Vitamix 5300 vs 750: welke blender is beter?


Laatst bijgewerkt op 21 december 2020

Afbeelding Product Details
Beste keuze Vitamix 750 Voorgeprogrammeerde instellingen

Opgewaardeerde motorbehuizing

BPA-vrije behuizing

Bekijk de prijs
Beste prijs Vitamix 5300 Betaalbaarder

Pulse Eigenschap

Variabele snelheid

Bekijk de prijs

De Vitamix 5300 is een klassieker die sinds zijn debuut de behoeften van zowel amateurs als profs goed heeft vervuld.

 

De Vitamix 750 is een geüpgrade versie van die blender, met nieuwe functies die er zeker van zijn dat het binnenkort een klassieker wordt.

Vandaag de dag is het de bedoeling een keuze te maken tussen deze twee high-end opties. De taak zal niet gemakkelijk zijn, maar we zijn hier om u te begeleiden door alle belangrijke gesprekspunten voor elke blender.

Als u al bekend bent met Vitamix, weet u waarschijnlijk dat de keuze tussen deze opties niet gemakkelijk zal zijn. Vitamix is al jaren een gevestigde waarde in de wereld van de blenders, en er is geen teken van deze verandering.

De producten die we vandaag zullen onderzoeken zijn ware getuigenissen van het kwaliteitsniveau dat dit merk zo prominent aanwezig is.

Beide opties worden geleverd met 64-ounce containers, 2.2-pk motoren, en een overvloed aan snelheidsinstellingen.

De 750 wint echter op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, met een indrukwekkende vijf voorgeprogrammeerde instellingen waarmee gebruikers alles kunnen maken, van soep tot ijs, tot smoothies met slechts een druk op de knop.

 

Klinkt geweldig, toch? Maar er hangt een prijskaartje aan. Deze extra instellingen maken de 750 aanzienlijk duurder dan de 5300, waardoor de 5300 een goede optie is voor kopers met een budget.

Het is een uitdagende keuze, toch? Laten we het wat eenvoudiger maken door in een vergelijking van de twee te duiken.

Wat zijn de verschillen tussen de twee?

Prijs: Punt voor de 5300

De kans is groot dat u dit al weet, maar voor kopers die het niet weten, geeft u veel geld uit als u bij Vitamix winkelt. Hun blenders zijn vaak vijf keer de prijs van typische opties op de markt, en hetzelfde kan gezegd worden van beide producten die we hier vandaag zien.

 

In beide gevallen ga je een behoorlijke hoeveelheid geld uitgeven. Omdat de 750 echter nieuwer is, en omdat hij meer kenmerken heeft, hangt er ook een zwaarder prijskaartje aan.

Terwijl een Vitamix blender helaas nooit een budgetvriendelijke koopoptie zal zijn, is de 5300 in ieder geval iets redelijker geprijsd.

Het verschil is ook niet onbelangrijk. Het verschil in kosten laat genoeg geld over om een regelmatig geprijsde blender te kopen.

Kopers die serieus moeten nadenken over hoeveel ze uitgeven, zullen met de 5300 willen meegaan.

Motor: Punt voor de 750… Soort van

De motoren van beide mengers zijn ogenschijnlijk hetzelfde. In beide gevallen krijg je 2.2 pk-motoren die met een grote verscheidenheid aan snelheidsinstellingen kunnen draaien om van alles te maken, van soep tot ijs.

Vitamix heeft echter enkele upgrades uitgevoerd op de motorbehuizing van zijn nieuwere product. Dit is iets wat de fabrikant vaak doet met elke nieuwe productlijn die ze uitbrengen.

De verschillen zijn klein maar merkbaar. Door de nieuwe motorbehuizing gaat de Vitamix 750 iets stiller lopen dan de 5300.

Het zal ook een beetje beter afkoelen, wat het risico op ongemakkelijke en schadelijke oververhitting zal verminderen.

Gebruiksgemak: Punt voor de 750

De vijf voorgeprogrammeerde instellingen die je krijgt met de 750 gaan je leven een stuk makkelijker maken. Met deze instellingen kunt u met een simpele druk op de knop soep, ijs, smoothies of gepureerde gerechten maken. De vijfde instelling is gewijd aan de zelfreinigende modus van het apparaat, wat ook erg leuk is om te hebben.

 

De 5300 kan al deze dingen ook doen. Maar sommige gebruikers hebben moeite om te profiteren van alle geweldige functies door alleen de variabele snelheidsinstellingen te gebruiken.

Snelle terugloop van 5300:

Vitamix 5300 Blender, Zwart

 • Hoogwaardige motor – De krachtige 2.2 PK-motor stuwt de bladen door…
 • Variabele snelheidsregeling – Gemakkelijk aanpassen van de snelheid om een verscheidenheid aan texturen te…

Voordelen

 • Betaalbaarder dan 750
 • 2 Paardenkrachtmotor
 • Variabele snelheidsinstellingen
 • 64-unce container

Nadelen

 • Luidruchtiger dan 750
 • Geen voorinstellingen

 

Quick Rundown van 750:

Voordelen

 • Talrijke voorgeprogrammeerde instellingen
 • 2 Paardenkrachtmotor
 • Variabele snelheidsinstellingen
 • 64-unce container
 • Opgewaardeerde motorbehuizing

Nadelen

 • Prijs hoger dan de 5300

 

Wat de gebruikers zeggen

Vitamix is altijd een grote hit bij de mensen die hun producten gebruiken, en de keuzes die vandaag de dag worden gemaakt zijn daarop geen uitzondering.

Vooral de 750 krijgt veel liefde. Dankzij de combinatie van voorinstellingen en variabele snelheidsregelaars genieten gebruikers van een ongelooflijke combinatie van veelzijdigheid en gebruiksgemak.

De mogelijkheid om met een druk op de knop soep of een bevroren lekkernij te maken gaat bij het merendeel van de gebruikers vrij goed over.

Er is ook veel lof voor de nieuwe motorbehuizing. Nee, men noemt de woningen niet letterlijk bij naam, maar men noemt wel het feit dat de 750 aanzienlijk stiller loopt dan men zou verwachten.

Terwijl de motor nog lawaaiig is, horen we van mensen die zeggen dat ze zich ’s morgens kunnen mengen zonder het hele huis wakker te maken, wat zeker een leuke eigenschap is om te hebben.

De twee grootste klachten die we horen hebben allebei betrekking op de 5300. De meest voorkomende zorg is het gebrek aan voorinstellingen. Hoewel dit misschien niet zo’n groot probleem is, is de leercurve die alle snelheidsinstellingen vereisen een grotere belasting dan die van sommige gebruikers.

Het andere probleem dat sommige gebruikers melden is oververhitting met de 5300, hoewel dit, om eerlijk te zijn, hoogstwaarschijnlijk gebeurt omdat de motor onder overmatige druk wordt gezet.

 

Afgezien van deze zaken zijn beide opties goed ontvangen.

Conclusie

Qua kwaliteit is de 750 de duidelijke winnaar. Dankzij de presets en de nieuwe motorbehuizing heeft dit toestel een duidelijk voordeel ten opzichte van de 5300 dat de bezitters ervan genieten.

De 5300 is echter ook een geweldige blender en omdat hij betaalbaarder is, heeft hij ook een sterke aantrekkingskracht.

Nu hoeft u alleen nog maar te kiezen tussen maximale kwaliteit of besparing. Het is misschien geen gemakkelijke keuze, maar we hopen wel dat we het voor u gemakkelijker hebben gemaakt.

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts