Vitamix E310 vs 5300 blender: welke blender is het beste?


Laatst bijgewerkt op 21 december 2020

Afbeelding Product Details
Beste keuze Vitamix 5300 Meer verfijnde huisvesting

Grotere container

Tien Snelheidsinstellingen

Bekijk de prijs
Beste prijs Vitamix E310 Betaalbaarder

Zelfreinigende modus

Zeer krachtig

Bekijk de prijs

Wat krijg je als je de ene top-tier blender tegen de andere plaatst? Een zeer moeilijke beslissing. Dat is precies waar kopers met de Vitamix e310 en de Vitamix 5300 mee te maken krijgen.

Vitamix maakt enkele van de beste mengers in de wereldkeukenapparatuur die net zo goed werkt in huis als op een culinaire school.

Ze maken ook vrij dure spullen, wat betekent dat als je een van hun producten gaat kopen, je er zeker van wilt zijn dat het de juiste is.

In dit geval zijn beide opties vrij indrukwekkend.

Met de Vitamix e310 krijgt u wat als de economische optie van het bedrijf kan worden beschouwd. Hoewel het nog steeds aanzienlijk duurder is dan een standaard blender, is het ook merkbaar betaalbaarder dan veel van hun andere opties, waardoor het een goede keuze is voor de budgetkoper.

Hoewel het niet alle toeters en bellen van hun meer geavanceerde opties heeft, is er nog steeds veel om van te houden. U krijgt stalen bladen van vliegtuigkwaliteit, instellingen voor tien snelheden en een pulsmodus voor het maken van grof voedsel.

De 5300, daarentegen, neemt het een en ander in beslag. Dit apparaat is voorzien van een grotere container en een nieuwe motorbehuizing, waardoor het stiller loopt en tegelijkertijd schadelijke warmteontwikkeling wordt voorkomen.

Vandaag is ons doel om u te helpen beslissen of de upgrades van de 5300 het de moeite waard maken om de extra kosten te betalen.

Wat zijn de verschillen tussen de twee?

Motorhuis: 5300

De motorbehuizing is geen bijzonder spannend onderdeel van een blender, maar wel een belangrijk onderdeel. De motorbehuizing van de 5300 is geoptimaliseerd om de blender zo stil mogelijk te laten draaien.

Dat is mooi, want blenders zijn over het algemeen erg luidruchtig. En eenheden die zo krachtig zijn als de Vitamix-lijn staan bekend als oorverdovend.

Belangrijker nog is dat de behuizing ook helpt om de motor koeler te laten draaien. Dit zal het probleem van oververhitting verminderen en de totale levensduur van de blender verlengen.

Nu, niets van dit alles wil zeggen dat de behuizing van de e310 gevaarlijk is. Alle Vitamix producten die we zijn tegengekomen zijn gebouwd om lang mee te gaan. De motorbehuizing is bij de 5300 net iets geraffineerder dan bij de Vitamix e310.

 

Prijs: Punt voor de e310

Zoals we in ons overzicht hebben vermeld, wint de e310 wel degelijk op de afdeling prijs. Beide blenders worden duurder dan de standaard optie, maar met de e310 bespaart u een paar dollar.

Gezien hoe gelijkaardig deze opties zijn aan het oppervlak, kan het verleidelijk zijn om de besparingen die u hier krijgt toe te staan om de weegschaal naar de e310 te kantelen.

Dat kan een redelijke reactie zijn. De kopers moeten er echter rekening mee houden dat de geavanceerde behuizing van de Vitamix 5300 kan leiden tot een langere levensduur, waardoor het een potentieel voordeliger optie is.

Het is natuurlijk moeilijk met zekerheid te zeggen of het in de praktijk ook zo zou werken. Hoe dan ook, in termen van pure dollars en centen, de e310 wint in de prijsafdeling.

Container: Punt voor de 5300

Voor alle duidelijkheid, je krijgt echt goede containers met beide opties. Beide zijn groot. Met een brede, gehurkte basis, zijn beide ook geoptimaliseerd voor opslag en gemakkelijk mengen.

De basis zorgt ervoor dat de containers niet te hoog worden voor uw kasten. Het garandeert ook dat, wanneer u mengt, de ingrediënten zonder problemen in de bladen vallen.

De 5300 wint in deze categorie omdat de container groter is. Je krijgt 64 ounces met dit toestel, in tegenstelling tot de 48 ounces die je krijgt met de e310.

In beide gevallen is het veel opslag, maar als je een groter gezin hebt, heb je misschien liever de 5300.

 

Snelle teruggave van e310:

Vitamix E310 Explorian Blender,…

 • Variabele snelheidsregeling: Tien variabele snelheden maken het mogelijk om elke textuur te verfijnen met…
 • Pulse Feature: Laagjes grove koteletten over gladde puree voor hartigere recepten, zoals…

Voordelen

 • Betaalbaarder
 • Tien Snelheidsinstellingen
 • Zelfreinigende modus
 • Zeer krachtig

Nadelen

 • Minder geavanceerde behuizing dan 5300
 • Geen voorgeprogrammeerde instellingen

Snelle terugloop van 5300:

Vitamix 5300 Blender, Zwart

 • Hoogwaardige motor – De krachtige 2.2 PK-motor stuwt de bladen door…
 • Variabele snelheidsregeling – Gemakkelijk aanpassen van de snelheid om een verscheidenheid aan texturen te…

Voordelen

 • Meer verfijnde huisvesting dan e310
 • Grotere container dan e310
 • Tien Snelheidsinstellingen
 • Zeer krachtig

Nadelen

 • Duurder dan e310
 • Geen voorgeprogrammeerde instellingen

Wat de gebruikers zeggen

We hebben vastgesteld dat de reactie van de gebruiker op zowel de e310 als de 5300 zeer positief is en zeer vergelijkbaar. Gebruikers stellen het echt op prijs dat er blenders zijn die zoveel meer mogelijkheden bieden dan de typische opties.

Mensen die nog nooit eerder een blender hebben gehad die zo krachtig is, melden altijd diep te genieten van de mogelijkheid om ijs, soep en pizzadeeg te maken, allemaal in dezelfde container.

Veel mensen gebruiken beide mengers ter vervanging van mixers, koffiemolens en voedselverwerkers. Dit kan de rommel verminderen en u zelfs geld besparen als u van plan was om die dingen apart te kopen.

De grootste klachten die we zien over het gebrek aan voorgeprogrammeerde instellingen. Beide opties laten je zelf bepalen welke instelling geschikt is voor welk voedsel, waardoor er een soort leercurve ontstaat.

We hebben ook enkele gebruikers horen melden dat de e310 luider draait dan ze hadden verwacht. Dit is een product van zowel de kracht van de blender als van de behuizing, die niet zo goed is in het reduceren van geluid als de 5300’s is.

Afgezien van deze dingen zijn beide opties vrij populair bij de mensen die ze gebruiken.

Conclusie:

Als je deze twee blenders punt voor punt bekijkt, valt niet te ontkennen dat de 5300 een beetje vooruitkomt op het gebied van ontwerp en prestaties.

De prijs is echter ook een belangrijke koopfactor. Zelfs als u geen budgetkoper bent, kunt u de voorkeur geven aan de besparingen die u krijgt met de e310. De verschillen tussen deze blenders zijn immers niet zo groot.

De belangrijkste verbetering is de verbeterde motorbehuizing van de 5300. De extra koelfactor bevordert een langere levensduur, wat op de lange termijn tot besparingen kan leiden.

De Vitamix e310 is echter ook gebouwd om lang mee te gaan en heeft een solide garantie van zeven jaar voor het geval er iets misgaat.

Het is een moeilijke beslissing, maar nu je een uitgebreid begrip hebt van deze blenders, zou je geen moeite moeten hebben om het te maken.

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

 

Recent Posts