Reinig uw airconditioner voor het koelen van uw huis


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

Wanneer het weer warmer wordt, wenden veel mensen zich tot hun raamairco voor verfrissing. De koele, droge lucht van een wandairconditioner of een draagbare airconditioner kan een hete, benauwde kamer veranderen in een ontspannende oase. Maar wanneer u die airconditioner voor het eerst uit de opslag haalt, is hij misschien een beetje stoffig, vuil of verstopt. Wanneer stof en vuil vast komen te zitten in de condensator, verdamper of koelribben, kan de unit de lucht niet zo koud of zo snel produceren als zou moeten. Dit probleem wordt vaak ten onrechte geïnterpreteerd als een laag koelmiddelpeil.

Er zijn professionele aircoreinigers die het apparaat kunnen demonteren en reinigen, maar zelf doen is vrij eenvoudig. Natuurlijk is dit niet voor iedereen geschikt, maar u kunt proberen uw eigen airconditioner schoon te maken voordat u professionele hulp inroept. Hier zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden terwijl u deze taak aanpakt.

Wees veilig
Het eerste wat iedereen moet doen bij het schoonmaken van een kamerairconditioner is slimme, veilige gewoonten aanleren. Het belangrijkste om te onthouden is dat de stekker uit het stopcontact moet worden gehaald om elektrocutie te voorkomen. Als u de stekker pas hebt uitgetrokken, geef de airconditioner dan de tijd om af te koelen, want hoewel de airconditioner koude lucht produceert, kunnen de spoelen en de binnenkant van het apparaat erg heet worden. Het is ook slim om lederen of werkhandschoenen te dragen om je te beschermen tegen scherpe stukken en vinnen.

Werk aan het onderhoud van uw airconditioner tijdens het gebruik
De beste manier om een voorjaarsschoonmaak van uw airconditioner te vergemakkelijken is door hem consequent te blijven onderhouden. Het U.S. Department of Energy heeft huiseigenaren een paar eenvoudige technieken geadviseerd om ervoor te zorgen dat hun toestellen de hele zomer lang koele lucht blijven rondpompen.

Het regelmatig schoonmaken en vervangen van filters kan helpen voorkomen dat uw airconditioner verstopt raakt, en het kan de hoeveelheid energie die het apparaat verbruikt verminderen. Het DOE merkte op dat een nieuw luchtfilter het energieverbruik van een airconditioner met 5 tot 15 procent kan verlagen.

Het is ook belangrijk om de lamellen van uw batterij schoon te houden, wat moeilijk kan zijn omdat ze zich aan de buitenkant van het toestel bevinden en vaak onzichtbaar zijn. Houd ook het raam afgedicht, de condensafvoer vrij en beperk afval en plantengroei boven en rond de buitenkant van raamkozijnen.

Zorg voor het juiste gereedschap
U zou niet veel nodig moeten hebben om uw airconditioner schoon te maken, en er zijn verschillende stromingen die denken wat het beste werkt. Bijna iedereen zal een schroevendraaier willen om platen en stukken eraf te halen. Lamellenkammen zijn ook nuttig om de lamellen van de batterij vrij te maken. Sommige mensen gebruiken water en sponzen om de machine schoon te maken, terwijl anderen hem droger houden met stofzuigers en doeken.

Maak je handen vuil
Wanneer je je airconditioner gaat schoonmaken, is het belangrijk dat je het rustig aan doet en weet wat je doet. Als u stukken begint los te schroeven en uit elkaar te halen, zorg er dan voor dat u weet hoe u ze weer in elkaar moet zetten. The Family Handyman gaf stap-voor-stap instructies voor het uit elkaar halen, schoonmaken en weer in elkaar zetten van een standaard airconditioning unit. U zult in staat zijn om het stof en vuil te verwijderen en de machine weer soepel te laten lopen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 juni 2014. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts