inbouw vs Standaard Koelkasten


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Wat is het verschil tussen een koelkast met aanrechtdiepte en een koelkast met standaarddiepte? Dit artikel zal u helpen beslissen welke stijl het best bij uw behoeften past.

Naarmate het ontwerp van woningen is veranderd, zijn ook de apparaten die in de huizen van vandaag passen veranderd. Het is niet langer voldoende om één koelkastformaat te hebben dat in elke keuken past. Naast de keuze van kleuren, deurstijlen en andere kenmerken, kunnen huiseigenaren nu bij de keuze van een koelkast kiezen uit twee belangrijke stijlen, namelijk inbouwdiepte en standaarddiepte.

Maar ondanks uw persoonlijke voorkeuren is de kans groot dat het ontwerp van uw huidige keuken bepaalt welk type koelkast het beste zal werken. Het is van essentieel belang dat u uw bestaande ruimte zorgvuldig opmeet om er zeker van te zijn dat de koelkast die u kiest zal passen.

Hier zijn een paar dingen om te overwegen bij het kiezen tussen ontwerpstijlen. Laten we er in duiken.

De term “diepte van het aanrecht” kan misleidend zijn wanneer het over koelkasten gaat, aangezien het aanrecht van huis tot huis kan verschillen. Over het algemeen zullen de aanrechten van een keuken rond de 25-inch markering uitkomen wanneer hun diepte wordt gemeten en de kasten zijn meestal 24 tot 24 1/2-inch diep. Dit betekent dat de huidige standaard koelkasten, met een diepte van ongeveer 30 inch, enkele centimeters buiten de rand van uw aanrechtblad zullen uitsteken.

De beste onderbouwkoelkasten zijn speciaal ontworpen om zo goed mogelijk aan te sluiten op uw kasten en werkbladen voor een nettere, meer aangepaste look. Het is echter belangrijk op te merken dat aanrecht-diepte koelkasten niet noodzakelijkerwijs exact aan de afmetingen van uw aanrechtblad voldoen, aangezien u ruimte nodig hebt om de deuren te kunnen openen. Vaak zullen de deuren van de koelkast zo ver uitsteken dat ze gemakkelijk kunnen worden geopend zonder dat ze tegen het aangrenzende aanrecht schuren. Diepvrieskasten zijn kleiner dan standaard koelkasten, waardoor ze ideaal zijn voor keukens met smalle doorgangen.

Samsung koelkastmodellen omvatten de meest prominente selectie van tegendiepte stijl. Er zijn een paar nadelen aan inbouwkoelkasten, waaronder de kosten. Fabrikanten maken minder diepvriezers dan standaard diepvriezers, wat de kosten per eenheid beïnvloedt. Bovendien gebruiken fabrikanten vaak duurdere, maar dunnere isolatiematerialen om zoveel mogelijk binnenruimte te creëren; dit draagt ook bij tot de hogere kosten.

Diepvrieskasten zijn er in verschillende stijlen, waaronder side-by-side koelkasten en Franse deur koelkasten.

Toogdiepte vs Standaard Koelkast Stijl

Standaard Diepte Koelkasten

Als u de laatste tijd voor apparaten hebt gewinkeld, hebt u waarschijnlijk rijen standaard-diepte koelkasten gezien. De diepte van deze modellen kan variëren van 30 tot 34 inch, in vergelijking met de 23 tot 27 inch bij inbouwkoelkasten. Deze extra diepte betekent meer ruimte voor uw boodschappen en restjes, waardoor het populair is bij de huiseigenaren van vandaag. Maar deze extra diepte neemt wel extra ruimte in beslag in uw keuken, wat een probleem kan zijn als u in een kleiner huis woont.

De extra diepte betekent ook dat uw koelkast zal uitsteken boven de omringende werkbladen en kasten, wat in sommige keukens een doorn in het oog kan zijn. Om die reden laten ontwerpers nu vaak kasten ontwerpen die speciaal zijn afgestemd op de populaire koelkasten van vandaag, met als bonus dat deze kasten ook meer opbergruimte bieden.

Aangezien koelkasten met standaarddiepte populairder zijn, zult u bij het winkelen ook een grotere keuze aan kleuren en stijlen aantreffen. Dit betekent dat u waarschijnlijk niet hoeft te wachten tot het door u gewenste model door de fabriek is besteld, zodat u sneller van uw nieuw ontworpen keuken kunt genieten.

Koelkasten met standaarddiepte zijn ook minder prijzig. Misschien kunt u de bespaarde kosten besteden aan andere voorzieningen in uw huis.

Pro Tip: Als u uw keuken gaat verbouwen, kunt u misschien een manier vinden om uw standaarddieptekoelkast op een inbouwkast te laten lijken. Dit geeft u de strakke uitstraling van een aanrecht, terwijl u toch voldoende ruimte hebt voor al uw boodschappen. Investeer hiervoor in kasten met een diepte van 27 inch, zodat de body van uw diepere koelkast niet zichtbaar is. Een andere optie is om uw aannemer te vragen om in de muur te zagen achter de plaats waar uw koelkast komt te staan, zodat u hem verder naar achteren kunt schuiven.

Conclusie: Het kiezen van uw stijl

Hoewel de voorkeuren voor apparatuur per persoon verschillen, geven wij de voorkeur aan het uiterlijk van een aanrechtmodel koelkast, omdat dit een strakke, op maat gemaakte uitstraling in een keuken geeft. De opslagruimte en functionaliteit van een koelkast met normale diepte zijn echter aantrekkelijker voor dagelijks gebruik. Beide modellen zijn opgenomen in onze ranglijst van beste koelkastmerken.

Als u een koelkast vervangt, is ons advies de koelkast te kiezen die het best aan uw unieke behoeften voldoet. Als u ruimte wilt besparen voor een betere doorstroming in uw keuken, kies dan voor een aanrechtblad. Als u een groot gezin hebt, raden wij u echter aan regelmatig te dopen, zodat u genoeg ruimte hebt om in uw dagelijkse behoeften te voorzien.

Voorkom ondertussen kostbare fouten door uw ruimte zorgvuldig op te meten. Zelfs als u een koelkast verwisselt voor hetzelfde type model, moet u driemaal controleren. Deze eenvoudige stap bespaart u onaangename verrassingen op de dag dat uw nieuwe apparaat arriveert.

Beste Koelkast Merken

Hieronder vindt u onze kijk op enkele van de fabrikanten die consequent geweldige woonproducten maken.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 1 februari 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts