Veiligheid in de keuken For Kids


Laatst gewijzigd
April 11, 2020

Het lijdt geen twijfel: voedsel is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Zonder voldoende voedsel zouden mensen niet genoeg energie hebben om te gaan wandelen, hun huis schoon te maken of andere activiteiten uit te voeren. Veel deskundigen zijn het erover eens dat het nooit te vroeg is om te leren koken en gezond te eten. Onderzoek heeft uitgewezen dat als je op jonge leeftijd leert koken, de kans groter is dat je je vaardigheden tot in je volwassenheid blijft ontwikkelen. Voor een optimaal resultaat moet je bij het koken in de keuken hulp hebben van je ouders of een andere volwassene.

Kiempreventie

Het voorkomen van bacteriën is een belangrijk onderdeel van elke kookervaring. Hoewel ziektekiemen onzichtbaar zijn voor het blote oog, kunnen ze in het menselijk lichaam een ravage aanrichten. Om besmetting door allerlei ziektekiemen te voorkomen, moet u uw handen grondig wassen met water en zeep voordat u in de keuken gaat koken. Het verwarmen van voedsel tot de juiste temperatuur en het op de juiste manier bewaren ervan, zowel voor als na het koken, is ook een essentiële stap in het proces van kiempreventie.

Keuken Regels

Het volgen van specifieke regels en procedures is ook essentieel om letsel of ziekte in de keuken te voorkomen. Hoewel er een aantal voorschriften zijn waaraan men zich dient te houden, is een van de meest essentiële dat metalen voorwerpen uit de magnetron worden geweerd. Deze regel is van vitaal belang, want als u dat niet doet, kan er een potentieel dodelijke brand ontstaan. Het gebruik van ovenwanten, het opruimen van gemorste vloeistof en het nooit onbeheerd achterlaten van voedsel zijn andere belangrijke keukenregels die te allen tijde moeten worden nageleefd.

Keukenapparatuur

Om de meeste voedingsmiddelen te bereiden, zijn zowel volwassenen als kinderen afhankelijk van het gebruik van keukenapparatuur. Enkele van de meest gebruikte keukenapparaten zijn fornuizen, ovens, vaatwassers, broodroosters en blenders. Volgens de meeste deskundigen mogen kinderen jonger dan 12 jaar deze voorwerpen nooit gebruiken zonder ouderlijk toezicht. Personen die geen ervaring hebben met het gebruik van een bepaald voorwerp, moeten de handleiding lezen of de plaatselijke vakmensen raadplegen om optimale resultaten te bereiken en mogelijke persoonlijke of materiële schade te voorkomen.

Keuken opruimtips

Nadat het eten is gekookt en gegeten, moet de keuken worden schoongemaakt. Helaas wordt het afwassen, drogen en opbergen van de vaat door veel volwassenen en kinderen beschouwd als een van de minst leuke onderdelen van het koken. Net als bij het gebruik van keukenapparatuur moeten ouders toezicht houden op de afwas – vooral bij heel jonge kinderen – om mogelijke schrammen, schaafwonden of snijwonden te voorkomen. Het gebruik van schoonmaakmiddelen die veilig zijn voor mensen van alle leeftijden wordt ook vaak aangemoedigd om mogelijke toxische reacties of zelfs de dood te voorkomen.

Veiligheid in de keuken

Het in acht nemen van specifieke veiligheidstips tijdens het koken kan een effectieve manier zijn om een aantal veel voorkomende verwondingen te voorkomen. Draag tijdens het koken een schort en ovenwanten wanneer u hete voorwerpen vastpakt. Bovendien kan het in geval van nood van vitaal belang zijn de juiste kleding te dragen en te weten waar brand- en andere noodhulpmiddelen worden bewaard. Ten slotte moet u begrijpen dat door de tijd te nemen tijdens het koken, veel veel voorkomende keukenfouten en problemen kunnen worden vermeden.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 7 maart 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts