren vaatwassers in onze koopgids hoofdzakelijk aan de hand van de volgende vier criteria: Stilte, ontwerp, reinigings- en droogvermogen, en betrouwbaarheid/levensduur. Laten we eens kijken hoe Cove het er op deze gebieden vanaf brengt.

(1) Rust

De Cove heeft een absoluut verbluffend geluidsniveau van 42dB. Dat is zo zacht dat de machine een verlicht lampje nodig heeft om u te vertellen dat hij zelfs maar draait. In elke Cove-machine wordt meer dan 23 pond isolatiemateriaal gebruikt, waardoor ze een van de stilste vaatwassers op de markt zijn.

En een stille werking is belangrijk, omdat een vaatwasser zich vaak in de buurt van de centrale leefruimte van uw huis bevindt. Een lawaaierige afwasmachine kan de aandacht afleiden van de spelletjesavond of het moeilijk maken om de televisie te horen. Daarom werken fabrikanten van apparaten al jaren hard om het geluidsniveau van hun apparaten te verlagen.

Tegenwoordig wordt elke machine die onder 48dB werkt als stil beschouwd. Ter referentie: het geluidsniveau in een bibliotheek ligt rond de 40 dB, terwijl een normaal gesprek meestal een volume heeft van ongeveer 55 dB. Daarom is de verbazingwekkende 42dB-stiltegraad van de Cove zo indrukwekkend. Je moet je oor tegen het voorpaneel van de vaatwasser houden om het te horen.

Onze exclusieve video over de stilste vaatwassers bevat een test met hoorbaar geluid

(2) Ontwerp in overeenstemming met Sub Zero en Wolf-lijnen

De Cove vaatwassers werken niet alleen geruisloos, ze hebben ook een prachtig design. Hij heeft een paneelklaar ontwerp waardoor hij bij elk interieur past, en kan ook worden besteld met een optioneel roestvrijstalen paneel en handgrepen die zijn ontworpen om bij de bestaande Sub Zero-Wolf staalnerf en handgreepontwerpen te passen. De Cove is ook perfect verzonken in uw bestaande kasten.

Binnenin de machine geniet u van LED-interieurverlichting met een luxueuze, geleidelijk dimmende stand. Flexibele tand- en stellingsconfiguraties zijn voorzien van groene elementen om aan te geven waar u de opstelling kunt aanpassen. Zo kunt u uw unieke servies, potten en pannen gemakkelijk organiseren.

Dankzij de ingebouwde steelwarehouders kan de Cove tot 24 wijnglazen aan en worden ze voorzichtig behandeld met een speciaal porselein/kristalprogramma. Een derde rek biedt plaats aan zilverwerk en kookgerei, en heeft een eigen sproeiarm over de hele lengte.

Veel huiseigenaren vinden het een uitdaging om hun vaatwasser perfect waterpas te installeren. Niet de Cove. Hij is voorzien van aan de voorzijde uitgelijnde pootjes om de installatie een fluitje van een cent te maken en ervoor te zorgen dat uw vaatwasser en uw aanrecht altijd perfect op elkaar zijn afgestemd.

Met panelen van 60 cm en opties voor een neus van 4 of 6 inch is de Cove ook ideaal voor kasten in Europese stijl.

(3) Reinigings- en droogvermogen

Ook het reinigings- en droogvermogen van de Cove is indrukwekkend. De Cove beschikt ook over een ingebouwde waterontharder, die helpt om watervlekken te voorkomen en de levensduur van uw vaatwasser te verlengen door kalkafzetting in de pomp, de motor of in de interne leidingen en buizen te voorkomen. Dit is vooral nuttig voor klanten in de staat New Jersey, waar hard water veel voorkomt.

Het verborgen warmte-element en het door een ventilator ondersteunde droogvermogen nemen de vrees weg voor de voornaamste klacht van Europese merken, namelijk dat ze niet goed presteren bij het drogen van kunststoffen. Het verborgen 900-watt element zorgt ervoor dat deze zorg tot het verleden behoort, vooral wanneer u de speciale droogcyclus voor kunststoffen in aanmerking neemt. Het verwarmingselement is verborgen om te voorkomen dat gerechten op lagere rekken smelten door nauw contact met het element.

Het hart van elke vaatwasser is de filtering van het water tijdens de reinigingscyclus. Cove gebruikt een 4-traps systeem om constant vuil van het water te scheiden en verse reinigingskracht te leveren. Het heeft ook een sensorwasfunctie, die automatisch het waterverbruik aanpast en de temperatuur varieert om de meest optimale reiniging te bieden voor elk scenario.

De Cove is de enige vaatwasser ter wereld met twee pompen en twee afzonderlijke motoren, waardoor de watertoevoer en -afvoer gescheiden zijn. Dit verbetert de prestaties en de levensduur drastisch en zorgt ervoor dat vers water wordt ingenomen zonder dat het opnieuw wordt afgezet.

Zoals gebruikelijk bij premium-vaatwassers meet Cove de watertoevoer om rekening te houden met drukveranderingen tijdens de toevoer – in plaats van een getimede watertoevoer die een probleem kan worden tijdens piekuren in het waterverbruik.

Als u baby’s hebt die thuis zuigflessen gebruiken, zult u dol zijn op de Sanitize-cycli met hoge temperatuur, ontworpen om items te ontdoen van ziektekiemen voor een NSF-grade reiniging.

Cycli en wasprogramma’s diepgang:

De Cove biedt tal van fietsopties, waarvan vele bekend zijn en sommige een welkome verrassing zullen zijn. Auto is perfect voor alle vervuilingsniveaus en past zich automatisch aan de optimale wastijd, temperatuur en waterverbruik aan. Normaal is ideaal voor de gemiddelde schoonmaakbehoefte bij dagelijks gebruik, terwijl Zwaar uitstekend geschikt is voor sterk vervuilde vaat waarvoor meer tijd, warmte en water nodig is. Als alternatief is het snelle programma ideaal voor een snelle, efficiënte wasbeurt voor kleine vervuilingen.

Andere cycli zijn Potten & pannen, waarbij de wastijd en -temperatuur worden verhoogd, Weken & schrobben, voor de meest vervuilde vaat, en Licht, voor zeer licht vervuild vaatwerk. Er zijn ook cycli voor porselein/kristal, Afspoelen/vasthouden (waarbij de vaat wordt afgespoeld voor latere reiniging), Kunststoffen, Energie (ontworpen om het energieverbruik te verminderen) en Extra stil voor een absoluut stille cyclus.

Naast deze cycli beschikt de Cove ook over een lange lijst van wasmogelijkheden. Hiertoe behoren Delay Start, waarmee de wascyclus met 1-12 uur kan worden uitgesteld, High Temp Wash, waarmee de temperatuur van het hoofdwaswater wordt verhoogd, en Sani Rinse, waarmee de temperatuur van het naspoelwater wordt verhoogd en de spoeltijd met 15 minuten wordt verlengd (zodat de vaat wordt ontsmet volgens de NSF/ANSI-normen voor huishoudelijke afwasmachines). U zult ook genieten van het programma Extra Drogen, dat de droogtijd met 30 minuten verlengt, en het programma Alleen bovenste rekken, dat de waskracht concentreert op alleen de bovenste rekken.

(4) Betrouwbaarheid en levensduur

De Cove-afwasautomaat is ontworpen, getest en beproefd om 20 jaar regelmatig gebruik te doorstaan, en heeft een toonaangevende garantie van 5 jaar plus een beperkte levenslange garantie op onderdelen. Door een beroep te doen op een door de fabriek gecertificeerde installateur van Designer Appliances kan de garantie zelfs met een jaar verlengd worden, voor een totaal van 6 jaar. Bovendien is er een ingebouwd lekdetectiesysteem, ontworpen om de watertoevoer af te sluiten in geval van een lek om schade aan uw huis te voorkomen.

Conclusie

In het algemeen zullen Cove-vaatwassers zeker een grote indruk maken op de markt voor high-end apparatuur. Het is nog te vroeg om te zeggen of dit nieuwe product consistent goede prestaties zal leveren en positieve feedback van klanten zal krijgen. Sub-Zero heeft zich lange tijd op dit moment voorbereid, dus we verwachten zeker krachtige resultaten te zien. Als de rest van uw apparatuur van het merk Sub-Zero/Wolf is, dan kan dit de perfecte manier zijn om uw apparatuur visueel te completeren. Maar de echte reden om een Cove-vaatwasser aan te schaffen is waarom wij het merk Sub-Zero/Wolf aanbevelen – de gemoedsrust die voortkomt uit de beste service in de sector en de ultieme bouwkwaliteit.

FAQ’s

Is Sub Zero hetzelfde bedrijf als Wolf fornuizen?

Correct, Sub Zero koelkasten zijn onderdeel van hetzelfde bedrijf als Wolf apparaten. Sub Zero is de gouden standaard op het gebied van ingebouwde koeling. Wolf fornuizen zijn een hoofdbestanddeel van de meest luxueuze professionele keukens.

In onze familie maken we altijd ruzie over hoe we de vaatwasser inladen. Heeft u aanbevelingen voor het inladen van de Cove vaatwasser?

Hoe een afwasmachine te laden is een zeer relevante vraag en Cove publiceerde een aanbevolen organisatieschema voor uw gemak:

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 12 februari 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts