KitchenAid vaatwassers Beoordeling (2021) – Verbeterde Cleaning & Rust


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Wilt u meer weten over KitchenAid vaatwassers? Of misschien probeert u uit te zoeken welk KitchenAid afwasmachine model het beste is voor uw huis? In dit artikel geven we u een overzicht van de beste eigenschappen van KitchenAid en bespreken we hoe deze vaatwassers het doen in vergelijking met de concurrentie.

De laatste paar jaar heeft KitchenAid haar toppositie op de markt verloren omdat haar vaatwassers te veel lawaai maakten. KitchenAid maakt nu echter stille producten en wordt beschouwd als een van de beste vaatwasmachinemerken in de V.S.

Zijn KitchenAid-vaatwassers goed?

KitchenAid vaatwassers staan bekend om drie belangrijke factoren – geluidsniveau, hoog laadvermogen, en krachtige reinigingsinstrumenten. Van deze factoren zijn het reinigingsvermogen en het geluidsniveau uiteindelijk bepalend voor de tevredenheid van de gebruiker.

Geluidsniveau

KitchenAid stond niet altijd bekend om zijn stille vaatwassers. In feite was het juist deze factor die hen hun toppositie op de markt van premium-vaatwassers kostte. Het merk heeft sindsdien veel verbeteringen aangebracht, waaronder het verwijderen van de harde voedselverwijderaar op de bodem (die de grootste boosdoener was van de lawaaierige werking).

KitchenAid heeft momenteel echter een aantal van de stilste vaatwassers op de markt. Alle nieuwere modellen hebben geluidsniveaus van 46dB of minder, wat de huidige norm is en net zo stil als een verstild gesprek. Een van onze beste KitchenAid vaatwassermodellen, de KDTE334GPS, heeft een geluidsniveau van 39dB, wat een van de laagste is. Om dit in perspectief te plaatsen: 39dB is slechts iets luider dan het geluid van ritselende bladeren.

Maar wacht! U vraagt zich waarschijnlijk af wat een decibel (db) cijfer is. Of misschien stelt u vragen als: Hoe weet ik of een vaatwasser stil is? We hebben dit onderwerp uitvoerig behandeld in andere artikelen en video’s – en zelfs hoorbare voorbeelden opgenomen:

Onze exclusieve video over stille vaatwassers met hoorbaar voorbeeld

Schoonmaakprestaties

Dit is het belangrijkste kenmerk van een vaatwasser, en KitchenAid vaatwassers zijn een van de beste in deze categorie. Met de beste KitchenAid vaatwassers kunt u wel 14-15 volledige couverts in één lading afwassen. Dit biedt voldoende ruimte voor de afwas van een dag (in één afwasbeurt) voor het gemiddelde gezin.

Het wassysteem van KitchenAid draait om de volgende drie technologieën: “ProWash,” effectieve filtratie, en “waterverdeling/dekking.

ProWash
De ProWash optie houdt rekening met het vuilniveau en gebruikt dit om de beste wascyclus voor elke lading te bepalen. Andere fabrikanten noemen deze functie sensorwas. Dit is een kenmerk waardoor moderne vaatwassers duidelijk beter reinigen dan hun voorgangers.

Drievoudig filtersysteem
Veel mensen raken gefrustreerd als hun oude vaatwasser de vaat niet meer goed schoonmaakt. Dit is het schoolvoorbeeld van een filtratie probleem. Waterstralen helpen om vuil te verwijderen, maar vlekken komen weer op het schone vaatwerk terecht (in vaktermen heet dit redeposit).

Alle KitchenAid vaatwassers hebben een drievoudig filtersysteem (een zeeffilter, grove-deeltjesfilter en microfilter) om opgehoopt voedsel en vuil uit het waswater te verwijderen. Hierdoor kan de vaatwasser energie besparen door het water te hergebruiken. Het voorkomt ook dat de afvoerslang verstopt raakt met voedsel.

De duurdere modellen zijn uitgerust met het -schoonwaterwassysteem, met een zelfreinigend ultrafijn filter.

Waterverdeling/bedekking
De traditionele wasarm op KitchenAid vaatwassers is ontworpen om water tot in elke hoek van het interieur te brengen. Hogere modellen zijn uitgerust met een dynamische wasarm die helpt om het water doeltreffend te verdelen.

Bovendien beschikken de meeste KitchenAid vaatwassers over de ProScrub functie, die met behulp van 40 gerichte sproeistralen korte metten maakt met de hardnekkige viezigheid op het onderrek. Hierdoor hoeven potten en schalen niet meer te worden voorgespoeld of ingeweekt, waardoor u zowel water als kostbare tijd bespaart. Bij sommige KitchenAid vaatwassers kunt u zelfs het ProScrub-systeem alleen op het bovenrek richten voor geconcentreerd wassen.

Deze kenmerken zijn verantwoordelijk voor de maximale efficiëntie waar KitchenAid-vaatwassers om bekend staan. Er is ook de extra Flessenwas voor het reinigen van sport- en babyflessen, die andere vaatwassers niet bieden.

Droogeigenschappen

Een ander gebied waarop KitchenAid uitblinkt is droogprestatie. Hoewel hij Bosch niet verslaat, torent hij hoog boven populaire merken als Samsung, Miele en Thermador uit dankzij zijn extra ventilator met ProDry systeem.

Het ProDry systeem maakt gebruik van een verzonken verwarmingselement om het vocht van plastic vaatwerk te onttrekken. Dit betekent minder droogtijd en meer hygiëne. De verlengde ProDry zorgt er zelfs voor dat het verwarmingselement langer geactiveerd blijft. Als u echter voornamelijk keramisch en metalen vaatwerk bezit, kunt u de condensdroogoptie verkiezen.

Cycli en wasopties

De cycli van een vaatwasser bepalen hoe goed en grondig hij de vaat reinigt. De meeste vaatwassers hebben echter soortgelijke cycli met verschillende namen. Hoewel het aantal cycli de was- en droogprestaties verbetert, is het niet altijd een kwestie van “hoeveel” maar “hoe goed”.

Alle KitchenAid vaatwassers hebben de hoofdcycli Normaal, Zwaar en Licht. De nieuwere modellen hebben ook de ProScrub, ProDry, en Extended ProDry functies. De ProWash optie komt ook van pas voor zware cycli (de KDTM804ESS vult dat aan met zijn Dynamic Wash Arm).

Naast de cycli die we al hebben genoemd, zijn er ook nog de Express Wash en de Rinse Only cycli. Andere opties zijn: warmtedrogen, Hi-Temp wassen, Flessenwassen, Sani-spoelen, Alleen bovenrek en de optie 1-24 uur uitstel. Sani Rinse is bijzonder interessant, vooral voor gezinnen met baby’s. Met deze optie houdt de vaatwasser het vaatwerk op 155°F, waardoor het ontsmet blijft.

Wat zijn de populaire KitchenAid-vaatwasmachinestijlen?

Opties voor het ontwerp van de deur van de afwasmachine

De meeste KitchenAid vaatwassers hebben de PrintShield Finish, die de buitenafwerking van roestvrij staal vingerafdrukbestendig maakt. U vindt dit ontwerp en deze afwerking van de deur van de vaatwasser op hun zwarte roestvrijstalen model, wat moeilijk te vinden is bij de meeste andere merken.

Andere opmerkelijke uiterlijke ontwerpkenmerken van KitchenAid vaatwassers zijn

  • Klassieke frontbediening
  • Verborgen bedieningsknoppen en handdoekbeugel
  • Verborgen bedieningselementen aan de bovenkant en zakgreep (die geschikt is voor de meeste keukenontwerpen)
  • Paneelklare vaatwasserontwerpen (die u kunt vinden in modellen zoals de KDTM504EPA)
  • Deur met glasvenster (in modellen zoals de KDTM384ESS).

Nog even over het glazen raam: Deze stijl is anders in die zin dat er geen echt voordeel aan verbonden is. Door alleen maar in het venster te kijken, kunt u niet zien hoeveel tijd er nog resteert in de cyclus en of de vaat schoon is of niet.

KitchenAid heeft een groot probleem in de categorie uiterlijke vormgeving. De vaatwassers zijn 24 1/2 of 24 ¾ inch diep (zelfs zonder handvat). Dit betekent dat ze allemaal uit een standaard 24 inch keukenkastje steken. Dit maakt het voor keukenontwerpers moeilijk om een naadloze afwerking te bereiken.

Binnenhuisarchitectuur

Het interieurontwerp van een vaatwasser vertelt een verhaal, omdat het communiceert hoe een merk denkt over zijn klanten en hun behoeften. Over het algemeen blinken populaire merken als Samsung, GE, Bosch en zelfs KitchenAid uit in deze categorie. Een goed ontwerp van een vaatwasser wordt gekenmerkt door een slimme plaatsing van de compacte tanden en rekken. Een roestvrijstalen binnenkant droogt ook beter dan de plastic kuip.

Alle KitchenAid vaatwassers hebben een binnenwerk van roestvrij staal, wat het drogen door condensatie helpt verbeteren. Naast de compacte plaatsing van de tanden, die ruimte biedt voor meer vaat, zijn sommige KitchenAid vaatwassers, zoals de KDTE334GPS en de KDTM804ESS, voorzien van een derde rek.

KitchenAid’s SatinGlide functie zorgt voor een soepele beweging van de rekjes. U zult dit waarderen wanneer u zware vaat in en uit de vaatwasser moet halen. De meeste KitchenAid vaatwassers hebben deze soepele glijfunctie alleen op het bovenste rek. Alleen high-end KitchenAid vaatwassers hebben de soepele glijfunctie ook voor het onderrek.

Zijn KitchenAid-vaatwassers betrouwbaar?

Als het op betrouwbaarheid aankomt, moeten we ons wenden tot andere populaire merken. Hoewel ze de laatste tijd gestaag beter zijn geworden en meer positieve beoordelingen hebben gekregen, heeft KitchenAid niet altijd zo hoog gescoord als andere topmerken. Dat gezegd zijnde, zijn KitchenAid vaatwassers nog steeds betrouwbaarder dan het gemiddelde vaatwassermerk op de markt.

Connectiviteit en slimme functies

Wi-Fi-connectiviteit is een functie die sommige fabrikanten van huishoudtoestellen beginnen te verkennen. Aan deze voorziening hangt echter een hoger prijskaartje.

KitchenAid vaatwassermodellen hebben geen connectiviteitsfunctie. KitchenAid-apparaten met wifi-connectiviteit zijn momenteel beperkt tot kookplaten en ovens.

Prijzen

Verschillende factoren zijn van invloed op de prijs van vaatwassers. Zoals het roestvrijstalen interieur, het slanke design, de integratie en de slimme functies. Over het algemeen variëren de prijzen van een goede vaatwasser van $600 tot $2500.

KitchenAid is een topmerk vaatwasser met prijzen variërend van $800 tot $1,500. U kunt echter nog steeds een goede KitchenAid vaatwasser zoals de KDTE334GPS krijgen voor iets meer dan $800.

Energie-efficiëntie

De meeste KitchenAid vaatwassers maken gebruik van warmtedrogen om het gewone roestvrijstalen condensatordrogen te versterken. Dit maakt het moeilijk voor het merk om hoog te scoren op het gebied van energie-efficiëntie.

Maar zelfs dan zijn er nog modellen, zoals de KDTM404ESS, die het ENERGY STAR-certificaat voor energie-efficiëntie hebben. Ons topmodel, de KDTM354ESS, en de oudere versie, de KDTM354DSS, staan bekend om hun waterbesparende eigenschappen. Deze modellen tonen aan hoeveel moeite KitchenAid doet voor energie-efficiëntie, ondanks het obstakel van warmtedrogen.

KitchenAid heeft meer dan 20 modellen vaatwassers op de markt. Afgezien van de prijs, hebben deze vaatwassers vrijwel dezelfde functies, waardoor het moeilijk is het beste model te kiezen. Uiteindelijk hebben we ons geconcentreerd op waarde, prijs en geluidsniveau.

(P.S. – We hebben ook de beste vaatwassers van alle merken gerangschikt in onze felbegeerde lijst van beste vaatwassers).

1) Beste budget keuze – KitchenAid 46 dB Inbouw Vaatwasser met Derde Rek

De KDPE234GPS beschikt over indrukwekkende functies die hem tot een van de beste vaatwassers op de markt maken. Hoewel de functionaliteit niet te vergelijken is met die van high-end KitchenAid vaatwassers, maakt de lage prijs het een goede keuze.

Met 46dB is het geluidsniveau van de KDPE234GPS ongeveer gelijk aan dat van een bibliotheek, en net onder de marktnorm. Het heeft ook een derde rek voor beter wassen en om meer per lading te kunnen doen. Hij heeft ook een PrintShield-afwerking die vingerafdrukken en vlekken op de roestvrijstalen buitenkant tegengaat.

De KDPE234GPS is een van de beste laaggeprijsde modellen met een derde rek en biedt een uitstekende waarde. Het is onze aanbevolen optie als u op zoek bent naar een budgetvriendelijke en toch klassieke keuze.

2) Stilste – KitchenAid 39dB inbouwvaatwasser met derde rek

De meeste onafhankelijke reviews kiezen de KDTE334GPS als de beste KitchenAid vaatwasser – en ze hebben geen ongelijk. De KDTE334GPS is niet alleen de stilste vaatwasser van KitchenAid, maar ook een van de stilste op de markt in het algemeen. Met 39 dB is hij bijna geruisloos. Daarnaast heeft het ook een aantal opmerkelijke functies.

Zoals de meeste KitchenAid vaatwassers, heeft het flessproeiers die geconcentreerd wassen bieden. Het bovenste rek heeft speciale sprays voor baby- of sportflessen. Het ProScrub-systeem met hogedrukspuit bevindt zich aan de onderkant van de vaatwasser voor effectief schrobben. Het model wordt ook geleverd met een derde rek en heeft een roestvrijstalen binnenkant voor een betere droogcapaciteit.

De KDTE334GPS is onze aanbevolen optie als u een volledig geïntegreerde en geruisloze vaatwasser wilt. De officiële prijs van KitchenAid varieert in de loop van het jaar en kan ergens tussen $700 – $1100 liggen. U kunt de vaatwasser echter tegen de standaardprijs verkrijgen bij de geautoriseerde vakhandel.

3) Beste waarde – KitchenAid KDTM354ESS 44dB Vaatwasser

De KDTM354ESS is een van de nieuwste vaatwasser modellen van KitchenAid, en komt als een verbetering van de KDTM354DSS. Zonder een derde rek is hij niet bepaald de beste om lading te herbergen, maar de andere kenmerken maken hem anders dan de rest.

Hij is voorzien van een ultrafijn filter dat tijdens het wassen etensresten verwijdert en helpt het water- en energieverbruik te verminderen. Het heeft ook een 40-straals sproei-optie voor hardnekkige rommel en een beladingssensor om te bepalen hoe vuil de afwas is. Hierdoor kan de beste wasoptie worden gekozen, waardoor de cyclustijd wordt verkort.

De KDTM354ESS staat in verschillende onafhankelijke reviews bovenaan de lijst van beste KitchenAid-vaatwassers, omdat hij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Het is een volledig geïntegreerde vaatwasser met elektronische aanraakbediening die past in het klassieke design van uw keuken.

Conclusie

KitchenAid heeft enkele van de beste vaatwassers op de markt, bekend om hun hoge laadvermogen, krachtige reinigingsinstrumenten en geluidsniveau. Ze zijn iets minder betrouwbaar dan die van andere populaire merken, maar hun premiumfuncties bieden veel waar voor de prijs.

We hopen dat u dankzij deze koopgids beter bent uitgerust om de KitchenAid vaatwasser te kiezen die het best aan uw behoeften voldoet!

FAQs

Waar worden KitchenAid vaatwassers gemaakt?
KitchenAid is een Amerikaans merk van huishoudapparaten dat eigendom is van Whirlpool Corporation. Al zijn vaatwassers worden vervaardigd in Findlay, Ohio.

Hoe lang gaan KitchenAid vaatwassers mee?
Een vaatwasser heeft een gemiddelde levensduur van 7 tot 12 jaar. De gemiddelde KitchenAid vaatwasser kan tot tien jaar meegaan met het juiste onderhoud en de juiste verzorging.

Semi-geïntegreerd of volledig geïntegreerd?
Op een geïntegreerde vaatwasser kunt u aan de voorkant een aangepast keukenkastpaneel monteren. Dit helpt om een naadloze afwerking te creëren door de omringende keukenkasten op elkaar af te stemmen. De bedieningsorganen zijn gewoonlijk boven op het paneel van de vaatwasser geplaatst en aan het oog onttrokken.

KitchenAid vaatwassermodellen zijn ofwel premium inbouw, semi-integreerbaar, of volledig geïntegreerd. De semi-geïntegreerde modellen, zoals de KDFE104HPS, hebben bedieningselementen aan de voorzijde die goed zichtbaar zijn. Andere KitchenAid vaatwassermodellen, zoals de KDTE234GBL en de KDPM354GBS, zijn volledig geïntegreerd. Het KDTM504EPA model heeft zelfs een ontwerp dat klaar is voor paneelintegratie.

Wie maakt KitchenAid vaatwassers?
KitchenAid, als merk, is eigendom van Whirlpool Corporation. Het bedrijf bezit ook andere merken zoals Maytag, Amana, JennAir, en Whirlpool.

Hebben KitchenAid-vaatwassers Wi-Fi?
Nee, KitchenAid vaatwassers hebben geen Wi-Fi-connectiviteitsfunctie. De connectiviteitsfunctie is alleen te vinden in de kookplaten en ovens van KitchenAid.

Waarom heb je een waterontharder nodig in een vaatwasser?
Zoals de naam al zegt, is een waterontharder nodig om hard water (zoals bronwater en water uit New Jersey) zachter te maken. Dit voorkomt de afzetting van mineralen op de binnenzijde van de vaatwasser, waardoor de levensduur van de machine wordt verlengd. Zacht water zorgt ook voor een sprankelend resultaat en laat geen strepen of vlekken achter op de vaat.

Het slechte nieuws is dat KitchenAid geen vaatwassermodellen heeft met een waterontharder. Deze functie is beperkt tot sommige modellen van Bosch, Miele en Frigidaire. U moet spoelglansmiddel in uw waswater gebruiken om het drogen te bevorderen en glanzende resultaten te verkrijgen.

Maakt KitchenAid kleine vaatwassers van 18 inch?
Helaas niet. Op dit moment maakt KitchenAid geen kleine vaatwassers van 18 inch.

Maakt KitchenAid vaatwassers die geschikt zijn voor de ADA?
KitchenAid maakt geen vaatwassers die geschikt zijn voor de ADA.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 25 december 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts