Thermador vs Viking fornuizen , Best High End fornuizen Beoordeeld


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Als u op het internet hebt gewinkeld voor een nieuw fornuis, hebt u gezien waarom twee zeer gerespecteerde merken, Thermador en Viking fornuizen, zoveel geïnspireerde berichten verdienen. U bent niet de enige als u de keuze hebt laten vallen op deze twee merken, maar niet kunt kiezen tussen beide. Dus, hoe verhouden een Thermador en Viking fornuis zich tot elkaar? Wat hebben ze te bieden als het gaat om koken dat professionele kwaliteit en functies bij u thuis brengt? Met deze diepgaande vergelijkingsgids helpen wij u wat dieper te graven om meer te weten te komen over deze high-end fornuizen.

We hebben het Thermador fornuis exclusief beoordeeld

Unieke geschiedenissen: Thermador en Viking fornuis

Het Viking fornuis mag dan niet zo’n alomtegenwoordige naam zijn als sommige van zijn concurrenten tegenwoordig, maar ze hebben wel een van de rijkste en kleurrijkste geschiedenissen van alle fornuis- en fornuisfabrikanten ter wereld. In feite waren Viking toestellen de eerste producten die professionele fornuizen op de residentiële markt brachten, toen ze in 1987 een lijn van professionele kwaliteitsproducten lanceerden. Zij waren ook de eersten die de klanten keuzemogelijkheden boden wat de kleur van hun producten betreft, met unieke afwerkingen in groen, rood, geel en blauw. Hierdoor stonden ze vooraan bij het ontwerpen van unieke, originele kachels die een blikvanger werden in het hart van het huis.

Vandaag de dag leidt Viking de markt met robuuste, beste garanties in de industrie, van twee jaar in combinatie met een beperkte fabrieksgarantie van vijf jaar. Ze bieden nog steeds meerdere kleuropties en klassiek roestvrij staal dat bij elk kast- en keukenontwerp past.

Het Thermador gamma werd meer dan een eeuw geleden opgericht in 1916, en is sindsdien een innovatieleider geweest die trends vooruit stuwde in de toestellenindustrie. Hun efficiënte en visueel onderscheidende stervormige branders zijn het gesprek van de dag in de industrie, en hun precieze kookbediening zorgt voor de hoogste mate van controle over elk kookproces.

Thermador werd in 1998 door Bosch overgenomen en produceert nog steeds vaatwassers, koelkasten en een hele reeks andere keukenproducten, waaronder fornuizen, onder zijn eigen merknaam.

Viking en Thermador fornuizen vergelijken

Hoe verhouden de fornuizen van Thermador en Viking zich tot elkaar als het gaat om functies, kwaliteit, ontwerp, en andere factoren waar we het meest om geven? Wij hebben deze uitgebreide gids samengesteld om u alle informatie te geven die u nodig hebt. Uiteindelijk hopen we dat u een vollediger beeld zult hebben van hoe de fornuizen van Viking zich verhouden tot die van Thermador.

We vergelijken de vier belangrijkste factoren bij het kiezen van een fornuis: ontwerp, kookprestaties, reinigingsopties en accessoires.

Maar laten we eerst eens kijken naar de productlijnen die Thermador en Viking momenteel aanbieden.

Onze exclusieve video review van Viking fornuizen

Vikingreeks door Design Collections

Er zijn 4 verschillende soorten Viking reeksen. Na het bekijken van de verschillende modellen, denken wij dat Viking zich heeft laten inspireren door de BMW auto’s bij het bedenken van hun naamgeving. Het instapmodel 3 Serie presenteert het 30″ gamma met de verschillende brandstofsoorten. De 5 Serie biedt professionele fornuizen van 30″, 36″, 48″ en 60″ met alle standaardkenmerken. De 7 Serie is de top van de Viking lijn en heeft premium functies op de 36″ en 48″ modellen. Tot slot combineert de Tuscany Series hoogwaardige materialen, eersteklas functies en een iconisch Italiaans design.

serie Viking Kachel Configuraties
3-serie: 30 inch breed, gas, dual fuel of elektrisch, zelfreinigend op alle modellen, in roestvrij staal, wit of zwart – vanaf $4,299
5 Serie: 30/36/48/60 inch, Gas of Dual Fuel. Speciale fornuizen verkrijgbaar als elektrisch/ inductie fornuis in 30 inch, of als open fornuis in 30/36 inch. Dual fuel fornuizen zijn voorzien van 18K BTU krachtige branders en een top of the line oven. Optionele kookplaatconfiguratie met bakplaat. Kleuropties zijn beschikbaar. – Vanaf $4,279 (gratis vaatwasser)
7-serie: Restaurant kaliber reeksen voor residenties. Voorzien van de 23K BTU Elevation brander, Gourmet-Glo Gas Infrarood brander. 36 of 48 inch, gas of Dual Fuel. Optionele kookplaatconfiguratie met verwisselbare bakplaat en grill. Kleuropties zijn beschikbaar. – Vanaf $7,729 (gratis vaatwasser)
Toscane: 36, 48 en 66 inch. Iconische Italiaanse erfgoedstijl, kleuropties – vanaf $12.859

Thermador Range Overzicht

Thermador biedt twee hoofdseries aan-Pro Harmony en Pro Grand. Pro Harmony fornuizen hebben een diepte van 24 inch, zodat ze probleemloos in standaardkasten passen zonder uit te steken.

De fornuizen uit de Pro Grand-serie zijn inderdaad fornuizen van commerciële kwaliteit, met een diepte van 27 inch en meer kookopties, zoals een extra krachtige brander van 22.000 BTU. Ze bieden ook meer kookplaatcombinaties aan.

Alle Thermador fornuizen worden momenteel geleverd met een gratis vaatwasser promotie. Hieronder staat een tabel die de verschillen verklaart:

Vergelijking van Thermador Pro-Harmony vs Pro-Grand fornuizen

serie Pro-Harmonie Pro-Grand
Diepte 24-inches gelijk met kasten 27-inches commerciële diepte
Breedte-opties 30/36/48-inch 30/36/48/60-inch
Extra Laag sudderen Op 2 branders Op 4 branders
Maximaal brandervermogen 18.000 BTU’s 22.000 BTU’s
Oven Opties Gas of Elektrisch Gas of Elektrisch of Stoom
Kookplaat Opties Grill, Bakplaat Grill, Bakplaat, Inductie
Verwarmingslade Geen Ja
Aangesloten/Slim Ja Ja
Alle gasmodellen Start bij $4,849 Start bij $8,099
Dual Fuel-modellen Start bij $6,199 Start bij $9,699

(1) Ontwerp, grootte en brandstoftypes

Bij het kiezen van een assortiment wordt men gemakkelijk overweldigd door het grote aantal verschillende opties die de verschillende merken en hun producten kunnen bieden. Het vergelijken van branders, constructiemethoden, ontwerpstijlen en brandstoftypes kan u gemakkelijk een gefrustreerd gevoel geven. Maar al die verschillende cijfers en kenmerken zijn niet zo ingewikkeld als ze lijken. Het gaat erom precies vast te stellen wat uw specifieke behoeften zullen zijn, en vervolgens te bepalen welk merk de ontwerpkenmerken biedt die het meest effectief aan die behoeften zullen voldoen. Hoe vaak zult u meerdere gerechten bereiden met verschillende maten potten en pannen? Hebt u meerdere sudder- of snelkookopties nodig? Dit zijn de vragen die u zich moet stellen wanneer u een merk van gamma kiest.

Hoe verhouden Viking en Thermador zich tot elkaar als het gaat om algemeen ontwerp, afmetingen en brandstoftypes? Laten we eens kijken.

Bereik Maten

Zowel Viking als Thermador bieden een breed spectrum van fornuizen aan in hun verschillende productlijnen. Viking’s 3 Series fornuis is 30 inch breed, terwijl Thermador’s Pro Harmony volledig gasfornuis verkrijgbaar is in een 30 inch, 36 inch of 48 inch variant met 6-8 branders en bijbehorende bakplaat opties, die we later zullen behandelen.

Op het tweede niveau biedt Viking hun 5-serie in 30, 36, 48, of 60 inch opties in zowel gas- of dual fuel varianten. Thermador biedt 30, 36, en 48-inch opties, maar geen enorme 60-inch selectie zoals die van Viking. Viking’s 5-serie heeft een dubbele oven ontwerp in de 48 “en 60″ varianten, terwijl de Thermador Pro Harmony dubbele ovens heeft in hun Pro Harmony 48″ opties.

Op het derde kwaliteitsniveau bieden beide bedrijven 36- en 48-inch varianten waaruit u kunt kiezen. En zodra u het hoogste kwaliteitsniveau bereikt, zijn er modellen van 48 en 60 inch verkrijgbaar bij Thermador, terwijl Viking een 36, 48 en 66 inch variëteit aanbiedt waaruit u kunt kiezen bij het kiezen van de juiste maat voor u.

De 48″ en 66″ fornuizen van de Toscane Serie zijn voorzien van dubbele ovens, terwijl Thermador’s 48” Pro Grand Dual Fuel serie dat ook doet.

Brandstofopties

Zoals u kunt zien, bieden zowel Thermador als Viking zowel pure gas als dual fuel opties waaruit u kunt kiezen, dus het zal afhangen van welk merk u de meeste mogelijkheden biedt op andere gebieden dan hun brandstof opties. U vindt dual fuel in Thermador’s Pro Harmony en Pro Grand fornuizen, terwijl Viking dual fuel mogelijkheden biedt in hun 3 serie, 5 serie, 7 serie, en Toscane modellen.
Viking’s 3-serie heeft ook de optie om te kiezen voor alleen elektriciteit, waardoor het een uniek aanbod is onder alle fornuizen die zowel door Viking als Thermador worden aangeboden.

Maar wat zijn nu precies de voordelen van gasfornuizen of dual fuel fornuizen? Laten we eens kijken.

Voor- en nadelen van brandstoftypes

Een gasfornuis betekent dat zowel uw oven als uw fornuis op dezelfde manier worden verwarmd – met gasbrandstof. Een elektrisch fornuis is het tegenovergestelde – het verwarmt zowel de binnenkant van uw oven als de bovenkant van uw kookplaat met elektrische energie. Maar een dual fuel-fornuis combineert beide werelden, waarbij elektriciteit wordt gebruikt voor de verwarming van uw oven en gasbranders voor het koken op de kookplaat van het fornuis.

Deze aanpak wordt vaak nagestreefd omdat elektrische ovens dan gelijkmatiger kunnen koken dan gasovens, terwijl gasfornuizen als sneller en efficiënter voor fornuizen worden beschouwd dan elektrische fornuizen.

Dit evenwicht tussen elektrisch vermogen en gas maakt van dual fuel fornuizen de meest efficiënte, effectieve en gewilde fornuizen. Maar uiteindelijk komt het allemaal neer op uw unieke behoeften en specifieke voorkeuren voor wat u zoekt in een hoogwaardig en high-end assortiment.

NOOT: Dual-fuel fornuizen vereisen een 220V stopcontact om te worden gevoed, dus zorg ervoor dat dit een mogelijkheid is van uw keuken setup alvorens over te gaan tot de aankoop van een dual fuel fornuis.

(2) Kookprestaties

Laten we het nu eens over kookkunst hebben. U wilt vooral dat uw fornuis in staat is om elke kooktaak aan te kunnen die u hem toewerpt, met voldoende vermogen. Of het nu gaat om het maken van een eenvoudig bakgerecht of het bereiden van een groot feestmaal voor de feestdagen waarbij meerdere branders, twee ovens tegelijk werken en meerdere gerechten op meerdere warmtestanden moeten worden bereid, u wilt er zeker van zijn dat aan uw specifieke behoeften wordt voldaan door welk fornuis u ook kiest.

Met dat in gedachten, laten we eens kijken hoe Viking en Thermador het doen in termen van hoe goed ze omgaan met een breed scala van kooktaken. Het zal u misschien verbazen dat elk merk zijn eigen unieke voordelen heeft op specifieke gebieden van kookprestaties.

Aanpassingsopties

De mogelijkheid om de opstelling van uw fornuis aan te passen is ideaal voor serieuze thuiskoks die hun fornuis precies willen hebben wat zij willen. Gelukkig bieden zowel Viking als Thermador in dit opzicht tal van mogelijkheden. De Viking 3-serie biedt geen aangepaste opties, maar hogere productniveaus wel. De 5-serie biedt een optionele kookplaatconfiguratie met bakplaat, terwijl de 7-serie van restaurantklasse verwisselbare bakplaat- en grillfuncties heeft.

Ondertussen biedt Thermador aanpasbare grill- en bakplaatopties met 8, 6, of 4 branders in elk van hun kwaliteits- en brandstofklassen, van de Pro Harmony serie tot de Pro Grand serie in gas of dual fuel.

Bij het kiezen van de juiste configuratie voor uw behoeften gaat het er vooral om wat u van uw kookplaat verlangt en hoe u denkt deze in de toekomst het meest te zullen gebruiken.

Brander Types & Brander Vermogen

Dit is waar Viking en Thermador zich sterk van elkaar onderscheiden – hoewel beide merken series aanbieden met branders variërend tussen 18K BTU (de standaard meting van brandervermogen) tot een indrukwekkende 22K BTU in de Thermador Pro Grand en 23K in de Viking 7 Series, is er iets dat de een onderscheidt van de ander.

We hebben het over Thermador’s handelsmerk stervormige branders. Is dit gewoon een marketing gimmick, ontworpen om Thermador op te laten vallen? Eigenlijk, ligt het iets genuanceerder dan dat.

De stervormige branders van Thermador zorgen voor een gelijkmatigere verdeling van de warmte, dankzij een vlampatroon dat zich uitstrekt over een groter oppervlak van de bodem van uw potten en pannen. Dat betekent, volgens Thermador, sneller opwarmen, gelijkmatiger koken en betrouwbaardere prestaties. Feit is dat de sterbranders zorgen voor meer dan 50% meer dekking langs de bodem van uw kookgerei.

Naast de enorme brandkracht, biedt Thermador de innovatieve ExtraLow brander, die het voedsel op een stabiele 100 graden Fahrenheit houdt door de vlam automatisch aan en uit te schakelen. Dit is perfect om te sudderen, chocolade te smelten en ervoor te zorgen dat hij niet aanbrandt, en gewoon om voedsel warm te houden tot u klaar bent om te eten.

Ovenprestaties

Over prestaties gesproken, hoe presteren de ovenfuncties ten opzichte van elkaar als je Thermador en Viking fornuizen met elkaar vergelijkt?

We hebben al vermeld dat beide merken dual fuel-opties bieden voor gelijkmatiger koken, evenals configuraties met dubbele ovens voor het bereiden van meerdere gerechten tegelijk. Verder bieden beide merken kookprestaties en precisie van wereldklasse, zoals perfect ontworpen braadketels, telescopische rekken voor het eenvoudig toevoegen en verwijderen van voedsel, en andere hoogwaardige functies.

U vindt specifieke kenmerken van elk merk, zoals de Rapid Ready voorverwarmingsfunctie van Viking die zowel de broiler als de bakelementen gebruikt om de oven sneller op te warmen, of het stoomovenontwerp van Thermador dat stoom, convectie, of stoom en convectie samen mogelijk maakt voor de meest flexibele kookopties die beschikbaar zijn.

Kortom, beslis zelf welke functies voor u het belangrijkst zijn en welk ovenontwerp het best bij uw kookbehoeften past. U kunt met geen van beide merken de fout in gaan, want ze hebben allebei de kwaliteitsoven- en bakervaring onder de knie die restaurant-kwaliteitsfuncties combineert met het gemak van thuis koken.

Kookwijzen en gemak

Zowel Thermador als Viking bieden een breed scala aan vooraf ingestelde kookopties, hoewel deze professionele series in werkelijkheid meer gericht zijn op thuiskoks die houden van een hoge mate van maatwerk en perfectionisme. Zo kunt u de kracht en precisie van uw Viking of Thermador fornuis beter benutten als u bereid bent om de voorgeprogrammeerde opties te laten voor wat ze zijn en zelf uw instellingen te bepalen – want bij koken draait het allemaal om ontdekken en experimenteren. Dat is vooral waar wanneer u een machine van wereldklasse gebruikt, van Thermador of Viking.

Hier zijn enkele van de andere kookmogelijkheden die Viking en Thermador te bieden hebben.

Viking Kachels

VariSimmer Een sudderfunctie op laag niveau nodig? Het is standaard op alle Viking branders, waardoor een zeer nauwkeurige lage warmte-instelling mogelijk is om aanbranden te voorkomen.

Snel voorverwarmen Door het combineren van de broil- en braadelementen kunt u veel sneller opwarmen als u haast heeft met koken.

GourmetGlo Infrarood Broiler De infrarood glazen broiler is perfect voor het verkrijgen van hoge warmteniveaus zonder voedsel uit te drogen tijdens het koken. Het is geweldig voor pizza’s en andere gerechten en is verkrijgbaar in zowel elektrische als gasvarianten.

Thermador fornuizen

Liberty Induction Module Dit oppervlak verwarmt alleen het oppervlak dat uw pan raakt, zodat er geen warmte of energie wordt verspild. Hij past zelfs automatisch de temperatuur aan wanneer u uw pan over het oppervlak beweegt.
Wilt u tot tien beladen borden warm houden tot het tijd is om te eten, zonder ze te gaar te maken? Thermador heeft je gedekt.
Deze vleessonde is perfect voor het bepalen van de interne temperatuur van voedsel en heeft een display met achtergrondverlichting voor eenvoudige aflezing.

Binnengrill Het gebruik van keramische briketten voor het grillen binnenshuis wordt mogelijk gemaakt door de elektrische grillfunctie van Thermador met een vermogen van 2000 watt en een temperatuur van 800 graden.

Schoonmaakopties

Hoezeer u ook geniet van het koken en bakken met een Thermador of Viking fornuis, er komt een tijd dat het bakken klaar is. Dan zult u uzelf dankbaar zijn dat u de tijd hebt genomen om te bepalen welk merk de beste en meest robuuste reinigingsopties biedt voor uw unieke behoeften. Hoe gemakkelijker, sneller en efficiënter u kunt schoonmaken, hoe sneller u weer kunt koken of van uw leven kunt genieten als de maaltijd klaar is.

Dus welk merk biedt de gemakkelijkste reinigingsmogelijkheden? Het komt er allemaal op aan wat u zoekt in reinigingsfuncties.

Gemak en doeltreffendheid van schoonmaken

De stervormige branders van Thermador lijken op het eerste gezicht misschien moeilijk schoon te maken, maar ze zijn voorzien van Thermador’s gepatenteerde QuickClean Base, ontworpen om veel ruimte onder de brander te bieden voor gemakkelijke toegang bij het schoonmaken.

Aan de andere kant hebben Viking fornuizen verhoogde branders voor hetzelfde doel, terwijl ze ook de VariSimmer-to-High (VSH) functie bieden die het afbranden van vuil makkelijker maakt.

Viking Toscaanse fornuizen die zijn uitgerust met een bakplaat zijn ook voorzien van een extra knop die, wanneer eraan getrokken wordt, de bakplaatbak opent. Deze bak is ontworpen om vet en vuil op te vangen dat zich tijdens het koken ophoopt, zodat u het zo gemakkelijk en snel mogelijk kunt schoonmaken.

Zowel Viking als Thermador machines zijn ontworpen voor maximaal schoonmaakgemak wat betreft de kookplaat. Maar hoe zit het met de oven?

Zelfreinigende opties

Maak je geen zorgen, je bent hier ook gedekt. Zowel Thermador als Viking kunnen bogen op zelfreinigende ovens die in slechts een paar uur klaar zijn. Dit helpt om de vetophoping te verdampen en uit elkaar te halen, zodat u na afloop van de cyclus het overgebleven vuil eenvoudig met een vochtige doek kunt opvegen.

Het halfautomatisch reinigen van uw oven is belangrijk voor het onderhoud van uw machine, omdat het voorkomt dat zich vet ophoopt dat na verloop van tijd moeilijker te verwijderen is.

(3) Slimme functies en accessoires

In 2019 is het niet langer voldoende om een visueel stijlvol fornuis te ontwerpen dat effectief kookt – het draait nu allemaal om accessoires en connectiviteit. Klanten die veel belangstelling hebben voor hun apparatuur, willen overal toegang hebben tot informatie over hun assortiment, gegevens over de werking ervan kunnen vinden en zelfs functies op afstand kunnen bedienen. WiFi-connectiviteit en Bluetooth-bediening worden steeds meer verwacht, zelfs in huishoudelijke apparaten uit de middenklasse, dus hoe doen Thermador en Viking het in hun high-end aanbod?

WiFi-connectiviteit en afstandsbedieningsopties

Viking biedt aansluitmogelijkheden voor iDevices, zodat u de temperatuur van uw voedsel tot op 200 meter afstand kunt controleren. Dat betekent dat u, of u nu in een andere kamer bent of buiten in de tuin, er altijd voor kunt zorgen dat uw eten precies zo kookt als u wilt, zonder dat u zich om de paar minuten naar de keuken hoeft te haasten.

Thermador’s connected ervaring via Home Connect stelt u in staat om het koken te bedienen vanaf uw apparaten, diagnoses uit te voeren om ervoor te zorgen dat uw fornuis effectief functioneert, en zelfs toegang te krijgen tot recepten en product tutorials. Het is een robuuste, complete ervaring die de aansluitmogelijkheden van Thermador tot de top van hun klasse maakt.

Extra toebehoren en kenmerken

Wanneer u dit kwaliteitsniveau bereikt, kunt en mag u verwachten dat u wordt beloond met high-end functies en accessoires van beide merken. Laten we ze eens vergelijken en kijken hoe hun speciale aanbiedingen uitvallen.

Viking

SureSpark ontstekingssysteem Nooit meer klikken en klikken op de ontsteking om uw brander aan te krijgen. De SureSpark-ontsteking ontsteekt uw brander de eerste keer, elke keer weer. Hij wordt zelfs automatisch opnieuw aangestoken als de brander tijdens het koken uitgaat.

Self-Clean Deze gebruiksvriendelijke reinigingscyclus duurt 2,5 uur en betekent dat u na afloop alleen de as hoeft weg te vegen.

GentleClose Door Uw ovendeur sluit altijd geruisloos en zacht dankzij het GentleClose-design, waardoor dichtslaande deuren tot het verleden behoren.

TruGlide Ovenrek Met het TruGlide ovenrek kunt u de rekken voor de oven uitschuiven, waardoor het in- en uitladen van voedsel ongelooflijk eenvoudig en ongecompliceerd wordt. Bovendien is de kans kleiner dat u uw hand brandt in de oven.

Thermador

Telescopische rekken met volledige toegang Nooit meer ver voorover buigen om in de oven te reiken. Deze rekken schuiven volledig uit voor het in- en uitladen van zelfs zwaar vaatwerk.

Snelle zelfreiniging Hebt u geen tijd voor een lange zelfreiniging? Thermador’s Quick Self Clean is de snelste optie op de markt.

Kleuren TFT-scherm Deze hoogwaardige opvolger van LCD-schermen is ongelooflijk scherp en heeft aanraakbediening voor een moderne look en aangename functionaliteit.

Soft Close Door Geen dichtslaande deuren of dichtslaande vingers meer met de Thermador Soft Close Door.

Conclusie

Zowel Thermador als Viking fornuizen brengen een hoog niveau van ontwerpkwaliteit, kookvermogen en high-end functies naar uw keuken. Ze bieden meerdere maatopties, een hoge mate van aanpasbaarheid, en meer accessoires en luxe add-ons dan u kunt tellen.

Bij de keuze tussen de twee is uw eigen voorkeur de belangrijkste factor. Stijl is een belangrijke factor, aangezien zowel Viking als Thermador een zeer aparte maar unieke benadering van het visuele ontwerp bieden. Hoe meer u ziet wat ze allemaal te bieden hebben, hoe gemakkelijker het is om een beslissing te nemen die uw kookervaring thuis de komende jaren ten goede zal komen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 april 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts