Thermador Freedom inductie kookplaat, Review & Koopwijzer


Laatst gewijzigd
17 december 2020

In dit artikel bespreken we de Thermador Freedom inductiekookplaat, de redenen waarom hij een onuitwisbare indruk op ons heeft achtergelaten, en hoe inductiekoken een revolutie teweeg heeft gebracht in de kookindustrie. Stel u voor dat u de vrijheid hebt om uw pan overal op het kookoppervlak te plaatsen, uw pan voorzichtig te verschuiven om de intensiteit fijn af te stellen, de helft van uw bakplaat te gebruiken om voedsel warm te houden en de andere helft om te hibachien. Al deze functies en meer zijn nu beschikbaar in deze moderne inductiekookplaat van Thermador.

Aan het eind van dit artikel zult u deze fantastische kookplaat in uw keuken willen hebben. Zullen we…?

Wil je de verborgen kenmerken van deze Thermador inductiekookplaat weten? Bekijk onze exclusieve video:

Thermador Freedom Inductiekookplaat – Geheimen ontsluierd

Thermador en de kookplaatindustrie

Thermador toestellen zijn al decennia lang toonaangevend in de kookplaat industrie op het gebied van innovatie. Het Duitse bedrijf is bekend om de eerste kookplaat met gladde bovenkant, naast enkele andere primeurs op het gebied van huishoudelijke apparatuur. Het bedrijf zelf is eigendom van BSH Home Appliances (beter bekend als Bosch), de op twee na grootste fabrikant van huishoudapparaten ter wereld, en is een van de meest betrouwbare merken.

Het topmerk heeft uitstekende elektrische kookplaten zoals de CEM305TB en indrukwekkende gaskookplaten zoals de SGS305FS. Het heeft ook enkele van de beste inductiekookplaten op de markt. In termen van vooruitstrevend design, innovatie en betrouwbaarheid. Thermador is aantoonbaar een van de meest toonaangevende merken in de kookplaat industrie.

Wat is inductiekoken?

U weet al dat de meeste kookplaten kookwarmte genereren met behulp van een gasvlam of elektrische elementen. Maar inductiekoken voor kookplaten, maakt gebruik van een geheel andere technologie.

De inductiebrander produceert technisch gezien geen warmte. Inductiebranders zijn krachtige elektromagneten die warmte opwekken wanneer er een aantrekkingskracht is tussen het magnetische materiaal van uw pan en de wisselstroom in de brander. Natuurlijk betekent dit dat u bij voorkeur roestvrijstalen of gietijzeren potten en pannen met een plat oppervlak moet gebruiken (denk aan de natuurkunde-ervaring van de middelbare school – magneten kleven aan ferrometalen).

Inductiekoken is veel veiliger dan koken op gas en elektriciteit – het is de veiligste en meest efficiënte kookmethode. Hij is sneller, gemakkelijker te bedienen, preciezer, reageert sneller en hoeft minder te worden ontlucht.

Inductie Vs. Pro Gas

Professioneel gas is wijdverbreid, vooral in dure en commerciële keukens. Inductiekoken biedt een betere, veiligere en snellere kookervaring. Omdat uw pan technisch gezien de warmtebron is, is de stroom gelijkmatig aan alle uiteinden van het kookgerei. Het kookgerei wordt sneller warm, de kookpot is gemakkelijk schoon te maken, en de methode is ook zeer efficiënt omdat er bijna geen warmteverlies is.

Hier zijn enkele van de voordelen die inductie heeft ten opzichte van professioneel gas:

  • Het is preciezer
  • Het is sneller
  • Kookplaatoppervlak is gemakkelijker schoon te maken
  • Het is veiliger, vooral voor een huis met kleine kinderen
  • Er is minder ventilatie nodig (minder gedoe met vergunningen, minder lawaai van de afzuigkap)

De Thermador Freedom Inductiekookplaat is één van de meest innovatieve huishoudelijke apparaten op de markt. Het was de eerste in zijn soort en zorgde er meteen voor dat andere kookplaatmerken met concurrerende ontwerpen kwamen. Desondanks zijn er maar weinig inductiekookplaten (zoals de Samsung NZ36K7880UG) van andere merken die kunnen tippen aan Thermador’s Freedom design.

De eerste Freedom Induction Cooktop van Thermador was de 36-inch CIT36XKB, die momenteel met pensioen is. Thermador heeft de kinken eruit gewerkt en produceert nu de Masterpiece Serie 36-inch CIT36XWB met een roestvrij stalen frame, de CIT36XWBB (frameloze variant), en de CIT30XWBB (30″ frameloze variant).

Laten we eens kijken naar de unieke eigenschappen van de Thermador Freedom Cooktop onder deze rubrieken:

Thermador Induciton Cooktop Ontwerp

Op het gebied van design is Thermador altijd zeer innovatief geweest. Het bedrijf overtrof zichzelf met het Freedon Thermador inductiekookplaat ontwerp.

In tegenstelling tot de meeste andere inductiekookplaten is het hele oppervlak de brander en kunnen er wel zes pannen op worden geplaatst. Hierdoor werd het model het grootste enkele kookoppervlak in de kookplaatindustrie.
Het kookoppervlak van de gepensioneerde CIT36XKB is 18 bij 28,5 en heeft daarbinnen een 10 x 4,5 oppervlakte, waarin zich de briljante 6,5 kleuren touch screen bediening bevindt. De CIT36XWB heeft ook Sapphire Glow LED-oppervlakverlichting, die het warmteniveau aangeeft en oplicht. Cool, toch?

Vermogen

De grootste brander van de CIT36XKB trekt 4600W en dat is veel meer dan het industriegemiddelde van 3700W. Maar de PowerBoost-functie van de CIT36XWB kan het vermogen verhogen tot 5500W! Dit is een toename van het vermogen van het element met ongeveer 50% en kan tweemaal zo snel water koken als andere gewone kookplaten.

Connectiviteit en slimme functies

De Freedom Inductiekookplaat heeft Wi-Fi-connectiviteit, die verantwoordelijk is voor de slimme functies van de kookplaat, zoals de Cooktop Hood Sync. Met de Cooktop Hood Sync kan de kookplaat communiceren met de bijpassende afzuigkap voor gesynchroniseerde ventilatie en het inschakelen van de werkverlichting. De kookplaat kan ook worden aangesloten op de Home Connect-applicatie voor waarschuwingen, meldingen en toegang tot andere slimme functies.

Veiligheidskenmerken

De Freedom Induction Cooktop is om verschillende redenen een van de veiligste kookplaten in de industrie.
– De kookplaat werkt met inductiekoken, dus magnetische voorwerpen zijn technisch ongevaarlijk
– Alleen het gedeelte van het oppervlak onder het kookgerei is heet
– Het oppervlak van de brander koelt zeer snel af zodra de pan is verwijderd
– De Sapphire Glow LED-oppervlakverlichting geeft aan wanneer de brander extreme temperaturen heeft en toont ook de mate van restwarmte op het oppervlak.
– De kookplaat zelf heeft veiligheidsinstellingen zoals toetsvergrendeling, kinderbeveiliging, panherkenning, pauzefunctie, veiligheidstijdschakeling en stroombeheerfunctie. Deze geven u een betere controle over uw veiligheid thuis.

Andere unieke kenmerken

Naast de basisfuncties van de Masterpiece Freedom CIT36XWBB heeft de kookplaat nog andere unieke kenmerken die hem onderscheiden van soortgelijke modellen.

Volledig bruikbaar oppervlak

De CIT36XWBB kookplaat is technisch gezien een enkele brander met een volledig bruikbaar oppervlak. U kunt uw pannen, braadpannen en ander magnetisch kookgerei op elk deel van het branderoppervlak plaatsen. Er passen zoveel potten in als u maar kunt, en dankzij het grote oppervlak is er plaats voor groot kookgerei.

Responsieve warmteregeling (HeatShift/Potdetectie)

De Thermador CIT36XWBB heeft een responsieve warmteregeling, in tegenstelling tot elk ander model in de industrie. De kookplaat heeft meer dan 56 inductorelementen die in combinatie met de panherkenning vormen en maten van kookgerei herkennen.
De functie Potdetectie heeft twee belangrijke functies. Het detecteert alle potten die op het oppervlak staan en verwarmt de ruimte eronder. Het traceert ook pot bewegingen en herkent pot vormen. Je kunt dus een pan op de kookplaat zetten (naast andere pannen) en de brander zal alle mogelijke bewegingen van de pan over het oppervlak volgen.

Dankzij de snel reagerende warmteregeling beschikt de CIT36XWBB ook over de HeatShift-functie. Met deze functie kunt u de temperatuur verlagen door de pan over de kookzone te bewegen. Dit maakt de Freedom Induction Cooktop perfect voor kookprocedures die meerdere warmteniveaus vereisen.

Uitstekende temperatuurregeling

Met de Freedom Induction Cooktop hebt u een goede temperatuurregeling voor elk type kooktoestel dat u nodig hebt. Het laagste temperatuurniveau is perfect voor het bewaren van bepaalde soorten voedsel op een lage temperatuur of voor het smelten van chocolade zonder deze te verbranden. U kunt de temperatuur ook hoger zetten om precies de juiste hoeveelheid warmte te leveren die u nodig hebt om te koken.

De draadloze sensor heeft ook een goed temperatuurbereik en geeft u een extra niveau van controle. Het enige wat u hoeft te doen is de sensor aan de pan te bevestigen en hem aan de kookplaat te koppelen. Met behulp van het bedieningspaneel van de kookplaat kunt u vervolgens elke temperatuur tussen 165 graden en 350 graden selecteren.

Gelijkmatige verwarming per kookpan

Vergeet niet dat de Thermador Freedom Inductiekookplaat tot zes pannen tegelijk kan bevatten. Hoewel dat een indrukwekkende functie is, kunt u met de kookplaat deze potten ook op verschillende temperatuurniveaus instellen. U kunt tegelijkertijd water koken op het hoogste temperatuurniveau, vlees sudderen, chocolade smelten en eieren bakken!

De Freedom Inductiekookplaat herkent deze potten en onthoudt de verschillende temperatuurniveaus die u voor elke pot hebt ingesteld. Het houdt ook de volledige bodemoppervlakte van elke pot op een uniforme temperatuur. Dit maakt de kookplaat ideaal voor elke vorm van koken die gelijkmatige verwarming vereist.

Groot Kookgerei Accommodatie

Dankzij het grote kookoppervlak biedt de Freedom Inductiekookplaat plaats aan grote potten en pannen. U kunt comfortabel gebruik maken van wokpannen en grote bakplaten op uw kookplaat zonder u zorgen te maken over de ruimte.

Gemakkelijk op te ruimen

Voor mensen die graag tijd besparen in de keuken en ook graag altijd een nette kookplaat willen houden, is de Thermador Freedom Inductiekookplaat een echte aanrader. Dankzij de inductiekooktechnologie koelt de Thermador zeer snel af zodra u de pan optilt. Als de restwarmte niet zo hoog is, kunt u de kookplaat bijna onmiddellijk schoonmaken nadat u de pan hebt verwijderd.

Het transparante keramische glasoppervlak maakt ook het schoonmaken gemakkelijk. Met een klein doekje kunt u de vlekken van het keramische glas afvegen. Er is ook de Thermador kookplaatreiniger die hardnekkige vlekken en vetten verwijdert.

ADA-conform

De Thermador Masterpiece Freedom Inductiekookplaat is in overeenstemming met de ADA (Wet voor Amerikanen met een Handicap). De kookplaat is veilig voor gebruik door mensen met een handicap. De CIT36XWBB is gemakkelijk te bereiken met zijn bedieningspaneel aan de voorzijde.

andere topinductiekookplaten

Hoewel de Thermador Masterpiece Freedom Inductiekookplaat de meeste andere inductiekookplaten binnen de industrie overtreft, zijn er toch nog enkele opmerkelijke modellen.

De Samsung NZ36K7880UG Inductiekookplaat komt qua functionaliteit en design heel dicht in de buurt van de Thermador Freedom Cooktop. In tegenstelling tot de Thermador met een volledig bruikbare oppervlaktebrander, heeft de NZ36K7880UG vijf branders. Maar hij is relatief net zo veilig als de Freedom Induction Cooktop. Het heeft ook Wi-Fi-connectiviteit voor betere controle, meldingen en gemak.

De Bosch NIT8069UC uit de 800 Serie, met vier branders en een gitzwart designprofiel, heeft een intuïtieve bediening en andere indrukwekkende functies. De NIT8069UC is uitgebracht als vervanging van de gepensioneerde en populaire NIT8068UC en is zeer betrouwbaar. Een van de belangrijkste functies is de AutoChef, die voorgeprogrammeerde kookinstellingen en programmering mogelijk maakt. Met de AutoSizing-functie kunt u kookgerei van verschillende afmetingen gebruiken.

Dankzij de functie Gourmet Guided Cooking evenaart de GE Cafe Series CHP95302MSS deze andere topkookplaten qua tevredenheid van de eigenaar. Naast hulp bij het aanpassen van temperatuur, tijd en tempo, zijn er honderden videorecepten op de Café app om uitstekende resultaten te garanderen. De kookplaat heeft Wi-Fi-connectiviteit voor gerelateerde meldingen en betere bediening.

Conclusie

Er zijn verbazingwekkende kookplaten met verbazingwekkende ontwerpen, maar de Thermador Freedom Inductiekookplaat overtreft ze ruimschoots.

Als u de industrie een stapje voor wilt blijven, biedt deze inductiekookplaat u een aantal extra functies die niet aanwezig zijn bij andere fabrikanten. In termen van innovatie, design en gemak is de Thermador Freedom Inductiekookplaat een van de beste. U kunt de kookplaat krijgen bij uw favoriete huishoudelijke apparaten hub, Designer Appliances. Als u meer wilt weten, lees dan onze gidsen over de beste inductiekookplaat modellen, reviews, en koopgids.

Vaak gestelde vragen

Is de Thermador Freedom Inductiekookplaat betrouwbaar?
De CIT36XWBB is een van de meest betrouwbare kookplaten op de markt. Thermador als merk staat bekend om zijn innovatie, topkwaliteit producten en betrouwbaarheid. De Freedom Inductiekookplaat heeft een levensduur van 12-15 jaar en kan langer meegaan als hij goed wordt onderhouden.

Wat zijn de voordelen van inductiekoken?
Inductiekoken is een veiligere, energiezuinigere en preciezere manier van koken. Deze methode geeft u meer flexibiliteit bij het koken, is sneller en preciezer, en vereist ook minder ontluchting.

Kun je je branden aan een Inductiekookplaat?
Omdat inductiekoken zelf geen warmte produceert en alleen werkt met magnetisch kookgerei, is het bijna onmogelijk om u te branden bij het gebruik van een inductiekookplaat. Goede inductiekookplaten hebben ook andere veiligheidsvoorzieningen, zoals overkookdetectie, die de kookplaat uitschakelt als er te veel vocht op de kookplaat wordt gedetecteerd.

Hoe lang gaan inductiekookplaten mee?
Met de juiste zorg en onderhoud kunnen inductiekookplaten wel 12 jaar meegaan. De Thermador Masterpiece Freedom Inductiekookplaat kan langer meegaan als hij goed onderhouden wordt.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 3 januari 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts