Thermador fornuizen Reviews (2020)


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Een Thermador fornuis combineert culinaire innovatie met stijl en luxe. In 2019 heeft Thermador een volledige line-up van nieuwe high-end fornuizen met premium functies uitgebracht. De efficiënte branders van Thermador (sterbranders genoemd) zijn nog steeds de ster van de show. Functies zoals de ExtraLow sudderstand geven u precieze controle samen met kookvermogen. In het algemeen, of u nu een aspirant-kok bent of een ervaren kok, u zult genieten van het koken met een Thermador fornuis.

Het bedrijf werd opgericht in 1916 en is sindsdien een belangrijke trendsetter op het gebied van kooktechnologieën. Het is immers de eerste pro-kachel die voor de residentiële markt wordt geïntroduceerd. In 1998 werd het gammabedrijf Thermador overgenomen door de Duitse fabrikant Bosch (BSH).

Het huwelijk is zeer succesvol geweest, aangezien Thermador zijn uitsluitend in de VS gevestigde produktiecapaciteit intact heeft gehouden en zijn produktlijn heeft uitgebreid tot de gehele keuken, van vaatwassers tot koelkasten. Het is geen wonder dat Thermador jaar na jaar een prominente plaats inneemt op onze ranglijst van beste gasfornuizen. Thermador fornuizen zijn er in 2 grote series, Pro-Harmony het fornuis met een diepte van 24 inch dat verzonken zit in standaard kasten of het krachtigere Pro-Grand met zijn 27 inch commerciële diepte. Hieronder vindt u een tabel die u een snel overzicht geeft van het productgamma.

Thermador Range Video Review met geweldige beelden

Overzicht van modellen Thermador fornuizen

serie Hoofdconfiguraties Prijs
Pro Harmony Alle Gas: 24-inch diepte, gas oven die gelijk staat met standaard kasten en de bullnose staat een beetje fier voor visueel effect. Ster-branders waarvan 2 met ExtraLaag sudderen, Convectie Oven. Verkrijgbaar in 30-inch breedte met 4 of 5 branders (met 18K BTU brander), 36-inch fornuizen hebben 6 branders of 4 branders met grill of bakplaat opties. Ovens zijn manueel te reinigen, 48-inch fornuizen hebben 8 branders of 6 branders met grill of bakplaat opties of 4 branders met grill en bakplaat combinatie. Vanaf $4,849 (gratis vaatwasser)
Pro Harmony Dual Fuel: 24 inch diepte, elektrische oven is gelijk met standaard kasten en de bullnose staat een beetje fier voor visueel effect. Sterbranders waarvan 2 met ExtraLow Simmer, Convectie en Self-Clean Oven. Verkrijgbaar in 30-inch breed met 4 of 5 branderopties, 36-inch fornuizen hebben 6 branders of 4 branders met grill- of bakplaatopties, 48-inch fornuizen hebben 8 branders of 6 branders met grill- of bakplaatopties of 4 branders met grill- en bakplaatcombinatie. Vanaf $6,199 (gratis vaatwasser)
Pro Grand Alle Gas: 27-inch commerciële diepte, Extra grote gas oven past op commerciële bakplaat. Star Burners waarvan 4 met ExtraLow Simmer, Convection & Self Clean Oven. Verkrijgbaar in 36-inch breedte, 6 branders of 4 branders met grill of bakplaat opties, 48-inch fornuizen hebben 8 branders of 6 branders met grill of bakplaat opties of 4 branders (met 22K BTU brander) met grill en bakplaat combinatie. Vanaf 8,099 dollar (gratis vaatwasser)
Pro Grand Dual Fuel: Alle kenmerken van de gasfornuizen. Beschikt over de enige stoom- en heteluchtovencombinatie in bepaalde modellen. De selectie omvat inductie kookplaat branders in sommige modellen, zonder u te beroven van reguliere gaskookplaat. Verwarmingslade in de modellen 48-inch en 60-inch . Vanaf 8,099 dollar (gratis vaatwasser)

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar besparingen op Thermador fornuizenpakketten.

Pro Harmony vs Pro Grand Thermador fornuis

Hieronder vindt u de verschillen tussen de Thermador Pro Harmony en Pro Grand fornuizen.

serie Pro-Harmonie Pro-Grand
Diepte 24-inches gelijk met kasten 27-inches commerciële diepte
Breedte-opties 30/36/48-inch 36/48/60-inch
Extra Laag sudderen Op 2 branders Op 4 branders
Maximaal brandervermogen 18.000 BTU’s 22.000 BTU’s
Oven Opties Gas of Elektrisch Gas of Elektrisch of Stoom
Zelf schoonmaken op twee brandstoffen op alle
Kookplaat Opties Grill, Bakplaat Grill, Bakplaat, Inductie
Verwarmingslade Geen Ja
Aangesloten/Slim Ja Ja

(1) Grondbeginselen – Omvang en brandstoftype

Kachels zijn er in verschillende maten en soorten brandstof. Het is noodzakelijk dat we onze installatieruimte controleren om er zeker van te zijn dat we klaar zijn voor een nieuw Thermador fornuis.

De breedte Standaardbreedtes voor Thermador fornuizen zijn 30 inch, 36 inch, 48 inch of 60 inch. Onder deze keuzemogelijkheden kunt u kiezen tussen een Pro Harmony fornuis met aanrecht diepte kast voor een moderne, gelijk met de kasten look, of een Pro Grand fornuis (met krachtigere branders) dat plaats biedt aan een commerciële bakplaat dankzij de 27-inch diepte.

Type brandstof Thermador fornuizen worden over het algemeen geleverd op gas of dual fuel. Gasfornuizen gebruiken aardgas of propaan (meestal LP genoemd), zowel op de kookplaat als in de oven. Dual Fuel fornuizen gebruiken 220V elektrisch voor de oven en gas voor de kookplaat. Als u kiest voor een dual fuel fornuis moet u ervoor zorgen dat u de juiste elektrische spanning en vermogen heeft.

Als vuistregel geldt dat elektrische ovens sneller opwarmen en een nauwkeurigere temperatuurregeling bieden. Als u veel bakt, zult u de gelijkmatige temperatuur in uw oven op prijs stellen, zodat u steeds consistente resultaten krijgt.

Thermador biedt als optie een inductiekookelement naast de gasbranders aan. Deze fornuizen maken deel uit van de Dual Fuel familie en vereisen een 220V elektrische aansluiting. Over inductie gesproken, de inductiekookplaat van Thermador wordt beschouwd als de beste in de industrie.

Stoom Sommige fornuizen van Thermador zijn uitgerust met stoomkoken. U moet ervoor zorgen dat uw loodgieter een waterleiding heeft getrokken naar de locatie, zodat u kunt profiteren van deze geweldige functie.

Een punt dat we niet genoeg kunnen benadrukken: zelfs als u in uw keuken genoeg ruimte hebt voor een nieuw fornuis, denk dan goed na over hoe u het in de keuken gaat plaatsen. Meet uw deuropeningen, krappe bochten en al het andere dat in de weg kan zitten, zodat u leveringsproblemen vermijdt.

(2) Hoe vind je het om te koken?

Vanaf de 36-inch fornuizen kunt u kookplaatcombinaties combineren met gasbranders, bakplaten, grills en inductie-elementen.

Als u een groot gezin hebt en vooral met pannen kookt, zult u een 5e of een 6e brander op prijs stellen. Als u grote potten en pannen hebt, kan een Pro-Grand fornuis met extra breedte u meer ruimte geven om te werken.

Inbouwgrills zijn handig als u uw pannenkoekenontbijt voor uw gezin wilt stroomlijnen. U kunt de bakplaat voor vele andere gerechten gebruiken. Inbouwgrills zijn even handig voor vlees als voor vis.

Hou je van bakken? Overweeg een fornuis met twee brandstoffen voor meer vermogen en controle in de oven. Tenslotte zijn dubbele ovens op 48-inch of 60-inch Thermador fornuizen handig bij het bereiden van verschillende maaltijden tegelijkertijd. Pas uw Thermador aan en krijg wat u nodig hebt!

(3) Hoe gemakkelijk is het om uw oven schoon te maken?

Laten we eerlijk zijn, koken kan smerig zijn, en het is fijn om een schone keuken te hebben. Elektrische kookplaten zijn het gemakkelijkst schoon te maken omdat ze een glad glazen oppervlak hebben – u hoeft ze alleen maar voorzichtig schoon te vegen. Gaskookplaten zijn iets lastiger omdat u het oppervlak, de roosters en de branders moet schoonmaken. Thermador gebruikt een duurzame coating op de bodem om voedselvlekken tegen te gaan. QuickClean Base biedt ook veel ruimte onder de branders voor een goede sponsreiniging. Wat de ovens betreft, kunt u het zelfreinigingsproces in Thermador fornuizen in ongeveer 2,5 uur afronden (een van de snelste in de industrie).

Thermador fornuizen uitgelegd in eenvoudige taal

De Theramador gamma’s, Pro Harmony en Pro Grand, zijn twee verschillende concepten met veel standaardkenmerken, maar ook enkele opmerkelijke verschillen.

Pro Grand Thermador fornuizen hebben een commerciële diepte van 27 inch en zijn uitgerust met extra krachtige branders van 22.000 BTU. Als u graag grote commerciële kookplaten gebruikt, zou deze serie ideaal voor u zijn. Bovendien hebt u op de doorlopende roosters meer oppervlak om uw grote potten en pannen te verschuiven.

Het fornuis Pro Harmony van Thermador biedt daarentegen een slanke pasvorm en naadloze designopties. Branders van 18.000 BTU zijn meer dan voldoende om alle kooktaken in de keuken aan te kunnen.

Staande Ster Brander

Een exclusief kenmerk van Thermador: stervormige Thermador branders bestrijken een groter oppervlak dan standaard ronde branders, waardoor een betere vlamverdeling, minder koude plekken en een gelijkmatigere warmteverdeling mogelijk zijn. Dit zorgt voor 56% meer dekking op de bodem van uw potten en pannen en geeft u meer controle.

Innovatieve ExtraLage Brander

ExtraLow stabiliseert de brandertemperatuur rond 100F door de vlam automatisch aan en uit te schakelen. Deze eenvoudige maar innovatieve aanpak is uitstekend geschikt om te sudderen, chocolade te smelten zonder aan te branden en uw voedsel warm te houden.

Extra vermogen brander

Thermador Pro Grand fornuizen hebben het extra vermogen op de Star branders. In plaats van de standaard 18.000 BTU, verhogen de Star Burners het vermogen tot 22.000 BTU en zorgen voor snel koken en sneller opwarmen.

QuickClean Basis

De QuickClean Base met zijn verhoogde voetstuksterbranders maakt schoonmaken eenvoudiger – met deze innovatie is het eenvoudig om elke centimeter van het oppervlak te bereiken.

Thermador Liberty™ Inductie Module

De inductiezone verwarmt alleen het oppervlak dat uw pan raakt, zodat er geen warmte verloren gaat. De heatshift functie van Thermador past de temperatuur automatisch aan wanneer u een pan van de ene zone naar de andere verplaatst.

Full Access® Telescopische rekken

Thermador rekken zijn stevig en glijden perfect, zelfs wanneer er een grote kalkoen op weegt (tot 45 lb capaciteit). Telescopische rekken hebben ook gemakkelijk vast te pakken handgrepen.

Stoomoven op twee brandstoffen

Thermador Dual Fuel stoom fornuizen bieden meerdere oven keuzes. U kunt kiezen tussen stoom, convectie of stoom en convectie samen. Bovendien hebben elektrische ovens een nauwkeurige temperatuurregeling. Dankzij deze opties blijft uw maaltijd mals van binnen en lekker knapperig van buiten.

Zelfreiniging en snelle zelfreiniging

In slechts 2 uur, inclusief afkoeltijd, brandt de zelfreiniging het vuil in de oven weg. Na het zelfreinigingsproces hoeft u alleen het stof af te vegen. Thermadors Quick Self Clean is de snelste zelfreinigende ovenoptie die momenteel op de markt is.

Alle Thermador fornuizen zijn voorzien van een zelfreinigende optie, met uitzondering van de 30-inch fornuizen op gas.

Wat betekent kleuren TFT-scherm?

We komen de term TFT vaak tegen in marketingmateriaal. We weten dat Thermador fornuizen een cool bedieningsscherm hebben, maar wat betekent TFT eigenlijk? TFT staat voor thin-film-transistor liquid-crystal display. Een enorme verbetering ten opzichte van het lcd-scherm van uw vader, met scherpere beelden en aanraakschermbediening. Het touchscreen kleuren TFT-display van Thermador is volledig functioneel en voegt een moderne look toe aan de nieuwe Thermador-familie. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface waarmee u de timer kunt instellen, de temperatuur van de oven kunt controleren en de metalen CookControl-sonde kunt instellen.

Zacht sluitende deur

Thermador gebruikt een hydraulisch systeem voor de deuren van zowel de oven als de warmhoudlade, zodat de deur soepel sluit. Het is handig omdat we allemaal wel eens per ongeluk de deur iets te hard dicht doen.

Verwarmingslade

60 inch en 48 inch Pro Grand Thermador fornuizen hebben warmhoudlades. U kunt tot 10 borden vol voedsel in deze lade plaatsen, en ze blijven warm zonder te gaar te worden.

Enkelvoudige ventilator met echte convectie Oven

Thermador noemt hun ontwerp Speed Convection System. Dit systeem is zo efficiënt dat het de kooktijd van bevroren levensmiddelen aanzienlijk verkort (30% sneller volgens de productliteratuur). Kook uw creaties gelijkmatig, en in minder tijd.

Convection Bake biedt nauwkeurige bakresultaten op meerdere niveaus. Het Derde Element Convectie bevordert de luchtstroom op meerdere niveaus zonder smaakoverdracht.

De modus Extended Bake Oven is ideaal voor langzaam koken of gebruik op sabbat. De elektronische ovenregeling zorgt voor een nauwkeurige verwarming en de grote ovendeurruit zorgt voor een optimaal zicht. De voorgeprogrammeerde eenvoudige kookprogramma’s stellen automatisch de oventemperatuur en de vochtigheid in voor een perfect kookresultaat.

Meerpuntsvlees sonde

De nieuwe vleessonde van Thermador kan de temperatuur meten op 3 punten van zijn metalen oppervlak. Deze functie helpt bij de nauwkeurigheid van de metingen. U kunt de interne temperatuur van uw voedsel controleren via het aanraakscherm en de temperatuur nauwkeurig onder controle houden.

Bakplaat

Bakplaten met een met fusion gecoat oppervlak en bakplaat zijn ideaal voor het bakken van pannenkoeken, vlees of groenten. Ze zijn makkelijk schoon te maken en leuk om te gebruiken. U kunt ze ook gebruiken als grill voor vlees, vis of groenten. U kunt de bakplaat verwijderen om hem gemakkelijk schoon te maken. De Thermador bakplaat presteert tot 500 F (1.630 Watt met 6 doorgangen voor gelijkmatige warmte).

Binnengrill met keramische briketten

Geïnteresseerd in elektrisch grillen met 2.000 watt / 800 Fahrenheit binnenshuis? Kijk eens naar deze fusion coating oppervlak, non-stick, non-PTFE, roest-proof cast-aluminum grill. De keramische briketten zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en een lager energieverbruik. Er is geen infrarood oppervlak in het ontwerp van de Thermador grill om flare-up’s te voorkomen.

HomeConnect – Thermador Connected Experience

Gebruik Home Connect™ en doe mee aan een interactieve kookervaring. Ontvang een bericht wanneer uw maaltijd klaar is om genuttigd te worden. Verwarm de oven voor en pas de instellingen op afstand aan vanaf uw smartphone of met uw stem.

Home Connect™ geeft u ook informatie over apparaatfuncties, stuurt herinneringen naar uw slimme apparaat en stelt servicevertegenwoordigers in staat om op afstand diagnoses te stellen wanneer u hulp nodig hebt.

Krijg een gratis vaatwasser en meer

Een Thermador fornuis zal ongetwijfeld het uitzicht van uw keuken ten goede veranderen. Maar wat als je er een ander Thermador product bij had? Gedurende een beperkte tijd krijgt u een Thermador vaatwasser (waarde $1.399) gratis bij aankoop van een fornuis. U kunt zelfs een van de meest geavanceerde modellen Thermador vaatwassers kiezen en de $1.399 als tegoed daarvoor gebruiken.

Bovendien wordt de 1-2-Free promotie, zoals Thermador het noemt, beter bij de aankoop van een Thermador koelkast. Met de koelkast erbij krijgt u gratis een geweldig ventilatiesysteem.

Conclusie

Pro Style Thermador fornuizen brengen stijl en precisie in uw keuken met tal van handige functies. U kunt ze gemakkelijk aanpassen door de grootte, de brandstofcombinatie en de combinatie van kookplaat en oven aan te passen aan uw behoeften. Als u extra flexibiliteit, kookplaatvermogen en een grotere oven nodig hebt, overweeg dan Thermador ProGrand fornuizen – ze bieden stoomovens en dual-oven fornuizen en de 36-inch en 48-inch ProGrand fornuizen hebben inductiekookplaten en gasbrander combinaties. Als u echter op zoek bent naar een standaard kastenprogramma met een diepte van 24 inch dat perfect in uw keuken past, dan is ProHarmony de juiste keuze. Hoe dan ook, voor een beperkte tijd, krijgt u een gratis $1,399 Thermador vaatwasser bij uw nieuwe fornuis. Geweldig, toch?

FAQs

Maakt Thermador inductie fornuizen?
Thermador maakt niet alle inductie fornuizen. De Thermador Pro Grand 48 en 60 hebben echter de mogelijkheid om kookoppervlakken naast gas ook inductie te configureren. Dit maakt fornuizen zoals de PRD48WDSGU zeer waardevol en veelzijdig.

Wat is er veranderd van de 2018-modelreeksen naar 2020?
Voor het nieuwe jaar, heeft Thermador een nieuwe look aan de voorkant gekregen. Er zijn meer hightechfuncties toegevoegd, zoals een nieuw TFT-bedieningspaneel met aanraakscherm in kleur en een 3-punts temperatuursonde. Ze hebben ook achterbranders met een lagere BTU om de tegels niet te beschadigen, en hebben een StarK-certificering gekregen.

Zijn Thermador fornuizen Star-K gecertificeerd?
Ja. Star-K certificatie maakt deel uit van het aanbod.

Zijn Thermador fornuizen betrouwbaar?
Sinds 2012 worden alle Thermador fornuizen geleverd met een toonaangevende gratis uitgebreide fabrieksgarantie van 2 jaar. Hoewel we veel telefoontjes krijgen van klanten die hun 18-20 jaar oude Thermador toestellen willen updaten en vervangen, konden we geen enkele reclame van de fabrikant vinden die prat gaat op de buitengewone levensduur die deze high-end productlijn met zich meebrengt.

Zijn er Thermador fornuizen in kleur?
Op dit moment zijn Thermador fornuizen er alleen in de kleur Roestvrij Staal.

Waar worden Thermador fornuizen gemaakt?
Thermador fornuizen worden in de VS gemaakt.

Hoe krijg ik blauwe knoppen op mijn Thermador fornuis?
Blauwe knoppen zijn een geweldig accessoire op Thermador fornuizen. Laat uw verkoper deze knoppen voor u bestellen, zodat u zowel de standaard roestvrijstalen als de blauwe knoppen op uw fornuis kunt gebruiken.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 6 maart 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts