5 Verbouwing Ideeën die ervoor zorgt dat uw keuken zeer geschikt voor entertainment


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Ben je een fan van thuis entertainen? Of het nu gaat om regelmatige diners, barbecues of borrelavonden, uw keuken moet de juiste functionaliteit bieden voor bijeenkomsten. Niet alleen moet uw keuken de ruimte bieden die u nodig hebt om te koken voor een groep, maar u wilt ook dat het een stijlvolle plek is waar mensen graag tijd doorbrengen.

Het ontwerpen van een geweldige keuken voor entertainment komt allemaal neer op de details in de planning. Daarom geven wij u vijf tips om uw keuken klaar te maken voor de volgende bijeenkomst.

1) Open keukens

Zonder twijfel is een open plattegrond de beste indeling om te entertainen. Deze opstelling maakt het mogelijk eten en drinken gemakkelijk te vervoeren naar andere ruimten in uw huis waar zich gasten kunnen bevinden. Als uw keuken gesloten is, kunt u overwegen een muur weg te breken om een gemakkelijke doorgang naar de aangrenzende kamers te creëren.

2) Gebruik een eiland (of eilanden!) voor extra zitplaatsen

  • Eilanden zijn ideaal om zitplaatsen te bieden aan uw gasten die in de keuken willen samenkomen.
  • Eilanden met meerdere niveaus bieden de gasten de mogelijkheid om te zitten of te staan en toch een plaats te hebben om hun drankje te laten rusten. Eilanden bieden ook een plek voor kinderen om te eten terwijl de volwassenen aan de formele eettafel zitten.
  • Met twee eilanden hebt u veel ruimte om maaltijden te bereiden en tegelijkertijd gasten te ontvangen. Twee eilanden zijn uiterst nuttig bij het bereiden van grote hoeveelheden voedsel.
  • Eilanden zijn ook handig voor uw gezin op elk moment van de week, of het nu is om te eten, te werken of te studeren.

3) Kleine keuken? Creëer een aparte ontspanningsruimte

Als u vaak gasten ontvangt en de huidige indeling van uw keuken niet aan uw behoeften voldoet, kijk dan of er een ruimte op de benedenverdieping van uw huis is die kan worden heringericht als een ontspanningsruimte.

Er zijn tal van ideeën om een kleine keuken groot te laten lijken, maar een aparte ruimte voor amusement kan je een plek geven om al je speciale apparatuur en glaswerk te bewaren dat je alleen gebruikt als je gasten ontvangt. U kunt in deze ruimte zelfs een drankencentrum inrichten, waar gasten kunnen samenkomen. Zo komt er in uw keuken ruimte vrij voor de bereiding van voedsel.

4) Gebruik een aangrenzende keukenruimte voor amusement

Als u het geluk hebt dat u een lange, smalle ruimte naast uw keuken hebt, waarom maakt u daar dan geen bar van? Voeg krukjes of lage zitplaatsen toe, zodat uw gasten dichtbij kunnen zijn zonder uw kostbare keukenruimte in beslag te nemen.

5) Kies nuttige apparaten die het onderhouden van een makkie maken

Er zijn veel speciale apparaten die u in uw keuken kunt inbouwen om het leven gemakkelijker te maken tijdens het entertainen.

IJsmachine

Restaurants en bars gebruiken ijsmachines – en dat kunt u ook. Het steeds opnieuw vullen van ijsbakken of het kopen van zakken ijs bij uw plaatselijke winkel kan onhandig zijn. Het is altijd mogelijk dat de voorraad opraakt, waardoor uw gasten geen koele drank meer hebben. Icemakers produceren kristalhelder of nugget-ijs, dat perfect is voor het maken van bevroren drankjes.

Voor de installatie van een ijsmachine hebt u een ruimte van 15 cm breed nodig met leidingen en een afvoer direct eronder. De machines zijn gemakkelijk schoon te maken en meestal stil (behalve wanneer er ijs in de lade valt).

Koffiezetapparaat

Uw gasten perfect gezette koffie aanbieden met een minimum aan moeite is iets waar alle gastheren van dromen. Een ingebouwd koffiezetapparaat zorgt voor cappuccino’s, lattes en espresso’s op barista-stijl, en bevat een eenvoudig te reinigen opschuimsysteem. Veel koffiesystemen bieden de mogelijkheid om twee kopjes tegelijk te zetten en hebben meerdere maalinstellingen voor de bonen. U kunt een ingebouwde koffiemachine laten installeren in uw keuken of ontspanningsruimte.

Verwarmingslade

Een etentje voorbereiden kan betekenen dat u uren moet koken voor uw gasten arriveren. Als u wilt kunnen beginnen met entertainen zodra de deurbel gaat, moet u zoveel mogelijk gedaan hebben. In de warmhoudlade kunt u gerechten bereiden en ze warm houden tot het tijd is om te eten.

Een warmhoudlade kan temperaturen tussen 90-250 graden vasthouden. Het houdt ook de kwaliteit van het door u bereide voedsel in stand, van de bereiding tot het serveren. Sommige laden hebben een droge en een vochtige stand, terwijl andere zelfs als slowcooker kunnen worden gebruikt.

Wijnkoelkast

Als u thuis veel wijn bewaart, zijn er verschillende mogelijkheden om die vers te houden. Wijnkoelkasten of -kelders zijn een uitstekend idee om uw wijncollectie op de juiste temperatuur te bewaren. Ze zijn stijlvol en kunnen honderden flessen tegelijk bevatten.

Sommige wijnverzamelaars willen met hun verzameling pronken en hun flessen gemakkelijk toegankelijk hebben. Als u in deze categorie valt, dan moet het bouwen van een onderhoudende ruimte met dit in gedachten een topprioriteit zijn bij het plannen van uw verbouwing.

Als u aan de andere kant van de schaal zit en het niet erg vindt dat uw wijn wordt weggestopt, is er misschien een andere ruimte in uw huis waar u een wijnkoelkast kunt plaatsen.

Voordat je gaat

Als u het entertainen gemakkelijker en aangenamer wilt maken voor zowel u als uw gasten, neem dan nota van de tips die we hierboven hebben genoemd. En als je dat nog niet gedaan hebt, bekijk dan zeker mijn tips voor het ontwerpen van een nieuwe keuken, die je zullen helpen om aan de slag te gaan met je planning.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 5 maart 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts