Onderwijs Alternatieve Energie


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

Er zijn tal van lopende initiatieven om ons milieu te redden en energie te besparen, maar het is gewoon niet genoeg dat alleen volwassenen zich met deze kwesties bezighouden. De waarheid is dat we het niet alleen nu moeten regelen, maar ook voor de toekomst moeten plannen. Door kinderen goed voor te lichten over het belang van groen leven, kunnen we toekomstige generaties helpen zich voor te bereiden op de zorg voor het milieu. Zelfs op jonge leeftijd kunnen kinderen al een duidelijke impact hebben door deze waarden aan hun familie en vrienden voor te stellen. Een gemakkelijke manier om te beginnen is door deze concepten te integreren in lesplannen, of door leerlingen te betrekken bij praktische activiteiten. Door hen te laten zien hoe zij een verschil kunnen maken, kunnen wij hen gemotiveerd houden.

Zonne-energie

Zonne-energie is een prachtige energiebron waarbij geen natuurlijke hulpbronnen worden verbrand en geen verontreinigende stoffen vrijkomen. Hoewel het nu nog niet op grote schaal wordt gebruikt, heeft het zeker het potentieel om in de toekomst meer gangbaar te worden. Een goede manier om kinderen te leren over het gebruik van zonne-energie is door hen te laten zien hoe zonnepanelen werken. Dit kan worden gedaan met een zonnespeeltje of een kleine kit.

 • De energie van de zon – Dit lesplan is een perfecte introductie tot zonne-energie als hernieuwbare energiebron.
 • Zonneverwarming – Leer leerlingen over isolatie en zonne-energie als warmtebron.
 • Zonne-energie voor K-2 – Volg een reeks lesplannen over zonne-energie voor jongere leerlingen, met recepten, kleurplaten, verhalen en meer.
 • Maak een zonneoven – Met deze leuke hulpmiddelen leren kinderen hun eigen zonneoven te bouwen.
 • Zonne-energie onderwijzen – Een reeks lessen en activiteiten helpen leerlingen de veelzijdigheid van zonne-energie te begrijpen.

Waterbehoud

Voor kinderen lijkt waterbesparing misschien een beetje overbodig omdat er al zoveel is. Door middel van gerichte lesplannen zullen zij echter leren dat een vermindering van hun waterverbruik een heel eind kan komen in de richting van een vermindering van het energieverbruik en de waterverontreiniging. Alvorens te praten over manieren om water te besparen, moet u hen leren hoeveel water gewone dagelijkse taken verbruiken.

 • Hoe we water gebruiken – Leer de leerlingen de hoeveelheid water die we dagelijks gebruiken te identificeren en bij te houden.
 • Waterverbruik wereldwijd – Een lesplan dat leerlingen laat zien wat de gevolgen zijn van tekorten aan schoon water over de hele wereld.
 • Waterbesparing – Door middel van een activiteit in de klas leren de leerlingen over de beschikbaarheid van drinkwater en waterschaarste.
 • Water Lesplannen voor alle leeftijden – Leerkrachten kunnen kiezen uit een verscheidenheid van lesplannen, allemaal gebaseerd op water bewustzijn en behoud, gesorteerd op klasniveau.
 • Ons waterverbruik verminderen – In deze les leren de leerlingen waarom het belangrijk is water te besparen en ontwikkelen ze ideeën voor waterbesparing.

Windenergie

Om te leren waarom windenergie belangrijk is, moeten leerlingen eerst begrijpen wat de gevolgen zijn van het verbranden van fossiele brandstoffen als onze voornaamste energiebron. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen is windenergie volledig hernieuwbaar. En wat nog belangrijker is, het is schoon en vervuilt de atmosfeer niet. Leerlingen kunnen in de klas hun eigen door wind aangedreven miniatuurconstructie bouwen om een idee te krijgen van hoe krachtig dit eenvoudige concept kan zijn.

 • Windenergie lessen – Kies uit een verscheidenheid van lesplannen en presentaties over windenergie en hoe het kan worden gebruikt.
 • Wind-aangedreven activiteiten – Van het bouwen van windmolens tot het analyseren van de luchtdichtheid, leerlingen van alle leeftijden zullen veel leren van deze lesplannen.
 • Lessen over windenergie – Kies het juiste klasniveau en selecteer dan activiteiten en lesplannen die over windenergie gaan.
 • Wind voor scholen – Moedig uw school aan om deel te nemen aan een programma dat windenergie introduceert op de school.
 • The Windy Classroom – Download een volledig, gratis leerplan over windenergie.

Biobrandstof

Hoewel de voordelen van biobrandstof misschien niet onmiddellijk duidelijk zijn voor jongere studenten, is het belangrijk hen erover te leren voor hun toekomst. Biobrandstoffen worden gemaakt van hernieuwbare bronnen, zoals sojabonen, en worden gebruikt om voertuigen en machines aan te drijven. Hoewel zij nog steeds emissies veroorzaken, zijn deze niet zo schadelijk als die welke door fossiele brandstoffen worden veroorzaakt. Leerlingen kunnen hierover leren door de bronnen van biobrandstoffen te onderzoeken en de efficiëntie van biobrandstoffen te vergelijken met meer traditionele energiebronnen.

 • Leermiddelen voor biobrandstof – Leerkrachten kunnen een geschikt lesplan kiezen uit een database van middelen voor biobrandstof, gesorteerd op klas of lestype.
 • Biodiesel maken – In een spannende activiteit zullen de leerlingen hun eigen biodiesel maken.
 • Leerplan biomassa – Leer leerlingen over biobrandstof als alternatief voor fossiele brandstoffen en de voordelen ervan.
 • Een les biobrandstofwetenschap – Oudere leerlingen vergelijken verschillende soorten biomassa en biobrandstoffen om te leren over afwegingen.
 • Bronnen voor biobrandstoffen voor leraren – Leraren kunnen een verscheidenheid aan leermiddelen vinden, van laboratoria, lesplannen, projecten en meer.

Geothermische energie

Bij de vergelijking van alternatieve energiebronnen is het nuttig de leerlingen kennis te laten maken met geothermische energie als een andere optie. Zij kunnen dit concept verkennen door middel van miniatuurmodellen en experimenten. Door dit soort activiteiten leren de leerlingen dat geothermische energie geen schadelijke verontreinigende stoffen uitstoot en niet veel brandstof nodig heeft om het te produceren.

 • Exploring Geothermal Energy – Download een lijst van activiteiten op basis van geothermische energie specifiek voor middelbare school klassen.
 • Een geothermisch experiment – Door een geothermisch modelexperiment uit te voeren, vergelijken de leerlingen de energie-outputs.
 • Geothermal Teacher Resources – Blader door lesplannen, curricula, en interactieve leermiddelen over geothermische energie.
 • Geothermische energie in de praktijk – Laat de leerlingen kennismaken met de manier waarop een school geothermische energie in de praktijk brengt, met inbegrip van een geothermische bron.
 • Gebruik van geothermische energie – Hoewel het misschien ingewikkeld klinkt om geothermische energie te gebruiken, kunnen leerlingen leren over kostenbesparingen en de gevolgen voor het milieu wanneer deze energiebron in de praktijk wordt gebracht.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht werd oorspronkelijk gepubliceerd op 19 maart 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts