JennAir Muur Ovens (2021 Review) – Koopwijzer en Meer


Laatst gewijzigd
17 december 2020

De wandovens van JennAir kunnen zich qua prestaties, design en comfort meten met alle andere toonaangevende merken, maar steken er fier bovenuit als het op connectiviteit en slimme functies aankomt. De wandovens van JennAir hebben de meest geavanceerde wifi-connectiviteitsfuncties, en hun app-integratie is een van de beste in de industrie.

Bent u op zoek naar een wandoven van topklasse die uitzonderlijke prestaties levert en u bovendien een handige bediening biedt? In dit artikel komt u meer te weten over het verschil tussen de Rise en Noir modellen en over de standaard en luxe uitrusting van JennAir wandovens.

JennAir Wand Oven Types

JennAir biedt, net als de meeste topmerken, de drie populaire wandovenconfiguraties – enkel, dubbel, en magnetroncombinatie.

De enkele wandovens hebben slechts één ovenruimte voor bakken en grillen. Ze passen mooi onder aanrechtbladen en werken het best voor kleine huishoudens.

Met de dubbele wandovens kunt u meerdere gerechten tegelijk bereiden, en ze zijn zeer geschikt voor grote partijen. De dubbele wandovens zijn verkrijgbaar in de breedtes 27 inch en 30 inch. Elke maat heeft een standaard en een deluxe opstapmodel. Er zijn enkele grote verschillen tussen de standaard en deluxe modellen: enkele convectieventilator vs. de dubbele verticaal geplaatste convectieventilatoren. Of met wifi verbonden begeleid koken via het JennAir culinair centrum vs. geen wifi connectiviteit. Opgemerkt moet worden dat de V2 verticale variant met dubbele ventilator beperkt is tot het 30-inch formaat.

De combi-ovens van JennAir hebben een magnetron op een standaard wandoven. De combi-ovens zijn er in de maten 27″ en 30″ en volgen dezelfde step-up logica als de andere JennAir wandovens.

De stoomovens helpen om de malsheid en voedingsstoffen in groenten, vlees en gebakken voedsel te behouden. Ze hebben convectiesystemen om ervoor te zorgen dat de juiste warmte in de oven wordt verdeeld. Verwacht wordt dat JennAir de nieuwe stoomovens van de series Rise en Noir eind 2020 op de markt zal brengen.

JennAir Wand Oven Koopgids: Wat moet u overwegen?

Voordat u uw wandoven koopt of vervangt, moet u weten hoe de ovens in een bepaalde selectie het doen met een aantal belangrijke ovenparameters. Deze ovenparameters omvatten kookprestaties, ontwerp, afmetingen, connectiviteit en betrouwbaarheid.

Laten we eens kijken hoe de wandovens van JennAir onder deze parameters presteren.

1) Kookprestaties

Het kookvermogen is de belangrijkste eigenschap van de oven. Hoe snel duurt het voor de oven voorverwarmt is? Hoe goed verdeelt het de warmte? Heeft het de juiste convectietechnologie? Wat zijn de kookmogelijkheden? Dit zijn belangrijke overwegingen voordat u tot aankoop overgaat.

JennAir biedt drie verschillende convectietechnologieën aan – de enkelvoudige multimode convectie, en de indrukwekkende V2 verticale dual-fan convectietechnologie.

De multimode convectie is veel beter dan conventionele ovens, omdat de ventilator warme lucht laat circuleren voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in de oven. Dit verbetert de kookervaring. Het enige nadeel van de Multi-Mode convectieoven is dat hij gewone ovenbediening heeft en geen WiFi-functie.

Het V2 Vertical Dual-Fan Convection-systeem is een verbetering ten opzichte van de multimode convectie. Een van de redenen waarom hij zich onderscheidt, is het feit dat het voedsel gelijkmatig gaart zonder dat u de bak met tussenpozen hoeft te draaien. De dubbele ventilatoren zorgen voor een gelijkmatige warmteverspreiding in de oven, waardoor u verbluffende gelijkmatige kookresultaten krijgt. Het is geweldig voor het bakken van koekjes op meerdere rekken.

In tegenstelling tot het multi-mode convectiesysteem heeft de V2 Vertical Dual-Fan Convection oven WiFi, een culinair centrum (stap voor stap begeleid koken), opritheaterverlichting, een groter scherm, en natuurlijk twee verticale convectieventilatoren die tot 6800W aan convectievermogen genereren. Deze ovens kunnen elke kook- of baktaak aan. De automatische convectiemodi passen ook de luchtstroom automatisch aan aan elke unieke bakbehoefte.

Naast het convectiesysteem beschikken JennAir ovens over een 8-voudig braadelement dat gelijkmatig over een grote schaal voedsel verhit. Dat betekent dat u de oven niet hoeft te controleren om de bakplaat tijdens ovencycli te herpositioneren. U bent verzekerd van een constant verwarmingsvermogen, van een lage warmtebron voor opwarmen tot een hoge warmtebron voor dichtschroeien en braden.

De wandovens van JennAir zijn uitgerust met de functie Snel voorverwarmen . JennAir doet dit door het bakelement, het braadelement en de convectieventilator in te schakelen, zodat uw oven klaar is om uw gerechten op te warmen, zodra u ze erin schuift. Met de WiFi-functie kunt u de voorverwarming op afstand inschakelen, zelfs als u niet thuis bent.

2) Ontwerp

Als u een grote fan bent van stijl, of uw keuken heeft een bepaalde uitstraling, dan moet u bijzonder zijn over uw oven ontwerp. De meeste ovenmerken bieden verschillende collecties met verschillende ontwerpen om tegemoet te komen aan de smaak van de consument.

JennAir heeft twee collecties die het onderscheid in design tonen – de Rise en de Noir toestelseries. De Rise-modellen hebben een elegante zilveren afwerking, terwijl de Noir een volledig zwarte look heeft. De buitenkant is voorzien van de JennAir DuraFinish bescherming, die het metaal beschermt tegen krassen en vlekken.

Maar één van de belangrijkste designkenmerken van de JennAir wandovens is het reusachtige full-color LCD-touchscreen, dat ook als controlevenster dienst doet. Er zijn geen knoppen meer nodig, waardoor de oven er echt strak en futuristisch uitziet. Ook inbouw (de voorkant van de oven ligt precies in het verlengde van uw keukenkastje) is bij JennAir wandovens mogelijk.

De ongelooflijke ontwerpen van JennAir vindt men ook in hun andere producten, zoals o.a. koelkasten, JennAir fornuizen en vaatwassers. De ventilatiesystemen van JennAir onderscheiden zich nog steeds van andere merken en zijn het meest geliefd om hun geraffineerdheid en esthetische glans.

3) Maat

De grootte van de wandoven is zeer belangrijk, vooral als het om een vervanging gaat. U moet de juiste maten nemen en er zeker van zijn dat de maat van uw keuze oven overeenkomt met de ovenopening. Als u uw keukenkasten renoveert, is het beter om te gaan voor maten die passen bij uw kookbehoeften. Uw keukenontwerper zal rekening houden met uw ovengrootte.

De wandovens van JennAir zijn er in 27-inch en 30-inch varianten.

4) Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van een oven is net zo belangrijk als zijn kookvermogen. U wilt geen dure oven kopen en dan extra geld uitgeven aan het onderhoud ervan. Daarom benadrukken onze beoordelingen ook hun betrouwbaarheid.

JennAir is een topmerk dat veel functies op hun wandovens biedt. Maar zelfs met de gesofisticeerde functies zijn de wandovens zeer duurzaam. De materialen en onderdelen zijn zorgvuldig ontworpen om bestand te zijn tegen de slijtage van de standaardkeuken. Bij goed onderhoud en gebruik kan de gemiddelde oven van JennAir meer dan 12 jaar meegaan.

5) Doeltreffende zelfreiniging

Sommige ovens kunnen manueel worden gereinigd, maar een oven schoonmaken is een vrij lastige taak. De zelfreinigingsfunctie, die aanwezig is in de meeste high-end ovenmodellen, heeft een cyclus speciaal voor het reinigen van de binnenkant, waardoor handmatig reinigen niet meer nodig is. De cyclus draait op een hoge temperatuur om vuil en vet te verbranden, zodat er wat as, een beetje rook en een glanzende oven overblijven.

De zelfreinigingscyclus van JennAir wandovens duurt 2 tot 4 uur (afhankelijk van het model). De AquaLift zelfreinigingscyclus duurt tussen 40 minuten en 1 uur, wat vrij snel is voor een oven. Maar vergeet niet de handleiding te lezen en de ovenrekken te verwijderen voordat u met de zelfreinigingscyclus begint.

6) Doelgerichte integratie van technologie

JennAir beschikt over verbazingwekkende technologieën, die momenteel de afgunst van de ovenindustrie opwekken. In de loop der jaren zijn ovens geëvolueerd van ovens die de bereidingstemperatuur kunnen berekenen en de bereidingstijd kunnen voorspellen, naar ovens die op afstand kunnen worden bediend. Dit laatste kenmerk wordt nu meestal geassocieerd met topmodellen van topmerken van ovens.

JennAir heeft een van de meest geavanceerde Wi-Fi-connectiviteitsfuncties in de industrie. De luxe modellen van JennAir zijn geschikt voor Alexa en maken ook verbinding met Google Assistant. Dit maakt het gemakkelijker om de oven te bedienen met spraakopdrachten. De app-integratie is ook een van de beste in de industrie. Naast het ontvangen van waarschuwingen en toegang tot meerdere recepten, kunt u een aantal kleine (en belangrijke) oventaken uitvoeren met de app.

Culinair Centrum
Het Culinair Centrum is een van de spannendste functies van JennAir. Het dient als kookassistent en biedt een stap-voor-stap gids voor het maken van perfecte maaltijden. De functie is veel gedetailleerder dan de Master Chef-functie en de Gourmet-modus van concurrerende merken.

Meerpuntstemperatuursonde
JennAir ovens beschikken over de opmerkelijke sondetechnologie, waardoor u de exacte temperatuur van uw voedsel kent, die meestal verschilt van de temperatuur van de oven. De sonde zelf heeft een scherpe, metaalachtige punt aan het ene uiteinde, en een elektrische stekker aan het andere uiteinde. Steek het puntige uiteinde in het voedsel en de stekker in een stopcontact in de oven.

Het mooie is dat u de sonde kunt gebruiken of de oven nu voorverwarmd is of niet, en dat u ook de real-time temperatuur van zowel de oven als het voedsel kunt zien op het LCD-scherm van de oven. Met deze technologie hoeft u alleen maar de gewenste voedseltemperatuur en oventemperatuur in te stellen. Zodra de temperatuur van het voedsel is bereikt, zal de oven stoppen met verwarmen.

Chef’s Light
De wandovens van JennAir zijn van binnen uitgerust met theaterverlichting, waardoor de levensmiddelen in de oven ook zonder het openen van de oven goed zichtbaar zijn. Maar JennAir ging nog een stap verder met een derde halogeenlamp die boven de deur aan de bovenkant, in het midden en ook aan de voorkant schijnt.

De Chef’s Light is ontworpen om voedsel in de oven in het beste licht te presenteren. Hij doet dit door de schaduwen rondom te verminderen en voor een heldere verlichting te zorgen. Dit stelt misschien niet veel voor, maar het draagt bij tot de luxe uitstraling van de keuken en bespaart u bovendien de stress van het openen van de oven om de staat van het voedsel te controleren.

7-inch groot LCD-kleurenscherm
Het grote aanraakscherm zorgt voor de bediening en de weergave. Het scherm maakt niet alleen knoppen overbodig, maar is ook zeer interactief en heeft andere dynamische weergave- en bedieningsfuncties voor naadloze navigatie.

8) Stijging Vs. Noir Serie

JennAir introduceerde begin 2018 de Rise and the Noir-collectie in al hun toestellen. De twee collecties herdefiniëren luxe met hun verschillende ontwerpstijlen. Het verschil tussen de twee ligt in het ontwerp.

Rise biedt een meer traditionele professionele look. Er is het onmiskenbare vleugje luxe dat het delicate kruispatroon en het dikke handvat weerspiegelen. De buitenkant heeft meer roestvrij staal om de look af te maken. Rise ovens hebben modelnummers die eindigen op “IL” terwijl Noir eindigt op “IM”.

Noir laat een andere definitie van luxe zien met zijn modernere uiterlijk. Met zwart glas en strakke hoeken vormt de Noir de perfecte mix van geometrie en sensualiteit. Zijn extra en slanke obsidiaan onderdelen staan in schril contrast met de typische kleurenmix van de alledaagse keuken.

Laten we tenslotte de drie ovens bekijken die het tot onze beste JennAir wandovens lijst hebben geschopt. Bekijk ook onze round-up van beste wandovens in onze exclusieve review.

1) Beste JennAir Eenpersoons Oven, JJW3430IL

De 30-inch JJW3430 is een werkelijk opmerkelijke enkele oven, een meesterwerk dat bijna alles wat JennAir in een oven te bieden heeft, herbergt. Het verticale V2-convectiesysteem met dubbele ventilator zorgt voor een beter temperatuurbereik en een betere warmteverdeling voor uw kookbehoeften.

Naast de convectietechnologie is ook de slimme integratie van de JJW3430 ongeëvenaard. Wanneer de oven is aangesloten op Alexa of Google Assistant, kunt u hem bedienen met spraakopdrachten. Ook de app geeft u meer controle dan welk ander ovenmerk ook. Deze maken het werk in de keuken veel comfortabeler en gemakkelijker voor u.

De JJW3430 heeft ook veelzijdige kookstanden, snelle voorverwarming, snelle zelfreiniging, cinematische verlichting en een onweerstaanbare obsidiaan binnenkant. Wat is er nog meer? De JJW3430 heeft twee ontwerpvarianten – de Noir JJW3430IM en de Rise JJW3430IL.

2) Beste JennAir Dubbele Oven, JJW3830IL

De JJW3830 is de dubbele oven versie van de JJW3430. Net als de JJW3430 is hij uitgerust met het V2 verticale convectiesysteem met dubbele ventilator dat tot 6800W kookvermogen levert. De twee ovens leveren een 10-cu. Ft. totale capaciteit, wat meer dan genoeg is om voor het gezin te koken.

De JJW3830 heeft een geweldige slimme integratie, net als de JJW3430. Andere coole kenmerken zijn de snelle voorverwarming, de snelle zelfreiniging, de vierpunts temperatuursonde, de cinematische verlichting, de soepel sluitende deur, het glijrek en het luxe zwarte interieur. De JJW3830 heeft de Rise JJW3830IL en de Noir JJW3830IM variant om aan uw keukendesign smaak te voldoen.

3) Beste JennAir Combinatie Oven, JMW3430IL

De JMW3430 is zonder twijfel de beste wandoven-magnetroncombinatie van JennAir. Net als de JJW3430 en de JJW3830 werkt de JMW3430 met de V2 verticale dubbele-ventilatorconvectietechnologie.

Naast kenmerken zoals het 7-inch LCD-scherm, de snelle voorverwarming, de soepel sluitende deur en de slimme integratie die hij gemeen heeft met de JJW3430 en de JJW3830, heeft hij nog andere extra functies. De snelheid van de microgolfoven wordt gecombineerd met het unieke convectiesysteem om de oven een snelkookfunctie te geven. De JMW3430 heeft ook een intuïtieve sensor die het vermogen aanpast aan de vochtigheid, voor de beste kookresultaten.

Conclusie

JennAir biedt een van de beste ovenervaringen in de branche. De hele catalogus biedt u de keuze uit twee convectietechnologieën, twee formaten en twee prachtige ontwerpen. Welk model u ook kiest, u bent verzekerd van een geweldig kookvermogen, de beste intuïtieve interface in zijn klasse en een betrouwbaarheid waarop u kunt vertrouwen.

FAQs

Wie maakt JennAir toestellen?
JennAir is het belangrijkste luxe-toestellenmerk van Whirlpool Corporation. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Michigan, en is ook eigenaar van KitchenAid en Whirlpool.

Zijn de ovens van JennAir goed?
JennAir is het top luxemerk van Whirlpool Corporation en één van de beste merken in de industrie. Hun catalogus van apparaten bevat modellen met een uitstekend ontwerp, goede prestaties en uitzonderlijke betrouwbaarheid.

Is JennAir een luxemerk?
JennAir vervaardigt producten uit het topsegment en tegen premiumprijzen. Het is het belangrijkste luxemerk van Whirlpool Corporation.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 26 januari 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts