Vitamix 6500 Blender Review – Voors, tegens en oordeel


Herzieningsoverzicht

Vitamix mengers zijn niet zoals hun concurrenten. De Vitamix 6500 is (net als al zijn Vitamix broers en zussen) ongelooflijk krachtig. En het is rijk genoeg aan functies om iets te maken van ijs, tot dampende soep.

 

Dit specifieke apparaat zit vol met functies die het vriendelijk maken voor een amateurkeuken. Zijn lage profielcontainer maakt hem gemakkelijk op te slaan, en zijn drie voorgeprogrammeerde instellingen maken hem een makkie voor iedereen om te gebruiken.

Een van de beste dingen aan de 6500 is gewoon het gebrek aan nadelen. Er zijn niet veel zaken te melden. De prijsdrempel zal zeker veel potentiële kopers opstoten, maar als je er overheen kunt komen, zul je waarschijnlijk veel te leuk vinden.

Natuurlijk moet je ons niet zomaar op ons woord geloven. Lees verder voor een uitgebreider overzicht van de Vitamix 6500 om te zien of deze het geld waard is.

Vitamix 6500: A Quick Look

Voordelen

  • Krachtige
  • Low Profile Container
  • Snelheidsinstellingen
  • Vooraf ingesteld op

Nadelen

  • Vitamix mengers zijn relatief prijzig in vergelijking met andere merken

Specificaties

Bedrijf: Vitamix

Model: 6500

Afmetingen: 17,25 x 7,25 x 8,75 in

Gewicht: 13 Pond

Voorgeprogrammeerde instellingen: Goed voor gebruiksgemak

Deze blender heeft drie voorgeprogrammeerde instellingen (smoothie, warme soep en koude woestijn) zodat u gemakkelijk toegang heeft tot enkele van de beste functies van de blender.

 

Veel mensen verwachten dat hun blender voorgeprogrammeerde instellingen heeft, maar omdat dit apparaat meer scheeftrekt in de richting van prestaties van commerciële kwaliteit, vertrouwt het meer op snelheidsregeling dan op voorgeprogrammeerde snelheidsinstellingen.

Omdat Vitamix blenders zo vaak door professionals worden gebruikt, hebben veel van hun apparaten niet eens voorgeprogrammeerde instellingen.

Daarom is het leuk om te zien dat ze hier zijn opgenomen.

 

Met voorgeprogrammeerde instellingen kunt u op een knop drukken en weglopen, in het vertrouwen dat de blender uw eten precies zo bereidt als u dat wilt.

Gemakkelijk op te slaan: Goed voor gebruikers met beperkte kastruimte

De Vitamix 6500 wordt geleverd met een ongelooflijke, 64-ounce mengbeker die tot een halve gallon smoothie kan produceren.

Dit is een standaardfunctie van elke Vitamix blender. Maar historisch gezien zijn ze door de enorme omvang moeilijk op te slaan.

Vitamix heeft dit probleem aangepakt door de container op dit apparaat kort en stevig te maken. Hierdoor krijgt u een gemakkelijk op te slaan container met veel ruimte.

Pulsmodus: Goed voor grof voedsel

Tot slot, maar zeker niet in de laatste plaats, wordt dit apparaat ook geleverd met een pulsfunctie die het gemakkelijk maakt om grover voedsel zoals hummus of pesto te bereiden.

Klinkt vrij standaard, toch? De pulsmodus is eigenlijk iets dat je zelfs op goedkopere blenders zult vinden. In het verleden heeft Vitamix deze eigenschap echter uit een aantal van hun meest populaire producten weggelaten.

De opname van de pulsmodus op deze blender stolt als een product dat zowel gemakkelijk te gebruiken is als extreem goed presteert.

FAQ

Over wat voor garantie hebben we het hier?

Vitamix mengers worden allemaal geleverd met een indrukwekkende garantie van zeven jaar.

Kunnen Vitamix-mixers worden gebruikt voor het maken van sappen?

 

Blenders en sapcentrifuges halen op verschillende manieren voedingsstoffen uit fruit en groenten. Juicers sluiten de pulp uit voor een veel dunnere consistentie, terwijl de mengers deze bevatten, waardoor de consistentie ontstaat die gebruikelijk is voor smoothies. De kracht van de Vitamix mixers kan echter een drankverbinding opleveren die vergelijkbaar is met die van een sapcentrifuge.

Is deze blender luidruchtig?

Helaas, ja. De meeste blenders zijn over het algemeen behoorlijk luidruchtig, en deze verpakt veel sap. Het is een luidruchtige blender, maar het lawaai herinnert ons eraan hoe krachtig het is!

Wat de gebruikers zeggen

Mensen die Vitamix 6500 gebruiken vinden het meestal leuk. Veel. Mensen zijn vooral dol op de voorgeprogrammeerde instellingen die het gebruik van de blender een beetje makkelijker en eenvoudiger maken.

 

De smoothie-, soep- en koude-woestijn-schakelaars maken gebruik van een aantal van de coolste functies van de blender in een handomdraai.

En natuurlijk horen we ook van veel mensen die van de veelzijdigheid houden. Veel gebruikers zijn niet gewend aan een blender die ijs en soep kan maken.

Wat de gerapporteerde problemen betreft, hebben we weinig gehoord. Sommige gebruikers vermelden wel dat de blender na uitgebreid gebruik oververhit raakt.

Jammer genoeg is dit een kwestie die met zowat elke blender die je tegenkomt, gemeengoed zal zijn. We hebben echter vastgesteld dat de motor van de Vitamix 6500 zeer goed bestand is tegen zowat elke gewone keukentaak die je er maar op kunt gooien.

De consensus voor de Vitamix 6500 is zeer positief.

Conclusie

Met veel vermogen, eenvoudig te gebruiken instellingen en hoogwaardige resultaten, is de waarheid dat zowat iedereen wel iets kan vinden om te bevallen in de Vitamix 6500.

Zoals we in ons overzicht al zeiden, zal de prijs waarschijnlijk het grootste probleem zijn waar de meeste kopers tegenaan lopen.

De kwestie van oververhitting is ook een probleem, maar het zal waarschijnlijk niet worden uitgelokt door regelmatig gebruik.

Gezien de opmerkelijke kenmerken van de Vitamix 6500, in combinatie met het ontbreken van serieuze problemen, vinden wij dat het winkelend publiek de Vitamix 6500 zeker moet beschouwen als een serieuze optie voor zijn mengbehoeften.

 

Natuurlijk, nu je alles weet, heb je ons niet meer nodig. U kunt uw eigen, goed geïnformeerde beslissing nemen.

Op zoek naar een directe vergelijking van deze krachtige Vitamix-toestellen? Probeer het maar:

  • Vitamix 5300 vs 6500: Welke blender is beter?
  • Vitamix 6500 vs 7500: Welke blender is de beste?

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts