Vitamix 5200 vs 5300: welke blender is beter?


Laatst bijgewerkt op 22 december 2020

Afbeelding Product Details
Beste keuze Vitamix 5300 Meer functies

Impulswijze

Gemakkelijker op te slaan

Bekijk de prijs
Beste prijs Vitamix 5200 Betaalbaarder

Iets stiller

Variabele snelheid

Bekijk de prijs

Toen de Vitamix 5200 op de markt kwam, was het meteen een klassieker in zowel de persoonlijke als de professionele markt. We hebben het over een blender die je hier in culinaire scholen kunt verwachten.

In het algemeen heeft Vitamix de reputatie zeer goede (en ook zeer dure) mengers te maken. Ze hebben sinds de 5200 een lijn van producten gemaakt, waarbij ze de kenmerken die het origineel zo geliefd maken, hebben aangepast en verbeterd.

De Vitamix 5300 is zo’n blender, compleet met een lijst van vergelijkbare maar licht gewijzigde functies. Vandaag gaan we ze vergelijken in een head-to-head matchup.

Welke is beter?

Het antwoord zal uiteindelijk afhangen van wat je uit je blender wilt halen. Maar we denken dat het eerlijk is om te zeggen dat het op zijn minst een krappe wedstrijd is. Beide zijn voorzien van motoren met variabele snelheid, krankzinnige vermogensniveaus, massieve containers en roestvrijstalen bladen van vliegtuigkwaliteit.

Sommige dingen zijn geüpgraded in de 5300. Het is vooral makkelijker op te slaan en iets krachtiger. Aan deze upgrades hangt echter een prijskaartje. De Vitamix 5200 is ouder en dus betaalbaarder, wat zeker aantrekkelijk zal zijn voor kopers die wat geld willen besparen.

 

Laten we nu eens dieper ingaan op deze twee producten om de aankoopbeslissing voor u wat makkelijker te maken.

Wat zijn de verschillen tussen de twee?

Vermogen (Winnaar – de Vitamix 5300):

Om zelfs maar te vermelden dat één van deze blenders krachtiger is dan de andere lijkt een beetje vreemd. Beide zijn voorzien van belachelijke hoeveelheden kracht die je niet zult vinden in vrijwel elke andere blender op de markt.

Beide opties kunnen zo snel worden uitgevoerd dat je van koude ingrediënten een dampende warme soep kunt maken door alleen de blender te gebruiken.

Met dat soort kracht zou het logisch moeten zijn dat beide opties meer dan geschikt zijn om uw aardbeien en bosbessen om te zetten in heerlijke paddenstoelen.

Toch, als je keukensituatie de meeste kracht vereist die je uit een blender kunt halen, zul je merken dat je net een beetje meer sap (geen woordspeling bedoeld) uit de 5300 krijgt.

De 5200 is voorzien van een gekke krachtige 2.0 pk motor, maar het vermogen wordt nog eens dunnetjes overtroffen door de 2.2 pk motor die bij de 5300 wordt geleverd.

Het verschil zou niet enorm moeten zijn, maar op de energieafdeling komt de 5300 als winnaar uit de bus.

Lawaai (Winnaar – de Vitamix 5200… nauwelijks):

Blenders zijn luidruchtig. Krachtige mengers zijn nog luidruchtiger. In beide gevallen krijg je een blender die erg luidruchtig is.

Voor nieuwere producten (de 5300 is niet de nieuwste blender die ze hebben) heeft Vitamix veel werk verricht om de geluidsfactor te onderdrukken.

Deze technologie lijkt echter op geen van beide opties te zijn toegepast.

De stalen behuizing die de motor bevat is min of meer hetzelfde tussen de 5200 en de 5300, wat betekent dat je ook dezelfde ruisonderdrukkingstechniek krijgt in beide modellen.

 

Het punt gaat uiteindelijk naar de 5200 omdat de 5300’s extra .2 pk’s hem wat luider laten lopen.

Het verschil zal niet groot zijn, maar als je probeert overmatige geluiden te elimineren, kun je dit onderdeel van de 5200 misschien wel waarderen.

Kenmerken (Winnaar – de Vitamix 5300):

De kenmerken zijn ook zeer vergelijkbaar tussen deze twee mengers. Beide hebben motoren met variabele snelheid, een zelfreinigende modus, roestvrijstalen bladen van vliegtuigkwaliteit, en (zoals we al zeiden) de mogelijkheid om zoveel wrijving te creëren dat je koude ingrediënten kunt omzetten in dampende warme soep.

Met een van beide keuzes krijgt u een uiterst capabele blender, maar er is één belangrijk verschil dat de 5300 onderscheidt: een pulsmodus.

Pulseren is een cruciaal onderdeel van een blender als je er het beste van wilt maken. Zonder een pulsmodus wordt het erg moeilijk om grovere gerechten te maken zoals hummus of pesto.

Het ontbreken van een pulsmodus in de 5200 is vrij verrassend, en het is een punt van controverse sinds het eerste debuut van het apparaat.

De 5300 corrigeert deze fout, wat veel kan opleveren voor het winkelend publiek, dat de mogelijkheid wil hebben om gemakkelijk een zo groot mogelijke variëteit aan gerechten te maken.

De 5300 heeft ook een container die veel meer geoptimaliseerd is voor opslag.

De 5200 wordt geleverd met een traditioneel ontworpen ingrediëntendrager die erg hoog en erg smal is. Helaas maakt dit ontwerp het een beetje lastig om op te slaan – een probleem dat is verholpen door de kraakpanden, de compacte bouw van de 5300.

In beide gevallen krijgt u dezelfde volumecapaciteit van 64 ounce. De 5300 heeft gewoon een meer kastvriendelijk ontwerp.

Al deze dingen in gedachten, is het vrij duidelijk dat het punt voor functies gaat naar de 5300.

 

Prijs (winnaar – de Vitamix 5200):

Het lijkt bijna onnozel om te vermelden dat een van deze blenders betaalbaarder is dan de andere, als je bedenkt hoe duur ze allebei zijn.

Zonder twijfel zijn dit beide luxe blenders, wat betekent dat mensen die op zoek zijn naar een koopje, zullen willen blijven zoeken.

Echter, als u geïnteresseerd bent in het maken van deze aankoop een beetje meer portemonneevriendelijker, kunt u waarderen dat de 5200 is iets meer betaalbaar dan de 5300.

Het verschil is gematigd, en bijna onbestaand als je bereid bent om te gaan met een opgeknapte 5300. Hoe dan ook, de 5200 wint in de prijscategorie.

Snelle afbouw van Vitamix 5200:

Voordelen

 • Betaalbaarder dan de 5300
 • Variabele snelheid
 • 2.2 Paardenkrachtmotor
 • Iets stiller dan de 5300

Nadelen

 • Zelfreinigende modus Frustraten Sommige gebruikers
 • Minder functies dan 5300
 • Lang ontwerp maakt het uitdagend om op te slaan

Snelle afbouw van Vitamix 5300:

Vitamix 5300 Blender, Zwart

 • Hoogwaardige motor – De krachtige 2.2 PK-motor stuwt de bladen door…
 • Variabele snelheidsregeling – Gemakkelijk aanpassen van de snelheid om een verscheidenheid aan texturen te…

Voordelen

 • Meer mogelijkheden dan de 5200
 • Variabele snelheid
 • 2 Paardenkracht
 • Impulswijze
 • Gemakkelijker op te slaan dan 5200

Nadelen

 • Duurdere dan 5200
 • Luider dan 5200
 • Zelfreinigende modus laat sommige kopers gefrustreerd achter.

Wat de gebruikers zeggen

Met beide blenders is de ontvangst van de gebruiker zeer gunstig. Gebruikers houden van de hoogwaardige functies en de ongelofelijke kracht.

 

We hebben gehoord van koks die met de 5200 in de culinaire school zijn opgeleid, en we hebben ook gehoord van amateurkoks die beide modellen gebruiken, die verbaasd zijn over de mogelijkheid om dingen te doen zoals soep te maken in een enkele container.

De problemen die we horen zijn klein. Gebruikers melden dat beide modellen luidruchtig zijn, wat we ook waar vonden. En we hebben ook gehoord van mensen die teleurgesteld zijn in de zelfreinigende functie, die melden dat er onverwacht veel extra schrobben nodig is.

Hoewel dit probleem frustrerend is, is het ook te verwachten. Zelfreinigende modi zijn zelden of nooit zo efficiënt als de menselijke inspanning. Ze dienen over het algemeen om het opruimen gemakkelijker te maken, in plaats van rotzooi te elimineren.

 

Deze zaken terzijde, beide mengers staan zeer hoog aangeschreven. Klanten hebben soortgelijke dingen te zeggen over beide opties – een kleine herinnering aan het feit dat ze veel gemeen hebben.

Eindoordeel:

Zoals je kunt zien, krijg je met beide opties een hele goede blender. De kracht en functies die beide te bieden hebben, naast de hoge klanttevredenheid, maken ofwel een premium optie voor het upgraden van uw huis smoothie spel.

De kenmerken zijn inderdaad een beetje kieskeuriger met de Vitamix 5300. Je krijgt een beetje meer kracht, een grotere basis voor gemakkelijker gebruik van de ingrediënten en een betere opslagcapaciteit.

De besparingen die je krijgt door met de 5200 te gaan, kunnen echter een sterke aantrekkingskracht hebben op kopers die een beetje geld willen besparen.

Uiteindelijk is het een uitdagende keuze, maar we hopen dat we het een beetje makkelijker voor u hebben gemaakt.

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts