Dromen van een stoomreiniger


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

Zou het niet mooi zijn als je kleren plat, glad en kreukvrij waren zodra je ze uit de wasmachine haalde? Zou het niet fijn zijn te weten dat uw lakens en kleren een wascyclus hebben doorlopen waarin veelvoorkomende allergenen zijn geëlimineerd? We kunnen allemaal dromen – of investeren in een stoomreiniger.

Tegenwoordig zijn veel moderne wasmachines uitgerust met innovatieve stoomtechnologie. Deze hoogtechnologische toestellen laten water en stoom samenwerken om vervelende vlekken, geurtjes en diepe kreukels in alle soorten stof te bestrijden. Niet alleen zijn ze in staat om kleding diep te reinigen, beter dan een gewone wasmachine en droger, maar stoomproducten hebben ook een slanke, futuristische look die elke wasruimte onmiddellijk een update kan geven.

Hebben deze stomende details je interesse gewekt? Hier zijn nog een paar redenen die u zullen doen overwegen uw oude machine in te ruilen voor een nieuwe stoomwasmachine.

Hoe werken stoomreinigers?
Om te begrijpen hoe stoomwassers werken, moet je de wascyclus ontleden. Terwijl het water tijdens de voorwas in de kuip stroomt, werkt de stoom samen met het water om de kleding grondig te bevochtigen. Dan verwarmt de stoom de temperatuur van het water als het wassen begint. Als de temperatuur stijgt, lost het wasmiddel beter op, zodat het zich gemakkelijker over de kleding kan verspreiden en diep in de stof kan doordringen. Zodra het grootste deel van de wascyclus is voltooid, wordt meer stoom in de wastobbe gelaten, waardoor de temperatuur wordt verhoogd en de kleding wordt gesteriliseerd. Vervolgens maakt de stoom de stof zachter, waardoor diepe kreukels verdwijnen.

Verminderen stoomwassers echt kreukels?
Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar door stoom in de wasmachine te gebruiken, kunnen kreukels in kleding worden verminderd. Wanneer stoffen warm en nat worden, veranderen hun eigenschappen, waardoor ze vatbaarder worden voor kreukels omdat ze hard en stijf worden. De stoomfase na het wassen is essentieel voor het verminderen van die kreukels, want wanneer de stoom in de stof dringt, gaat hij de verharding tegen. Er is geen twijfel mogelijk dat u minder tijd voor de strijkplank zult doorbrengen wanneer u een stoomwasmachine hebt.

Werken alle stoomwasmachines op dezelfde manier?
Hoewel de meeste stoomwassers op dezelfde manier werken, is er een groot verschil tussen sommige modellen. Sommige wasmachines verhitten het water in de kuip om stoom te produceren, terwijl andere zijn uitgerust met speciaal ontworpen generatoren die gebruik maken van een apart compartiment om het water in stoom om te zetten. Zodra de stoom geproduceerd is, wordt hij naar het bad gestuurd via een buis die aan een mondstuk is bevestigd.

Wat zijn de beste stoomreinigers?
Er zijn veel stoomwasmachines op de markt, maar veel huiseigenaren zweren bij de LG SteamWasher, die negen cyclusopties en vijf temperatuurniveaus heeft. Dit toestel heeft ook gelijke vlekverwijderende resultaten, ongeacht de grootte van de lading. De beste eigenschap van de LG SteamWasher is echter het allergeen-reducerende systeem. De speciaal ontworpen speciale Allergiene-cyclus, die is gecertificeerd door de Asthma and Allergy Foundation of America, verwijdert tot 95 procent van de veel voorkomende huishoudelijke allergenen die zich aan kleding hechten, zoals huidschilfers van huisdieren en stofmijt. De wasmachine is in staat deze allergenen te bestrijden omdat hij het water tot een voldoende hoge temperatuur verwarmt. De LG SteamWasher is het enige model op de markt dat allergenen effectief kan wegspoelen, zodat huiseigenaren met allergieën hun symptomen wat kunnen verlichten. De kracht van de machine om huidschilfers van huisdieren te verminderen maakt het de wasmachine bij uitstek voor eigenaars van huisdieren. Plus, met 4,2 kubieke meter is de LG SteamWasher ook het grootste model wasmachine op de markt. Het resultaat is dat u meer kleren tegelijk kunt wassen en minder hoeft te strijken.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 21 februari 2014. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts