Lynx bbqs, Professional vs. Sedona, alles wat u moet weten [REVIEW]


Laatst gewijzigd
18 januari 2021

Lynx-grills beseffen dat het vandaag de dag genieten is van het buitenleven met familie en vrienden, ongeacht het seizoen of het weer. Lnyx heeft zijn reputatie verdiend door zijn toewijding aan het vervaardigen van high-end gasgrills van ongeëvenaarde kwaliteit. Met de Professional en de Sedona-serie houdt het bedrijf altijd de blik op de toekomst gericht door vooruit te gaan en te innoveren.

Lynx’ kenmerkende ontwerpinnovaties, zoals de volledig instelbare branders, zijn uniek en geven een knipoog naar gebruiksvriendelijke toegankelijkheid. De constructie van hoge kwaliteit, het prachtige ontwerp en de ongeëvenaarde functies zullen uw barbecue-ervaring gegarandeerd aanzienlijk verbeteren.

Maar het kan moeilijk zijn om het aanbod van Lynx-grills te doorzoeken, vooral als het gaat om de keuze tussen de Professional- en de Sedona-serie. Aangezien de buitenkeuken meer dan 15 jaar in dienst van uw gezin zal staan, zult u geen voorzieningen willen missen die voor u gemaakt zouden kunnen worden. In dit artikel worden de kenmerken van beide series onder de loep genomen en wordt vergeleken hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Lynx Grills – De Professionele Serie

De professionele serie Lynx-grills staat hoog aangeschreven en maakt zijn reputatie zeker waar. Deze barbecues bieden functies van restaurantkwaliteit en veelzijdigheid bij het grillen, wat grillmeesters van alle soorten aanspreekt.

Er worden meer dan 30 verschillende grills aangeboden binnen de Professional serie. Deze tabel geeft u in één oogopslag een goed overzicht van wat beschikbaar is en de verschillen tussen de modellen.

Overzicht van professionele gasgrills

Maten Modellen / Kenmerken / Prijs
27 inch Voorzien van 2 branders (Infrarood Trident 23.000 BTU en Keramische Brander 25.000 BTU Combinaties). Ingebouwd of vrijstaand. 14K BTU Rotisserie op twee niveaus. 685 vierkante in. grill ruimte (470 vierkante in. primaire, 215 vierkante secundaire)

 • L27R3 2 x 25K BTU keramische branders, $3.549 (alleen inbouw)
 • L27TR 1 x Trident, 1 x 25K BTU keramische brander, $3,559
30 inch Voorzien van 2 branders (Infrarood Trident 23.000 BTU en Keramische Brander 25.000 BTU Combinaties). Ingebouwd of vrijstaand. 14K BTU Rotisserie op twee niveaus. 840 vierkante in. grill ruimte (600 vierkante in. primaire, 240 vierkante in. secundaire)

 • L30R3 2 x 25K BTU keramische branders, $4,159 (alleen inbouw)
 • L30TR 1 x Trident, 1 x 25K BTU keramische brander, $4,159
 • L30ATR 2 x Trident Burnes, $4,159
 • SMART30 2 x Trident branders, Wifi, slimme programma’s, $7,119
36 inch Voorzien van 3 branders (Infrarood Trident 23.000 BTU en Keramische Brander 25.000 BTU Combinaties). Ingebouwd of vrijstaand. 14K BTU Rotisserie op twee niveaus. 935 vierkante in. grill ruimte (640 vierkante in. primaire, 295 vierkante in. secundaire)

 • L36R3 3 x 25K BTU keramische branders, $5,859 (alleen inbouw)
 • L36TR 1 x Trident, 2 x 25K BTU ceramische branders, $5,859
 • L36ATR 3 x Trident branders, $5,859
 • LF36ATR 3 x Trident branders, FlameTrack veiligheid, $6,089
 • SMART36 3 x Trident branders, Wifi, slimme programma’s, $8,889
42 inch Voorzien van 3 branders (Infrarood Trident 23.000 BTU en Keramische Brander 25.000 BTU Combinaties). Ingebouwd of vrijstaand. 16K BTU Rotisserie op twee niveaus. 1.200 m² grillruimte (885 m² primair, 345 m² secundair)

 • L42R3 3 x 25K BTU keramische branders, $6.849 (alleen inbouw)
 • L42TR 1 x Trident, 2 x 25K BTU keramische branders, $6.849
 • L42ATR 3 x infrarood Trident branders, $6,849
 • SMART42 3 x Trident branders, Wifi, slimme programma’s, $10.089
54 inch Voorzien van 3 branders (1 x infrarood Trident 23.000 BTU en 3 x keramische brander 25.000 BTU). Ingebouwd of vrijstaand. 14K BTU Rotisserie op twee niveaus. 1.555 m² grillruimte (1110 m² primair, 445 m² secundair)

 • L54TR 1 x Trident, 3 x 25K BTU ceramische branders, $7,819

10 belangrijke kenmerken die Lynx Professional Series Grills onderscheiden [Busting the Jargon]

(1) Superieur ontwerp en elegante esthetiek

Elke Lynx grill is ontworpen met feilloos naadloos laswerk en wordt volledig gemonteerd geleverd (Lynx gelooft niet in Ikea projecten).

Hoewel sommige van deze kenmerken als louter cosmetisch kunnen worden beschouwd, dragen ze bij tot een grillervaring, zelfs na honderden keren gebruik. Zo zorgt de naadloze las ervoor dat vet, vocht en vuil zich niet op ongewenste plaatsen verzamelen.

Lynx ingenieurs hebben aan elk detail voor u gedacht. Het kaphulpsysteem met slim veersysteem helpt u de kap van 50 lb met een lichte aanraking moeiteloos op te tillen.

De windbreker vin op de achterkant van de gasgrill ziet er eenvoudig uit, maar is zeer effectief in het tegenhouden van de wind om temperatuurschommelingen te voorkomen die resulteren in ongelijkmatige resultaten.

(2) Veelzijdige Trident Branders – Restaurant kwaliteit Searing

De Trident brander is kenmerkend voor de Lynx Professional grill. Het is de meest geliefde eigenschap onder gebruikers, zozeer zelfs dat Lynx veel modellen maakt met Trident branders met volledig infrarood die de traditionele pro-style branders vermijden.

Veel kwaliteitsgrills bieden een aanbraadbrander, maar alleen Lynx garandeert resultaten van restaurantkwaliteit.

Wat betekent een infrarood brander en wat heeft u eraan? Hier is de beknopte uitleg; infraroodbranders op gas laten de vlam ontsnappen door een keramisch element met vele kleine gaatjes. Deze convergentiepunten creëren een intense hitte die veel hoger is dan die van een traditionele pro-style gasbrander. Bij Lynx biedt de infrarood Trident brander niet alleen 23.000 BTU kookvermogen, maar geeft hij u ook de mogelijkheid om de temperatuur traploos in te stellen van 300 graden tot 1.000 F. Hierdoor kunt u de Trident brander voor alle soorten voedsel en kookmethodes gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat u voedsel sneller kunt dichtschroeien terwijl de binnenkant rauw blijft, indien gewenst.

Hier is de Trident brander van dichtbij:

(3) De zelfreinigende keramische brander

Voorbij zijn de dagen van de zware koperen branders. Lynx heeft ze vervangen door de 25.000 BTU keramische branders. We hebben de voordelen van deze branders uitvoerig besproken in ons overzichtsartikel. Maar hier is de magere: u hoeft deze branders niet te onderhouden omdat ze zelfreinigend zijn. Ze bieden een geweldige warmtebron.

(4) Keramische briketten om warmte vast te houden voor gelijkmatige resultaten

Alle professionele Lynx-grills maken gebruik van keramische briketten, die voor een gelijkmatige warmtebehoud en -verdeling zorgen en een betrouwbare kookervaring over het hele oppervlak van de grill garanderen. Dat betekent dat u het vlees niet meer hoeft te verplaatsen zodat elk vlees een tijdje in de hete zone komt – het is allemaal een constant hete zone.

(5) Krachtige infrarood rotisserie

Lynx is ervan overtuigd dat de beste grills meer zijn dan alleen grills – daarom bieden ze infrarood rotisseries die in elk van hun professionele grills zijn ingebouwd. Het is gewoon een andere manier waarop ze hun vastberadenheid hebben bewezen om hun klanten alles te geven wat ze ooit nodig zouden kunnen hebben, en sommige dingen waarvan ze nooit wisten dat ze ze wilden hebben. Let op: alle Lynx Professional grills worden geleverd met een vermogen van 14.000 BTU, met uitzondering van de 42-inch brede units die 16.000 BTU’s hebben. De rotisserie uit de Professional-serie heeft 2 standen, zodat u de afstand tot de warmtebron kunt instellen.

(6) Ontsteking met heet oppervlak – voorkomt frustraties

In de afgelopen 25 jaar heeft Lynx veel geëxperimenteerd met verschillende ontstekers op hun gasgrills. De nieuwste technologie die momenteel in omloop is, is de hete-oppervlakte-ontsteking. Lynx heeft deze ontsteker onder veel verschillende weersomstandigheden getest en met een druk op de knop eenvoudig te bedienen gemaakt.

(7) Maximum grilloppervlakte voor elke breedtemaat

De meeste Lynx Professional grills zijn dieper dan die van de concurrentie (>20 inch). U zult het grotere oppervlak op prijs stellen als u zich vermaakt.

(8) Verlichting

Lynx Professional grills hebben een iconisch kalm blauw licht dat de look accentueert. Dit onmiskenbare Lynx-designelement is in de loop der jaren door andere fabrikanten gekopieerd, maar laten we de eer geven aan wie ere toekomt.

Bovendien heeft de Lynx Professional grill 2 duurzame halogeenlampjes die aangaan wanneer u het deksel opent.

(9) Premium Roker Toebehoren

De roestvrijstalen smoker box is een standaard accessoire dat in elke Lynx gasgrill zit.

(10) De FlameTrak veiligheidsvoorziening

Dit is de nieuwste technologie die Lynx in 2018 heeft geïntroduceerd. Op dit moment is FlameTrak alleen beschikbaar op de L36ATR gasgrill. FlameTrack is ontworpen om te detecteren wanneer de vlam uit is. Het systeem zal proberen de brander opnieuw te ontsteken, maar als dat niet lukt, zal het na 13 seconden de gastoevoer uitschakelen. Lynx verwacht deze technologie tegen 2020 in de rest van zijn gamma te introduceren.

Hoe zit het met de Smart Grill met Wifi?

Lynx rustte zijn geselecteerde grill uit met microfoons en computers om spraakcommando’s te herkennen nog voor Amazon Eco en Siri. Ze kwamen zelfs met een app tijdens de app rage. Hoewel we de inspanning van Lynx waarderen, zijn we van mening dat er meer werk nodig is om deze functie echt nuttig te maken. Ook de app zelf lijkt de gebruikers niet veel vertrouwen in te boezemen, strikt gebaseerd op het lage aantal beoordelingen. Hoewel Lynx lichtjaren voorloopt op de concurrentie en een pluim verdient voor de introductie van slimme grilltechnologie, wachten we vol ongeduld op verbeteringen en een verbeterde bruikbaarheid van deze specifieke functie.

In 2013 introduceerde Lynx de Sedona-serie om de concurrentie aan te gaan met enkele van zijn strak vormgegeven maar goedkopere soortgenoten zoals Coyote en Napoleon. Wat zij hadden ontdekt was dat sommige van deze goedkopere opties er weliswaar uitzagen als hoogwaardige grills, maar dat zij de echte prestaties en kwaliteit misten die de consument zocht. Natuurlijk, Lynx veranderde dat allemaal. Hun Sedona-serie is ontworpen om een lagere prijs te bieden dan de Pro-serie, terwijl ze trouw blijven aan de kernprincipes van kwaliteit en techniek.

Maten Modellen / Kenmerken / Prijs
30 inch Voorzien van 2 branders (infrarood ProSear en roestvrijstalen brandercombinaties). Ingebouwd of vrijstaand. 12.5K BTU op de L500 serie, 14K BTU op de L600 serie en 16K BTU op de L700 Enkel Niveau Rotisserie. 733 m² grilloppervlakte (508 m² primair, 225 m² secundair)

 • L500PSR 1 x ProSear, 1 x 23K BTU roestvrij staal, Rotisserie, $2,639
 • L500PS 1 x ProSear, 1 x 23K BTU Roestvrij staal, $2.289
 • L500R 2 x 23K BTU roestvrij stalen branders, draaispit, $2,639
 • L500 2 x 23K BTU roestvrij stalen branders, $2,289
36 inch Voorzien van 3 branders (infrarood ProSear en roestvrijstalen brandercombinaties). Ingebouwd of vrijstaand. 14K BTU Single Level Rotisserie op bepaalde modellen. 891 m² grilloppervlakte (618 m² primair, 273 m² secundair)

 • L600PSR 1 x ProSear, 2 x 23K BTU roestvrij staal, Rotisserie, $3,199
 • L600PS 1 x ProSear, 2 x 23K BTU Roestvrij staal, $2.869
 • L600R 3 x 23K BTU roestvrij stalen branders, draaispit, $3,199
 • L600 3 x 23K BTU roestvrijstalen branders, $2,869
42 inch Voorzien van 3 branders (infrarood ProSear en roestvrijstalen brandercombinaties). Ingebouwd of vrijstaand. 14K BTU Single Level Rotisserie op bepaalde modellen. 1.049 m² grilloppervlakte (728 m² primair, 321 m² secundair)

 • L700PSR 1 x ProSear, 2 x 23K BTU Roestvrij staal, Rotisserie, $3,779
 • L700PS 1 x ProSear, 2 x 23K BTU Roestvrij staal, $3.429
 • L700R 3 x 23K BTU roestvrij stalen branders, draaispit, $3,779
 • L700 3 x 23K BTU roestvrijstalen branders, $3,429

Maar waarin verschillen de Sedona serie grills nu precies van de Lynx Pro serie? Wat volgt is een uitsplitsing per functie waarbij de twee series worden vergeleken:

Overzicht van Professional vs. Sedona Series Lynx Grills

Professioneel Sedona
304 rang, op zwaar werk berekend 14 maatroestvrij staal 201 kwaliteit, 16 gauge roestvrij staal
25.000 BTU Keramische branders 23.000 BTU roestvrijstalen branders
Premium 23.000 BTU Trident infrarood branders 23.000 BTU ProSear1 branders
Gepatenteerd heet oppervlak ontsteking Standaard elektrische ontsteking
Rotisserie met twee standen 14K of 16K BTU, 3 snelheden Enkele positie 12.5K, 14K en 16K BTU, enkele snelheid
Dubbele halogeen binnenverlichting boven kookoppervlak Enkele binnenverlichting
Grote lekbak Standaard lekbak
Vrijstaande modellen worden volledig gemonteerd geleverd met de wagen Wagen en grillkop moeten ter plaatse worden gemonteerd
FlameTrak Veiligheid op bepaalde modellen N/A

Buitenbouw

Lynx Professional serie gasgrills zijn gemaakt van superieur kwaliteit 14 gauge, 304 staal. Dit is meetbaar beter (voor kustgebieden en strenge winters) dan Sedona-modellen, die een nog steeds indrukwekkende 16-gauge 201 stalen constructie hebben.

Branders

De Pro serie grills hebben ongelooflijk duurzame keramische branders met een max. vermogen van 25.000 BTU. Het voordeel van keramiek is dat het de stroombron en de sproeiers beschermt tegen verstopping of uitzetting na verloop van tijd. Dat gezegd hebbende, Sedona serie grills hebben nog steeds 23.000 BTU branders gemaakt van zwaar 304 roestvrij staal.

Trident-technologie op infraroodbranders

Het goede nieuws voor wie een Lynx-grill met een beperkt budget wil kopen, is dat de Sedona-serie is voorzien van de gepatenteerde Trident-technologie, die uitstekend aanbraden mogelijk maakt. De grills uit de Pro-serie hebben echter het nog geavanceerdere Trident-systeem, dat flare ups tot 60% voorkomt (ProSear daarentegen is de oorspronkelijke Lynx-technologie uit 2006-2008). De Tridentbranders worden ook gemaakt met inconel draad (gebruik door NASA weerstaat tot 3000 graden) voor verbeterde duurzaamheid en levensduur. Dit is misschien wel de meest indrukwekkende functie die beschikbaar is op Lynx grills, en het maakt de Pro-serie opmerkelijk aantrekkelijk voor serieuze grillers.

Het koepelvormige roestvrij stalen gaas op Trident branders is een superieur ontwerp om de brander te beschermen tegen sappen en voedselresten.

Ontsteking

De Sedona serie grills zijn voorzien van een standaard vonkontstekingssysteem, terwijl de Pro serie grills voorzien zijn van hun gepatenteerde hot surface ontstekingssysteem waarvan Lynx beweert dat het nooit zal falen. Maar als u voor een Sedona-grill gaat, hoeft u niet bang te zijn: zelfs bij de productie van ‘standaarduitrusting’ staat Lynx garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Roosters

Zowel de Pro als de Sedona serie Lynx grills zijn voorzien van zwaar uitgevoerde roestvrijstalen staafroosters, die zorgen voor een geweldige warmtebehoud en -verdeling. De Sedona roosterstaven hebben echter een iets kleinere diameter dan de 3/8-inch/9,5-mm staven van de Pro-serie. Hoewel Lynx dit beweert, hebben wij nog geen officiële documentatie gezien over de diameter van Sedona roosters.

Verlichting

Het verschil hier is vrij eenvoudig: twee ingebouwde binnenlichten voor de Pro-serie en één halogeenlicht voor de Sedona-serie.

Aanvullende kenmerken

Er zijn nog een paar verschillen tussen de Sedona en Professional serie grills die uw keuze kunnen beïnvloeden. Zo heeft de Pro grill rotisserie twee in hoogte verstelbare standen voor het koken, terwijl de Sedona rotisserie in een vaste stand is geplaatst. Bovendien zijn de Pro serie grills voorzien van een veelzijdige smoker box met grip tool die nog meer kookopties mogelijk maakt. Tenslotte bestaan Sedona grills uit twee afzonderlijke delen, de grillkop en de wagen, die door de consument in elkaar moeten worden gezet. Pro serie grills zijn volledig geassembleerd in één stuk.

Garantie op Lynx-grills

Lynx grills worden gemaakt in Downey, Californië. De Professional en Sedona series worden geleverd met een beperkte levenslange garantie die onderdelen (geen arbeid) omvat op

 • Roestvrij stalen behuizing
 • Keramische grillbranders (roestvrij stalen branders op Sedona)
 • Kookroosters
 • Trident brander (ProSear op Sedona)
 • Rotisserie infrarood brander

De beperkte garantie van 5 jaar dekt onderdelen op:

 • Warmhoudrekken
 • Spuugstaven
 • Brikettenbakken
 • Spruitstukken en gaskleppen

De beperkte garantie van 2 jaar gedeelte dekt defecte onderdelen op de gehele grill. Gedurende het eerste jaar dekt Lynx zowel onderdelen als arbeidsloon tegen defecten.

Bij problemen met de garantieservice wil Lnyx graag rechtstreeks van de klant horen en moedigt mensen aan om het eenvoudige formulier op de website van het bedrijf te gebruiken.

Er zijn enkele uitsluitingen en kleine lettertjes op de Lynx garantie. Bezoekt u de website dan zult u onder klantenservice een uitgebreide uitleg van het programma aantreffen.

Slotgedachten

De vraag of u moet kiezen voor een Lynx Sedona-grill of voor de Professional-serie, kan niet worden beantwoord met een online gids. De beslissing zal uiteindelijk afhangen van uw individuele behoeften en of de geavanceerde functies van de Pro grills u genoeg verleiden om het hogere prijskaartje waard te zijn. Maar het is belangrijk op te merken dat misschien wel de meest innovatieve functie die Lynx te bieden heeft, het instelbare schroeisysteem, alleen beschikbaar is op de Pro-modellen. In combinatie met de andere geavanceerde functies die alleen in Pro-modellen worden aangeboden, kan dit genoeg zijn om serieuze grilliefhebbers te laten kiezen voor de ongeëvenaarde Pro-serie van high-end grills van Lynx.

Voltooiing van uw buitenkeuken

De bbq-grill is waarschijnlijk het belangrijkste element van de buitenkeuken. Een oppervlak voor de bereiding van voedsel, plaatsen voor de opslag van voedsel en koeling zijn echter van essentieel belang. Lynx beschikt over een complete lijn van buitenkeukenproducten die zijn ontworpen om samen te werken. Lynx is uw one-stop shop voor al uw buitenkeuken benodigdheden. En omdat het Lynx is, weet u dat elk bijkomend product dat ze aanbieden aan het hoogste kwaliteitsniveau zal voldoen.

Lynx Pizza Oven

Bereid pizza’s van restaurantkwaliteit in slechts enkele minuten

Met de Lynx pizzaoven kunt u nu ook in uw achtertuin genieten van de resultaten van restaurantkwaliteit. Deze oven is in ongeveer 1/2 uur voorverwarmd tot 700F, dus uw steen is helemaal klaar voor actie. Let wel, de meeste ovens binnenshuis werken op of rond 500F. De infrarode branders geven een intense warmte af van 40.000 BTU’s. Trouw aan de Lynx Trident-technologie reageren de infraroodbranders zeer goed op aanpassingen met de bedieningsknop.

U zult onder de indruk zijn van de interne verlichting van de Lynx pizzaoven. De binnenverlichting laat u niet alleen zien wat er aan de hand is, maar maakt ook de luxe uitstraling van de oven compleet. Bovendien is de knop voorzien van een blauw accentlicht.

Het kookoppervlak en de binnenkant van de koepel zijn van een speciaal samengestelde betonvuurvaste laag. Deze constructietechniek houdt de warmte efficiënt vast en maakt het vrijwel overbodig de pizza te draaien omdat de holte voor een gelijkmatige warmte zorgt.

De schoorsteenopening is omkeerbaar. Dit helpt op winderige dagen. Omkeerbare ventilatieopeningen geven ook flexibiliteit in het ontwerp, zodat u de pizzaoven bijna overal in uw buitenkeuken kunt plaatsen.

De technici van Lynx gingen extra werk niet uit de weg en zorgden voor een verbluffende pasvorm en afwerking. Van met de hand gepolijste spiegelende randen tot intrekbare kookservice Lynx pizza oven heeft alle gemak.

De oven heeft een kookoppervlakte van 400 m² en een totale afmeting van 30 inch B x 29 inch H x 28,5 inch D. De set bevat zelfs een 12 1/4-in x 20-in pizzaschil.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 11 juli 2017. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts