Vakantie koken recepten voor kinderen


Laatst gewijzigd
April 20, 2020

Vakantiekookrecepten voor kinderen! Koken met kinderen kan fantastisch leuk en heerlijk zijn! Koken is een geweldige manier voor ouders om quality time door te brengen met hun kinderen terwijl ze iets lekkers maken om met iedereen te delen. Koken is ook iets heel praktisch voor kinderen om te leren. Wanneer kinderen opgroeien en uit huis gaan, zullen ze moeten weten hoe ze hun eigen maaltijden moeten klaarmaken. Feestdagen zitten vol heerlijke recepten en heerlijk eten, dus het is een perfect moment om te proberen koken met kinderen.

Nieuwjaarsdag

Vuurwerk dat op oudejaarsavond de nachtelijke hemel verlicht, is voor veel mensen het favoriete onderdeel van de nieuwjaarsviering, vooral voor kinderen. 1 januari is het begin van elk nieuw jaar volgens de Gregoriaanse kalender. Het wordt elk jaar in de Verenigde Staten gevierd en de feestdag begint officieel om middernacht. Rond deze tijd wordt er vuurwerk afgestoken en feest gevierd om het nieuwe jaar in te luiden. Mensen denken vaak na over gebeurtenissen van het afgelopen jaar en maken goede voornemens voor het nieuwe jaar. Bij veel oudejaarsfeesten horen speciale hoeden, feesttoeters, blazers, confetti, toosten op champagne of appelsap en soortgelijke feestelijke dingen.

St. Patrick’s Day

Wanneer sommige mensen aan St. Patrick’s Day denken, stellen ze zich ondeugende, kleine kabouters voor die rondrennen en voor problemen zorgen. Eigenlijk heeft de dag niets te maken met leprechauns. Patrick’s Day is de gedenkdag van de dood (in de vijfde eeuw) van St. Patrick en tevens een religieuze feestdag ter ere van hem. Hij is de patroonheilige en de nationale apostel van Ierland. Men gelooft dat hij het christendom naar de mensen van het land heeft gebracht. De feestdag wordt elk jaar op 17 maartd gevierd en wordt al meer dan 1000 jaar door de Ieren gevierd. De Ieren vieren deze speciale dag traditioneel met kerk, drank, feesten en dansen.

Pasen

Pasen is een religieuze feestdag waarop de opstanding van Jezus Christus uit de dood wordt gevierd, nadat hij aan het kruis was gekruisigd. De dag dat Hij gekruisigd werd, wordt “Goede Vrijdag” genoemd. Het is altijd de vrijdag voor Paaszondag. Pasen valt altijd op zondag, omdat het graf van Christus drie dagen na zijn dood leeg was. Hij had volgelingen die Hem zagen en met Hem spraken nadat Hij was opgestaan uit de dood. Daarom geloven christenen dat na de dood een eeuwig leven in de hemel mogelijk is. Pasen wordt gevierd op de eerste zondag na de volle maan na de (lente)equinox. Dit kan elke zondag zijn tussen 22nd en 25 aprilth. Van alle christelijke feestdagen is Pasen de heiligste. Veel mensen kiezen ervoor Pasen te vieren met optochten, paaseierenjachten en de speciale paashaas.

4 juli

De vierde juli gaat niet alleen over vuurwerk en parades. Het wordt ook wel Onafhankelijkheidsdag van de Verenigde Staten genoemd. Vóór 1776 wilde Groot-Brittannië de kolonisten dwingen steeds meer regels te volgen en hogere belastingen te betalen. De kolonisten werden kwaad en wilden een onafhankelijk land worden. Het Congres vergaderde in Philadelphia, Pennsylvania, waar ze een commissie vormden. Het comité werd opgericht om een formeel document voor Groot-Brittannië op te stellen dat hen zou vertellen dat de Amerikanen hadden besloten zichzelf te besturen en onafhankelijk te worden. Thomas Jefferson werd gevraagd om de eerste versie van dit beroemde document te schrijven. 28 juni 1776 was de datum waarop de commissie het “eerlijke” (beste ideeën in keurig handschrift) exemplaar van Jeffersons ontwerp las. Het comité bracht vervolgens wijzigingen aan in het document en verklaarde de onafhankelijkheid op 2 juli 1776. Het document werd officieel aangenomen op 4 juli 1776. Het Congres verklaarde dat alle leden de Onafhankelijkheidsverklaring moesten ondertekenen. De ondertekening van het officiële document begon op 2 augustus 1776.

 • Fourth of July Recepten: Op de website van Nick Jr. vind je heerlijke Fourth of July-recepten zoals Stars & Stripes Cake en Red, White & Blue Snack Mix.
 • Vier juli feestideeën, knutselwerkjes en recepten: De Amazing Moms website biedt Fourth of July recepten, knutselwerkjes en feestideeën.
 • Fourth of July Recepten voor kinderen: De website Cook Eat Share heeft meer dan 1000 recepten, zoals Fourth of July Parfaits.
 • Activiteiten en ambachten voor 4 juli: Op de website van Enchanted Learning vindt u veel ideeën voor activiteiten en knutselwerkjes die te maken hebben met de vierde juli.
 • 4 juli koken voor kinderen: De Apples 4 the Teacher website heeft veel leuke kinderrecepten zoals Malted Milk Ball Sandwiches.
 • Spelletjes voor 4 juli:De website A Kids Heart heeft veel leuke spelletjes voor kinderen, zoals het spetterende geheugenspel van Onafhankelijkheidsdag.

Halloween

Halloween is een leuke feestdag waarop kinderen zich verkleden in enge of schattige kostuums en trick-or-treat doen voor veel snoep. Halloween heet eigenlijk “All Hallow’s Eve” en wordt wereldwijd gevierd op 31 oktober. De Rooms-Katholieke Kerk wees in 835 na Christus 1 november aan als een feestdag om alle heiligen te eren. Dit was een blije feestdag, maar het was ook aan de vooravond van Allerzielen. In de Middeleeuwen werd het gebruikelijk om op deze dag te bidden voor mensen die dood waren. Halloween wordt vaak gevierd met verkleedpartijen, appels jagen, vreugdevuren en enge films en verhalen.

 • De geschiedenis van Halloween: Op de website van Project Britain wordt uitleg gegeven over de geschiedenis van Halloween en het belang ervan voor Allerheiligen.
 • Halloween feestmenu voor kinderen: De website van Kraft Foods heeft leuke recepten zoals Green S’Lime Jell-o Swamp Cake en biedt zelfs feesttips en ideeën voor activiteiten.
 • Gelukkige Hallowscream: Op de website van Betty Crocker staan lekkere Halloweenrecepten waar kinderen dol op zullen zijn, zoals recepten met overgebleven Halloweensnoep.
 • Een kindvriendelijk Halloween feest: Op de website van Food Network staan enge kinderrecepten voor Halloween, zoals een kaasbal-goblin.
 • Halloween recepten: Op de website van Better Homes and Garden vind je leuke Halloweenrecepten, zoals spinnen op cupcakes.
 • De allerbeste baksels voor Halloween: De Nestle Very Best Baking website heeft lekkere Halloween recepten voor je zoals Boo-ti-ful Ghosts samen met beoordelingen.

Bedankt

Thanksgiving is een Amerikaanse feestdag die elk jaar op de vierde donderdag van november wordt gevierd (de datum verandert dus van jaar tot jaar). Deze feestdag begon als een dankbetuiging voor een goede oogst. Veel verschillende culturen in Amerika vieren deze feestdag, die bijna 400 jaar geleden begon. In 1620 voeren 100 mensen over de Atlantische Oceaan en kwamen in Amerika aan in Plymouth, Massachusetts. De eerste winter was erg streng en hard voor hen en hun oogsten mislukten. De helft van de mensen stierf omdat er niet genoeg vers voedsel was. De mensen die overleefden, hadden veel geluk omdat een stam van indianen, de Iroquois, hen liet zien hoe je verschillende gewassen kunt verbouwen, zoals maïs (maïs werd dat genoemd). Dit voorzag de mensen van nieuw voedsel. In 1621 hadden de kolonisten een grote oogst van gerst, bonen, maïs en pompoenen. Ze planden een feest omdat ze erg dankbaar waren voor het eten. Het opperhoofd van de Iroquois en zijn stam waren op het feest uitgenodigd vanwege alle hulp die zij de kolonisten hadden geboden met hun oogsten. De indianen brachten wild en kalkoenen mee voor het feest. De kolonisten besloten dat ze hun herfstoogst elk jaar moesten vieren met een feest van dankbaarheid. De regering heeft een speciale dag van dank aanbevolen na 1776, toen de Verenigde Staten onafhankelijk werden. In de loop der jaren hebben verschillende presidenten de datum voor Thanksgiving gewijzigd. President George Washington beval 26 november aan als jaarlijkse datum voor Thanksgiving Day. In 1939 veranderde president Franklin D. Roosevelt de datum in de vierde donderdag van november om de periode voor de kerstinkopen te verlengen. Veel mensen in Amerika vieren de feestdag met een groot feestmaal met kalkoen, vulling, cranberry’s, aardappelpuree en (natuurlijk) pompoentaart.

 • Eerste Thanksgiving: De National Geographic Kids website legt de eerste Thanksgiving uit, inclusief: Inheemse Amerikanen, De kolonisten, Vestigen en verkennen, De viering, De mythes, Moderne Thanksgiving en Inheemse Amerikanen en Thanksgiving.
 • Kinderen koken – Thanksgiving receptideeën: De Homeschooled Kids Online website heeft een super Kook met de Kinderen sectie met recepten en knutselwerkjes voor Thanksgiving.
 • Meest populaire Thanksgiving kindvriendelijke recepten: De website Food biedt 1.356 verschillende kindvriendelijke Thanksgiving-recepten aan, met beoordelingen.
 • Hersheys Thanksgiving Recepten: Op de website van Hersheys vind je lekkere Thanksgiving-recepten, zoals Classic Chocolate Cream Pie.
 • Thanksgiving activiteiten voor kinderen: De website van Busy Bee Kids Crafts staat vol met knutselideeën voor Thanksgiving, kleurplaten, doolhoven, woordenzoektochten, dot-to-dots en nog veel meer activiteiten voor kinderen.
 • Thanksgiving Ambachten en activiteiten voor kinderen: Op de website van Danielle’s Place staan leuke knutsel- en doe-ideeën voor kinderen, zoals het maken van een Thanksgiving-herinneringsmand.

Kerstmis & Chanukah

Veel kinderen, en zelfs sommige volwassenen, denken aan de cadeautjes die ze zullen krijgen als ze aan Kerstmis denken. Dit is niet echt waar Kerstmis over gaat. Kerstmis is een viering van de geboorte van Jezus Christus. Het wordt gevierd op 25 december en is zowel een culturele als een religieuze feestdag over de hele wereld. Kerstmis begon als een speciale kerkdienst om de geboorte van Christus te vieren. In 1870 werd Kerstmis uitgeroepen tot een federale feestdag. De Bijbel zegt niet wat de exacte datum (of zelfs maand) van de geboorte van Jezus Christus was. Veel christenen vieren de verjaardag van Christus op 25 december door speciale kerstkerkdiensten bij te wonen. Het versieren van bomen en groenblijvende struiken en het aansteken van kaarsen enkele weken voor en zelfs na Kerstmis is een symbool van leven en licht. Kerstmis wordt ook geassocieerd met de kerstman die op kerstavond cadeautjes brengt. Elfen worden verondersteld de cadeautjes te maken die de Kerstman onder de versierde kerstbomen legt. Chanukah is een Joods feest dat ook bekend staat als “Het Feest van het Licht.” Het is een achtdaags festival van her-wijding. Het begint op de vijfentwintigste dag van Kisler, een Joodse maand. Kisler vindt plaats in november/december en is de negende maand in het joodse jaar.

 • Chanukkah: De website Judaism 101 legt het verhaal van Chanukah uit, evenals de tradities, muziek en recepten.
 • De 12 smaken van Kerstmis: De Aristoteles’ Kerstmis op de website biedt vele smakelijke kerstrecepten, zoals pindakaasbollen en gebrandschilderde koekjes.
 • Kerstman’s Kerst Recepten: De website Merry-Christmas staat vol met lekkere recepten, maar ook met spelletjes voor kinderen
 • Chanukah Recepten: Chabad.org Kids biedt twee Chanukah recepten die munten en latkes bevatten.
 • Kerstkoekjes recepten: De website Easy Kids Recipes heeft veel heerlijke kerstkoekjesrecepten en bevat ook andere recepten voor kinderen.
 • Vakantie recepten voor kinderen: Op de website Mijn Recepten kunnen kinderen leuke vakantierecepten vinden, zoals Tutti Fruity Crispy Candy.

Veiligheid eerst!

Er zijn veel tips om iedereen, vooral kinderen, veilig te houden in de keuken. Een zeer belangrijke tip is om geen metaal of folie in de magnetron te leggen. Als je iets wilt opwarmen in de magnetron, gebruik dan een magnetron-veilige kom. Laat pansteel nooit over de rand van het fornuis of over een andere brander hangen. Gebruik alleen een oven, scherp mes of magnetron als er een volwassene in de keuken is. Wanneer u een deksel van een pan haalt, zorg er dan voor dat het van u af is gericht en breng uw gezicht niet in de buurt van de stoom. Zorg ervoor dat u uw handen goed afdroogt nadat u ze hebt gewassen, zodat ze niet glibberig zijn en u geen dingen laat vallen. Als u iets op de vloer morst, veeg het dan meteen op, zodat niemand uitglijdt. Dit zijn maar een paar tips om koks en hun helpers veilig te houden.

 • Hoe houd je kinderen veilig in de keuken: De Pillsbury website biedt handige tips om uw kinderen veilig te houden in de keuken en ook opruim ideeën voor kinderen.
 • Veilig zijn in de keuken: Kids Health biedt een aantal goede tips en trucs om veilig in de keuken te blijven, met als belangrijkste een volwassen assistent.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht werd oorspronkelijk gepubliceerd op 7 oktober 2012. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts