Vitamix 5200 vs 6300: welke blender is beter?


Afbeelding Product Details
Beste keuze Vitamix 6300 Pulsfunctie

Gemakkelijk te gebruiken interface

Voorgeprogrammeerde instellingen

Bekijk de prijs
Beste prijs Vitamix 5200 Betaalbaarder

Hoge kwaliteit

Zelfreiniging

Bekijk de prijs

Het kiezen van een blender kan moeilijk zijn. Het is veel moeilijker om te kiezen tussen twee van de beste mengers op de markt. Dit is de kwestie die we vandaag aan de orde stellen als we de Vitamix 5200 en de Vitamix 6300 in ogenschouw nemen.

 

Vitamix behoort over het algemeen tot de beste mengers op de markt, en dit zijn beide topopties.

De Vitamix 5200 is een eeuwigdurende klassieker die sinds zijn debuut als een beroepskaliber wordt beschouwd. Het is rijk aan snelheidsinstellingen, het beschikt over een krachtige 2 pk motor, en het is veelzijdig genoeg om alles te maken, van ijs tot dampende hete soep, allemaal in een container.

Maar het is ook een beetje oud. Hoewel de functies die het opschept zeker de tand des tijds zullen doorstaan op hun eigen merites, houden ze het niet zo goed vol in vergelijking met de upgrades die in de 6300 werden gezien.

De 6300 heeft kleine verbeteringen aangebracht die in de 5200 ontbraken. Het wordt geleverd met drie vooraf ingestelde modi waarmee je met een simpele druk op de knop soep, ijs of smoothies kunt maken, en het bevat ook een handige pulsfunctie.

 

Waarom dan nog discussiëren over de vraag welke vraag beter is? De 6300 kan worden opgewaardeerd, maar is ook prijzig. Kopers die op zoek zijn naar spaargeld zullen duidelijk willen blijven.

Om een goede beslissing te kunnen nemen, zullen we natuurlijk beide opties grondiger moeten onderzoeken.

Wat zijn de verschillen tussen de twee?

Prijs (winnaar – de 5200):

Als u een budgetkoper bent, is de kans groot dat geen van beide opties voor u van toepassing is. Er bestaat niet zoiets als een goedkope Vitamix blender.

Maar als u het budget niet volledig wilt uitblazen, zult u waarschijnlijk blij zijn dat de Vitamix 5200 de meest betaalbare van de twee opties is, met een vrij aanzienlijke marge.

Natuurlijk krijg je niet de verbeterde functies, maar je krijgt wel een hoogwaardige blender die koks al jaren heel gelukkig houdt.

Op de spaarafdeling is de Vitamix 5200 de duidelijke winnaar.

Gebruiksgemak (Winnaar – de 6300):

Er zijn een heleboel mooie dingen aan het hebben van een pro-kwaliteitsmixer, maar het aanpassen aan de leercurve hoort daar niet bij.

 

Beginners hebben van oudsher moeite om zich aan te passen aan Vitamix-mixers, omdat ze zelf moeten bepalen hoeveel kracht ze moeten gebruiken.

Er zijn meestal geen voorinstellingen op Vitamix blenders, wat het voor de beginner moeilijk kan maken om zich aan te passen.

De drie instellingen die je met de 6300 krijgt, zijn niet helemaal gelijk aan de vele instellingen die je soms op meer basismengers ziet, maar ze zijn nog steeds een grote hulp als je je aanpast aan het gebruik van de Vitamix.

Vermogen: Stropdas

We weten dat het gedeelte “wat zijn de verschillen tussen de machines” heet, maar het is ook de moeite waard om te vermelden hoe gelijkaardig deze machines zijn.

Beide mengers zijn voorzien van dezelfde 2.0 pk motor en motorbehuizing. Dit betekent dat u met de juiste gebruiker vergelijkbare resultaten gaat ervaren. Beide kunnen warme soepen of koude ijsjes maken, en zijn of goed geschikt voor het maken van de perfecte smoothie.

De interface is alles wat de 6300 van de 5200 onderscheidt. Beide zijn even krachtig, de Vitamix 6300 geeft minder ervaren gebruikers gewoon een gemakkelijkere manier om die kracht te gebruiken.

 

Zoals we in de inleiding al zeiden, kun je met de 6300 met één druk op de knop soep, ijs of smoothies maken.

Een goed begin, hè? De pulsmodus is ook een grote hulp. Toen de 5200 voor het eerst uitkwam, liet het controversieel een pulsfunctie weg, wat het mengen van grover voedsel, zoals hummus, natuurlijk erg uitdagend maakt.

Als u op zoek bent naar een eenvoudig te gebruiken interface, dan zal de 6300 zijn waar u hem zult vinden.

A Snelle blik op de Vitamix 5200:

Voordelen

  • Betaalbaarder dan 6300
  • Geharde roestvrijstalen messen
  • Variabele snelheidsinstellingen

Nadelen

  • Geen Impulswijze
  • Geen voorinstellingen

Quick Rundown van de Vitamix 6300:

Voordelen

  • Gemakkelijker te gebruiken dan 5200
  • Iets stiller
  • Variabele snelheidsinstellingen

Nadelen

  • Duurdere dan 5200

Wat de gebruikers zeggen

Vitamix-gebruikers zijn bijna altijd blij met hun aankopen. Dit geldt voor het grootste deel van de productlijn van het bedrijf, en het geldt zeker voor zowel de Vitamix 5200 als de Vitamix 6300.

 

De Vitamix 5200 is een echte klassieker die met veel plezier wordt gebruikt door gebruikers thuis, en zelfs door studenten in sommige culinaire klassen.

Het is eigenlijk omdat het de 5200 ontbreekt aan voorinstellingen dat veel profs of ervaren blenderfanaten er naartoe trekken. Mensen die gewend zijn aan high-caliber blenders waarderen het feit dat ze volledige controle kunnen hebben over de kracht die wordt toegepast op wat ze maken.

Maar gebruikers die niet zo ervaren zijn, hebben de neiging om tegen de leercurve van het gebruik van zo’n krachtige blender aan te lopen.

 

Dit is niet zozeer het geval met de 6300. De drie gebruiksmodi maken het iets gebruiksvriendelijker voor mensen die nog niet helemaal klaar zijn om met alle snelheidsinstellingen om te gaan.

Over het algemeen zijn er echter geen significante gebruikersklachten over beide blenders. Het komt erop neer dat als mensen eenmaal hun Vitamix-mengers krijgen, ze meestal erg blij zijn dat ze dat hebben gedaan.

Conclusie

De Vitamix 5200 en 6300 zijn beide zeer gelijkaardig, en zeer goed. Het is een moeilijke beslissing. Als u op zoek bent naar een blender die gemakkelijk te gebruiken is, maar toch veelzijdig is, zult u de 6300 waarschijnlijk meer naar uw zin vinden.

Aan de andere kant, als je wat geld wilt besparen, terwijl je toch iets krijgt dat grotendeels overeenkomt met de 6300, zul je met de 5200 mee willen gaan.

Het goede nieuws is dat aan het eind van de dag een van beide blenders een geweldige aanvulling op uw keuken zal zijn.

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts